Resultat omgång 1


Surahammar FK - Möklinta IF:  2-2 (1-2)

Målskyttar Surahammar FK:

Martin Bark, Tommi Tuulaniemi

Målskyttar Möklinta IF:

Kristopher Lind, Fredrik Hansson


Divfive:  Se bilder och kommentar i det tidigare inlägget.



Sura:

Det blev en pinne i premiären mot Möklinta efter underläge 0-2.
Börjar bli tjatigt nu men återigen efter att jobbat ihop en hel trupp!
Kollade häromdagen hur många spelare vi har i truppen nu och kom fram till 29st!! och ändå är det så in i helvete svårt att få till det för alla!!
Nog om det nu.

Matchen hade knappt börjat innan Möklinta gör 0-1 och förmodligen visste inte linjedomaren att den hade börjat för enligt publiken som stog bredvid linjemannen så va 3 st spelare offside! själv såg ja inte. Grymt tung början med tanke på hur det sett ut i tidigare matcher.
Efter det spelar vi ganska bra och Danne kommer runt fint på sin högerkant och Stigevik är nära att kvittera, ett flertal chanser men bollen vill inte in, slarv där vi tappar boll när vi är två mot två i backlinjen!Hansson drar till och det är 0-2, han behöver inte många chanser innan bollen sitter i nätet.
Bara några minuter senare lyfter Tommi in ett inlägg som Martin nickar snyggt över målvakten, 1-2 ett otroligt viktigt mål.
1-2 i paus och i andra kommer vi ut med en grym inställning, vi ska bara ha det här. Möklinta är knappt över på vår planhalva!
Chans på chans på chans men bollen vill inte in, tycker faktiskt att vi skulle haft minst en straff för alla tveksamma situationer i deras straffområde.
Danne hittar ut till Tommi som kommer fri på högerkanten och sätter kvitteringen med 30 minuter kvar, nu känns det som att vi kommer ta det här.
Men som sagt bolljäv... vill inte in i mål!

Matchen slutar 2-2 och med den här inställningen så kommer vi bli svåra att slå!

Matchens gigant och bäst på plan är Martin Bark som gör sin bästa match på flera år.(tänk om alla hade den vinnarskallen)
Tycker även att Alm och Danne höjer sig över dom andra.
Spelet börjar komma mer o mer, hoppas det gäller spelarna oxå. Tänk o ha 29 spelare tillgängliga och alla tränar och det är ordentlig konkurens på alla platser. Skulle nöja mig med 20.



-------------------------------------------------------------------------------------------------

Medåkers IF - Tortuna SK:  4-2 (1-1)

Målskyttar Medåkers IF:

Johan Reinholdsson, Kristoffer Storm, Självmål, Fred Edvinsson

Målskyttar Tortuna SK:

Erik Bohlin, Alexander Löfberg



Tortuna:

Vi har nu kommit hem från premiärmatchen i div 5. Det blev en lång resa hem där tystnaden fick tala i bilen. Premiär är ju lite speciellt och det blev inte som vi hade tänkt oss. Skillnaden mellan konstgräs och en ojämn gräsplan är stor på våren. När man sen inte vet vad domaren ska ha för nivå på spelet så blir det ju inte enkelt.

Matchen började lite trevande med väldigt många avblåsningar. Men det är M som tar tag i pressen. Trots detta så har vi en boll i ribban efter 14min, efter en bra frispark från Johan med en efterföljande hörna. John tar sedan sitt första gula för TSK i den 19min efter protester i samband med en straff för M. Straffen sätter dom i mål 1-0. I minuten efter så är dom nära att göra 2.an men den går över. I den 27min så får vi en straff efter en fällning av Brasse. Johan tar den men målisen räddar ut den till en framrusande Erik som gör mål 1-1. Robin har sedan några bra ingripande på sitt lugna sätt. 34min så har Simpa en kanon i stolpen som så när ville in i mål. Sedan tar då Simpa ett gult i sin iver att komma in i matchen. M har några bra lägen på slutet men 1-1 står sig halvleken ut.

Andra är vi inte alls med i början utan M får ett par hörnor direkt varav en blir till en underbar räddning av Robin. Men sedan gör dom ändå mål på efterkommande hörna genom att vinna i luften och kunna nicka in i mål 2-1. Erik tar sitt första gula i år redan efter 51 min. Vi har ett bra läge efter 55min att kunna reducera med Brasse men sista lilla gick inte. När vi sedan gör självmål i 66min så går sista luften ur, en snygg nick men åt fel håll av John. (Vi har lyckats med 3st mot M på 3matcher) Dom har även ett stolpskott strax efter detta. Efter 70min går vi fram med allt vi har men då blir det fri spjäll åt bägge håll. Detta gör att vi tappar en boll prcis när vi går fullt framåt och dom kommer ensamma mot Robin 4-1 efter 81min. Vi får sedan ett tröstmål på en hörna från Brasse som går via målisen och in i målet då är det endast 2min kvar av matchen. Det blir ännu ett skott var av lagen i stolparna innan matchen tar slut.

Nu har vi i alla fall gjort premiären. Det är ju alltid roligare att vinna men idag var det inte våran dag utan Medåkers var det bättre laget för dagen. Vi bryter ihop och går vidare, för vi vet att vi kan när vi får till det.



-------------------------------------------------------------------------------------------------



Skultuna IS - IFK Västerås:  0-3 (0-1)

Målskyttar IFK Västerås:

John Bäck, Yusuf Kaya, Andreas Åhman



---------------------------------------------------------------------------------------


Sörstafors/Kolbäck - Skinnskattebergs SK:  0-4 (0-2)

Målskyttar Skinnskattebergs SK:

Mikael Ernebrink 3, Kim Fröjd Arvidsson



---------------------------------------------------------------------------------------



Norrby SK - Romfartuna GIF:  2-0 (1-0)

Målskyttar Norrby SK:

Marcus Carlsson, Ferat Ucmaz



Norrby:

En smakstart för Norrby i serien. Lugnt och stabilt spel från början och tålamod i uppspelen. Nisse träffar stolpen på nick efter en kvart och strax efter sågar sig laget igenom och Marcus Karlsson rullar in premiärmålet. Andra halvlek går i samma tecken, Norrby bestämmer tempot och Fredrik nickar andra målet efter frispark. Romfa får en chans att komma in i matchen via straff, men Martin räddar snyggt. Ett bergsäkert mittlås och imponerande backspel av Richard och Gabbe släpper inte mycket till bortalaget, mittfältet dominerar Marcus och Petrus, Nisse och Jonas giftiga framåt. Det ser lovande ut inför fortsättningen.



Romfartuna:

Så var det äntligen dags för seriepremiär. I första omgången mötte de grönvita mannarna Norrby borta. Matchen spelades på konstgräset i Sala och det borde passa laget ganska bra då man har som ambition att rulla boll efter marken.

När matchen blåstes igång var det Norrby som startade bäst och skapade ganska snabbt ett bra tryck på Romfartunas planhalva. Medan Romfartuna försökte försvara sig tätt slog Norrby oftast långbollar över gästernas försvar och låste sedan fast bollen högt upp i planen. Efter ca 15 minuter nickade en av Norrbys anfallare i stolpen. Romfartuna hade å sin sida ganska svårt att skapa några chanser och när laget väl van bollen förlorades den snabbt efter en dålig passning. Efter ca 25 minuters spel kom en Norrbyspelare på högerkanten. Trots 6 Romfaspelare runt om sig dribblade han igenom laget och avslutade men en tåjagare i bortre burgaveln. Målet var rättvist även om Bortalagets försvar var alldeles för passiva. Efter målet avtog Norrbys press något och Romfartuna kom upp i nått ströanfall men mer än så var det inte. 1-0 i paus var helt rättvist.

I den andra halvleken var Romfartuna mer taggade även om Norrby till en början var det bättre laget. Norby hade svårare att komma till anfall men när de väl gjorde det slutade det allt som oftast med att Ruth i kassen tvingades till rättningar. När det gått ungefär en kvar av den andra halvleken avgjordes matchen. Norrby fick en frispark bredvid Romfartuns straffområde. Av anledning slog de frisparken två gånger innan domren hade blåst och när de fick ett tredje försök nickade de in bollen i mål. Dessutom var det ganska ruffigt i straffområdet och många menade att Romfartuna nog skulle haft en frispark i det läget. Totalt sett var det ändå rättvist med Norrbyledning med 2 mål och Romfartuna flyttade nu upp spelet. Plötsligt var det Romfartuna som började vinna närkamperna och Norrby föll automatiskt tillbaka. Ganska snart efter målet kom Simon J förbi sin back på vänsterkanten och spelade in bollen som gick genom hela straffområdet till Jens som blev helt fri på bortre kanten men sköt tyvärr över. Kort där efter dribblade sig Matte B in i straffområdet och blir fäld, solklar straff. Bejan kliver fram men målvakten räddar. Matte B får ytterliggare en chans på ett halvt friläge på vänsterkaten men Norrbys keeper kommer ut bra och gör en fin benparad.

Matchen slutar 2-0 och det var rättvist även om kanske både Norrby och Romfartuna borde gjort några fler mål. Romfartuna får gå hem och slicka såren och höja sig rejält till nästa match om man är sugen på poäng. Närkampsspelet var idag under all kritik de första 60 minuterna och är man inte beredda att göra jobbet är det svårt att vinna matcher.



---------------------------------------------------------------------------------------



Bäckby IF - Kurdiska FF: 4-0 (2-0)

Målskyttar BIF:

Yahye Mohamud Arale 2, Mohamed Abubakar Ali, Kosar Qorbani







----------------------------------------------------------------------------------------





Norrby firar sitt 1-0 mål i segermatchen mot Romfartuna.

Norrby firar sitt 1-0 mål i segermatchen mot Romfartuna.


 



 

"Femman tippare" tog hem tipset i första omgången med 3rätt än så länge då bäckby-kurdiska inte spelats än.

 



 




Kommentarer
Postat av: Div 5 fán

Trodde IFK skulle spela en roligare fotboll faktiskt, långbollar nästan hela tiden!

Besviken faktisktt, sen att skultuna inte stod upp heller..

2011-04-29 @ 20:49:32
Postat av: Kurdiska FF

Bäcbky har flyttat matchen mot oss. Den kommer INTE att spelas på söndag. Nytt datum ej bestämt. Seriepremiären blir alltså på onsdag mot Skultuna! Önsta ip klockan 19.00.

2011-04-30 @ 01:16:53
Postat av: till div 5 fån!

vill du se IFK spela rolig fotboll kom till swedbank vilken dag du vill o se hur bra dom är!

de var seriepremiär och första gången i år som ifk spelade på natur gräs o sten hård plan! finns inte så mycke alternativ än långbollar i en sån match! och de gick ju vägen. 3 poäng är de viktigaste! eller??

2011-04-30 @ 02:02:01
Postat av: Div 5 fán

Jag har inte sett IFK spela i år, detta var första matchen och jag hade större förväntningar, visst man kan inte spela på topp direkt och på en så hård plan, men långbollarna va lite för många enligt mig, sen har du säkert rätt, får dra mig ner och kolla när ni spelar på swedbank då :-)

2011-04-30 @ 14:50:35
Postat av: IFK

Men enligt alla ska ju IFK vara så in i h....te bra så dom springer nog hem den här skit serien hur lätt som helst?! eller? Konstigt att dom åkte ut 4an när dom är så bra.....

Lite virke på elden hahahaha......

2011-04-30 @ 22:59:29
Postat av: Elefant

Så jävla bra eller rolig fotboll spelar inte IFK. Men dom har i ferna helt klart seriens bästa spelare. Dom har några riktigt bra i Ferna, hikes, rodin sen ett par juniorer som är riktigt bra. Men resten är inte så imponerande. Inget snack dock att dom vinner 5:an.

2011-05-01 @ 10:29:14
Postat av: Jonas Priest

Tror ni IFK Västerås anno 2011 är lika bra som Tillberga var förra året?

2011-05-01 @ 16:29:16
Postat av: SIK

Nej nej, Tillberga var mer kompletta. IFK har visserligen Ferna. Men Tillberga hade ändå Johan Svensson, Curtola,Ortega, Holm och det är ganska så tunga namn inom division 5. Lägg då till spelare som Hanko, Hjerpe, Bohlin och några fler så var det ett riktigt bra lag. Så enligt mig iaf så var förra årets Tillberga bättre.

2011-05-02 @ 00:47:31
Postat av: 1:a omgången

Fantastiskt roligt att det blir en sån "diskution" efter bara 1 omgång. Kommer bli otroligt roligt att först och främst följa serien men även alla synpunkter här på bloggen. Ser fram med spänning emot nästa omgång =)

2011-05-02 @ 14:19:00
Postat av: Mr 5

Håller med förregående talare :) Bara roligt med diskutioner och hitills har det varit vårdat språk och inga personliga påhopp och det hoppas jag att vi fortsätter med!

2011-05-02 @ 16:27:57
URL: http://divfive.blogg.se/
Postat av: Mr 5

Förresten kan jag meddela att vi nu håller oss stadigt över 200 unika besökare per dag vilket är kanon! Tyvärr verkar inte VLT intresserade av att göra ett reportage... Det är tydligen så mycket just nu, VSK VIK VSK VIK VSK..... Synd att det inte kan vara en mer lokal "läns"tidning.. Men jag får fortsätta tjata :)

2011-05-02 @ 16:30:17
URL: http://divfive.blogg.se/
Postat av: Mich

Grym blogg!

2011-05-02 @ 16:44:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0