Inför Omgång 2

Omgång 2 av division 5 smygstartar redan på onsdag då Dingtuna GIF gör sin första seriematch för i år. Motståndare på Råby är Tortuna. Sedan är omgången ganska utspridd. På söndag spelas också hängmatchen mellan just Dingtuna och Tillberga IK.
 
1/5
17.00 Dingtuna GIF - Tortuna SK - Råby IP

3/5
19.00 Gideonsbergs IF - Skinnskattebergs SK - Swedbank Park

5/5
15.00 Tillberga IK - Dingtuna GIF - Hubbovallen (Omgång 1)
15.00 Romfartuna GIF - Skultuna IS - Hökåsen IP
15.00 Norrby SK - Sörstafors/Kolbäck - Lärkans sportcenter

6/5
20.00 Bosnisk SK - Västerfärnebo AIK - Wenströmska IP
 
Omgångens överraskning? Omgångens flopp?

Ett ögonblick med Emil Johansson...

...som blev premiärskytt i årets femma då han gjorde 1-0 i den 8:e minuten för sitt Skinnskatteberg mot Romfartuna, eller var det han?
Ska jag vara helt ärlig så hade jag mycket hjälp av en Romfartunaspelare vid det första målet.

Du gjorde tre mål i matchen och leder med det skytteligan, hur många mål kommer du att göra i år?
För mig spelar det ingen roll om det är jag som gör mål eller någon annan i laget, så länge som vi vinner matcherna. Jag är väl egentligen ingen riktig målskytt men med tanke på starten av serien så är jag nöjd om jag lyckas göra 10 mål i år.

Skinnskatteberg startade säsongen med en ordentlig urladdning, vad hände?
Vi var väldigt sugna på att spela premiären och kom laddade och lyckades få ett bra flyt i matchen.

Var du med i 0-10 förlusten i höstas? Talade ni om att ta revansch?
Jag var tyvärr med och spelade den matchen. Vi saknade ett par spelare och motivationen var inte på topp. Det kändes oerhört tungt efter matchen. Det var tur att Hallstahammar inte missade tredjeplatsen på grund av oss (inget ont om Romfartuna). Visst pratade vi lite om att ta revansch så det känns riktigt skönt att vi lyckades vinna.

Jag tippade er sexa i tabellen. Bör jag redan tänka om?
Nej, det är väldigt svårt att säga nått bara för att vi lyckats göra en bra match. Det är mycket som kan hända under en säsong och vi har 19 matcher kvar. Vi får se den 5:e Oktober hur tabellen ser ut.


Summering Omgång 1

Romfartuna GIF - Skinnskattebergs SK 1-7
För drygt ett halvår sedan vann Romfa över Skinnsberg med 10-0 i den sista omgången av division fem. Nu tog SSK revansch, och som de gjorde det. 7-1 vinst på bortaplan är ett rejält styrkebesked och Romfa får klia sig i huvudet och undra vad som hände.

Christoffer Pettersson, tränar RGIF: Skinnsberg var väldigt bra medan vi inte alls kom upp i standard. Vi kan givetvis mycket bättre men de var otroligt taggade efter 10-0 förlusten mot oss i höstas och det fick vi äta upp nu.
Patrik Parkatti, tränare SSK: Skönt att ha premiären spelad och 7-1 (lite flyt ska man ha om man vinner med 7-1) är fullt godkänt. En bra start på säsongen där alla spelare förtjänar beröm för sin insats.

Skultuna IS - Norrby SK 2-6
Vad som på förhand var tänkt som jämn förmodad toppmatch blev till slut en säker seger för NSK med stora siffror. 0-2 blev 2-2 innan NSK kunde avgöra. Sedan rann det iväg och blev alltså 6-2 till bortalaget. Inte ett resultat vare sig hemma-, borta- eller övriga lag förväntat sig.

Robert Eklund, tränare SIS: Vi visste det skulle bli en tuff match för oss, och mycket riktigt norrby kommer ut och är mycket hetare än oss . Och efter 20 min gör dom 2 snabba mål och sätter vår orutinerade backlinje under press. Men vi krigar oss tillbaka sista 20 och får in en reducering innan paus på en något turligt slagen frispark. Andra börja ganska jämnt och vi känner att vi är med, vi lyckas också kvittera och matchen står nu och väger. Runt min 60 kommer runt på högerkanten och blir neddragna i straffområdet, de flesta inkl linjedomaren väntar på signal men Lopez 35 m längre bort friar. Efter det visar Norrby upp prov på en grym effektivitet då dom gör 4 fina mål sista 20. Resultatet speglar inte matchen helt men Norrby vinner välförtjänt och visar upp en härlig inställning för sitt lag. Vi laddar om för jumbofinal nästa söndag mot våra vänner i Romfa
Håkan Eriksson, tränare NSK:
En kämpamatch där vi verkar köra slut på Skultuna. Men det står 2-2 en bit in i andra och vid det läget kan vad som helst hända. Dom stora siffrorna speglar ju inte matchen. Men det är skönt att skapa så mycket som vi gör.


Västerfärnebo AIK - Gideonsberg 3-3
GIF fick en spelare utvisad efter tio minuter vid ställningen 0-0. Trots det så gör laget tre mål och leder med 0-3. Västerfärnebo jobbar sig in i matchen och kan kvittera i slutminuterna av matchen. En match utan vinnare för två lag som får det tufft i serien.

Kalle Hallström, tränare VFAIK till SA: Vi gör ingen bra match men nu har vi klarat av premiären.
Ado Sadzak, tränare GIF:
Vi dominerar matchen i 60 min. Då vi gör 3-0 så börjar orken tryta. Vi får en man utvisad i 4:de minuten och två skador som tyvärr gör att vi försvagar laget. Killarna gör en hiroisk insatts. Men 90 min med en man mindre och vi spelar ut dom i 60 min. Tråkigt men det kunde vara värre.


Tortuna SK - Bosnisk SK 2-1
Kvällsmatch och förmodat toppmöte. Tortuna som har haft en svängig försäsong levererar i premiären. 2-1 seger på "hemmaplan" då matchen spelades på Råby. Inte den starten på division 5-äventyret som BSK hade räknat med.

Tobias Henriksson, tränare TSK: Vi gör en perfekt match defensivt. De skapar inte många klara målchanser i första men vi skapar några farliga lägen men får inte till det sista. 0-0 i paus känns ändå rättvist.
I andra halvlek så tar vi tag i det och det känns som vi är starkare men så missar vi ett uppspel och de kontrar in 0-1. Men det känns ändå som att vi tror på det så ca 10 minuter senare får vi in en boll efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Bara 2 minuter efter detta så bryter vi ett uppspel på deras planhalva där vi med 4 snabba passningar ställer Simon Phalm i friläge och han avslutar iskallt förbi deras målvakt. Efter detta så börjar BSK spela mer desperat men förutom en nick precis utanför precis i slutet så sköter vi det defensiva spelet prickfritt.

Fråga: Omgångens överraskning samt omgångens flopp?

Divfive-bloggen har sökt samtliga tränare för en kommentar. Kommer att uppdateras med kommentar när de kommer in.

Resultat omgång 1

Romfartuna GIF - Skinnskattebergs SK 1-7
Skultuna IS - Norrby SK 2-6
Västerfärnebo AIK - Gideonsberg 3-3
Tortuna SK - Bosnisk SK 2-1


Fina siffror

Igår så hade bloggen 775 besök varav 282 unika besökare. Mycket trevlig läsning.

Bara 2 dagar kvar nu...

På söndag spelas fyra matcher i den första omgången av division 5. Tillberga-Dingtuna spelas helgen efter. Många jämna och spännande matcher väntar.
 
28/4
15.00 Romfartuna GIF - Skinnskattebergs SK - Råby IP
Tips: 4-2
15.00 Skultuna IS - Norrby SK - Kvarnbackavallen
Tips: 1-1
16.00 Västerfärnebo AIK - Gideonsberg - Lärkans sportfält
Tips: 1-2
19.00 Tortuna SK - Bosnisk SK - Råby IP
Tips: 1-3

5/5
15.00 Tillberga IK - Dingtuna GIF - Hubbovallen
Tips: 2-3

Sörstafors/Kolbäck står över första omgången.
 
Vilket lag kommer imponera mest i första omgången? Och vilka blir omgångens besvikelse?

Bosniska är stor favorit att ta hem femman

I samband med intervjuerna med samtliga lag bad jag den jag pratade med att skriva vilka tre lag som de ansåg skulle komma topp 3 i division fem. Jag gav ut poäng efter vad svaren blev. 3 poäng till den de tippade etta, 2 poäng till tvåan och en poäng till trean. Skrev personen bara tre lag fick samtliga 2 poäng. Så här blev slutställningen.
 
1. Bosnisk SK, 28 p
2. Tortuna SK, 15 p
3. Skultuna IS, 13 p
4. Norrby SK, 5 p
5. Romfartuna GIF, 4 p
6. Skinnskattebergs SK, 2 p
 
Med andra ord är Bosnisk stor favorit både hos divfive-bloggen och ute i klubbarna.

Inför rapport: Bosnisk SK

1. Bosnisk SK
2. Skultuna IS
3. Norrby SK
4. Tortuna SK
5. Romfartuna GIF
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8. Västerfärnebo AIK
9. Dingtuna GIF
10. Tillberga IK
11. Gideonsbergs IF

Kommentar: Ett lag i medvind. Stark trupp och en stark vilja att vinna. Vann sexan förra året och har goda förutsättningar att lyckas även i år. Försäsongsresultaten har verkligen imponerat. Ska bli intressant att se hur de står sig när det hettar till ordentligt.

Nyförvärv:
Saleh Mohammadi, Syrianska IF Kerburan, Arton Halili, Irsta IF, Hasan Resulovic och Carlos Fraga Castro, båda IK Oden, Anel Bajramovic och Serwat Zarifnejad, båda Gideonsbergs IF, Ylli Dautaj, Karlslund IF och Ramiz Lukovac
Förluster: Damir Avdic, Mirnes Julardzia, Sejo Selimovic, Selim Dzuderia och Luci.
Placering i fjol: Vann division sex.
Målsättning: Vår målsättning är att vinna serien och det tycker jag är en bra målsättning.

Asmir Avdic är lagkapten i Bosnisk SK.

Ni är nykomlingar i år. Hur känns det att vara i division fem för första gången i klubbens historia?
Känns skönt att vi äntligen avancerat i seriesystemet. Vi gick ju upp för 2 år sedan men hade ett farmaavtal med IFK Västerås som gjorde att vi fick stanna kvar i 6an och det gjorde att många tappade lusten. Men nu är vi tillbaka och starkare en någonsin.

Hur ska ni göra för att det inte ska bli som med andra lag som vandrat igenom serierna för att sedan falla tillbaka och trilla ner igen? Jag tänker på lag som Bäckby och Tillberga.
Vi har byggt upp en stabil och bra förening med mycket hjälpsamt folk i styrelsen som brinner för klubben . Vi satsar även på unga spelare som ska kunna slå sig in i laget i framtiden! Så därför tror jag inte att det borde vara nå problem att hålla sig kvar om vi spelare gör vårt jobb lika bra som alla runt om kring klubben!

Hur ser truppen ut? Är det bredden som gör er starka eller är det spets på vissa spelare?
Truppen är väldigt bred i år, det är konkurrens på alla positioner vilket jag tycker är bra för utvecklingen på spelarna. Det är även skönt att se att alla vill slå sig in i startelvan så kvalitén på träningarna ökar.

Ni har matchat mot hårt motstånd på försäsongen, varför valde ni att göra så?
Vi valde hårt motstånd för det är lite bättre tempo på spelet så vi inte blir chockade när serien startar. För jag tror det är en ganska stor skillnad på 5an och 6an så vi ville förbereda oss på bästa möjliga vis!

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Kolsva matchen skullen jag vilja lyfts fram för att vi jobbade stenhårt som lag och fick spelet att funka rätt bra fast det var dåliga väderförhållanden och stenhård plan.

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
Alla spelare har lyft sig en del sen förra säsongen på grund av konkuransen och hårda träningar. Tycker alla nyförvärv har tillfört mycket till laget. Skulle vilja lyfta fram Saleh Camberi som är en ung spelare, men har lyssnat väldigt bra på dom äldre spelarna och tränarna och därför utvecklats massor. Han tar även för sig och spelar med bra självförtroende, kul att se unga spelare som kliver fram.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
Topp 3 tror jag blir Bosniska sk, Tortuna SK och Skultuna IS

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Läser på bloggen ofta för det är kul att man även kan följa dom lite lägre divisionerna i länet. Vlt får ta hand om dom högre. Haha!

Inför rapport: Skultuna IS

1.
2. Skultuna IS
3. Norrby SK
4. Tortuna SK
5. Romfartuna GIF
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8. Västerfärnebo AIK
9. Dingtuna GIF
10. Tillberga IK
11. Gideonsbergs IF

Kommentar: Bra värvningar, en bra grund att stå på och en konstgräsplan. Kan det vara de ingredienser som tar Skultuna tillbaka till division fyra. Ja, varför inte? Har gjort bra resultat på försäsongen även om de spelat mot många lag från lägre divisioner. Att åka hem från Kvarnbackavallen med poäng blir tufft för bortalagen.

Nyförvärv:
Max Holmberg, IFK Västerås, Fredrik Malmkvist, Västerås IK, Johan Widlund, IK Brage, Andreas Johansson och Magnus Avelin, Romfartuna GIF, Morgan Johansson, Västerfärnebo AIK, Mathias Ljunggren, Bosnisk SK, Andreas Svahn och Joakim Stahre, båda comeback
Förluster: Thomas Grandin, IK Franke
Placering i fjol: Sexa i femman
Målsättning: Att komma minst lika bra som förra året, fortsätta utveckla oss som fotbollspelare.

Robert Eklund är tränare i Skultuna tillsammans med Arne Jansson. Robert gör sitt fjärde år i Skultuna och det tredje tillsammans med Arne.

Ni pekas av många ut som ett topplag i femman. Är ni mogna att ta det sista klivet som behövs?
Vi ser oss inte på något vis som favoriter så har inga tankar på att alla vill slå oss. Tror det flesta lag vill vinna oavsett vilka som står på andra planhalvan. Att vi pekas ut som favoriter är kanske smickrande men vi har ett väldigt ungt lag som nog inte är moget riktigt än för spel i högre division.

Ni har nu haft konstgräs hemma på Kvarnbackavallen ett tag nu. Hur har det hjälpt er att utvecklas?
Konstgräset har gett oss möjlighet till lite bättre träningstider än innan, risken är ju dock att man väljer att gå ut tidigt och får istället massa träningstillfällen bort snöade mot om man kör inomhus.

Ni har gjort bra resultat på försäsongen. Hur tror du att övriga lag i serien kommer att tänka kring det?
Resultatmässigt har det gått bra, nu har kanske inte vi haft det tuffaste matchningen av oss Div 5 lag. Men vi tror på det upplägg vi gjort. Vi har fläckvis spelat väldigt fin fotboll och det  börjar kännas som vi hitta våra roller i truppen . Men som för alla lag så har sjukdomar och skador stört oss mycket.Hur andra lag tänker kring vår försäsong är nog på samma sätt vi tänker på deras, att det just är försäsong och väldigt svårt att dra nå slutsatser på hur bra lagen egentligen är.

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Bästa träningsmatch för oss hitills har varit Sura borta där vi försvarsmässigt gör en kanonmatch, första 30 hade dom oss under riktig press, vi behöll dock lugnet i vårt spel och lyckades så sakteliga jämna ut spelet i slutet på första halvlek. I andra är vi minst lika bra som Sura som jag tyckte kändes mycket vassare än förra året. Vill även nämna matchen mot Smedjebacken där vi vann med 5-0 och gör återigen en helgjuten match försvarsmässigt. Men det finns saker att jobba på de sista veckorna inför premiären. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, det är många killar i laget som tagit stora steg jämfört med förra säsongen.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
Kommer Bosniska, Tortuna och Norrby bli. Bosniska har imponerat i både träningsmatcher och på värvningsfronten, en klubb med en härlig glöd och ett tydligt mål. Kommer bli roliga och framför allt tuffa att möta. Tortuna kommer säkerligen bli lika bra i år, ett hårt jobbande lag som ofta får skit för sitt spel. Norrby var riktigt bra redan förra året, nu har man fått ett par bra killar till och tror dom kommer hålla hela vägen i år. Främsta utmanare till topp 3 är Romfa , Skinnsberg och eventuellt Skultuna.

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Bloggen gör serien än mer intressant och alltid roligt läsa om tankar och tips inför matcher, kan vi bara hålla oss från skitsnack som inte gynnar nån så kommer fotbollens finrum bli ännu roligare i år. Hoppas du har orken lusten och får hjälp att fortsätta jobbet med bloggen, för det är riktigt rolig läsning på den


Division 5 - Omgång 1

28/4
15.00 Romfartuna GIF - Skinnskattebergs SK - Råby IP
Tips: 4-2

15.00 Skultuna IS - Norrby SK - Kvarnbackavallen
Tips: 1-1

16.00 Västerfärnebo AIK - Gideonsberg - Lärkans sportfält
Tips: 1-2

19.00 Tortuna SK - Bosnisk SK - Råby IP
Tips: 1-3

5/5
15.00 Tillberga IK - Dingtuna GIF - Hubbovallen
Tips: 2-3
Sörstafors/Kolbäck står över första omgången.
 
Vilken match är hetast? Vilket lag kommer att överraska i omgång 1?

Inför rapport: Västerfärnebo AIK

1.
2.
3. Norrby SK
4. Tortuna SK
5. Romfartuna GIF
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8. Västerfärnebo AIK
9. Dingtuna GIF
10. Tillberga IK
11. Gideonsbergs IF

Kommentar: Tappat några duktiga spelare men samtidigt fyllt på med Gustav Smeds som kommer att bli viktig i VAIK. Däremot är det ganska lättläst för motståndarna när de mesta offensivt går igenom just honom. Högre upp än en åttondeplacering tror jag inte de lyckas med, de får snarare titta nedåt.

Nyförvärv: Gustav Smeds, Hannes Parlow, Dan Goren, Fredrik Kristoffersson samt några comebacks.
Förluster: Adam Funk och Erik Boström, Norrby SK. Mattias Frohm (flyttat).
Placering i fjol: Tia i femman
Målsättning: Vi har som målsättning att försvara platsen i serien och evetuellt sikta in oss på att förbättra någon placering.

Kjell-Åke Persson är ny som tränare från Avesta. Ass. tränare är Kalle Hallström och lagledare Robert Pettersson. Båda gör comeback efter ett års uppehåll. Kalle och Robert har svarat på frågorna.

Ni har fått tillbaka Gustav Smeds som var nyckelspelare 2011 när ni gick upp från sexan. Vad kommer han att betyda för er?
Angående Gustav Smeds så kommer en forward av klass hem, en sniper som vet hur man gör mål, han kommer att avgöra matcher.

Det är ni och Norrby som är från Sala kommun. Vad betyder derbyna mot NSK?
Derbymatcher är alltid roliga och spännande då alla känner alla, ofta storpublik, det brukar bli tuffa o bra matcher mot Norrby SK, det är alltid trevligt att möta dom.

Ni har träningsspelat två gånger mot Sala FF:s juniorer, varför har ni valt att möta dom? Är det inte som att man har allt att förlora genom att möta ett juniorlag?
Angående träningsmatcherna mott SalaFF juniorer, så känner vi i VFAIK tränaren i Sala bra (bördig från VFAIK) och vi har lagt in två matcher mot dom på kort varsel på våra tilldelade träningstider,tuff vinter med flera inställda matcher har gjort att vi spelat mot dom på träningstiderna.(tyvärr inte uppvärmd KG plan)

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Vlt-cupen var en tuff och lärorik match innan serien, riktigt tufft motstånd (Syrianska) så den ser vi som en träningsmatch och tar lärdom av den.

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
Vi är ett kollektiv och vi jobbar för varandra och alla är lika viktiga i ett lagbygge så att framhålla någon speciell spelare är svårt, alla är beroende av varandra.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
1. Bosniska
2. Tortuna
3. Skultuna

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Du gör ett riktigt bra jobb, en bra "sida" att man för lite koll på vad som händer, en riktigt bra informationskälla.


Inför rapport: Romfartuna GIF

1.
2.
3. Norrby SK
4. Tortuna SK
5. Romfartuna GIF
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8.
9. Dingtuna GIF
10. Tillberga IK
11. Gideonsbergs IF

Kommentar: Romfartuna missade förra säsongen division fyra-platsen med minsta möjliga marginal. Försäsongens resultat har inte skrämt många motståndare. Men ett formtoppat Romfa kan spöa alla lag i serien. Är Peter Holgersson frisk och säsongen börjar med lite stolpe in så kan det bli ett roligt år, annars kommer Romfa hamna längre ner i tabellen.

Nyförvärv:
-
Förluster: Magnus Avelin och Andreas Johansson, Skultuna IS, Måns Bäckman, Dingtuna GIF.
Placering i fjol: Fyra i femman
Målsättning: Topp 5

Christoffer Pettersson är tränare i Romfartuna GIF och gör sitt tredje år tillsammans med Magnus Oscarsson.

Ni föll på mållinjen förra säsongen, endast målskillnad gjorde att ni fick stanna i femman. Hur har ni gjort för att gå vidare från det?
Att vi var så nära att gå upp på slutet såg vi som en ren bonus med tanke på hur långt efter vi var när hösten startade vilket innebar att vi var väldigt nöjda med höstsäsongen där vi faktiskt var bästa laget i serien rent poängmässigt bästa lag. Vi tog med oss det å att vi hade visat att Romfartuna inte alltid behöver komma 7-8 utan faktiskt har potential att vara med där uppe. Hade vi som Tortuna legat där hela säsongen men tappat på slutet hade allt känts mycket värre.

Ni gjorde en svag vår och en fantastiskt stark höst förra säsongen. Hur kom det sig att det var så?
När förra årets vår startade hade vi 11 nygamla spelare i laget som inte varit med säsongen innan. Det tog tid att spela ihop laget och var många viljor som drog åt olika håll. Har du 20 spelare i ett lag som alla var ordinarie senast de spelade blir givetvis många missnöjda och besvikna när säsongen startar då endast 11 kan starta varje match. På hösten hade vi spelat ihop laget och fått försvarsspelet att fungera. Att sen ha seriens bästa anfallare i laget är knappast en nackdel när man har ett riktigt stabilt försvarsspel.

Känslan var att ni förra säsongen var beroende av att Peter Holgersson var i form. Hur ska ni göra för att inte vara så beroende av honom?
Angående Holger så är han ganska unik med sin spelstil å målfarlighet i div 5 och han kan helt klart vara skillnaden mellan uppflyttning å inte. På hösten släppte vi in väldigt lite mål å det kommer vi nog att göra oavsett om Holger spelar eller inte. Vi jobbar på att hitta lösningar inom laget och vi kommer att göra hyfsat med mål även när Holger inte spelar men vi vi kanske vinner matcherna med 2-1 istället för 4-1 om Holger inte är med.

Ni har matchat mot många lag från division fyra. Vad har varit er tanke med det?
Tanken med träningsmotståndet var att i och med att vi var seriens bästa lag under hösten tyckte vi att det var bra att spela mot div 4 lag på försäsongen. Nu har vi haft mycket skador på försäsongen och en stor trupp på 27 man där alla ska få chansen att visa upp sig så med tanke på det har motståndet kanske blivit lite tuft men det är egentligen bara i Irstamatchen som vi blivit utspelade. Skulle vi spela i 4an i år skulle vi garanterat inte åka ur så motståndet har varit rätt ok ändå. Men det är väl framförallt att högt tempo man vill åt med att man möter bättre motstånd.

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Matchen mot Assyriska och andra halvlek mot Ransta är de bästa hittils.

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
Rickard Lindström har tagit ett kliv till i år och blir väldigt viktig i försvaret. Annars har vi många lovande juniorer på gång som snart kan vara ordinarie. Vi är väll ett av få lag i serien som har en fungerande juniorverksamhet och det är otroligt roligt att få upp unga hungriga spelare med hjärta för klubben.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
1. Bosniska
2. Tortuna
3. Skultuna

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Vi spelar ju fotboll för att det är kul och en blogg som den här höjer upp intresset ytterligare. Vi hoppas att du orkar köra på för det är väldigt uppskattat med ditt bloggande!


Söndagens resultat

Skultuna IS (D5H) - Al Salam SK (D6H) 2-0
Heby AIF FF (D6H) - Norrby SK (D5H) 3-6
Arboga Södra (D4H) - Romfartuna GIF (D5H) 1-1

Inför rapport: Gideonsbergs IF

1.
2.
3. Norrby SK
4. Tortuna SK
5.
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8.
9. Dingtuna GIF
10. Tillberga IK
11. Gideonsbergs IF

Kommentar: Gideonsberg fick en gratisplats i femman. Hur kommer de att uttnyttja den? Att sätta Gideonsberg känns inte rätt men någon måste ju tippas där. Tror att trion ovanför kan hamna egentligen hur som helst på plats 9, 10, 11. Blandat och gett på försäsongen.

Nyförvärv:
7 nya spelare. Blerim Kaciku och Khalid Grichat, båda Assyriska FC, Pesha Husseini, Västeårs BK 30, Hames Kinolli. IK Oden klara, resterande inte överskrivna ännu.
Förluster: Simon Hultgren, flyttar, Serwat Zarifnejad, Bosnisk SK.
Placering 2012: Kom elva i division fem men fick stanna kvar i femman tack vare att Bäckby lade ner sin verksamhet.
Målsättning:
 Att skapa ett grundspel och vara mycket tuffare 2013 och ta fler poäng än förra året. 2014 ska vi upp

Ado Sadzak, tränare i GIF. Första året den här sejouren  men har haft GIF i div3 och 4 under fem säsonger 1996-2000.

Ni fick en gratisplats i femman efter att Bäckby dragit sig ur. Hur var känslan när ni fick det beskedet?
Vi fick besked tidigt att dom skulle lägga ner men det dröjde tyvärr lite. Vilket var jobbigt :) Men nu kanonbra.

Hur ska Gideonsberg göra för att vända den här negativa trenden och börja klättra uppåt igen?
Bygga på egna spelare och skapa en tränings kultur som är seriös

Förra säsongen så förlorade ni sju matcher med uddamålet. Finns det någon förklaring till det? Hur ska ni göra för att vinna de matcherna?
Det berodde mycket på dålig fysisk status, så bättre ork är lösningen

Hur har försäsongen sett ut både träningsmässigt och med matchandet?
Vi har spelat många matcher med blandade resultat men vi ville att alla skulle få matchtempo, tyvärr har vi haft många sjuka och skadade så det var svårt att ha en kontinuerligt lagbygge.

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Ingen faktiskt vi tränade olika saker i olika matcher men ingen var riktigt bra

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
Ja, vår 96:a Andreas Isaac som bara blir bättre och bättre sen har vi ju några spelare som har varit bra men kan bättre :)

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
1. Bosniska
2. Skultuna
3. Norrby

Varför är divfive.blogg.se så bra?
Inside info är alltid bra ;)


Lördagens resultat

Skogsbo/Avesta (D5H) - Västerfärnebo AIK (D5H) 6-1
Götlunda IF (D7H) - Tillberga IK (D5H) 3-8 - VLT-cupen
Gideonsbergs IF (D5H) - IK Oden (D4H) 3-1
Norrby SK (DRH) - Sätra IF (D7H) 2-1
Medåkers IF (D4H) - Tortuna SK (D5H) 0-5
Kolsva IF (D4H) - Skinnskattebergs SK (D5H) 2-3
Sörstafors-Kolbäck (D5H) - Värhulta AIS (D6H) 5-0
Dingtuna GIF - IFK Västerås FK (D4H) 2-5 - VLT-cupen

Inför rapport: Norrby SK

1.
2.
3. Norrby SK
4. Tortuna SK
5.
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8.
9. Dingtuna GIF
10. Tillberga IK
11.

Kommentar: Har gått som tåget på försäsongen och vill vara med i toppen och hota. Har efter ett par år i mitten chansen att på allvar vara med och slåss om en division fyra-plats. Finns kvalitén? Truppen har kryddats inför säsongen och det ska bli intressant att se vad de håller för när säsongen drar igång på riktigt.

Nyförvärv:
Eric Boström och Adam Funk, Västerfärnebo AIK, Adam Hagman, Grällsta IF och Andreas Gärdqvist, Sala FF
Förluster: -
Placering i fjol: 7:a i division fem
Målsättning: Mål ännu ej satt

Håkan Eriksson gör sitt första år som tränare den här sejouren.

Norrby har sedan uppflyttningen från division sex varit ett stabilt mittenlag. Hur ska ni göra för att ta det ett steg till?
Först måste vi bestämma vad vi ska satsa på. Vi har försökt att ändra inställningen så laget vågar vinna. Det kanske låter lite kryptiskt men laget har nästan bett om ursäkt tidigare år. Det är meningen att vi inte ska göra i år.

Förra säsongen rivstartade ni och var med i toppen men på hösten gick det inte lika bra. Hur ska ni arbeta för att samma sak inte ska hända i år igen?
Kanske med annan planering och färre skador.

Förra året var ni tre lag från orten i femman, nu är det bara ni och Västerfärnebo. Hur viktigt är det att vara bäst på orten?
Det beror på vilket/vilka mål vi sätter upp. Men det finns fler lag som vi bör koncentrera oss på.

Ni har gjort bra resultat nu på försäsongen. Tror du att övriga lag i serien tittar mycket på det och ser Norrby som ett hot i toppen?
Vet inte hur mycket andra lag bryr sig, men det det är svårt att värdera träningsmatcher.

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Kan inte välja då motståndet varierat. Men måste jag välja så blir det Tillbergamatchen. Det såg väldigt stabilt ut.

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
Det är många som tagit konkurrensen på rätt sätt och höjt sig en nivå. Så listan skulle bli så lång att den blev meningslös.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
1. Bosniska
2. Skultuna
3. Tortuna

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Allt som bidrar till att öka intresset är ju bra!


Inför rapport: Tillberga IK

1.
2.
3.
4. Tortuna SK
5.
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8.
9. Dingtuna GIF
10. Tillberga IK
11.

Kommentar: Ett av de svåraste lagen att tippa i serien. Men det är inte precis vind i seglet för laget och det kommer förmodligen bli ett tufft år för Tillberga i år. Haft en riktig skitsäsong med inställda matcher och de matcher som spelats har inte visat några positiva resultat. TIK kommer aboslut att hålla till på den nedre halvan.

Nyförvärv:
Vi har ett antal intressanta nya unga killar som jag hoppas att vi gör klart med dem.
Förluster: David Curtolo och Rickard Santana Arvidsson, Västerås BK 30
Placering i fjol: Elva i division fyra, ramlade ner i femman.
Målsättning: Målsättningen är att truppen och laget skall vara avsevärt vassare när säsongen är över än den är när den börjar. Sportsligt vill vi vinna alla matcher vi statar och därmed försvara vår plats i femman för att nästa säsong ta plats i toppen.

Lennart Engvall gör sitt andra år som tränare för Tillberga IK.

Efter några säsonger där allt gick som på räls föll ni ur fyran förra året. Hur känns det inför i år?

När vi startade förra säsongen hade vi tappat 13 spelare av startkaraktär. Vi fick lägga hela försäsongen på att hitta spelare med hjälp av öppna träningar. När serien startade hade vi en trupp bestående av 85% nya, unga och orutinerade spelare som aldrig spelat seniorfotboll på div. 4 nivå. Att vi skulle får svårt var givet men vi satsade på att utveckla spelare istället för lag för att se framåt. Det arbetet fortsätter under denna försäsong men vi har nu i veckan klart med en klart intressant trupp med genuin Tillbergaprofil, bra och roliga träningar och skön stämning.

Det blir många derbyn i år och derbyn brukar oftast kunna gå lite hur som helst. Är det en fördel eller nackdel för er?
I div fyra och fem är ju i princip alla matcher av mer eller mindre derbykaraktär men historiskt har vi ju haft lätt för Romfa och svårt för Tortuna.

Hur har det sett ut på försäsongen med träningsförutsättningar och spelare på träningarna?
Vi har fått tre matcher ställda vilket innebär att vi ligger efter på matchandet. Ingen av matcherna var särkilt bra men det fanns perioder i båda som vi tar med oss. Jimmy Sjöstrand, Jakob Åkesson och Dennis Lindqvist har tagit ytterligare kliv och kommer vara väldigt viktiga för Tillberga i år.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
1. Bosniska
2. Tortuna
3. Skinnskatteberg


Genrepshelg

20/4
10.00 Skogsbo/Avesta (D5H) - Västerfärnebo AIK (D5H) - Avestavallen
11.00 Götlunda IF (D7H) - Tillberga IK (D5H) - Råby IP VLT-cupen
11.00 Gideonsbergs IF (D5H) - Munktorps BK (D4H) - Wenströmska IP
11.00 Norrby SK (DRH) - Sätra IF (D7H) - Tegelvallen
13.00 Medåkers IF (D4H) - Tortuna SK (D5H) - Sturevallen
14.00 Kolsva IF (D4H) - Skinnskattebergs SK (D5H) - Krillans konstgräs
15.00 Sörstafors-Kolbäck (D5H) - Värhulta AIS (D6H) - Trollebo IP
18.00 Dingtuna GIF - IFK Västerås FK (D4H) - Swedbank Park VLT-cupen

21/4
9.15 Skultuna IS (D5H) - Al Salam SK (D6H) - Råby IP
15.00 Heby AIF FF (D6H) - Norrby SK (D5H) - Tegelvallen

Inför rapport: Sörstafors/Kolbäck

1.
2.
3.
4. Tortuna SK
5.
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8.
9. Dingtuna GIF
10.
11.

Kommentar: SK91 har alltid varit ett stort och starkt lag men nu har det även kommit fram yngre talanger. Lagen som kommer nerifrån har haft en tendens att rida på framgångsvågen och i en jämn serie kan det betyda en del stolpe in. Får SK91 igång målskyttet direkt tror jag på en stabil mittenplacering.

Nyförvärv:
Daniel Gheysari, Assyriska FC och Tony Torstensson Hallstahammars SK
Förluster: Ingen
Placering i fjol: Tvåa i division sex, flyttades upp till femman.
Målsättning: Att ligga på övre halvan.

Jonas Thurby gör sitt andra år som huvudtränare. Farid Bayesteh som svarat på frågorna gör sitt första år som spelande hjälptränare.

Ni är nykomlingar i femman i år efter att ha varit ett år sexan. Hur ska ni arbeta för att klara er kvar i år?
Ta en match i taget och kriga för varje poäng.

Förra gången hade ni svårt att göra mål, ni gjorde bara 19 mål på 22 matcher. Förra året blev det 55 mål på 16 matcher. Var ni bättre förra året eller var motståndet sämre?
Jag anser att vi var mycket bättre förra året och det lossnade verkligen på anfallssidan samtidigt var vi väldigt stabila i backlinjen, självklart påverkar också att det var sämre motstånd med :)

Ni är ett av få lag som i princip alltid har haft ett b-lag. Har ni väldigt mycket folk eller använder ni b-laget som ett träningspass?
Både och, vi har väldigt mycket folk + att dom som krigar för en startplats i a-laget kan få matchträning.

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Hittills har vi faktist inte gjort någon toppmatch i och med att vi testat många spelare på nya positioner men det börjar se bra ut nu på träningar och alla lagdelar funkar bra ihop, så framöver kommer vårat spel se väldigt bra ut hoppas jag.

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
En speciell spelare som utmärkt sig är Viktor Thurby, ung spelare som kan bli riktigt vass med rätt träning i högre serie. Sen har vi andra unga spelare som Marcus Westberg som öste in mål förra året, kanske seriens snabbaste spelare.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
1. Bosniska
2. Skultuna
3. Norrby

Varför är divfive.blogg.se så bra?
divfive bloggen är bra för att det e kul att följa alla lag i serien, skitbra jobbat :)


Two down, one to go

Västerfärnebo AIK - Syrianska IF Kerburan 3-9
Bosnisk SK - IK Franke 2-2, 7-6 e. str.
Romfartuna GIF - Västerås SK FK 2-2, 5-6 e. str.


Inför rapport: Tortuna SK

1.
2.
3.
4. Tortuna SK
5.
6. Skinnskattebergs SK
7.
8.
9. Dingtuna GIF
10.
11.

Kommentar: Tortuna har varit försäsongens besvikelse med en 7-1 förslust mot Hallstahammar som störst plump. Men det finns kvalité i laget och får de igång maskineriet igen så blir de farliga och kommer att slåss om en plats i toppen. Med försäsongens resultat på näthinnan blir det dock en fjärdeplats i mitt tips.

Nyförvärv:
Jonas Eriksson, Skultuna IS, Jesper Johnson, FC Bredäng, Arto Ojutkangas, Västerås BK 30 och Gustav Norström, Surahammar FK.
Förluster: Johan Karlsson, Irsta IF
Placering i fjol: Femma i division fem
Målsättning: Vi ska vara med och slåss med topplagen.

Tobias Henriksson gör sitt första år som tränare i klubben.

Ändå sedan uppflyttningen från sexan så har ni varit och nosat i toppen av tabellen. Är det i år ni går hela vägen?
Svårt att säga. Men vi ska göra allt vi kan för att vara med och slåss om en topplacering. Men jag tror serien är jämnare i år än på många år.

Många lag gillar att psyka Tortuna och prata om att ni inte spelar boll utan bara slår långt. Är det något ni pratar om i truppen? Hur gör ni för att använda det som tändvätska?
Jag lägger inte ner någon tid eller energi på vad folk tycker om vårt spel. De får tycka precis vad de vill, jag vill bara vinna så många matcher som möjligt.

Förra säsongen var ni det lag som släppte in minst mål (24 mål på 22 matcher). Vad är det som gör er defensiv så bra?
I år har den ju inte varit så bra men vi har haft väldigt mycket folk borta så vi har inte kunnat spela ihop något lag ännu.

Ni har en stor trupp och är ett av få lag som har ett lag i b-lagsserien. För dig som tränare, är det alltid positivt att ha många spelare att välja på?
Som jag ser det har vi ca. 23 spelare som är med och konkurrerar om en plats i truppen. Sen har vi en del spelare som kommer och går lite som de vill och bara spelar B-lag som jag inte riktigt har koll på hur många det är. Så vi har inte någon stor trupp i kontinuerlig träning.

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Jag tycker inte vi gjort någon bra match än. Vi har haft bra perioder i matcherna men inte gjort någon längre period som är bra. Så jag säger ingen.

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
Det är många som visat att de vill vara med och bidra i år. Ska jag lyfta fram några så är det väl, Gustav Stenström och Daniel Beijbom.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
Svårt att säga men som det sett ut på försäsongen så får Bosniska och Norrby bära favoritskapet sen vill nog även vi, Skultuna och Skinnsberg ha ett ord med i det också.

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Det skapar intresse för serien.

Åttondelsfinaler i VLT-cupen

Resultat
Sörstafors/Kolbäck - Gideonsberg 2-1

Onsdag 17/4
19.00 Västerfärnebo AIK - Syrianska IF Kerburan - Lärkans sportfält
19.00 Bosnisk SK - IK Franke - Råby IP
19.30 Romfartuna GIF - Västerås SK FK - Swedbank Park

Lördag 20/4
11.00 Götlunda IF - Tillberga IK - Råby IP
18.00 Dingtuna GIF - IFK Västerås FK - Swedbank Park

Kommentar: Riktigt tufft för samtliga lag som spelar på onsdag men det gäller för lagen att sätta sina straffar. Tror inte heller att varken Syrianska eller VSK kommer med sina bästa lag. Tror tyvärr inte att så många av femmans lag överlever till kvartsfinalerna. Enda lagen som kan möta varandra där är om Tillberga och Dingtuna går vidare.

Inför rapport: Skinnskattebergs SK

1.
2.
3.
4.
5.
6. Skinnskattebergs SK
7.
8.
9. Dingtuna GIF
10.
11.

Kommentar: Det är ruskigt svårt att sätta fingret på Skinnskatteberg. Förra säsongen var vår och höst natt och dag. Fortsätter laget att rida på den positiva vågen från i höstas? I så fall kan de vara med och hota ett par placeringar högre. Men laget från väst är inget lag som de andra i serien har någon större koll på.

Nyförvärv: Oscar Karlsson
Förluster: Jukka Reijonen, Tobias Johansson, Ante Jansson
Placering i fjol: Åtta i femman
Målsättning:
Får vi hålla oss skadefria är förhoppningen att göra en bättre säsong än i fjol

Patrik Parkatti tog över laget hösten 2012.

Många lag anser nog att ni är det svåraste laget att hålla koll på då ni ligger en aning isolerade i väst, är det en fördel tror du?
Nej

Hur stor koll har ni på övriga lag i femman?
Dålig koll

Ni vann er egen cup Systemair Cup tidigare i vår. Vad betyder det för laget?
Positivt att vinna

Mikael Ernebrink har sprutat in mål säsong efter säsong. Är det han som ska göra era mål i år också?
"Brinken" är en målskytt så det räknar jag med.

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Ingen

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
Nej

Hur kommer topp-3 se ut vid säsongens slut?
Bosniska, Romfartuna och Skultuna, vilket lag som blir 1,2 eller 3 vet jag ej

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Bra blogg

Tisdagsmatch i Hallstahammar

20.00 Sörstafors-Kolbäck (D5H) - Gideonsbergs IF (D5H) - Trollebo IP

Inför rapport: Dingtuna GIF

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9. Dingtuna GIF
10.
11.

Kommentar: Dingtuna GIF klev upp i femman som tredje och sista lag från division sex. Försäsongen har givit blandade resultat och det är svårt att förutspå hur starkt laget är. Kan motståndarna hålla koll på strikern Andreas Viklund så är mycket vunnet.

Nyförvärv: Jafar Mohamad och Nashat Oday, Babylon FK, Robert Romanowski, Kurdiska FF och så har vi två spelare till som inte riktigt är klara ännu.
Förluster: Mattias Greijer, Jonathan Gall och Emil Karlsson, Tillberga IK och Bishar Ismail, Västerås SK, U.
Placering i fjol: Trea i division sex.
Målsättning: Vårat mål i år är att bli ett stabilt div 5-lag.

Jörgen Elmtoft gör sitt tredje år i rad som tränare för klubben.

Ni gick upp som tredje och sista lag från sexan. Tror du att övriga lag i serien kommer att underskatta er? Hur ska ni utnyttja rollen som underdogs?
Vad jag har hört så är vi tippade att komma sist i serien, så det är mycket möjligt att vissa lag kommer att underskatta oss, men det stör mig inget.

Andreas Viklund vann skytteligan förra året i sexan. Hur viktig är han för er? Är det han som ska göra målen?
Andreas Wiklund är en typiskt målskytt, så givetvis är han viktig för oss,men vi har flera andra spelare som är lika viktiga.

I övrigt, vilka spelare ska man hålla ett extra öga på?
Det är svårt att peka ut nån speciell spelare efterson jag tycker att alla spelare som jag har betyder mycket för det här laget.

Hur har det sett ut på försäsongen med träningsförutsättningar och spelare på träningarna?
Försäsongen har sett okey ut med blandade resultat på träningsmatcherna, Vi har bl.a  haft ganska tufft motstånd av Div 4-lag. Våran bästa insatts var 9-0 segern mot Tärnsjö.

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
Jag tycker att Ali Bakir Shakoor har sett väldigt pigg ut, men även dom andra spelarna har jobbat på bra.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
Jag har dålig koll på vissa lag i serien men om jag ska tippa så tror jag att Tortuna, Bosniska och Romfartuna kommer att ligga i toppen.

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Jag tycker att det är kul att det finns folk som är intresserade att ha lite koll på dom lägre divisionerna, för tidningen har ju det inte.


Nu är det dags...

Idag klockan 12.00 kommer första laget att synas. Håll utkik! Sedan kommer ett lag presenteras varje dag klockan 12.00 fram till den 25 då serien drar igång.

Imorgon börjar nedräkningen.

Imorgon kommer del ett av nedräkningen till seriepremiären. Ett lag per dag utan inbördes ordningen. Tillsammans med en kort intervju med tränaren och ges ett tips och en kort kommentar om varje lag. Tippningen är baserad på kvaliten från förra säsongen, nyförvärv/förluster, försäsongsresultat samt en stor portion magkänsla.
 
Missa inte del ett imorgon, måndag...

Söndagens matcher

Norrby SK (DRH) - Dingtuna GIF (DRH) 13-0
Skinnskattebergs SK (D5H) - Örebro SK Ungdom (D4H) 2-3
Horndal IF (D7H) - Västerfärnebo AIK (D5H) 0-5
Babylon FK (D6H) - Skultuna IS (D5H) 2-4
Dingtuna GIF (D5H) - Assyriska (D4H) 3-1

Lördagens matcher

Norrby SK (D5H) - Skogsbo-Avesta IF (D5H) 5-6
Gideonsbergs IF (D5H) - Tortuna SK (D5H) 1-1
FK Bosna 92 Örebro (D4H) - Bosnisk SK (D5H) 2-1
Romfartuna GIF (D5H) - IFK Ekberga (D6H) 2-2

Skultuna IS fyller 100 år

Skultuna är med sina 100 år femmans äldsta klubb. Skultuna har spelat i division fem sedan 2008 då de säsongen innan ramlade ur fyran. Så sent som säsongen 2002 spelade de i division tre.

Som en del i Skultuna IS 100-årsjubileum så spelar bland annat Skultuna IS veteraner mot Örebro SKs motsvarighet på lördag då det firas ordentligt på Kvarnbackavallen i Skultuna.
 
Program för dagen:

09,30   Parad med blåsorkester från Kvarnbackavallen till centrum

            med alla lag och idrotter från Skultuna IS representerade

10,00   Aktiviteter på Kvarnbackavallen startar och pågår till 16.00

           - Lottförsäljning   -Tipspromenad

           - Ponnyridning    - Speedshooting  - Chokladhjul

           - Fiskdamm   - Ansiktsmålning  - Hamburgerförsäljning, mm

11,00   Matchstart: Veteranlag Herrar Skultuna IS - Örebro SK

12,30   Musikunderhållning av Martin Englunds trio

13,30   Matchstart: Veteranlag internmatch Damer Skultuna IS

13,30   Mottagning i nya lokalerna vid Kvarnbackavallen med

            bl.a. bildutställning och presentation av jubileumsboken

            "Jag en hundraåring"

16,00   Avslut


Grundåret för lagen i division fem:

Skultuna IS: 1913
Tortuna SK: 1921
Skinnskattebergs SK: 1922
Tillberga IK: 1930
Romfartuna GIF: 1943
Västerfärnebo AIK: 1950
Norrby SK: 1952
Gideonsbergs IF: 1955
Dingtuna GIF: 1972
Sörstafors/Kolbäck: 1991
Bosnisk SK: 2005
(reservation att något årtal kan vara fel)


Träningsmatcher 13-14/4

13/4
10.00 Norrby SK (D5H) - Skogsbo-Avesta IF (D5H) - Lärkans konstgräs
11.00 Gideonsbergs IF (D5H) - Tortuna SK (D5H) - Wenströmska IP
11.00 Tillberga IK Fotboll (D5H) - IK Oden (D4H) - Råby IP
15.00 Sörstafors-Kolbäck (D5H) - ? - Trollebo IP
16.00 FK Bosna 92 Örebro (D4H) - Bosnisk SK (D5H) - Örebro
17.00 Romfartuna GIF (D5H) - IFK Ekberga (D6H) - Råby IP

14/4
11.00 Norrby SK (DRH) - Dingtuna GIF (DRH) - Tegelvallen
13.00 Skinnskattebergs SK (D5H) - Örebro SK Ungdom (D4H) - Fagerliden
14.00 Horndal IF (D7H) - Västerfärnebo AIK (D5H) - Avestavallen
17.00 Babylon FK (D6H) - Skultuna IS (D5H) - Wenströmska IP
19.00 Dingtuna GIF (D4H) - Assyriska (D4H) - Råby IP

Saknar ni någon match? Skriv en kommentar...

Tippning!

Den första omgången av division fem spelas om 20 dagar, söndagen den 28 april. Tillberga och Dingtuna smygpremiärar några dagar innan den 25 april. Just nu har jag skickat ut ett litet frågeformulär till samtliga tränare som kommer att komma i samband med min högst personliga tippning på hur division fem kommer att sluta.
 
När jag har suttit och funderat så känns femman otroligt jämn i år. Förra året skiljde det 40 poäng mellan seriesegraren och jumbon. Jag tror inte att det kommer att vara sådana avstånd i år. Jag tror att fem lag kommer att slåss i toppen och fem lag i botten. Det sista laget har jag svårt att placera. Närmare hur jag tänkt och hur jag tippat lagen kommer alltså att komma då jag kommer att presentera ett lag åt gången.
 
Hur tror ni att femman kommer att sluta 2013?

Söndagens resultat

Norrby SK Blå (D5H) - Norrby SK Gul (D5H) 2-2
Skinnskattebergs SK (D5H) - Söderbärke GoIF (D6H) Inställd
Bosnisk SK (D5H) - IK Oden (D5H) 4-1
Krylbo/Näs (D6H) - Västerfärnebo AIK (D5H) 1-4


Lördagens matcher

Dingtuna GIF (D5H) - IK Oden (D4H) 2-2
Hallstahammar SK (D4H) - Tortuna SK (D5H) 7-1
Skultuna IS (D5H) - Tillberga IK Fotboll (D5H) 2-0
Surahammar FK (D4H) - Sörstafors-Kolbäck (D5H) 3-1
Romfartuna GIF (D5H) - Ransta IK (D6H) 1-1
Bosnisk SK (D5H) - Juventus IF (D3H) 2-1


Träningsmatcher 6-7/4

Det börjar närma sig seriestart. Nu är det bara tre veckor kvar. Så här träningsmatchar femmans lag nu i helgen.
 
6/4
11.00 Dingtuna GIF (D5H) - IK Oden (D4H) - Råby IP
13.00 Hallstahammar SK (D4H) - Tortuna SK (D5H) - Trollebo IP
13.00 Skultuna IS (D5H) - Tillberga IK Fotboll (D5H) - Kvarnbackavallen
13.00 Surahammar FK (D4H) - Sörstafors-Kolbäck (D5H) - Sura IP
17.00 Romfartuna GIF (D5H) - Ransta IK (D6H) - Råby IP

7/4
09.00 Internmatch: Norrby SK (D5H) - Tegelvallen
13.00 Skinnskattebergs SK (D5H) - Söderbärke GoIF (D6H) - Fagerliden
15.00 Krylbo/Näs (D6H) - Västerfärnebo AIK (D5H) - Avestavallen

April april

Ja, som de flesta förstod så var VLT-inlägget mitt försök till ett aprilskämt. Men det var inte bara skämt igår utan även ett par träningsmatcher.

1/4
Skultuna IS (D5H) - Kvicksunds SK (D6H) 2-1
Kommentar: Återigen seger för Skultuna som ser vassa ut. 2-1 mot ett division sex-gäng kanske inte låter så spännande men en seger är en seger plus att jag har väldigt dålig koll på Kvicksund.

Romfartuna GIF (D5H) - Assyriska FC (D4H) 2-1
Kommentar: Andra raka segern för Romfa den här försäsongen. Första mot tufft motstånd då Romfa träningsmatchat flittigt mot motstånd från division fyra. Känns tråkigt att se Assyriskas utveckling nu på försäsongen. Känns som att de kan bli nästa lag att göra en Tillberga/Bäckby. Upp som en sol och ned som en pannkaka.

VLT-cup vinnaren får kvala till trean

VFF kommer med en helt galen ändring. För att öka intresset kring länscupen som de senaste åren tappat i intresse så införs nu en riktig belöning. Vinnaren av cupen går in i kvalet till division tre av bekostnad på det andraplacerade laget i division fyra. Nog kommer det öka intresset för cupen men känns väldigt fel mot lagen.

http://vff.se/arkiv/tavling/aktuellt-om-junior-och-seniorfotboll/nyheter_om_vlt-cupen

Vad tycker du?


RSS 2.0