Silly Season Inför 2013

Skicka in era rykten och övergångar...

Futsal-DM

30/11-2/12 är det dags för futsal-DM. Fem lag från femman är anmälda.
 
Herrseniorer:
  • Bosnisk SK
  • Dingtuna GIF
  • FC Europe Juniors
  • FC Sporting Västerås
  • Himmeta IF
  • IFK Ekberga
  • IK Oden
  • Kolsva IF
  • Köping FF
  • Munktorps BK
  • Norrby SK
  • Romfartuna GIF
  • Skiljebo SK
  • Syrianska IF Kerburan
  • Tillberga IK
  • Västerås IK
  • Västerås SK FK
  • Vakant plats
 

Tillberga IK tar Gideonsbergs plats i femman

Kvalet till division tre är slut för Irsta IF. Efter förlust i sista matchen står det klart att Irsta blir kvar i fyran samtidigt som det då betyder att Tillberga IK trillar ner till division fem.

Det lutar starkt åt Tillberga i femman

Irsta IF spelade idag den andra av tre kvalmatcher till division tre och vann mot IFK Sunne med 4-1. Dock vann också Yxhults IK och leder kvaltabellen med tre poäng. De behöver endast en poäng i nästa omgång mot redan avsågade Sunne.
Irsta måste vinna sin match mot Villastadens IF i nästa omgång samtidigt som Sunne måste skrällvinna över Yxhult för att ta division tre-platsen.
 
Om Irsta inte klarar kvalet så åker Gideonsberg ur femman och Tillberga tillkommer från fyran.
 
Tabell efter två omgångar
1. Yxhult, 6p, +4
------------------------------------
2. Irsta IF, 3p, +2
3. Villastadens IF, 3p, -2
4. IFK Sunne, 0p, -4

Dreamteam Division 5

På allmän begäran så kommer här mitt Dreamteam i division 5 2012. Ett svårt, näst intill omöjligt, uppdrag. När världens bästa journalister ska ta ut ett världslag blir det aldrig lika spelare. Men jag ger mig på ett försök och ställer upp enligt 3-4-3 med en väldigt offensiv uppställning. Bedömningen är gjord enligt egna erfarenheter, tips och vad jag läst så den får tas med en nypa salt.
 
Dreamteamet representras enligt följande:
2 spelare: Assyriska FC, Surahammar FK, Tortuna SK.
1 spelare: Hallstahammar SK, Norrby SK, Romfartuna GIF, Skinnskattebergs SK, Skultuna IS.
 
Målvakt:
Robin Larsson-Ström (Tortuna SK)
Förstamålvakt i seriens bästa defensiva lag räcker långt.
Bubblare: Thomas Grandin (Skultuna IS), Leonardo Fuentes Espinoza (Assyriska FC)
 
Backar:
Andreas Nilskvist (Surahammar FK)
Kuggen i Suras försvar som under våren var väldigt stabilt. Inte samma flyt under hösten.
John Sundberg (Tortuna SK)
TSK:s nyckelspelare som lika väl kan spela forward. Han och Charles Valeri Kotto Ekoka kan både slängas upp högre i banan.
Charles Valeri Kotto Ekoka (Assyriska FC)
Väldigt all-round och kom tvåa i skytteligan (20 mål) trots att han spelade på flera olika positioner.
Bubblare: Johan Phalm (Tortuna SK), Petrus Andersson (Norrby SK), Daniel Lundberg (Surahammar FK)
 
Mittfältare:
Mikael Leppäniemi (Surahammar FK)
Ettrig mittfältare som är en viktig pusselbit i Suras offensiv.
William Niemi-Carlsson (Norrby SK)
Nyförvärvet lyfte hela NSK:s mittfältsspel, allra helst under våren. Borta mycket på hösten vilket märktes.
Daniel Stahre (Skultuna IS)
Viktig och nyttig på SIS mittfält. Slitvarg.
Khalid Grinchat (Assyriska FC)
Det märks inte att den här spelaren är 44 år gammal. Fortfarande väldigt bra, allra helst fysiskt.
Bubblare: Daniel Dinler (Assyriska FC), Niklas Eklund (Hallstahammar SK), Sebastian Frey (Surahammar FK)
 
Anfallare:
Peter Holgersson (Romfartuna GIF)
Under våren (1 mål) var "Holger" iskall men hans 21 mål under hösten höll på att göra Romfa till ett div 4-lag. Skytteligavinnare.
Mikael Ernebrink (Skinnskattebergs SK)
100-åringen (nå ja) kommer förmodligen att göra mål till den dag kroppen säger ifrån. Imponerande att alltid leverera.
Andreas Karlsson (Hallstahammar SK)
Stor och stark anfallare som skulle passa bra ihop med övriga två anfallare.
Bubblare: Joakim Stigevik (Surahammar FK), Ali Sultan (Gideonsbergs IF), Nisse Eriksson (Norrby SK)
 
Hur högt i seriesystemet tror ni det här laget skulle kunna spela? Varsågoda att hylla eller såga uppställningen.
 

Dreamteam

På allmän begäran så kommer ett dreamteam att dyka upp här inom en snar framtid. Jag tycker personligen att det är enormt svårt att ta ut ett dreamteam i en serie där man i princip följer sin eget lag samt ser några matcher till. Men eftersom det här mer på skoj så hoppas jag att även ni läsare kan ta det med en nypa salt.
 
Men jag behöver så klart hjälp. Så tipsa om era egna tips till elvan. Då vill jag inte ha fem-sex spelare från vardera lag för så överlägset har inget lag varit. Lägg gärna till en motivering.
 
Kommentarerna här kommer inte att synas

Blir Division fem bättre eller sämre 2013?

Det är ännu inte klart om det blir Tillberga IK eller Gideonsbergs IF som får den tolfte och sista platsen i division fem nästa säsong. Det beror på om Irsta IF lyckas kvala sig upp i division tre eller inte. Lyckas de så får Gideonsberg stanna kvar, misslyckas de kommer Tillberga från fyran.
 
Här är en sammanlagd ranking av de fem lag som lämnat femman och de nya som tillkommer 2013. Då räknar jag Tillberga som ett division fem lag så länge.
 
Ranking:
1. Assyriska FC
Vunnit sin serie tre år i rad men får nog svårt att upprepa det nästa säsong. Bör dock inte ha några problem att klara kontraktet.
 
2. Surahammar FK
En fantastisk vår visar att kvalitéen finns. Nu gäller det att ta fram den hela nästa säsong, annars blir det tungt för Sura i fyran.
 
3. Hallstahammar SK
Hallsta vaknade till efter en trög start och har ett bra lag. Det gäller dock att de får behålla sin trupp och helst krydda med några nyförvärv.
 
4. Bosnisk SK
Bosnisk förlorade bara en match i sexan och av tradition brukar ett lag som vinner en serie så överlägset klara sig bra även i femman. Vi får se helt enkelt.
 
5. Tillberga IK
Här satsades det stort för några säsonger och de tog sig även upp från femman på ett imponerande sätt. Efter det har lagbygget fallit och återstår att se vad som händer nu.
 
6. Sörstafors/Kolbäck
Sörsta var riktigt starka för några säsonger sedan när de fick in lite HSK-spelare i laget. Sedan försvann de och SK91 föll. Är nu på väg upp igen.
 
7. Gideonsbergs IF
Det blev inte riktigt som GIF hade tänkt sig i år. Efter att ha fallit ur fyran blev det raka vägen ner i GIF. Känslan är dock att de snart är tillbaka i femman.
 
8. Dingtuna GIF
Samma visa här som med Sörsta. Föll ur femman för några år sedan men är nu på uppåtgående igen. Frågan är om de kommer klara sig kvar.
 
9. Bäckby IF
Det blev en riktig skitsäsong för Bäckby som åkte ur fyran med dunder och brak. Det gjorde de också för två år sedan och följde upp det med att vinna femman. Vad händer nu?
 
10. Ransta IK
Det kändes inte som att Ransta var mogna för division fem-spel i år. De hade nog mått bättre av något år till i sexan. Där får de nu tampas nästa år.
 
Sammanfattning: Femman blir sämre nästa år då lagen som tillkommer känns överlag sämre än de som försvinner. Ska dock understrykas att det är oktober och det är ett halvår till dess att serierna drar igång och mycket kan hända åt båda hållen.

Betyg på lag 7-12

Betyg enligt: + + + + + = Suverän säsong, + + + + = Mycket bra säsong, + + + = Bra säsong, + + = Godkänd säsong, + = Dålig säsong, - = Katastrofal säsong
 
7. Norrby SK
32 poäng, +4 (Förra säsongen: 7:a i div 5, 32 poäng, +4)
Kommentar: Norrby hamnade till slut på samma placering, poäng och målskillnad. Efter en imponerande vår med blicken på en division fyra-plats så var hösten något helt annat. Ganska snabbt försvann chansen till avancemang och NSK blev till slut ett mittenlag.
Nyckelspelare: William Niemi-Carlsson
Betyg: + + +
 
8. Skinnskattebergs SK
30 poäng, -7 (Förra säsongen: 9:a i div 5, 23 poäng, -13)
Kommentar: Många hade tippat Skinnskatteberg som ett bottenlag och laget låg också där och slogs länge men några viktiga sommarvärvningar samt att Ernebrink på topp fortsatte att leverera mål gjorde att Skinnsberg till slut blev ett mittenlag.
Nyckelspelare: Mikael Ernebrink
Betyg: + +
 
9. Kurdiska FF
23 poäng, -27 (Förra säsongen: 10:a i div 5, 14 poäng, -41)
Kommentar: Kurdiska slogs i botten hela den här säsongen, vilket var helt väntat. Men när det verkligen stod på sin spets så levererade Kurdiska. De vann bara tre matcher på hösten men samtliga kom mot lagen nedanför i tabellen vilket blev avgörande.
Nyckelspelare: Hajer Heidaripak
Betyg: + +
 
10. Västerfärnebo AIK
22 poäng, -9 (Förra säsongen: 2:a i div 6, 37 poäng, + 40)
Kommentar: Nykomlingarna som klarade sig kvar som sista lag även om det inte kändes speciellt nära att de skulle åka ut. VAIK hotade alla lag och två 4-0 förluster var de största nederlagen. Att komma tredje sist men ändå bara ha -9 i målskillnad visar att de mycket väl kunde kommit ett par placeringar högre.
Nyckelspelare: Mattias From
Betyg: + + +
 
11. Gideonsbergs IF
14 poäng, -23 (Förra säsongen: 12:a i div 4, 16 poäng, -53)
Kommentar: Det blev fall rätt igenom femman efter att ha kommit sist i fyran förra säsongen. Var tippat som ett av lagen som skulle hota om avancemang i år men blev istället tvärtom. Nästa år blir det division sex för lag som spelade i division tre 2005.
Nyckelspelare: Ali Sultan
Betyg: -
 
12. Ransta IK
8 poäng, -45 (Förra säsongen: 3:a i div 6, 33 poäng, +10)
Kommentar: Ransta gick upp som tredje och sista lag från division sex förra säsongen och de flesta var nog överens om att det skulle bli upp och vända för länets jojo-lag. Det blev bara åtta poäng trots att de hotade topplag i ett fåtal matcher.
Nyckelspelare: Johan Barkskog
Betyg: +

Betyg på lag 1-6

Betyg enligt: + + + + + = Suverän säsong, + + + + = Mycket bra säsong, + + + = Bra säsong, + + = Godkänd säsong, + = Dålig säsong, - = Katastrofal säsong
 
1. Assyriska FC
48 poäng, +24 (Förra säsongen: 1:a i div 6, 44 poäng, +36)
Kommentar: Att vinna serien som nykomling är starkt. Att vinna en serie för tredje året i rad är väldigt imponerande. Nu väntar division fyra för Råby laget och det finns väl inget som talar emot att de ska klara sig bra även där.
Nyckelspelare: Charles Valeri Kotto Ekoka
Betyg: + + + + +
 
2. Surahammar FK
44 poäng, +18 (Förra säsongen: 6:a i div 5, 34 poäng, -3)
Kommentar: Sura gjorde en fantastisk vårsäsong utan förluster. Avancemanget kändes ganska klart redan där och det märktes på hösten som blev ett stort misslyckande där de bland annat tappade seriesegern. Spelar de som på höstsäsongen är det snart tillbaka i femman.
Nyckelspelare: Sebastian Frey
Betyg: + + + +
 
3. Hallstahammar SK
40 poäng, +21 (Förra säsongen: 11:a i div 4, 17 poäng, -25)
Kommentar: Hallstahammar kändes inför säsongen som ett osäkert kort och början av säsongen var inte bra för dem. Halvvägs in i serien kändes de som ett mittenlag men efter en stark avslutning är de nu tillbaka i division fyra efter bara en säsong i femman.
Nyckelspelare: Andreas Karlsson
Betyg: + + + +
 
4. Romfartuna GIF
40 poäng, +18 (Förra säsongen: 8:a i div 5, 23 poäng, +/- 0)
Kommentar: Höstens lag alla kategorier. Hade man bara räknat höstsäsongen hade div 4-plasten varit säkrad. Nu blev det ingen tack vare sämre målskillnad trots storseger med 10-0 i sista omgången. Tog ändå ett stort steg från förra säsongen 
Nyckelspelare: Peter Holgersson
Betyg: + + + +
 
5. Tortuna SK
39 poäng, +14 (Förra säsongen: 5:a i div 5, 42 poäng, +30)
Kommentar: Nej det blev inget division fyra för Tortuna trots att de hade det hela i sina egna händer. Det blev bara oavgjort i sista omgången men TSK spelar målsnålt och släpper inte in många mål. Kan de börja göra lite mer mål blir de tuffa att möta nästa säsong.
Nyckelspelare: John Sundberg
Betyg: + + +
 
6. Skultuna IS
35 poäng, +12 (Förra säsongen: 4:a i div 5, 43 poäng, +12)
Kommentar: Förra året var Skultuna bara en placering ifrån division fyra. I år tog de ett steg tillbaka men gör ändå en bra säsong. Kan de få in någon till spelare till nästa säsong så kommer de vara med och slåss om avancemang då.
Nyckelspelare: Daniel Stahre
Betyg: + + +
 
Lag 7-12 kommer snart

RSS 2.0