Träningmatcher under sommaren



2011-07-15   Skiljebo SK - IFK Västerås:  4-1


2011-07-23   IFK Västerås - IK Franke:  4-1


2011-07-27   Västerfärnebo AIK - Romfartuna GIF:  1-2


2011-07-28   Avesta AIK B - Skultuna IS:  3-3


2011-07-30   Norberg/Högfors FK - Romfartuna GIF:  1-4


2011-08-01   Hallstahammars SK - Norrby SK:  3-1


2011-08-03   Romfartuna GIF - Forsby FF:  INSTÄLLD





Har jag glömt någon match?




Drömelvan VÅREN


Satt och knåpade lite på hur drömelvan kunde se ut här i division fem..

Hur ser din ut?

Jag kom lite snabbt fram till den här:

En 3-4-3 uppställning,



                                           Martin Eriksson
                                             (Norrby SK)

Andreas Åhman                Simon Sävenek                     John Sundberg
  (IFK Västerås)                   (Romfartuna GIF)                       (Tortuna SK)


Joakim Stigevik      Peter Fernström   Abubakar Ali Othman      Hajer Heidaripak
 
(Surahammar FK)         (IFK Västerås)            (Bäckby IF)                        (Kurdiska FF)                                            


Robin Stigevik                  Max Holmberg                    Kristoffer Storm
 (IFK Västerås)                      (Skultuna IS)                         (Medåkers IF)




Tränare:  Fredrik Jireteg (IFK Västerås) och Magnus Oscarsson (Romfartuna GIF)

Avbytare:  Omar Osman (Bäckby IF), Simon Phalm (Tortuna SK), Bo Johan Reinholdsson (Medåkers IF)
Andreas Gärdqvist (Norrby SK), Fredrik Hansson (Möklinta IF)









Nyförvärv under sommaren



Blir det några värvningar under sommaruppbehållet ?

Lite rykten är alltid roligt så länge det finns en chans att dom kan stämma.






Sommar och sol ..


Så har vi kommit till den tidpunkten då solen verkligen börjar steka på och semestern står och väntar bakom hörnet. Lättklädda damer ute på stan och kanske en och annan öl som slinker ner? Dagarna är ljusare och man njuter av att kunna sitta ute sent en kväll utan mössa och vantar.

Ja det mesta verkar väl bra, MEN jag saknar verkligen något..

Det är såklart fotbollen jag pratar om. Det kanske är en välbehövlig vila för många men jag funderar på varför man inte spelar fotboll när det är som bäst väder här i Sverige.

Semester måste ju vara det ända problemet till varför man inte kan spela under sommaren?

Jag funderar även på hur fotbollen i dom lägre serierna kommer att påverkas i framtiden nu när det är fler och fler som börjar jobba skift, kvällar, helger osv.

Fortsätter det i den här takten kommer det nog inte finnas många 7-16 jobb om några år.

Och hur blir det då för alla fotbollsspelare som inte får betalt för att spela och utöva den sport som man älskar så mycket? Ska man göra om serierna så att man spelar förmiddagsmatcher ena veckan och kvällsmatcher andra veckan?

Är det bara jag som tänker dom tankarna?


Vårsäsongen



Efter att halva serien är spelad så leder IFK Västerås div 5 och det var nog inte många som trodde något annat innan den första avsparken i år.
Det har varit mycket snack på bloggen om hur IFK spelar, och jag vill inte lägga mig i den diskusionen men dom leder serien så antagligen gör dom något rätt.
Det har pratats lite på stan om att man så gott som har vunnit serien nu och man satsar på VLT-Cupen. Man har 6poäng ner till tvåorna men bollen är rund och mycket kan hända.
Jag tror inte att det är mycket som kan stoppa IFK från att gå upp i fyran men tror man redan nu att allt är klart plus några skador och avstängningar så kan nog någon förlust smyga sig på och sätta tankar i spelare och ledare. IFK`s bästa och kanske viktigaste spelare, Peter Fernström har gjort 8mål och är med i toppen av skytteligan och det blir viktigt att han fortsätter spela bra i framtiden också.



Medåker har verkligen fått ihop det och jag måste erkänna att jag inte visste mycket om dom innan serien drog igång. Jag trodde inte att man hade fått så bra spelare från Arboga södra och att man var så bra. Men vinner man sexan så är man inte dåliga, och det brukar sällan vara nykomlingar som åker ur den nya serien första året.
Frågan är bara om vågen kommer att fortsätta även på hösten?
Jag tror att Medåker kommer sluta på den övre halvan men någon formsvacka kommer säkert smyga sig på dem.
Kristoffer Storm delar 1:a platsen i skytteligan med 13 baljor och där har vi en viktig anledning till att Medåker parkerar på en 2:a plats i tabellen.




Bäckby då, jo dom har fått ihop ett bra lag även i år. Det är roligt att titta på dem när dom är på spelhumör, då rullar dom nog bäst boll i femman iallafall.
Man är med i toppen och jag tror dom stannar där uppe när serien är slut också.
Men frågan är om fastan ställer till det? Kommer stockholmarna kunna vara med varje match? Får man ha bästa spelarna på planen så blir det garanterat top 3.
Nr 10 i Bäckby är riktigt bra på mitten har jag hört många lag sagt och hans namn är
Abubakar Ali Othman, riktigt bra mittfälltare som även har gjort 6 mål än så länge.






Till nästa nykomling uppe på den övre halvan av tabellen, Tortuna. Man har verkligen haft en bra utdelning under våren och verkligen fått ut det bästa av spelarmaterialet.
Det var inte många som trodde att Tortuna skulle vara med i toppen och dessutom med en
4-1 vinst över IFK Västerås i bagaget.
Som det verkar kom uppbehållet lägligt då man har lite småskador i truppen.
Och jag tror det är väldigt viktigt att man inte får massa skador om man vill stanna kvar i toppen av tabellen.
Jag tror att man kanske tappar någon position när serien slutar men man kommer att vara mycket nöjda med det första året i femman.
John Sundberg har visat sig vara en viktig pusselbit och har spelat stabilt i backlinjen samtidigt som han har gjort 6mål (Antar att alla är på fasta situationer).






Skultuna har 11poäng upp till förstaplatsen och riktigt så många poäng trodde man väl inte riktigt att det skulle skilja. Man har kryssat 4 gånger och hade det blivit vinster där istället hade det varit en annan situation. Sommaruppbehållet kommer nog lägligt här också då man kryssade mot Möklinta i sista matchen vilket måste ha varit en stor besvikelse. Nu får man ladda batterierna och göra en bra höst istället. Och hösten brukar ju vara den halvan man spelar som bäst.
En anledning till att man inte har kommit upp i högsta standard är nog dels för att man knappt har spelat med samma startelva någon match, mycket ändringar och många nya spelare. Men samtidigt är man bara 5 poäng ifrån andraplatsen så det ser bra ut ändå för lilla milan. Max Holmberg har haft bra utdelning och parkerar på en 3:e plats i skytteligan med 12mål. Alltid viktigt att ha en riktig målskytt i laget.




För Romfartuna kommer uppbehållet lite olägligt då man verkligen har spelat upp sig på slutet och parkerar mitt i tabellen efter en lite tung start.Man är där många trodde att man skulle hålla till innan serien drog igång men även Romfa brukar vara ett bra höstlag och man kan säkert plocka någon placering innan hösten tar slut.
Man saknade en riktig målskytt i början av säsongen men sedan fick man ett nyförvärv ifrån Dingtuna som har gjort 5mål på 5 matcher nu och det är något som romfa har saknat sedan bröderna Holgersson slutade.
Han jag pratar om heter Marcus By och kommer att vara viktig för romfa i framtiden.





Ett lag som har varit en liten besvikelse så här långt är Norrby. Många trodde att man skulle vara med i toppen men nu ligger man 8 poäng ifrån nedflyttningsplats.
Men man verkade vara lite på gång då man avslutade dom 2 sista matcherna på våren med 2 vinster. Så uppbehållet kom nog inte så lägligt för Norrby heller.
Jag tror att man kan klättra någon placering om man får en bra start på hösten, och med en målvakt som Martin Eriksson så har man alla förutsättningar.
Andreas Gärdqvist har stått för 9mål än så länge och han är även en väldigt viktig spelare för Norrby.





Surahammar är väl också en liten besvikelse men man visste att det skulle bli tungt att tappa några duktiga spelare. Några skador och en tunn trupp gör att man parkerar på en 8:e plats.
Man behöver nog få in någon spelare under uppbehållet om man ska få ihop det på hösten.
Med 2 tunga förluster i bagaget känns det nog skönt att ta lite semester och ladda upp baterierna till hösten.
Joakim Stigevik har stänkt in 7mål och det får han nog fortsätta med om man ska få lite arbetsro i Sura.






Skinnskatteberg är lite inne i ett generations skifte men många unga spelare och en tränare som har sitt första seniors uppdrag. Men håller till på den nedre halvan och det är inte många som rycker på ögonbrynen åt det. Man får ha tålamod och bygga för framtiden.
Ernebrink är viktigt både med sinna mål och sin rutin, så det är viktigt att han är med på så många matcher som möjligt på hösten om man ska komma på säker mark. 8 mål har det blivit för herr Ernebrink så här långt.




Nykomlingen Kurdiska har gjort det helt okey med tanke på att man fick en plats i femman trots en 4:e plats i sexan förra året. Man blev tyvärr av med sin tränare Roger Sundin, vet inte anledningen men tappar man en tränare så brukar det vara något som är fel.
Får man skaka av sig det och Hajer Heidaripak fortsätter att göra mål (8st hittils) så kan det mycket väl bli div 5 spel även nästa år.





Sörstafors/Kolbäck har ett väldigt tungt år. Man har tappat mycket folk och man får lite på dom yngre spelarna som har fått ett stort ansvar på kort tid. Man avslutar våren med en delad jumboplats och det kommer nog att bli en tuff höst om inte något drastiskt händer.
Svårt att hitta någon spelare här som sticker ut men Joachim Larsson Eriksson gjorde 2mål i näst sista matchen mot Kurdiska och Daniel Söderberg är en duktig spelare på mitten som gör nytta.





Möklinta har som väntat haft det väldigt tufft med sin tunna trupp. Trots delad jumbo plats ligger Fredrik Hansson med i toppen av skytteligan med sinna 6 mål.
4 oavgjorda matcher och ännu ingen vinst. Man behöver få en bra start och vinna dom där jämna matcherna om man ska få lite ljus i laget.
Man får nog hoppas på något nyförvärv också då man måste bredda truppen.






RSS 2.0