Omgång 1: IK Oden - Sörstafors/Kolbäck

IK Oden                                               6-2 (3-2)                                  Sörstafors/Kolbäck

Från IK Odens hemsida :

Vi började väldigt  passivt och många premiärnerver syntes till, i början av matchen så spelade vi med mycket
långbollar och en avvaktande press och efter 6 minuter så släpper vi in ett mål. Vi började pressa deras
backlinje högt upp på plan och störde dom i sina uppspelsmoment de gjorde att vi tog över matchen och
1-1 gjorde Karwan på nick efter en hörna ( ass. Aiman ). 3 minuter senare så tar bortalaget  ledningen
efter en kontring . Men 2 minuter senare så kom svar på tal och 2-2 var ett faktum genom en elegant
frispark från Aiman.  2 minuter innan paus så tog Ik Oden för första gången i matchen ledningen genom
Karwan efter en fin slagen frispark från Borg. Efter Paus så ökade vi på takten och stundtals så spelade
vi riktigt fin fotboll med fint passningsspel vi ökade på ledningen till 4-2 genom Aiman (ass. Thunberg)
efter ett fint spel som startades av dagge, 5-2 Karwan (ass Jesper) på ett friläge som han snyggt sköt
i steget och 6-2 gjorde Erik på ett skott (ass Karwan ).

Matchen slutade med en välförtjänt Seger till Ik Oden och de fanns bud på fler mål,
hela laget gjorde en bra match och det var väldigt bra av avbytarna att komma in och göra bra ifrån sig.
Viktigast var en skön vinst och 3 poäng!!!!nästa match spelas borta mot Grällsta sön den 2 maj.

Från Sörstafors/kolbäcks hemsida :

Oden blev för svåra

Efter en jämn första halvlek och underläge med 2-3 så tog Oden över i andra och kunde spika slutresultatet till 2-6.
Man brukar säga att när bollen är luften är det vår. Det kan sammanfatta den första halvleken rätt bra.
Oden spelade bara långa bollar på sina snabba anfallare. Enkel taktik men rätt tråkig att se på.
Nu löste det sig ändå för hemmalaget genom fasta situationer, en hörna och två frisparkar, vilket gjorde att Oden
 kunde gå till halvtidsvilan med 3-2. Annars fick SK-91 en bra start. Redan efter fem minuter möter Josef Gheysari
Farid Bayestehs inlägg på volley och bollen upp i nättaket. Kvitteringen kommer på hörna och sedan träder
Josef fram igen. Han vänder på en femöring och skjuter in 1-2 med vänstern. På åtta minuter är det sedan
omvända roller då Oden både kvitterar och tar ledningen. Sista målet på tilläggstid efter skador på Odenspelare.
Även skadefighten vann hemmalaget med 2-1. I början av andra halvlek måste tyvärr SK-91s målvakt Jonas Thurby
lämna planen efter en kollision. Mikael Eriksson får ta det svåra jobbet i buren och kan inte lastas för de tre
baklängesmålen i andra halvlek. Det verkar som om SK-spelarna blir lite chockade över det inträffade för de
hittar aldrig tillbaka i matchen. Junioren Kenny Andersson kommer in på mittfältet efter att Mikael blivit målvakt
och han gör ett piggt inhopp.
- Det var en svår match att spela då det var mest bollar i luften. Jag är nöjd med första halvlek och i andra blev
 det sönderryckt i och med Jonas skada, sade tränaren Peter Hassel

Divfive kommentar :

Oden visar direkt att dom är ett mycket bättre lag än förra säsongen . Visst har SK91 tappat spelare och fick tyvärr målvakten skadad
men helt klart en stark seger av Oden ! Bara att ta nya tag SK och hoppas Thurby återhämtar sig till nästa match !