Assyriska tar tung seger mot Romfa

Har idag bevittnat matchen mellan Romfartuna och Assyriska på Apalby IP, relativt mycket folk på matchen som blev en ganska svårspelad match, plan gjorde nog att bägge lagen fick svårt att spela sitt spel. Assyriska behärskade underlaget bäst och vann rättvist med 4-0.

Romfartuna GIF - Assyriska FC 0-4

Romfas Hemsida:

Tid för eftertanke

Vi spelade idag fåran första hemmamatch i serien. Matchen spelade på apalby då vi valt att spara vår plan för framtida äventyr. För motståndet stod Assyriska, nykomlingar i div 5 för året.

Matchen startade lite avvaktande då Assyriska ställde upp bra på egen planhalva och Romfartuna totalt saknade tålamod i sitt passningsspel och slog långbollar på chans som allt som oftast blev resultatlösa. Efter 5-10 minuter fick Assyriska en hörna som deras största spelare nickar fram till en framrusande lagkamrat som springer in i mål med bollen på fötterna. Ett svagt markeringsingripande från oss vid det målet. Efter målet hittar vi långsamt lite spel medan Assyriska ser allt tröttare ut. Assyriska ställer å sin sida om med vassa kontringar och skapar de vassaste målchanserna. På en sådan omställning gör de 0-2 sedan våra mittbackar blivit ifrånsprungna. Bra taktiskt genomförd första halvlek av Assyriska som leder välförtjänt i paus.

Några minuter in i andra halvleken tar en av våra nyinbytta spelare 2 gula inom någon minut och vi får spela med 10 man resten av matchen. Vi försöker satsa framåt men med ca 20 minuter kvar gör Assyriska ytterligare 2 mål på kort tid. Efter målet öppnar deras försvar upp sig och vi börjar för första gången skapa chanser. Både Avelin och Gynt får frilägen som de tyvärr missar. Andreas i målet gör några riktigt vassa räddningar på slutet och håller ner siffrorna.

Det finns tid för eftertanke. 3 dagar närmare bestämt. Jag vill att vi alla funderar på 2 saker till träningen på onsdag.

1 Vad kunde vi gjort annorlunda?

2 Genomförde vi den taktik som vi tränare lade upp inför matchen och i så fall varför inte om vi inte gjorde det?

Nu känns allt helt visset men man får bryta ihop och komma igen.

Romfa-Assyriska 0-4 (0-2)

Matchens lirare -

/Sillen

Smygstart Omgång 2

Imorgon börjar omgång 2 med en match mellan Romfartuna GIF och Assyriska FC, kommer bli en kanonrolig match som kan sluta lite hur som helst tror jag.
2 st välspelande lag som har en ganska liknande spelidé där jag håller "Romfa" som det lite skickligare laget defensivt. Matchen är flyttad till Apalby IP.

29/4

Romfartuna GIF - Assyriska FC

Apalby IP 15.00

Bloggen tippar: 3-2

Omgång 1 SLUT

Nu är första omgången slut och lägger upp resultaten här nedan.

Surahammar FK - Skinnskattebergs SK 3-0
Mål Sura: Sebastian Frey, André Eriksson, Joakim Stigevik
Publik: 46

Skultuna IS - Kurdiska FF 2-3
Mål SIS: Johan Lidmo, Hampus Tronet KFF: Hajer Heidaripak, Samrend Heidaripak, Ravin Akrawi
Publik: 75

Ransta IK - Romfartuna GIF 0-1
Mål Romfa: Emil Svensson
Publik: 27

Hallstahammars SK - Norrby SK 3-2
Mål HSK: Mathias Andersson, Fredrik Malmström, Självmål NSK: Tommy Malmberg, Nils Eriksson

Seriepremiär

Nu är det äntligen dags premiären av Division 5 2012. Blir många bra matcher, frågan är till vilken arena den intresserade ska åka till på torsdag.

Summering av helgen

Då var sista helgen innan seriepremiären avklarad och nu drar vi igång allvaret på torsdag, ska bli riktigt roligt.

Munktorps BK - Gideonsbergs IF 9-2

Sammanfattning: Sura står upp mycket bra mot ett tippat topplag i 4:an och kräver fram straffar, mycket starkt av Sura.
Romfartuna gjorde en bra match defensivt mot IFK men räckte inte riktigt till när IFK ökade bolltempot i 2:a halvlek.
Norrby slår Tillberga utan större problem, var ganska väntat då TIK inte ser allt för bra ut inför denna säsong i Division 4.
Hallstahammar kryssar mot Fellingsbro som är ett bra lag, Tortuna slår Medåker och övertygar rejält i sista träningsmatchen kan nog bli en tuff premiär mellan TSK och GIF som förlorade tungt mot Munktorp med 9-2 i lördags.

Grattis Skinnskatteberg och matcher i helgen

Skinnskatteberg besegrade Fagersta Södra med 3-0 i Vlt Cupens åttondelsfinal, grattis Skinnskatteberg. Då har vi 2 Div 5 lag i kvartsfinalerna (än så länge).

Derby i VLT Cupen ikväll

Ikväll spelas ett hett derby i Vlt cupen mellan Skinnskattebergs SK och Fagersta Södra från Div 4. Kommer troligen bli en het match med mycket känslor och mycket publik om folk går ut i detta oväder som råder, SSK tar med sig en straff in i matchen, lycka till ikväll Skinnskatteberg.

20/4
VLT Cupen Åttondelsfinal
Skinnskattebergs SK - Fagersta Södra IK
Fagerliden 19.00
Tips: 2-4

Vinst för HSK

Hallstahammar slår IK Oden med 2-1 igår, mycket bra gjort av HSK som mötte IK Oden som bör vara ett stabilt Division 4 lag i år. HSK känns bra på försäsongen, tror mer och mer på att dom kan ta en topplacering i år.

Hallstahammars SK - IK Oden 2-1 SLUT

Grattis Skultuna

Skultuna slog ut VIK

Skultuna IS skrällde och vann mot VIK Fotboll i åttondelsfinalen i VLT-cupen på tisdagskvällen.

Det blev en målrik tillställning på Kvarnbackavallen när åttondelsfinalen mellan Skultuna IS (division 5) och VIK Fotboll (division 2) skulle avgöras på tisdagskvällen. VIK började bäst och satte ett ordentligt tryck mot Thomas Grandin i Skultunamålet under inledningen av matchen, och de gulsvarta gjorde även matchens första mål i den åttonde minuten genom Dennis Olsson.

Men Skultuna kom tillbaka, mycket tack vare de tre straffsparkar som laget fick som handikapp på grund av att laget spelar tre serier under VIK.

Efter att ställningen varit 4-4 i halvtid gick Skultuna ifrån till en 6-4-ledning med 25 minuter kvar att spela. Efter det var det spel mot ett mål och VIK jagade frenetiskt för att komma ikapp, men kom aldrig närmare än till 6-5 och är därmed utslaget.
- Det känns otroligt kul. Visst hoppades man, man ska jag vara ärlig så trodde jag inte att vi skulle kunna slå dem, säger Skultunamålvakten Thomas Grandin

VLT CUPEN

7 lag från fotbollens finrum spelar åttondelsfinaler i Vlt Cupen. Först ut är Skultuna imorgon där man tar sig an Västerås IK från DIV 2. Kan bli en mycket rolig match och förhoppningsvis en publikfest på Kvarnbackavallen. Skultuna får med sig 3 handikappstraffar in i matchen.

Norrby SK - Krylbo IF 5-0

Götlunda IF - Romfartuna GIF 3-6 (VLT CUP)