Resultat omgång 1


Surahammar FK - Möklinta IF:  2-2 (1-2)

Målskyttar Surahammar FK:

Martin Bark, Tommi Tuulaniemi

Målskyttar Möklinta IF:

Kristopher Lind, Fredrik Hansson


Divfive:  Se bilder och kommentar i det tidigare inlägget.



Sura:

Det blev en pinne i premiären mot Möklinta efter underläge 0-2.
Börjar bli tjatigt nu men återigen efter att jobbat ihop en hel trupp!
Kollade häromdagen hur många spelare vi har i truppen nu och kom fram till 29st!! och ändå är det så in i helvete svårt att få till det för alla!!
Nog om det nu.

Matchen hade knappt börjat innan Möklinta gör 0-1 och förmodligen visste inte linjedomaren att den hade börjat för enligt publiken som stog bredvid linjemannen så va 3 st spelare offside! själv såg ja inte. Grymt tung början med tanke på hur det sett ut i tidigare matcher.
Efter det spelar vi ganska bra och Danne kommer runt fint på sin högerkant och Stigevik är nära att kvittera, ett flertal chanser men bollen vill inte in, slarv där vi tappar boll när vi är två mot två i backlinjen!Hansson drar till och det är 0-2, han behöver inte många chanser innan bollen sitter i nätet.
Bara några minuter senare lyfter Tommi in ett inlägg som Martin nickar snyggt över målvakten, 1-2 ett otroligt viktigt mål.
1-2 i paus och i andra kommer vi ut med en grym inställning, vi ska bara ha det här. Möklinta är knappt över på vår planhalva!
Chans på chans på chans men bollen vill inte in, tycker faktiskt att vi skulle haft minst en straff för alla tveksamma situationer i deras straffområde.
Danne hittar ut till Tommi som kommer fri på högerkanten och sätter kvitteringen med 30 minuter kvar, nu känns det som att vi kommer ta det här.
Men som sagt bolljäv... vill inte in i mål!

Matchen slutar 2-2 och med den här inställningen så kommer vi bli svåra att slå!

Matchens gigant och bäst på plan är Martin Bark som gör sin bästa match på flera år.(tänk om alla hade den vinnarskallen)
Tycker även att Alm och Danne höjer sig över dom andra.
Spelet börjar komma mer o mer, hoppas det gäller spelarna oxå. Tänk o ha 29 spelare tillgängliga och alla tränar och det är ordentlig konkurens på alla platser. Skulle nöja mig med 20.



-------------------------------------------------------------------------------------------------

Medåkers IF - Tortuna SK:  4-2 (1-1)

Målskyttar Medåkers IF:

Johan Reinholdsson, Kristoffer Storm, Självmål, Fred Edvinsson

Målskyttar Tortuna SK:

Erik Bohlin, Alexander Löfberg



Tortuna:

Vi har nu kommit hem från premiärmatchen i div 5. Det blev en lång resa hem där tystnaden fick tala i bilen. Premiär är ju lite speciellt och det blev inte som vi hade tänkt oss. Skillnaden mellan konstgräs och en ojämn gräsplan är stor på våren. När man sen inte vet vad domaren ska ha för nivå på spelet så blir det ju inte enkelt.

Matchen började lite trevande med väldigt många avblåsningar. Men det är M som tar tag i pressen. Trots detta så har vi en boll i ribban efter 14min, efter en bra frispark från Johan med en efterföljande hörna. John tar sedan sitt första gula för TSK i den 19min efter protester i samband med en straff för M. Straffen sätter dom i mål 1-0. I minuten efter så är dom nära att göra 2.an men den går över. I den 27min så får vi en straff efter en fällning av Brasse. Johan tar den men målisen räddar ut den till en framrusande Erik som gör mål 1-1. Robin har sedan några bra ingripande på sitt lugna sätt. 34min så har Simpa en kanon i stolpen som så när ville in i mål. Sedan tar då Simpa ett gult i sin iver att komma in i matchen. M har några bra lägen på slutet men 1-1 står sig halvleken ut.

Andra är vi inte alls med i början utan M får ett par hörnor direkt varav en blir till en underbar räddning av Robin. Men sedan gör dom ändå mål på efterkommande hörna genom att vinna i luften och kunna nicka in i mål 2-1. Erik tar sitt första gula i år redan efter 51 min. Vi har ett bra läge efter 55min att kunna reducera med Brasse men sista lilla gick inte. När vi sedan gör självmål i 66min så går sista luften ur, en snygg nick men åt fel håll av John. (Vi har lyckats med 3st mot M på 3matcher) Dom har även ett stolpskott strax efter detta. Efter 70min går vi fram med allt vi har men då blir det fri spjäll åt bägge håll. Detta gör att vi tappar en boll prcis när vi går fullt framåt och dom kommer ensamma mot Robin 4-1 efter 81min. Vi får sedan ett tröstmål på en hörna från Brasse som går via målisen och in i målet då är det endast 2min kvar av matchen. Det blir ännu ett skott var av lagen i stolparna innan matchen tar slut.

Nu har vi i alla fall gjort premiären. Det är ju alltid roligare att vinna men idag var det inte våran dag utan Medåkers var det bättre laget för dagen. Vi bryter ihop och går vidare, för vi vet att vi kan när vi får till det.



-------------------------------------------------------------------------------------------------



Skultuna IS - IFK Västerås:  0-3 (0-1)

Målskyttar IFK Västerås:

John Bäck, Yusuf Kaya, Andreas Åhman



---------------------------------------------------------------------------------------


Sörstafors/Kolbäck - Skinnskattebergs SK:  0-4 (0-2)

Målskyttar Skinnskattebergs SK:

Mikael Ernebrink 3, Kim Fröjd Arvidsson



---------------------------------------------------------------------------------------



Norrby SK - Romfartuna GIF:  2-0 (1-0)

Målskyttar Norrby SK:

Marcus Carlsson, Ferat Ucmaz



Norrby:

En smakstart för Norrby i serien. Lugnt och stabilt spel från början och tålamod i uppspelen. Nisse träffar stolpen på nick efter en kvart och strax efter sågar sig laget igenom och Marcus Karlsson rullar in premiärmålet. Andra halvlek går i samma tecken, Norrby bestämmer tempot och Fredrik nickar andra målet efter frispark. Romfa får en chans att komma in i matchen via straff, men Martin räddar snyggt. Ett bergsäkert mittlås och imponerande backspel av Richard och Gabbe släpper inte mycket till bortalaget, mittfältet dominerar Marcus och Petrus, Nisse och Jonas giftiga framåt. Det ser lovande ut inför fortsättningen.



Romfartuna:

Så var det äntligen dags för seriepremiär. I första omgången mötte de grönvita mannarna Norrby borta. Matchen spelades på konstgräset i Sala och det borde passa laget ganska bra då man har som ambition att rulla boll efter marken.

När matchen blåstes igång var det Norrby som startade bäst och skapade ganska snabbt ett bra tryck på Romfartunas planhalva. Medan Romfartuna försökte försvara sig tätt slog Norrby oftast långbollar över gästernas försvar och låste sedan fast bollen högt upp i planen. Efter ca 15 minuter nickade en av Norrbys anfallare i stolpen. Romfartuna hade å sin sida ganska svårt att skapa några chanser och när laget väl van bollen förlorades den snabbt efter en dålig passning. Efter ca 25 minuters spel kom en Norrbyspelare på högerkanten. Trots 6 Romfaspelare runt om sig dribblade han igenom laget och avslutade men en tåjagare i bortre burgaveln. Målet var rättvist även om Bortalagets försvar var alldeles för passiva. Efter målet avtog Norrbys press något och Romfartuna kom upp i nått ströanfall men mer än så var det inte. 1-0 i paus var helt rättvist.

I den andra halvleken var Romfartuna mer taggade även om Norrby till en början var det bättre laget. Norby hade svårare att komma till anfall men när de väl gjorde det slutade det allt som oftast med att Ruth i kassen tvingades till rättningar. När det gått ungefär en kvar av den andra halvleken avgjordes matchen. Norrby fick en frispark bredvid Romfartuns straffområde. Av anledning slog de frisparken två gånger innan domren hade blåst och när de fick ett tredje försök nickade de in bollen i mål. Dessutom var det ganska ruffigt i straffområdet och många menade att Romfartuna nog skulle haft en frispark i det läget. Totalt sett var det ändå rättvist med Norrbyledning med 2 mål och Romfartuna flyttade nu upp spelet. Plötsligt var det Romfartuna som började vinna närkamperna och Norrby föll automatiskt tillbaka. Ganska snart efter målet kom Simon J förbi sin back på vänsterkanten och spelade in bollen som gick genom hela straffområdet till Jens som blev helt fri på bortre kanten men sköt tyvärr över. Kort där efter dribblade sig Matte B in i straffområdet och blir fäld, solklar straff. Bejan kliver fram men målvakten räddar. Matte B får ytterliggare en chans på ett halvt friläge på vänsterkaten men Norrbys keeper kommer ut bra och gör en fin benparad.

Matchen slutar 2-0 och det var rättvist även om kanske både Norrby och Romfartuna borde gjort några fler mål. Romfartuna får gå hem och slicka såren och höja sig rejält till nästa match om man är sugen på poäng. Närkampsspelet var idag under all kritik de första 60 minuterna och är man inte beredda att göra jobbet är det svårt att vinna matcher.



---------------------------------------------------------------------------------------



Bäckby IF - Kurdiska FF: 4-0 (2-0)

Målskyttar BIF:

Yahye Mohamud Arale 2, Mohamed Abubakar Ali, Kosar Qorbani







----------------------------------------------------------------------------------------





Norrby firar sitt 1-0 mål i segermatchen mot Romfartuna.

Norrby firar sitt 1-0 mål i segermatchen mot Romfartuna.


 



 

"Femman tippare" tog hem tipset i första omgången med 3rätt än så länge då bäckby-kurdiska inte spelats än.

 



 




Nu är vi igång på riktigt!

Andreas Alm in actionNu är FEMMAN igång!!Möklinta jublar efter sitt andra mål
Sura joggar över till sin egna planhalva efter sitt första mål!



Jag kom lite sent till matchstart (Ca 5min) och då hade Möklinta redan tagit ledningen men enligt publiken skulle Sura ha gjort 2st mål innan. Så jag måste ha missat en bra start på matchen..

I större delar av halvleken var det Sura som hade mest boll på Möklintas planhalva men Möklinta såg farliga ut i sina kontringar.

Den första halvleken innehöll mycket hårt spel och domaren för dagen, Niklas Alfredsson hade en lite konstig nivå.

Möklinta gör ett fint mål på en kontring och det ser lite nedstämt ut i Sura lägret (Tyckte jag bara såg 2 avbytare för övrigt) men man spelade upp sig och fick med sig 1-2 in i halvlek. Sedan bar det av hem till Champions League. 

Jag tror att matchen kan sluta lite hur som helst. Ingen höjdar match, iallafall första halvlek som jag såg, men det är ju ändå premiär.



Sura reducerade i andra halvlek och matchen slutade 2-2 !

Då fortsätter vi med premiäromgången i dag då, lycka till allesammans!





Seriepremiären 2011


Match: Surahammar FK - Möklinta IF

Datum: 2011-04-27

Tid: 19:00 

Plats: Trollebo IP

Domare: HD Niklas Alfredsson, AD Pär Finn Andersson och Adam Karlsson

Tidigare möten:

2010 div 5,

Möklinta IF - Surahammar FK: 2-4

Surahammar FK - Möklinta IF: 0-7


--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Match: Medåkers IF - Tortuna SK

Datum: 2011-04-28

Tid: 19:00 

Plats: Parkuddens IP

Domare: HD Bo Sohlberg, AD Elizabeth Blixt och Victor Andersson

Tidigare möten:

2010 div 6,

Tortuna SK - Medåkers IF: 2-2

Medåkers IF - Tortuna SK: 5-3


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------- 


Match: Skultuna IS - IFK Västerås

Datum: 2011-04-28

Tid: 19:00 

Plats: Kvarnbackavallen

Domare: HD Daniel Gonzalez Silva, AD Hawkar Abdullah och Magnus Kull

Tidigare möten:

2007 div 4,

IFK Västerås - Skultuna IS: 3-0

Skultuna IS - IFK Västerås: 2-0

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Match: Sörstafors/Kolbäck - Skinnskattebergs SK

Datum: 2011-04-28

Tid: 19:00

Plats: Yllevi IP

Domare: HD Omar Saka, AD Marcelo Gallano Hernandez och Yasmin Wakid Hassan

Tidigare möten:

2010 div 5,

Skinnskattebergs SK - Sörstafors/Kolbäck: 2-3

Sörstafors/Kolbäck - Skinnskattebergs SK: 1-1

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Match: Norrby SK - Romfartuna GIF

Datum: 2011-04-28

Tid: 19:00 

Plats: Norrbyliden

Domare: HD Amelin Begovic, AD Peter Fjellander och Jonathan Bergström

Tidigare möten:

2010 div 5,

Norrby SK - Romfartuna GIF: 2-1

Romfartuna GIF - Norrby SK: 1-4

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Match: Bäckby IF - Kurdiska FF

Datum: 2011-05-01

Tid: 19:00

Plats: Råby IP

Domare: HD Martin Rehn, AD Denho Milad och Sebastian Ojari

Tidigare möten:

---








Upptaktsträffen på radion


Nu ligger reportaget från Sveriges radio västmanland på nätet också för er som missade det på radion i morse.




http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=43&grupp=3846&artikel=4472789








Divfive rankingen


Nu är mitt förhandstips för division 5 2011 klar och sist ut blev IFK Västerås som jag tippar 1:a.

Kom gärna med era egna tips om hur ni tror att femman slutar i år!


1.  IFK Västerås
2.  Skultuna IS
3.  Bäckby IF
4.  Norrby SK
5.  Surahammar FK
6.  Skinnskattebergs SK
7.  Medåkers IF
8.  Romfartuna GIF
9.  Tortuna SK
10.  Möklinta IF
11.  Sörstafors/Kolbäck
12.  Kurdiska FF



IFK Västerås:

Ja tar inte IFK Västerås hem femman i år så kan nog grisar snart börja flyga.
Med alla nyförvärv, Peter Fernström i spetsen, så kommer man förmodligen inte tappa många poäng i år.
En imponerande seger mot Sala FF som tippas vara ett toplag i div 4 senast i VLT-Cupen.


Träningsmatcher:

IFK Västerås (D5H) - Irsta IF (D4H) : 4-0

IFK Västerås (D5H) - BK30 (D4H) : 1-2

IFK Västerås (D5H) - Skiljebo SK (D2H) : 0-4

IFK Västerås (D5H) - Irsta IF (D4H) : 3-4

IFK Västerås (D5H) - IK Oden (D4H) : 1-1

IFK Västerås (D5H) - Gideonsbergs IF (D4H) : 2-0

IFK Västerås (D5H) - Tillberga IK (D4H) : 2-2

IFK Västerås (D5H) - Kolsva IF (D4H) :  7-3

Norberg-Högfors FK - IFK Västerås FK, VLT-Cupen :  1-9

Hallstahammar SK (D4H) - IFK Västerås (D5H) :  1-3

IFK Västerås (D5H) - Enköpings IS (D4H) :  1-1

IFK Västerås (D5H) - Sala FF (D4H), VLT-Cupen :  6-3 efter straffar




6 vinster, 3 oavgjorde och 3 förluster.





Sista fighterna innan seriestarten!



2011-04-25  11:00  Tortuna SK (D5H) - Hallstahammar SK (D4H), VLT-Cupen :  4-0 (!)

2011-04-25  13:00  Skultuna IS (D5H) - Västerås IK (D2H), VLT-Cupen : 2-4

2011-04-25  11:00  Romfartuna GIF (D5H) - Morgongåva SK (D5H) : 4-2




Någon match som saknas innan seriepremiären?




Tortuna tar en fin skalp mot Hallsta och Skultuna håller siffrorna nere mot VIK medans Romfartuna skakar av sig dom 2 senaste förlusterna mot Kurdiska och stortorsken mot BK30.



Divfive ranking del 11



1.
2.  Skultuna IS
3.  Bäckby IF
4.  Norrby SK
5.  Surahammar FK
6.  Skinnskattebergs SK
7.  Medåkers IF
8.  Romfartuna GIF
9.  Tortuna SK
10.  Möklinta IF
11.  Sörstafors/Kolbäck
12.  Kurdiska FF



Skultuna IS:

Skultuna har fått behålla stora delar av laget från förra säsongen kryddat med ganska mycket ungt kött.
Den fina stämningen man hade i laget från förra året ser ut att sitta kvar och får man fart på höst skeppet från förra säsongen så kommer det att bli en bra säsong för Skultuna.


Träningsmatcher:

Skultuna IS (D5H) - Ransta IK (D6H) : 1-0

Skultuna IS (D5H) - IK Franke (DHJ) : 3-0

Skultuna IS (D5H) - Ransta IK (D6H) : 4-0

Skultuna IS (D5H) - Skiljebo SK (DJAD1) : 3-1

Fellingsbro GoIF (D5H) - Skultuna IS (D5H) :  0-1

Valskogs IK - Skultuna IS (D5H) :  0-7  (VLT-Cupen)

Västerås IK lag 1 (DHJ) - Skultuna IS (D5H) :  1-0



6 vinster och 1 förlust.





Divfive ranking del 10



1.
2.
3.  Bäckby IF
4.  Norrby SK
5.  Surahammar FK
6.  Skinnskattebergs SK
7.  Medåkers IF
8.  Romfartuna GIF
9.  Tortuna SK
10.  Möklinta IF
11.  Sörstafors/Kolbäck
12.  Kurdiska FF



Bäckby IF:

Jag tror att Bäckby får ihop ett bra gäng även i år men dock inte lika starkt som för 2år sedan då man gick upp i div 4. Därför räcker det bara till en 3:e plats. Några intressanta nyförvärv och får man sedan tag i Stockholmarna så kanske det räcker till en 2:a plats men då krävs lite tur och att man har tagit tillräckligt med poäng innan fastan då Bäckby i regel haft det tufft.


Träningsmatcher:

Bäckby IF (D5H) - Assyriska IF (D6H) : 3-6






Divfive ranking del 9



1.
2.
3.
4.  Norrby SK
5.  Surahammar FK
6.  Skinnskattebergs SK
7.  Medåkers IF
8.  Romfartuna GIF
9.  Tortuna SK
10.  Möklinta IF
11.  Sörstafors/Kolbäck
12.  Kurdiska FF



Norrby SK:


Norrby har fått behålla alla från förra säsongen plus några nyförvärv vilket jag tror kommer vara en stor orsak till varför man går från ett mittenlag till ett toplag i år.
Det är dessutom väldigt svårt att ta med sig poäng hem från Norrbyliden.



Träningsmatcher:

Norrby SK (D5H) - Ransta IK (D6H) : 2-1

Norrby SK (D5H) - Västerfärnebo AIK (D6H) : 4-2

Norrby SK (D5H) - Skogsbo-Avesta IF (D5H) : 4-1

Norrby SK (D5H) - Tifen FF (Tärnsjö IF`s B-lag) :  3-2

Ekeby BK - Norrby SK :  5-3 (VLT-Cupen)

Avesta AIK U - Norrby SK (D5H) :  6-3

Morgongåva SK (D6H) - Norrby SK (D5H) :  1-0


4 vinster och 3 förluster.



Divfive ranking del 8




1.
2.
3.
4.
5.  Surahammar FK
6.  Skinnskattebergs SK
7.  Medåkers IF
8.  Romfartuna GIF
9.  Tortuna SK
10.  Möklinta IF
11.  Sörstafors/Kolbäck
12.  Kurdiska FF




Surahammar FK:

Jag vet att Sura kommer att ha ett starkare lag på banan när serien väl drar igång men med tanke på träningsmatchernas resultat måste jag tippa dom lite lägre ner. Jag tror att det blir tuffare för dom den här säsongen än förra.



Träningsmatcher:


Surahammar FK (D5H) - VIK (DERH) : 2-2

Surahammar FK (D5H) - BK Sport (D5H) : 0-3

Surahammar FK (D5H) - Gideonsbergs IF (D4H) : 1-3

Surahammar FK (D5H) - IK Nordia (D4H) : 0-9

Surahammar FK (D5H) - Assyriska FC (D6H) : 0-3

Surahammar FK (D5H) - IK Oden (D4H) :  1-4

Västerfärnebo AIK - Surahammar FK :  3-2  (VLT-Cupen)

Surahammar FK (D5H) - Tillberga IK (D4H) :  2-7

Surahammar FK (D5H) - Östansbo IS (D4H) :  0-4



1 oavgjord och 8 förluster.

 

 

 


Divfive ranking del 7



1.
2.
3.
4.
5.
6.  Skinnskattebergs SK
7.  Medåkers IF
8.  Romfartuna GIF
9.  Tortuna SK
10.  Möklinta IF
11.  Sörstafors/Kolbäck
12.  Kurdiska FF




Skinnskattebergs SK:

Det unga laget har fått lite mer rutin och en ny tränare som har bra koll på ungdomarna.
Man tappar inte många poäng hemma och får man bara med alla spelare på bortamatcherna så kan man bli snäppet vassare än förra året. Tror dock inte att man kommer att vara på den säkra sidan då det (för 100:e gången) kommer att vara väldigt jämnt på den nedre halvan.


Träningsmatcher:


Skinnskatteberg SK (D5H) - Östansbo IS (D4H) :  2-1

Husby AIK (D4H) - Skinnskattebergs SK (D5H) :  1-0

Hallstahammar SK (DERH) - Skinnskattebergs SK (D5H) : Inställd

Skinnskattebergs SK (D5H) - IFK Lindesberg (D6H) :  Inställd

Norberg/Högfors FK (D6H) - Skinnskattebergs SK (D5H) :  1-4
 

( Vore trevligt om någon från Skinnsberg kunde hjälpa mig att fylla i resultaten )


2 vinster och 1 förlust.










Divfive ranking del 6



1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.  Medåkers IF
8.  Romfartuna GIF
9.  Tortuna SK
10.  Möklinta IF
11.  Sörstafors/Kolbäck
12.  Kurdiska FF



Medåkers IF:

Nykomling i femman som har bytt lite spelare med Arboga Södra, bättre eller sämre!? Det får vi se..
Jag tippar dom 7:a men jag tror som sagt att det blir jämt i mitten.


Träningsmatcher:


Medåkers IF (D5H) - Hallstahammar SK (DERH) : 5-0

Medåkers IF (D5H) - Kolsva IF (D4H) : 2-0

Medåkers IF (D5H) - Tillberga IK (D4H) : 3-6

Juventus IF (D4H) - Medåkers IF (D5H) :  7-2

BK30 (D4H) - Medåkers IF (D5H) :  5-1

Forsby FF (D6H) - Medåkers IF (D5H) :  0-8

Kungsör BK (DERH) - Medåkers IF (D5H) :  0-6




4 Vinster , 3 förluster.


















Veckans matcher


2011-04-18  19:30  Morgongåva SK (D6H) - Norrby SK (D5H) :  1-0

2011-04-19  21:00  Kurdiska FF (D5H) - Romfartuna GIF (D5H) :  4-2

2011-04-20  18:30  Kungsör BK (DERH) - Medåkers IF (D5H) :  0-6

2011-04-20  19:00  Surahammar FK (D5H) - Östansbo IS (D4H) :  0-4

2011-04-22  13:00  Sörstafors/Kolbäck (D5H) - Kolsva IF (D4H) :  0-7

2011-04-22  13:00  Värhulta AIS (D6H) - Medåkers IF (D5H) :  4-10

2011-04-24  16:00  IFK Västerås (D5H) - Sala FF (D4H), VLT-Cupen :  6-3 (!)



 


Divfive ranking del 5



1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.  Romfartuna GIF
9.  Tortuna SK
10.  Möklinta IF
11.  Sörstafors/Kolbäck
12.  Kurdiska FF



Romfartuna GIF:


Har haft det tungt med målskyttet sedan bröderna Holgersson klev upp några divisioner.
Målvaktsfrågan har varit ett ämne länge, får man ordning på det?
Ganska ungt lag som kommer få det lite lättare att hänga kvar i femman detta år än föregående år,
men det blir jämt nere vid strecket.



Träningsmatcher:

Romfartuna GIF (D5H) - Dingtuna GIF (D7H) : 0-2

Romfartuna GIF (D5H) - Ransta IK (D6H) : 4-2

Romfartuna GIF (D5H) - Al Salam SK (D6H) : 0-0

Romfartuna GIF (D5H) - Irsta IF (D4H) : 2-1

Romfartuna GIF (D5H) - Hallstahammar SK (DERH) : 2-2

Romfartuna GIF (D5H) - Bosnisk SK (D6H) :  2-0

Romfartuna GIF (D5H) - Kvicksunds SK (D5H) :  4-1

Västerås BK 30 (D4H) - Romfartuna GIF (D5H) :  7-0




4 Vinster , 2 oavgjorda och 2 förluster









Divfive ranking del 4




1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.  Tortuna SK
10.  Möklinta FF
11.  Sörstafors/Kolbäck
12.  Kurdiska FF




Tortuna SK:


Får Tortuna vara skadefria och om deras trupp tränar på varje träning tror jag att dom kan komma ett snäpp högre upp men tror(!) inte vissa kommer att vara nere och träna så mycket som det behövs.
Kan ha fel men det är vad jag tror. Hoppas såklart att Tortuna likt alla andra lag får vara skadefria men kommer det en skada på någon av "Stjärnorna" så blir det tufft för Tortuna.



Träningsmatcher:


Tortuna SK (D5H) - Sörstafors/Kolbäck (D5H) : 0-2

Tortuna SK (D5H) - Norberg BK/Högfors (D6H) : 4-0

Tortuna SK (D5H) - Värhulta AIS (D6H) :  8-5

Riddarhytte SK - Tortuna SK :  2-4  (VLT-Cupen)

Tortuna SK (D5H) - Irsta IF (D4H) :  0-2

Al-Salam (D6H) - Tortuna SK (D5H) :  1-2




4 Vinster , 2 förluster







Divfive ranking del 3



1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10. Möklinta IF
11. Sörstafors/Kolbäck
12. Kurdiska FF




Möklinta IF:


Har tunt med folk men jag tror att man får ihop några Västeråsare som kan trixa Möklinta kvar i femman, men det blir på håret. Visserligen vann man Team Sportia Cup i Avesta men det var väl inte lika tufft motstånd som i Femman! Fredrik Hansson stänker säkert in en 10-15 baljor vilket kommer bli avgörande för en framtida existens i Div Five!


Träningsmatcher:


Skogsbo/Avesta IF (D5H) - Möklinta IF (D5H) :  1-4

Möklinta IF (D5H) - Horndals IF (D6H) : 2-2

Möklinta IF (D5H) - Näs IF (D6H) : 4-2

Avesta AIK U (D6H) - Möklinta IF (D5H) : 1-1



2 Vinster och 2 oavgjorda












Helgens matcher


2011-04-15  19:00  Skinnskattebergs SK (D5H) - IFK Lindesberg (D6H) : 

2011-04-16  11:00  Surahammar FK (D5H) - Tillberga IK (D4H) :  2-7

2011-04-16  13:00  Sörstafors/Kolbäck (D5H) - Ransta IK (D6H) :  1-0

2011-04-16  13:00  Norberg/Högfors FK (D6H) - Skinnskattebergs SK (D5H) :

2011-04-16  17:00  Al-Salam (D6H) - Tortuna SK (D5H) :  1-2

2011-04-16  ??:??  Forsby FF (D6H) - Medåkers IF (D5H) :  0-8

2011-04-17  09:30  Västerås IK lag 1 (DHJ) - Skultuna IS (D5H) :  1-0

2011-04-17  11:00  IFK Västerås (D5H) - Enköpings IS (D4H) :  1-1

2011-04-17  12:00  Avesta AIK U - Norrby SK (D5H) :  6-3

2011-04-17  13:00  Västerås BK 30 (D4H) - Romfartuna GIF (D5H) :  7-0






Divfive ranking del 2

 

1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11. Sörstafors/Kolbäck

12. Kurdiska FF




Sörstafors/Kolbäck:

Inte så mycket info om nyförvärv och förluster men det sägs att det är mycket ungt i laget.

Jag tror inte att SK91 håller måttet den här säsongen utan får det svårt att klara sig kvar i femman.



Träningsmatcher så här långt:

Sörstafors/Kolbäck (D5H) - BK Sport (D5H) : 2-5

Sörstafors/Kolbäck (D5H) - Tortuna SK (D5H) : 2-0

Sörstafors/Kolbäck (D5H) - Torshälla-Nyby IS (D5H) : 1-3

Sörstafors/Kolbäck (D5H) - Al-Salm(D5H) : 4-2

Sörstafors/Kolbäck (D5H) - Värhulta AIS (D6H) :  3-3

Sörstafors/Kolbäck (D5H) - Bosnisk SK (D6H) :  0-5


2 vinster , 1 oavgjord och 3 förluster. 


Divfive ranking del 1


Fram till seriepremiären 27:e April kommer jag att lägga ut ett lag i taget per dag där jag börjar från botten och går uppåt.
Jag ska försöka skriva en liten rad om varje lag också.

Jag vet att detta kommer att väcka många känslor men jag hoppas att alla vet att detta bara är ett tips om hur jag tror det kommer att sluta. Sedan är det upp till lagen att visa mig att jag har helt fel =)





1.
2.
3.
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
11.
12. Kurdiska FF



Jag tror det blir tufft för Kurdiska FF som kom 4:a i division 6 förra året.
Visserligen kan nya tränaren Roger Sundin få fart på laget men jag tror som sagt att det blir tufft i årets division 5



Kurdiska FF`s träningsmatcher så här långt:

Kurdiska FF (D5H) - Babylon FK (D7H) : 1-2

Kurdiska FF (D5H) - Västerås SK U (D7H) :  2-1



1 vinst och 1 förlust

 


Ett roligt test


create free polls | comment on this

Årets talang!



 Jag tänkte att vi kunde försöka hitta lite talanger som vi tror kommer göra bra ifrån sig under säsongen och sedan rösta fram årets talang efter säsongen.


Det kommer gå till såhär:

Man skriver en kommentar på det här inlägget med den talangen man tror kommer att sticka ut bland klubbarna i division 5 den här säsongen.

Jag kommer sedan att sammanställa en lista där max 2st från vardera lag kommer att finnas med.
Den listan kommer jag att använda i slutet av säsongen och vi röstar gemensamt fram årets divfive talang!

Spelaren får max vara 20år (född 1991).

(Skriv gärna ålder på spelaren ni nominerar)




Så här långt:

Martin Rosenmill, Skultuna IS född 1992

Mathias Gyllsten, Skultuna IS född 1992

Arez Heidari, Kurdiska FF född 1992

Fredrik Larsson, Norrby SK född 1993

Johan Karlsson, Tortuna SK född 1993

Jacob Phalm, Tortuna SK, född 1994

Mirnes Julardzija, IFK Västerås född 1992

John Bäck, IFK Västerås född 1993

Danne Leppäniemi, Surahammar FK född 1994

Mattias Beijbom, Romfartuna GIF född 1992

Max Wikström, Romfartuna GIF född 1994

Erik Aronsson, Skinnsattebergs SK född 1993

William Klasén, Skinnskattebergs SK född 1995

Kristoffer Lind, Möklinta IF född 1992









Resultat veckans matcher + VLT-Cupen

2011-04-05  00:00  Kurdiska FF (D5H) - Västerås SK U (D7H) :  2-1

2011-04-09  13:00  Hallstahammar SK (DERH) - Skinnskattebergs SK (D5H) : ??

2011-04-09  15:00  Sörstafors/Kolbäck (D5H) - Bosnisk SK (D6H) :  0-5

2011-04-10  13:00  Hallstahammar SK (D4H) - IFK Västerås (D5H) :  1-3

2011-04-10  17:00  Romfartuna GIF (D5H) - Kvicksunds SK (D5H) :  4-1

2011-04-10  19:00  Tortuna SK (D5H) - Irsta IF (D4H) :  0-2



SK/91 åker på en jobbig förlust och har 17dagar på sig att slipa formen till premiären.
IFK Västerås står för en fin skalp mot Hallstahammar SK och visar att dom kommer tillhöra toppen av femman.



VLT-Cupen:

2011-04-09  10:00  Riddarhytte SK - Tortuna SK :  2-4

2011-04-09  16:00  Norberg-Högfors FK - IFK Västerås FK :  1-9

2011-04-10  11:00  Ekeby BK - Norrby SK :  5-3

2011-04-10  14:00  Västerfärnebo AIK - Surahammar FK :  3-2

2011-04-10  15:00  Valskogs IK - Skultuna IS :  0-7


Ganska väntade segrare i matcherna förutom Norrby och Surahammar som fick en kort cup.




Vilken SUCCÉ ! Ledarträffen 2011


Det blev bättre än förväntat och jag personligen tycker att det var en succé!

En kväll med fotbollssnack , kan inte bli mycket bättre!






Väldigt bra uppslutning med 9 lag representerade trots 2 sena återbud.Väldigt bra uppslutning med 9 lag representerade trots 2 sena återbud.Kalle Granath snackar lite fotboll!  Väldigt roligt att höra han prata!Hoppas att det var intressant att höra Kalle prata.Kalle Granath ! Jag är supernöjd att Kalle kunde komma ner och prata!Ledarkortet!Kalle Granath fick vara med också :)Gösta Fredriksson representerade domarna och stod för ett bra snack!






Rankingen utifrån tränarna i division 5 :

Top 3:

IFK Västerås
Surahammar FK
Bäckby IF


Bot 3:

Möklinta IF
Sörstafors/Kolbäck
Kurdiska FF




Nära top 3 var Skultuna IS.
Nära botten var Skinnskattebergs SK och Tortuna SK.
Annars var resterande lag (Norrby SK , Romfartuna GIF och Medåkers IF) stabila mittenlag enligt rankingen.




Lite av hur snacket gick runt lagen som var på plats:


IFK Västerås:  Målsättningen är att vinna div 5 och dom har fått in många bra nyförvärv.


Surahammar FK:  Har tappat några spelare och fyllt på med spelare fast inte riktigt på samma positioner.
Väntar förväntansfullt på nya konstgräsplanen.


Skultuna IS:  Har fyllt på med många unga spelare. Har som målsättning att ta flera poäng än förra säsongen.
Väntar också på sin nya konstgräsplan.


Norrby SK:  Har kvar samma lag som förra säsongen kryddat med några nyförvärv.


Romfartuna GIF:  Bygger en plattform på unga spelare för framtiden.


Skinnskattebergs SK:  Har fått många nya och unga spelare. Ser bättre ut än förra året.


Tortuna SK:  Ungt lag med några bra nyförvärv. Tappade en viktig mittback men fått in John Sundberg som täpper till den luckan.


Möklinta IF:  Har tunt med folk.


Kurdiska FF:  Vill bevisa att dom hör hemma i 5:an. Har fått en ny tränare i Roger Sundin som har gett laget en riktig försäsong med matcher och träningar vilket dom har saknat förut.


Övrigt:

Det blev lite snack om vad Bäckby får för lag och många hade hört att dom fortsätter med spelare från Stockholmstrakten vilket kommer göra att dom blir ett lag att räkna med i år.

Lite funderingar över hur det står till i Sörstafors/Kolbäck, tappat lite folk och fyllt på med unga spelare.

Medåkers IF har fått lite rutin från Arboga Södra som kan få dom stabila i 5:an.




Ett stort tack till Kalle Granath som ställde upp och kom ner och pratade fotboll med oss!

Även ett stort tack till Gösta Fredriksson som kom ner och pratade lite om domarbiten.

Och även ett stort tack till alla ledare som kom ner!

Jag tyckte att det var hur kul som helst och det var väldigt trevligt att höra allt positivt om bloggen!


Roligt att Fagerstaposten, Sveriges Radio Västmanland och Salafotbollsblogg kom ner och fotade/intervjuvade lite.

Bild, ranking och lite övrigt kommer att skickas till VLT, som tyvärr inte kunde närvara då det var pressträff för både Västerås SK fotboll och Västerås IK hockey samtidigt, men gillade upplägget och skulle försöka få med det i tidningen lite längre fram.




19 dagar kvar tills vi drar igång =D

 








Veckans matcher + VLT-Cupen


2011-04-05  00:00  Kurdiska FF (D5H) - Västerås SK U (D7H) : 

2011-04-09  13:00  Hallstahammar SK (DERH) - Skinnskattebergs SK (D5H) :

2011-04-09  15:00  Sörstafors/Kolbäck (D5H) - Bosnisk SK (D6H) : 

2011-04-10  13:00  Hallstahammar SK (D4H) - IFK Västerås (D5H) : 

2011-04-10  17:00  Romfartuna GIF (D5H) - Kvicksunds SK (D5H) : 

2011-04-10  19:00  Tortuna SK (D5H) - Irsta IF (D4H) :




VLT-Cupen:

2011-04-09  10:00  Riddarhytte SK - Tortuna SK : 

2011-04-09  16:00  Norberg-Högfors FK - IFK Västerås FK : 

2011-04-10  11:00  Ekeby BK - Norrby SK : 

2011-04-10  14:00  Västerfärnebo AIK - Surahammar FK : 

2011-04-10  15:00  Valskogs IK - Skultuna IS : 





 


  


Lite smått och gott


I morgon kl 18:00 är det LEDARTRÄFF och i nuläget är det bara 1 lag som inte kommer att representeras.
Det har tagit väääldigt mycket mer tid än vad jag trodde ... Men det kommer att bli klockrent!

- Kalle Granath (Huvudtränare Västerås SK)

- Gösta Fredriksson (Representant från domarkåren)

- Sverige Radio Västmanland

- VLT ( Tyvärr är det pressträff för både Västerås SK och Västerås IK hockey samtidigt så hinner dom inte till träffen kommer vi att ta ett ledarfoto samt skriva ihop rankingen och annat smått och gott som VLT kommer att göra ett reportage av )


Väldigt tråkigt att Bäckby inte kan närvara , osäkert om Medåker får iväg någon men annars ser det väldigt bra ut.




Det är många som börjar tippa serien nu ( Jättekul ) , men försök att håll er.

Det kommer komma en liten tabell hur jag tror serien slutar samt en tabell hur tränarna tror det slutar innom kort. Det vore skoj om alla rankingar/tippningar kommer på samma ställe.

Men just nu är det som sagt väldigt mycket med ledarträffen , men det kommer en liten divfive ranking innom kort.



Har ni frågor eller funderingar !? Kom ihåg min mail: [email protected]



Hoppas ni kan hjälpa mig att få ut information om den här bloggen , snacka om den i omklädningsrummet osv. Just nu är det i snitt 100pers per dag som är här inne.
I slutet av förra säsongen var den siffran på 200pers.





/ Mr 5




RSS 2.0