Romfa vann mot Dingtuna

Romfartuna GIF - Dingtuna GIF 3-0

Thommy Engström, lagkapten RGIF: Vi genomför matchen riktigt disciplinerat. Dingtuna har under första halvlek ingenting. Bob krigar fram bollen till Simon som krigar in 1-0 på ren vilja. Simon krigar till sig en straff efter ett snabbt inkast från André. Kalle rullar in den säkert, 2-0. I andra halvlek försvarar vi oss på ett stabilt sätt, Dingtuna kommer inte närmare än en straff som Sumpan på "Ravelli-94-Rumänien"-manér stöter bort. Vi kontrar sedan in 3-0 i slutminutrarna. Överlag gör vi en ruggigt bra match och visar en inställning som gör att vi för dagen är det helt klart bättre laget. Förra veckan förlorade vi stort mot det lag som förlorade mot det lag vi slog idag... Serien är jämn och rolig :)

Johan Gölles, spelare DGIF: En väldigt tempo snål match från vår sida, får inte spelet att stämma och vi har en dålig inställning redan från början och Romfa krigar och jobbar hårt hela matchen och gör det väldigt svårt för oss. Romfa vill mer än vad vill och dom vinner mycket tack vare det.


Inför: Omgång 8

Fredag 31/5
19.00 Romfartuna GIF - Dingtuna GIF - Hökåsen IP
Tips: 2-2
Det blev snabbt tillbaka till verkligheten för Romfartuna när de mötte Bosniska i förra omgången (förlust 1-6) och de är nu jumbo igen. Dingtuna har varit en positiv överraskning i år men ligger på nedre halvan. En seger skulle göra dom gott.

Lördag 1/6
15.00 Sörstafors-Kolbäck FK - Tortuna SK - Yllevi IP
Tips: 1-2
Seger igen senast för SK91 efter tre raka nederlag. Nu väntar serieledarna på hemmaplan. Ett Tortuna som kommer stärkta efter en meriterad vinst mot Skultuna. Känns på förhand som en jämn drabbning.

15.00 Skultuna IS - Västerfärnebo AIK - Kvarnbackavallen
Tips: 4-1
Tung förlust senast mot Tortuna. Tre poäng är det enda som gäller i den här matchen för nu väntar Färnebo som tog sin första seger för året senast. Trots det ligger de nästa sist i tabellen.

15.00 Skinnskattebergs SK - Bosnisk SK - IP Hedströmmen
Tips: 1-3
Lite av ett formmöte. Skinnsberg, ett av seriens formsvagaste lag mot Bosniska, ett av seriens hetaste. Kan bara sluta på ett sätt? Nja, säg inte det. Vad som helst kan hände på Hedströmmen.

Söndag 2/6
12.00 Gideonsbergs IF - Tillberga IK - Önsta IP
Tips: 1-2
Det skiljer tre poäng mellan lagen till bortalagets favör. Tillberga har varit en frisk fläkt mot vad många trodde inför serien och är extremt målsnålt både framåt och bakåt.

Norrby SK står över omgång 8. Vilket lag blir omgångens vinnare?

Tabell efter omgång 7

 
Ungefär en tredjedel av serien är spelad. Vilka är överraskningarna? Och vilket lag hade ni trott mer om?

Omgång 7

Västerfärnebo AIK - Skinnskattebergs SK 3-1

Niklas Ahlm, spelare VAIK:En riktig laginsats. Vi lägger ner ett stenhårt jobb på samtliga lagdelar och vinner nästan alla dueller och andrabollar. En stabil insats rätt igenom där vi försvarar oss som ett lag, jobbar för varandra och är sylvassa i omställningarna. Beröm till samtliga i laget, men en extra eloge till Micke x 2, Challe och Martin som ställer upp idag när vi har riktigt manfall, detta trots att ingen av dom varit aktiv de senaste två åren och stått för endast fem träningar tillsammans.

Emil Johansson, spelare SSK:
Vi pratade inför matchen om att vi skulle höja oss och ha bättre fokus och inställning än förra matchen. När vi kom till Svedboäng så kändes det bra och känslan att vi skulle vinna fanns där. När matchen började var vi ändå inte riktigt med och Västerfärnebo fick föra spelet. Vi kommer igen lite på slutet av halvleken. Vi tar över lite i början av andra och kvitterar och går för ett ledningsmål men Västerfärnebo lyckas sno bollen i ett uppspel och de har 2-1. Vi försöker att gå för en kvittering men får inte till spelet och de kan avgöra matchen. Det märks väldigt tydligt hur psykologisk fotboll är när det låser sig som det gjort för oss nu för så här dåliga är vi inte om vi har självförtroende och rätt vilja. Vi måste  prata ihop oss i gruppen hur vi ska lyckas vända den här negativa trenden och göra det bästa av de matcher som återstår på våren.


Tortuna SK - Skultuna IS 4-2

Tobias Henriksson, tränare TSK: Vi gör en stabil insats i 80 minuter. Där vi verkligen visar att vi är svåra att göra mål på. Det offensiva spelet kommer inte riktigt igång till en början då vi gör det svårt för varann men en bit in så kommer vi igång även offensivt och det känns farligt så fort vi kommer i anfall. Därför känns 2-0 i paus logiskt. I andra så chansar Skultuna lite mer men kommer inte riktigt fram i de avgörande lägena utan vi reder ut det och kan gå fram till 4-0 och matchen känns avgjord. Tyvärr så kände nog spelarna det så också. Så till följd av detta så släpper vi in två enkla mål sista tio. Känns väldigt onödigt men om jag ser till helheten så är förstås väldigt nöjd med vår insats idag. Matte Beijbom är väl den som höjer sig lite över mängden idag men alla 15 spelare som spelade idag ska ha beröm för sin insats.

Hampus Tronêt, spelare SIS: Vi kommer till Tortuna med bara 2 st avbytare vi har alltså 8 st spelare borta. Tortuna vinner rättvist. Vi gör första 20-25 riktigt bra sen får dom matchbilden dit dom vill. Säga vad man vill om deras spel men dom är jäkligt svårspelade. Vi tar nya tag till Färnebo hemma på lördag!


Tillberga IK - Sörstafors-Kolbäck FK 0-1

Lennart Engvall, tränare TIK: Vi har väldigt mycket folk borta. Jobb, skador, avstängningar mm. Kommer till spel med 14 man. Det är en ganska jämn match över 90 minuter där Kolbäck får göra mål på en tillfällighet, något som vi inte lyckas med. Vi försöker idag men vår kreativa kraft är utanför plan förutom Jesper Johnsson som inte får vara kreativ för domaren, faktiskt riktigt dåligt. Det innebär att vi inte lyckas skapa tillräckligt för att slå ett relativt mediokert lag. Trist. Stort plus ändå för Jonathan Gall och Greijer för felfritt arbete över 90 minuter.

Farid Bayesteh, spelande tränare SK91: Vi börjar första halvlek bra. Gör 0-1 på ett skott som Tony skjuter från lång distans. Sen faller vi tillbaka och dom tar över mer å mer, men vi håller undan till halvtid. Andra halvlek kommer vi ut som ett helt nytt lag och jobbar oss in i matchen igen och borde ha avgjort matchen med tanke på dom lägen vi skapar. Men målen uteblir och Tillberga trycker på sista kvarten, men vi krigar och sliter som djur och lyckas ta 3 poäng i en tuff match på en relativt dålig plan.


Dingtuna GIF - Norrby SK 0-1

Håkan Eriksson, tränare NSK: Skönt att vinna en match som är jämn resultatmässigt. Med det sagt menar jag inte att det var ojämnt spelmässigt. Utan det var en ganska jämn tillställning, men där vi kändes lite starkare och hade mer kontroll över händelserna. Men chanser skapas alltid åt båda håll, så lite flyt måste man ha.

Bosnisk SK - Romfartuna GIF 6-1

Asmir Avdic, lagkapten BSK: I första halvlek äger vi boll för de mesta men skapar inte så mycket, tycker ingen av lagen skapar så mycket i första halvlek , men Damir gör ett snyggt frisparks mål när det återstår 1 min av första halvlek. I andra halvlek höjer vi boll tempot en hel del och där efter skapar fler chanser , vi gör 2,3 snabba mål med fint förspel och då tappar romfa allt, men måste ge dom beröm för dom ändå försöker rulla boll. Dom får en straff som dom sätter snyggt, annars tycker jag vi va vassare idag! Lycka till i serien romfa :)

Thommy Engström, lagkapten RGIF:
I första halvlek är vi helt klart med i matchen. Vi ligger bra i positionerna och neutraliserar Bosniska, samtidigt som vi har ett bra passningsspel och matchen är jämn. Olyckligtvis för oss, gör Bosniska mål på en snyggt slagen frispark i sista sparken av 1:a halvlek. I andra halvlek orkar vi inte längre hålla jämna steg med Bosniskas höga tempo. Efter 2-0 gör vi en chansning och ändrar uppställningen till en mer offensiv, men vi orkar inte ta det jobb som krävs och det kommer 2 snabba  bakåt istället. Efter dessa mål tappar vi moralen helt och då fortsätter målen trilla in och vi är inte med alls i matchen... Säve slår in en straff som ger oss lite tröst.  Jag tycker Bosniska gör en riktigt bra match och har en fin inramning av matchen med bra tryck från hemmapubliken. Vi tar med oss första halvlek från matchen, tar nya tag och siktar in oss på fredagens match.


Dags att vakna igen...

Av någon galen anledning så verkar det som att fotbollsförbundet vill ha fria helger då division 5 hittills nästan bara spelats på veckodagar. Så också den här omgången.

19:00 Bosnisk SK - Romfartuna GIF - Lundby IP
Tips: 3-1
Bosniska har gått lite knakigare än vad många trott men tog en viktig seger på bortaplan mot Norrby senast. Romfa tog säsongen första seger senast. Kan de följa upp den segern med fler poäng?

19:00 Dingtuna GIF - Norrby SK - Tingsliden
Tips: 2-4
När Dingtuna ställer sig på plan så har de inte spelat match på två veckor. Fördel eller nackdel? NSK har blandat och gett. Efter tre raka matcher utan förlust och noll insläppta så blev det uddamålsförlust senast mot Bosniska.

19:00 Tillberga IK - Sörstafors-Kolbäck FK - Hubbvallen
Tips: 2-1
Tillbergas förlustnolla spräcktes senast, de var då det sista obesegrade laget i serien. SK91 har efter två inleddande vinster nu tre raka förluster. Seriens två hittills målsnålaste lag.

19:00 Tortuna SK - Skultuna IS - Tortuna IP
Tips: 2-2
Tidig seriefinal. Båda lagen har en varsin förlust annars har de sopat hem samtliga poäng i sina matcher. Den här matchen får nog anses som omgångens hetaste.

19:00 Västerfärnebo AIK - Skinnskattebergs SK - Svedboäng
Tips: 0-2
Två formsvaga lag möts på Svedboäng. VAIK letar fortfarande med ljus och lykta efter första segern. SSK har två raka hemmaförluster. Två lag som vill bryta trenden. 
 

Omgång 6

Gideonsbergs IF - Sörstafors-Kolbäck FK 1-0

Ado Sadzak, tränare GIF: 1-0 i 70:e min Vi har total kontroll på matchen men har fortfarande svårt att punktera den. Sörsta var uddlösa och vi kände oss enbart hotade vi fasta situationer.. Dom fick inte till det utan fick jaga Micke boll men vi missad o sed vanlig ordning ett antal bra lägen som känns lite onödigt. Vi bör vinna en sånär match med 2-3 bollar. Vet att dom saknade några spelare och har inte så bred trupp. Rättvist utan tvekan äntligen!

Farid Bayesteh, spelande tränare SK91: Förlust 1-0 mot ett taggat gif..kort sammanfattat så gör vi årets sämsta match , skapar ingenting var inte ens  värda 1 poäng, katastrof helt enkelt... grattis till segern gif


Norrby SK - Bosnisk SK 3-4

Håkan Eriksson, tränare NSK:En match som innehöll det mesta. Matchen rivstartar med mål av NSK genom Eric Boström i andra matchminuten. Eric lurar flera Bosniska backar och prickskjuter lågt i bortre hörnet, mycket snyggt!
Men Bosnisk både kvitterar och tar ledningen ganska omgående och det gjorde att NSK fick jaga istället för att spela lugnt. I andra halvlek sätter NSK fart igen och kvitterar ganska fort. Tyvärr får Bosnisk ånyo ett psykologiskt viktigt mål då dom återtar ledningen snabbt efter NSK-målet.
I jakten på kvittering så gör Bosnisk 4-2. På slutet forcerade Norrby med en straff som betalning, men närmare kom inte Norrby denna kväll då matchen slutar 3-4.

Asmir Avdić, lagkapten BSK:
Norrby får in ett tidigt mål för vi inte va vakna från start, dom gör en riktigt bra start! Vi lyckas få in 1-1 och 2-1 innan halvtid sen tycker jag att båda lagen gör en dålig start på andra, men norrby gör 2-2 och börjar pressa högt men vi va stabila bakåt och lyckas göra 3-2 och 4-2 genom 2 fina anfall. Norrby har långt ifrån gett upp efter de, dom fortsätter försöka hota oss, dom kom inte riktigt fram till mål förens i slutet när dom slår en lång boll in i straffområdet där de blir en kamp och domaren blåser straff. Dom sätter straffen (riktigt fin straff) men de bara 1.5 minuter kvar av matchen då så vi kunde hålla undan rätt lätt! Tycker vi var värdiga vinnare men norrby visade prov på riktigt fin fotboll idag :) lycka till i serien norrby. Damir Avdić blir matchens lirare med 2 mål och 2 assist.


Romfartuna GIF - Västerfärnebo AIK 5-1

Thommy Engström, lagkapten RGIF: Förberedelserna innan matchen var kaos. Enbart 4 spelare var i tid till samlingen! När vi väl hade genomgången enades vi om att nu går vi ut o fokuserar på att spela för att det är roligt...

Det verkade på en gång när matchen var igång som om taktiken för dagen var rätt. Redan från avspark rullade vi boll på ett helt annat sätt än vad vi gjort under hela säsongen. Varje spelare tog löpningar och var spelbara. Relativt tidigt lossnade det för oss också med 1-0 och 2-0. Vi kände nog allihopa i laget att matchen var vår och att Västerfärnebo inte skulle komma i närheten av en poäng.

Matchen slutade 5-1, efter en rejäl urladdning av oss. Spelar vi som idag tror jag vi slå samtliga lag i serien, även om det är svårt att dra för stora slutsatser från matchen pga. ett blekt bortalag.

Måste hylla By som gjorde ett kanonjobb i offensiven och defensiven!!

Niklas Ahlm, spelare VAIK: Ännu en tung förlust där siffrorna rinner iväg. Vi försvarar oss oerhört dåligt samtidigt som vi sällan lyckas etablera nåt spel på offensiv planhalva. Vi har nåt halvläge men är aldrig riktigt nära att hota romfartuna som vinner rättvist även om vi rycker upp oss och spelar lite bättre i andra. Trots romfadominans tycker jag Peter Ahlm gör en kanoninsats i försvaret samtidigt som Emil Fahlin gör en mycket bra andra halvlek när han flyttas in på innermitten.

Nu laddar vi om inför nästa match istället, vi vet vad vi kan om vi får spelet att stämma, kvaliteten finns, det gäller att få ut den på plan bara.

Skinnskattebergs SK - Tortuna SK 1-4

Michael Nguyen, spelare SSK: Vi börja ju ganska bra men tapper huvudet när de får in sitt första mål, slarvar mycket med passningar. Tortuna är ett bra lag, det visste vi redan från början. Men de vinner på att vi slarvar och sumpar våra mål chanser medans de sätter sina. Men långt kvar tills seriens är slut, som sagt alla slår alla i den här serien så man vet aldrig hur det slutar, bara och blicka framåt o hoppas på det bästa.

Tobias Henriksson, tränare TSK: Vi gör en bra match där vi får Skinnsberg dit vi vill. Defensiven funkar bra förutom i början då de har två bra lägen att göra mål men misslyckas. Då gör vi 1-0 och efter detta tar vi över första halvlek och kan gå till pausvila med 3-0. I andra spelar vi mycket på resultatet och ser till att vi står rätt defensivt hela tiden. 10 minuter in på halvleken gör vi 4-0 och matchen är över. Som sagt en mycket bra match av oss där alla spelare ska ha en stor eloge för sitt hårda jobb.


Skultuna IS - Tillberga IK 1-0

Hampus Tronet, spelare SIS: Vi jobbar stenhårt för varandra samtidigt som vi rullar boll fint med en del riktigt fina kombinationer idag. Tillberga är tunga att möta, dom slår sina långbollar på sina forwards som är farliga men vi stänger ner dom bra idag. Vi gör en bra första halvlek. Tillberga skapar väl egentligen ingeting i första, vi har ett par vassa skott som deras målvakt gör bra räddningar på. Vi kommer ut starkt i andra och gör 1-0 rätt så tidigt sen är det närmare 2-0 en 1-1 även om dom har en nick i ribban efter vårat mål. Vi skapar chanser och sliter för varandra. Jag tycker vi gör en mycket stabil match. Vi trummar på!

Lennart Engvall, tränare TIK: Skultuna började riktigt bra och kunde slå ett par bollar igenom vår backlinje och runda med fart och skapa ett par lägen. Efter hand får vi ändå tag i dom och resten av halvleken blir ett ställningskrig utan några direkta chanser från nått håll. Känslan är ändå att halvleken är deras men att slutet är vår. 0-0 i halvtid. I andra tar Skultuna tag i det och vinner i princip alla andrabollar och ställer om rättvända. De kan då slå riktigt bra bollar på deras snabba fprwards och ytterfältare. Dom gör också ett snyggt mål på en sådan chans. Vi försöker flytta upp men blir väldigt stereotypa och slår i princip bara långt trots att det inte är det vi skall göra. På fasta är vi dock farliga och har en nick i ribban och en nick som deras keeper gör en grym räddning på när han tippar den i ribban och ut. Defensivt gör vi det bra med undantag av 20 min i andra halvlek men offensivt och spelmässigt är det inte bra. Skultuna vinner knappt men rättvist. Greijer och Jimmy Sjöstrand gör ändå riktigt bra matcher i grönvitt. Gustav Andersson gör också sin bästa match för säsongen.


Inför: Omgång 6

Gideonsbergs IF - Sörstafors-Kolbäck FK - Önsta IP
Tips: 1-2
SK91 startade säsongen starkt med två segrar men har nu två raka uddamålsförluster. Perfekt läge nu att möta Gideonsberg som har det svårt. Tror dock att GIF kommer att vara nära poäng här och de kommer inte att sälja sig billigt.

Norrby SK - Bosnisk SK - Norrbyliden
Tips: 1-1
Bosniska har inte levt upp till förväntningarna än så länge. De vill nog gärna bevisa motsatsen mot Norrby. Ett Norrby som har sju poäng på de tre senaste matcher och som där inte släppt in ett enda mål. Blir en tajt match på Norrbyliden.

Romfartuna GIF - Västerfärnebo AIK - Hökåsen IP
Tips: 2-0
Jumbofinal på Hökåsen och här kommer väl ändå Romfas första poäng i år, eller? Två lag som är helt under isen för tillfället. Här har ett av lagen verkligen chansen att få lite luft under vingarna. En match där båda lag bör gå för vinst.

Skinnskattebergs SK - Tortuna SK - IP Hedströmmen
Tips: 1-2
Efter en fin start på säsongen för SSK har de nu två raka förluster, båda har kommit på hemmaplan. Nu gäller det att komma tillbaka in på vinnarspåret igen. Men motståndet är tufft. Ett TSK som bara förlorat en match.

Skultuna IS - Tillberga IK - Kvarnbackavallen
Tips: 3-2
Skultuna får väl ses som seriens formstarkaste lag med fyra raka segrar. Men gästerna Tillberga är enda laget i femman som är obesegrade så nu kommer SIS att få bekänna färg. Håller Tillbergas svit även efter detta möte? Skultuna är favoriter.

Samtliga matcher spelas 19.00. Dingtuna GIF står över omgång 6. Tips?

Tre heta och tre kalla

Spelledigt den här helgen så då får man roa sig med annat. Det har gått ungefär en fjärdedel av serien och bloggen har tänkt att göra en lite sammanställning. Listorna är gjorda utöver förväntningarna jag hade på lagen inför säsongen.
 
Tre heta
1. Skinnskattebergs SK
Att SSK är en välbevarad hemlighet i väst visste vi. Men att de skulle göra en så här bra säsongsstart var en positiv överraskning. Nu har de två raka förluster så nu gäller det för SSK har att visa att de kommer att vara med och slåss om en topplacering.
 
2. Tillberga IK
Efter ett par tunga år så trodde nog många att Tillberga var ett sjunkande skepp. Försäsongen gav inga andra tecken heller men när säsongen kom igång så har TIK visat upp andra egenskaper. Enda obesegrade laget i serien och de släppte bara in ett mål på de första tre matcherna.
 
3. Tortuna SK
TSK är en överraskning på det sättet att det såg väldigt tungt ut på försäsongen. Att de kunde resa sig och leverera när det väl gäller är starkt, därför är de trea på listan istället för Dingtuna GIF. Enda plumpen var storförlusten mot Norrby SK.
 
Tre kalla
1. Romfartuna GIF
Får tyvärr förstaplatsen är utan konkurrens. Laget som såg oslagbara ut i slutet av förra säsongen har startat serien med fem raka förluster. Hoppet om ett serieavancemang är redan nu så gott som bortblåsta. Nu gäller det att ta poäng så att det inte blir en kamp om nedflyttning.
 
2. Bosnisk SK
Många, inklusive de flesta i deras lag, trodde att det skulle bli en "Walk in the park" att ta sig till fyran. Efter fyra matcher har de dock redan förlorat två matcher, varav en mot nykomlingskollegan Dingtuna. Det trodde nog inte många som såg BSK som klara seriefavoriter.
 
3. Västerfärnebo AIK
VAIK ser ut att få det tungt i årets femma. De har redan släppt in 17 mål på fyra matcher. Drygt fyra insläppta mål per match håller inte om de vill spela i femman även nästa år. Fem framåt och nollade i två av fyra matcher skrämmer inte heller.
 
Håller ni med? Vilken lag har imponerat mest och vilket bör verkligen ta sig i kragen?

Nivå på era kommentarer

Den senaste veckan har det kommit in kommentarer med påhopp på domare, ledare och spelare...

Håll en rimlig nivå på vad ni skriver. Bloggen kommer inte att publicera påhopp på enskilda personer. Självklart ska man kunna diskutera domslut och händelser men som sagt, på en schysst nivå!

Vi spelar fotboll för att det är roligt!


Torsdagens matcher

Västerfärnebo AIK - Norrby SK 0-4

Håkan Eriksson, tränare NSK: Det är alltid svårt med Derbyn.Bra plan, bra väder och svårt motstånd. Så med 4-0 så måste man vara nöjd. Hela laget gör återigen en kanonmatch. Det är aldrig lätt att åka ut till Svedboäng, dom delar sällan ut några poäng där gratis.

Gustav Smeds, spelare VAIK: Rättvis seger för Norrby men siffrorna blev lite väl stora fram mot slutet, känns riktigt surt att förlora ett derby så stort. Vi hade flera chanser för kvittering när de stod 0-1 men lyckades tyvärr inte ta vara på de och hade vi fått in någon boll där tror jag vi tagit poäng av dem. Bara ladda om för nästa match nu som kommer bli en väldigt viktig match på Hökåsen!


Tortuna SK - Romfartuna GIF 4-1

Tobias Henriksson, tränare TSK:Vi gör en gedigen insats idag. Vi börjar bra och tar tag i spelet direkt. Vi sätter 1-0 på straff men efter det går vi ner oss lite och låter Romfa komma in i matchen. Men vi är täta bakåt och de kommer inte till några direkta chanser. 1-0 i paus känns rättvist. I andra så dominerar vi från första till sista minuten och spelar riktigt bra både framåt och bakåt. Nu känns det som vi är på banan igen efter söndagens besvikelse.

Thommy Engström, spelare RGIF:
Tufft att relativt omgående få en feldömd straff mot oss i början av matchen (domaren insåg nog det själv o friade en solklar straff i 2:a halvlek ist). Men vi kämpar oss in i matchen igen tills vår ena mittback åker ut för frilägesutvisning för en omdiskutabel situation vid mittlinjen i början av andra halvlek. Relativt omgående gör vi självmål (2-0) på en hörna, vilket sänker lagets kämparglöd och moral. Vi reducerar till 3-1, men kommer inte närmare än så. Bara att gratulera Tortuna till vinsten.

Känns tufft att vända denna negativa trend vi har för tillfället, men det e bara att bita ihop. När vi väl fått lite flyt igen, så hoppas vi på ketchup-effekt!

Skinnskattebergs SK - Tillberga IK 3-4

Emil Johansson, spelare SSK: Vi startar matchen piggt och får ett tidigt mål och Tillberga är inte riktigt på tårna. Vi har full koll på dom under första halvlek och vi jobbar bra ihop med press, understöd och snack och vi spelar oss ur situationer och skapar flera chanser utan att lyckas sätta dit bollen. Andra halvlek börjar bra med att vi gör 2-0. Tätt därefter gör Tillberga 2-1 på ett inlägg. Efter det tappar vi allt. Vi tar inte jobbet för varandra, tappar markeringar och håller inte ihop laget som vi gjort tidigare. Vi ger bort alldeles för stora ytor till Tillberga. Vi lyckas ändå göra 3-2 men Tillberga gör två mål till och vinner matchen. Det känns efteråt som en onödig förlust. Vi tar med oss våran första halvlek och får glömma den andra!

Lennart Engvall, tränare TIK: Skinnsberg kommer ut riktigt vasst och tar ledningen på en långboll över våra mittbackar i 7 minuten. Dom spelar fysiskt och tar komandot genom att totaldominera det centrala mittfältet. Dom är etta på varenda andraboll. Vi är inte ens särskilt dåliga utan dom gör det riktigt bra. Efter hand vaknar vi till och får lite press på dom högre upp i banan ett par gånger och märker att det går, vi tuffar till oss men det är fortfarande Skinnsberg som för. I andra har vi justerat och stoppat in en till central mittfältare. Trots att dom gör 2-0 direkt är vi på det och reducerar och kvitterar. Sedan byter vi chanser ett tag varpå dom tar ledningen med 3-2 innan vi kan göra två snabba. Vi vinner en skön seger för att vi tror på vad vi håller på med men sett till hela matchen var det inte helt rättvist. Skinnsberg är ruskigt duktiga på fasta situationer, det bästa jag sett i en länsserie någonsin. Vi gör det ändå bra och återigen gör Jimmy Sjöstrand mål (tre stycken), backlinjen stabil på alla skinnsbergs fasta. Det är dock Jesper Johnssons monumentala arbete för att ta tillbaka mittfältet som för oss tillbaka in i matchen.


Sörstafors-Kolbäck FK - Skultuna IS 1-2

David Bergqvist, spelare SK91: Skultuna kom på besök på ett soligt Yllevi IP. Om vädret var bra... så var spelet från båda lagen i första halvlek mindre bra. Skultuna har en stolpträff & vi har ett missat friläge och en straff-situation. I början av andra trycker vi på rätt bra och skapar en del halvchanser...  En stund in i andra gör Marcus Westberg säsongens första mål...1-0. Vi har bra koll på dem och de lyckas inte komma riktigt nära förrän  den 80min*. Då slår de en fin krossboll och deras ytter kommer förbi vår back, som då tåpajjar in den i första krysset. 1-1... Vi känner oss inte nöjda med 1 poäng och gör ett par offensiva byten. 90 min så får de en hörna, en tilltrasslad situation slutar med att en i Skultuna får den i magen och gör 1-2... Vi flyttar upp laget men hinner inte få till någon målsituation.
Känns som X hade varit rättvist.. Men men... bara ta nya tag till nästa match!

Hampus Tronêt, spelare SIS: Jag tycker vi startar bra, vi ligger bra i defensiven och hotar i djupled. Vi skapar en del farliga lägen, bland annat ett stolpskott. Även SK91 hotar i djupled med en snabb forward. Jag tycker att vi är det bättre laget i första. Tyvärr får vi göra 2 st byten i paus på våra ytterbackar. SK91 kommer ut och är mycket hetare än oss i starten på andra. Dom vinner dueller och andrabollar. Dom tar rättvist ledningen i mitten på andra (om jag inte minns fel). Vi går ner på en tre backslinje sista 10 och visar en JÄVLA bra moral och gör 2 mål! Riktigt starkt av oss att vända denna svåra bortamatch! Vi trummar på!


Oavgjort i kvällens enda match

Dingtuna GIF - Gideonsbergs IF 1-1
Oavgjort i onsdagens enda match i division 5. Dennis Asmussen gav Dingtuna ledningen med sitt sjätte mål för säsongen och gick då också upp i skytteligaledning. GIF kunde kvittera i slutminuterna och får fortsätta jakten på deras första seger.

Robin Stärling, spelare DGIF: Vi var inte alls med. Ingen vilja och enkla misstag. Trots det tar vi ledningen genom Dennis, som vanligt! Hela andra har vi panik och bara försvarar. Vi ska vara glada för en poäng. Skärpning till nästa match! Blir några dagars välbehövlig vila nu också.

Ado Sadzak, tränare GIF: En stor dominans av Oss där vi missar otroligt många bra lägen. 1-1 känns som en förlust med tanke på spelövertaget samt det chanser vi har. Dingtuna tar ledningen i första och vi kvitterar i 90:e  så av den anledningen ska vi nog vara nöjda med 1-1. Vi har till och med ett friläge efter kvitteringen men skjuter på målvakten.   Vi hade allt spel men Dingtuna hade också några bra lägen att utöka sin ledning från första men deras lägen var mer chansartat.


Inför: Omgång 5

15/4
19.30 Dingtuna GIF - Gideonsbergs IF - Hamre IP
Tips: 4-1
Dingtuna har imponerat de senaste två matcher. Först en stark upphämtning och seger mot Färnebo och sedan även tre poäng mot Bosniska. Gideonsberg behöver poäng, kan de komma här?

16/4
19.00 Västerfärnebo AIK - Norrby SK - Svedboäng

Tips: 1-2
Derby! Västerfärnebo jagar fortfarande första segern. Stod över förra omgången. Norrby tog en stärkande seger mot Tortuna senast och får agera favoriter. Men som sagt ett derby där allt kan hända.

19.00 Tortuna SK - Romfartuna GIF - Tortuna IP
Tips: 2-0
Derby nr 2! Toppen mot botten. Tortuna tappade sina första poäng senast efter en klar förlust mo Norrby. Romfartuna enda laget utan poäng. Båda lagen kommer att slita ihjäl sig för att vinna här.

19.00 Skinnskattebergs SK - Tillberga IK - IP Hedströmmen
Tips: 2-1
Tillbergas defensiv är nästan lika tät som en näsa under en monsterförkylning. Nu är det upp till Skinnsberg att försöka få hål på dom

19.00 Sörstafors-Kolbäck FK - Skultuna IS - Yllevi IP
Tips: 1-1
Häftig match på Yllevi. Skultuna med tre raka segrar gästar ett Sörsta som imponerat i inledningen av serien.

Bosnisk SK står över den här omgången. Bloggen tror alltså på en målfattig omgång, håller du med? Vilket lag kommer att gå vinnande ur den här omgången?

Tabell division 5


1155 besök den 13:e maj

1001 blev 1155 besök. Härligt!

1001 besök på bloggen...

För första gången någonsin har bloggen haft mer än 1 000 besök på en dag, och då är inte dagen slut än. Roligt! Dåligt med kommentarer från besökarna däremot!

Det får bli nästa sak att glädjas åt!


Söndagens matcher

Skinnskattebergs SK - Sörstafors-Kolbäck FK 2-1
Sörsta var inför den här omgången ett av få obesegrade lag i serien. Men Skinnskatteberg i sin första hemmamatch blev för starka och de vann med uddamålet.

Emil Johansson, spelare SSK: Hemmapremiär för våran del och första matchen på naturgräs för i år. Vi hade lite problem med underlaget och det kändes ovant men det kändes som att det missgynnade SK91 lika mycket så det blev en match med mycket längre bollar och mindre skönspel. Vi visste att SK91 är duktiga på fasta situationer men jag tycker vi hade bra koll på deras frisparkar och hörnor. Vi gör ingen toppmatch idag men det är starkt av oss att vinna även när spelet hackar en aning.

David Bergqvist, spelare SK91:
Mötte ett svårspelat Skinnskatteberg på en svårspelad plan. Vi hade stora problem med deras starka innermittfält i första.  Efter en kladdig situation gör de 1-0 i första. Vi byter spelsystem för att få stopp på deras snabba yttrar till andra halvlek. Böljande med mycket långbollar präglar hela andra halvlek. Vår målvakt gör en bra match och räddar en straff.. Efter en dålig rensning stänker de in 2-0...Vi får bättre press på deras backlinje sista 10min & får en straff i slutet som Farid sätter säkert som vanligt. Men aldrig nära att få in en kvittering.


Romfartuna GIF - Tillberga IK 0-2
Fjärde raka nederlaget för Romfa som har det riktigt tungt. I nästa match väntar Tortuna i ett hett derby. Tillberga har nu tre raka utan nederlag och endast ett mål insläppt på dessa matcher, starkt!

Thommy Engström, spelare RGIF: Första 30 är vi med och känns faktiskt lite hetare, men Tillberga gör första målet. Vi rasar ihop efter det och sen ser ut som om alla börjar hänga med huvudet. Vi har mkt att tänka på inför framtiden, för som vi spelat hittills duger inte.

Lennart Engvall, tränare TIK:
Första segern kom i derbyt mot Romfa. Av någon anledning har vi haft förhållandevis enkelt mot Romfa och så blev det idag också. Deras plan är väldigt liten och det gäller att vara på tårna för det blir väldigt lite tid. Matchen börjar väldigt trevande med långa bollar från båda lagen men efterhand får vi på pressen och vinner lite bollar högt upp i banan. Vi får lite rull på kanerna och skapar en tre fyra ganska bra lägen varav Jimmy Sjöstrand knoppar in en. 1-0 i halvtid. I andra tycker jag det är vår match rakt igenom, vi har en tydlig idé, hög press och skapar massor med chanser varav Jimmy Sjöstrand förvalter en. Defensivt är det näst intill perfekt. Hela backlinjen gör det strålande, Jesper och Greijer äger och dominerar det centrala mittfältet. Jonathan Gall sliter väldigt bra på top bredvid vår tvåmålsskytt. 2-0 och en rättvis seger. Vill också passa på att nämna att det alltid är trevligt att komma till Hökåsen. Romfa uppträder alltid väldigt sportsligt och inbjuder till bra stämning.


Norrby SK - Tortuna SK 4-0
Matchen flyttades till Hebys konstgräs och där verkar NSK trivas. En stabil seger för Norrby efter två raka matcher utan seger. Tortuna åkte på första förlusten för året.

Håkan Eriksson, tränare NSK: Årets kanske bästa prestation. Lugnt och kontrollerat spel från matchminut 10 till 90. Ett stort övertag i bollinnehav gav resultat. När samtliga 16 spelare är så här pass resultatinriktade så blev resultatet så här.

Tobias Henriksson, tränare TSK: En riktig skitmatch från vår sida vi gör inte mycket rätt på banan. Vi kommer inte alls upp i nivå och jobbar inte som ett kollektiv. Norrby vann rättvist och spelade bra. Vi måste rycka upp oss till nästa match.


Dingtuna GIF - Bosnisk SK 2-1
Dingtuna spelade "hemma" på Swedbank Park och vann där mot Bosniska. Andra raka segern för dom. Bosniska står över nästa omgång innan de möter NSK på bortaplan.

Johan Gölles, spelare DGIF:Vi möter ett tungt och väldigt skickligt Bosniska som spelar väldigt bra, även vi spelar bra stundtals och lyckas ta ledning 2ggr i matchen. Dom pressar på rejält i slutet av matchen och vi får verkligen ge allt och kriga oss igenom matchen och vi lyckas hålla ifrån hela vägen.

Anel Murgoz, spelare BSK:
Tung förlust. Förutom de inledande tio minuterna så spelar vi ut dem i första. Typiskt så gör dom 1-0 i en bra period från oss. Vi gör 1-1 direkt efter o har lägen att avgöra men är tama frammåt. I andra tar dom oss på sängen o gör 2-1 samtidigt som vår spelare blir utvisad några minuter efter det. Vi jagar kvitteringen o lyckas skjuta i ribban bl.a. Men bollen ville inte in. Grattis Dingtuna.


Gideonsbergs IF - Skultuna IS 1-3
GIF åker på sin tredje raka förlust samtidigt som Skultuna tar sin tredje raka seger. GIF släpper också in tre mål för fjärde matchen i rad, alltså har de gjort det i samtliga seriematcher.

Ado Sadzak, tränare GIF: Vi gör en dålig match mot ett väldigt disciplinerat Skultuna. Man kan aldrig klandra domare för att man förlorar en match för dom gör inte målen men 3-1 målet är SIS spelare Offside över en halvmeter då linjemannen ej är i rätt linje. Jag står i linje och där avgörs matchen. Inte orättvist på någe sätt men vi viker oss för lätt.

Robert Eklund, tränare SIS:
Tuff match igen som alla kommer bli detta år, vi mötte ett GIF som vill rulla boll och gör det bra. Vi släpper dock inte till så mycket, utan dom har bollen utan att skapa allt för mycket. Vi gör 2 mål i slutet på första och känner att vi har det under kontroll, GIF kommer ut hårt i andra och gör ett tidigt reduceringsmål. Vi påverkas inte allt för mycket utan fortsätter vårt hårda jobb och har koll på GIF. Med 20 kvar gör vi 3-1 och matchen känns avgjord, resten av matchen speglas av hårt spel och mycket gnäll på domaren. Vi vinner vår tredje raka och känner oss trygga i vårt spel just nu.


Skinnskatteberg-Tillberga har inte spelats

Enligt vff.se så har Skinnskatteberg och Tillberga redan möts. Det stämmer inte.

Lagen möts på torsdag, den 16:e maj.

Resultatet 4-1 stämmer alltså inte.


Dagens matcher

15:00 Skinnskattebergs SK - Sörstafors-Kolbäck FK - IP Hedströmmen
15:00 Romfartuna GIF - Tillberga IK Fotboll - Hökåsen IP
15:00 Norrby SK - Tortuna SK - Tegelvallen
15:00 Dingtuna GIF - Bosnisk SK - Swedbank Park
15:00 Gideonsbergs IF - Skultuna IS - Önsta IP

Ett ögonblick med Skytteligaledaren Max Holmberg

Skultunas nyförvärv och hemvändare, Max Holmberg leder skytteligan i division 5 efter tre omgångar. Fem mål har det blivit från Max, hittills.

Tre mål mot Romfartuna och två mål senast mot Skinnskatteberg. Vilket var snyggast?
2-0 målet mot Skinnsberg måste jag nog säga var finast , det var fint spel hela vägen från egen planhalva som sluta med en fin djupledspass som jag tog emot i farten och la bollen mellan benen på målisen.

Hur många mål tror du att du kan göra i år?
Siktar väl på att göra strax över 11st på vårsäsongen så man snittar en per match iaf. Sen får man se vad som händer på hösten.

Skultuna har efter en tung premiär tagit två raka vinster. Är Skultuna att räkna med i år?
Det tror jag absolut. blir nog tufft att hänga med BSK o TSK men en 3:e -4:e plats ska vi nog kunna mäkta med.

Får passa på o tacka för en grym blogg riktigt kul att läsa.

Inför: Omgång 4

15:00 Skinnskattebergs SK - Sörstafors-Kolbäck FK - IP Hedströmmen
Tips: 2-1
Ett lite oväntat toppmöte mellan två lag som överraskat stort hittills. Den logiska matchbilden borde betyda en jämn och målsnål match men med den här säsongens resultat känns det vidöppet. Krysset garderas snabbt här.

15:00 Romfartuna GIF - Tillberga IK Fotboll - Hökåsen IP
Tips: 2-2
Nu kommer väl Romfas första poäng för säsongen. Hade nog inte spelat så stor roll vilka som stod som motståndare här. Poäng är ett måste. Ännu ett kryss för Tillberga?

15:00 Norrby SK - Tortuna SK - Tegelvallen
Tips: 1-1
Norrby har inte levererat som många trodde att de skulle göra efter en fin försäsong. Nu första riktigt hemmamatchen på Norrbyliden. Tortuna vilade förra omgången och kommer med starkt självförtroende.

15:00 Dingtuna GIF - Bosnisk SK - Swedbank Park
Tips: 1-3
Dingtuna visade fantastisk moral mot Västerfärnebo då de vände 0-2 till seger 6-2. Möter ett Bosniska som verkligen har vaknat efter förlusten i första omgången. 7-0 på de två senaste matcherna.

15:00 Gideonsbergs IF - Skultuna IS - Önsta IP
Tips: 0-2
Gideonsberg är fortfarande på jakt efter första vinsten i årets femma. Blir svårt att ta den mot ett Skultuna i form. Två segrar kommer gästerna med i ryggen.

Samtliga matcher spelas på söndag, 12/5. Västerfärnebo AIK står över den här omgången

Vilken match är hetast? Vilket lag har imponerat mest hittills i seriespelet?

Uppdatering tipset

Att tippa den här serien verkar verkligen bli något unikt. Alla slår alla.
 
Efter tre omgångar och 15 spelade matcher har bloggen tippat rätt på fyra matcher i 1X2 och endast en via resultat (Gideonsberg-Bosnisk 0-3)
 
USELT!

Resultat Omgång 3

Västerfärnebo AIK - Dingtuna GIF 2-6
Tennissiffror på Svedboäng när Dingtuna besökte Färnebo. Dingtuna klättrade några placeringar i och med segern, Västerfärnebo har nästa chans till att ta första segern för säsongen i omgång 5 då de står över nästa.

Gustav Smeds, spelare VAIK: Vi börjar med en stålande fotboll och leder med 2-0 efter 10, sen släpper vi olyckligt in tre skit mål och de leder med 3-2 i paus. Efter de blir vårat spel inte alls lika bra och i slutet när vi går för kvitering så kontrar de in massa mål. De hade en kvick spelare på topp som nog flera lag än vi kommer ha problem med.

Robin Stärling, spelare DGIF:
Vi släppte in ett mål direkt efter 30 sekunder. Efter 10 min stod det 2-0 till Västerfärnebo. Vi visste att dom hade en snabb forward men tappade han ändå. Efter den väckarklockan började vi kämpa oss in i matchen och tog för oss mer. Våra forwards Dennis och Wiklund krigade på ordentligt och i halvtid hade vi vänt till 3-2. Backlinjen tog bort deras forwards totalt och vi satte äntligen våra chanser. Bäst på plan var Patrik Larsson och Dennis Asmussen med sitt hattrick!


Tillberga IK - Norrby SK 0-0
Tillberga spelar oavgjort för andra matchen i rad och jagar fortfarande första seger. Norrby tar en poäng efter att gått tomhänta i förra omgången. Tufft motstånd väntar i nästa omgång i form av spellediga Tortuna.

Lennart Engvall, tränare TIK: En gastkramning! Norrby började fantastiskt bra och hotade i djupled gång efter annan första 15. Sedan fick vi på lite press och kom upp i banan. Vi tog över och spelade riktigt bra med fina kombinationer men utan att vara riktigt nära. Det kändes ändå i halvtid som om det var upp till oss att gå ut och göra slut på tillställningen. Men... Norrby kom ut som ett nytt lag och tog över det centrala mittfältet och skapade ett antal heta chanser. Vi plockade in en spelare till centralt, fick tag i det och bytte chanser med Norrby matchen ut. Sett till spel borde vi kanske vunnit, sett till chanser borde Norrby vunnit. Hela laget gör det bra men Jesper Johnsson är fantastisk på mittfältet, vår "reservkeeper" Foppa och Dennis Lindqvist i mittförsvaret gör det också strålande.

Håkan Eriksson, tränare NSK: Gräspremiär! Som de flesta gräsplaner så här i början så är det ett svårbemästrat underlag. Då det är svårt att spela bollen på en hoppig plan så uteblir liret och kämpatakterna får tas fram. Trots 0-0 vid slutsignalen så saknades det inte målchanser. Vi borde ha satt dit bollen vid några tillfällen, men är trots allt tacksam för en poäng. Jag är heller inte särskilt orolig för att målen framåt uteblev, då vi skapar målsituationer hela tiden.

Sörstafors-Kolbäck FK - Romfartuna GIF 1-0
Säsongens överraskningar hittills. Sörsta tog sin andra raka segrar medan Romfartuna inkasserade tredje raka förlusten och är i och med det enda laget utan poäng efter tre omgångar.

Farid Bayesteh, spelande tränare SK91: Jag tycker att vi gör en väldigt bra match från början till slut. Har full kontroll på dom matchen igenom. Synd bara att vi inte gör fler mål på dom lägen vi skapar, men men vi plockade 3 nya poäng o ser fram emot söndagens match.

Gideonsbergs IF - Bosnisk SK 0-3
BSK har vaknat efter förlusten i premiären och har nu två raka vinster med två nollor bakåt. GIF jagar fortfarande första vinsten, närmast väntar Skultuna på hemmaplan.

Ado Sadzak, tränare GIF: En jämn match där BSK får ett turligt mål i första. Andra halvlek tog vi lite komando utan att skapa några direkt farliga lägen. Sista kvarten gick vi över på 3-4-3 och åker på två lite oturliga baklängesmål. Inte orättvist men det kunde likväl ha slutat 0-0. Eller 1-1... Vi är inte där än :)

Asmir Avdić, spelare BSK: Vi gör en bra match, vi försöker rulla även fast planen inte var den bästa. I andra halvlek fick vi lite skador som gjorde att vi var tvungna att göra några byten , som gjorde att vi tappade matchen lite men dom skapade inte några chanser ändå för vi va stabila bakom. Tycker dom gör en bra match och pressar oss hårt när det står 0-1 men sen får vi göra 0-2 och 0-3 och då var det över. Tack för en god kamp GIF och lycka till i serien :)


Skinnsberg åkte på första förlusten

Skultuna IS - Skinnskattebergs SK 3-1
Skultuna har rest sig efter smällen i första omgången och levererat två starka segrar. Skinnskatteberg förlorade första matchen för säsongen men hänger fortfarande med i toppen.

Robert Eklund, tränare SIS:Ytterligare en kämpainstas för oss som ger 3 poäng. Vi mötte ett mycket bra lag som verkligen försöker spela fotboll, rikigt roliga att se. Vi gör dock en välsigt bra laginstats och vinner rättvist känner vi. Vi släpper till några chanser men då gör Jocke i målet ett par fina räddningar. Framåt har Max hittat formen och gör 2 mål och Andreas Johannsson gör sitt första seriemål för SIS. En skön seger som ger oss en knuff i rätt riktning.

Emil Johansson, spelare SSK: Vi får inte till vårt spel idag riktigt som vi vill. Vi slår bort enkla passningar och hittar för få ytor samtidigt som Skultuna gör det svårt för oss och gör en bra match. De vinner rättvist idag. Det är bara att ladda om, det kommer nya matcher!


Inför: Omgång 3

8/5
19:00 Skultuna IS - Skinnskattebergs SK - Kvarnbackavallen
Tips: 2-1
Skultuna tog en viktig seger senast mot Romfartuna. Nu kommer serieledarna Skinnsberg på besök till Kvarnbackavallen. Det här kommer bli en tuff match där garderingen hade kommit tidigt på ett tips.

9/5
19:00 Västerfärnebo AIK - Dingtuna GIF - Svedboäng
Tips: 1-1
Bottenmöte där båda lagen jagar sin första seger. Kan mycket väl bli så att båda lagen får fortsätta jaga efter segern efter den här matchen. Tror på ett tajt match med mycket kamp. Krysset känns logiskt men Färnebo får ses som knappa favoriter.

19:00 Tillberga IK - Norrby SK - Hubbovallen
Tips: 1-3
Tillberga har än så länge bara spelat en match (1-1 mot Dingtuna) och hoppas på fler poäng hemma mot NSK. Ett NSK som lite oväntat förlorade i förra omgången hemma mot SK91. Känns ändå som att bortalaget är ett snäpp vassare än TIK.

19:00 Sörstafors-Kolbäck FK - Romfartuna GIF - Yllevi IP
Tips: 2-2
Nu måste det bli poäng för Romfa för att få upp moralen och tron i laget. Knapp förlust senast mot Skultuna och det lär inte bli lättare mot lagmaskinen Sörsta. Kan Sörsta rida vidare på vågen efter framgången i förra omgången så borde det bli minst en poäng. 1X.

19:00 Gideonsbergs IF - Bosnisk SK - Önsta IP
Tips: 0-3
Västeråsderby. Bosnisk vann klart senast mot Västerfärnebo medan GIF har det tuffare med förlust senast mot Skinnsberg. Det ska mycket till för att BSK inte ska vinna den här matchen. Det känns som att det är i andra matcher poängen ska komma för GIF.

Tortuna SK står över omgång 3

Vilka blir omgångens vinnare? Och omgångens flopp?


Säker Bosnisk seger mot Färnebo

Bosnisk SK - Västefärnebo AIK 4-0
Bosniska tog en säker seger på måndagskvällen på Wenströmska. Redan i halvtid kändes matchen avgjord då BSK gått upp till en 3-0 ledning. I andra halvlek lyckades de göra ett mål till framåt och även hålla nollan. En moralhöjare för laget samtidigt som Färnebo inte behöver gräva ner sig för det här. Det finns andra matcher där poäng ska komma.

Anel Murgoz, spelare BSK: Vi spelade grymt i första, högt tempo, bra kombinationer och effektiva. 3-0 i halvtid. I andra spelar vi ut, det blir lite Hawaii en period men utan att överdriva så hade dem ett skott på mål under hela matchen. Bra genomförd match från vår sida.

Kalle Hallström, tränare VAIK: Vi möter ett väldigt bra lag. Oroligt starka på alla positioner på plan. Vi släpper in 3 mål och alla på hörnor. I andra halvlek möter vi dem lite högre upp på plan o stör dem lite mera i spelet. Bosniska är ett spelande lag och kommer att plocka många poäng. Bara ladda om batterierna till nästa match.


Bosniska mot Västefärnebo ikväll

20.00 Bosnisk SK - Västefärnebo AIK - Wenströmska IP
Tips: 3-0
Upp till bevis nu för Bosniska som förlorade första matchen. Färnebo kommer med en poäng i bagaget, kan de hota här?
 
Fler kommentar från gårdagens matcher i inlägget här nedan

Söndagens matcher

Tillberga IK - Dingtuna GIF 1-1
Oavgjort när TIK (div 4 förra säsongen) och DGIF (div 6 förra säsongen) brakade samman på en ojämn plan. Båda lagen tar också årets första poäng, där TIK också spelar årets första. Kan respektives första segrar komma i nästa omgång då Tillberga möter Norrby hemma och Dingtuna gästar Västefärnebo?

Lennart Engvall, tränare TIK: På en mycket dålig plan gör vi en godkänd insats. Vi spelar efter förutsättningarna. 1-0 i sista minuten av en ganska jämn halvlek på ett snyggt anfall som Jimmy Sjöstrand enkelt skallar in. I andra halvlek tappar vi pressen på deras bollhållare och dom tar över även om dom inte skapar särskilt mycket mer än chansen dom kvitterar på. Med kvarten kvar tar vi tag i det igen och skapar 3-4 riktigt stora chanser att avgöra men underlaget blåser oss på två poäng. Dennis Lindqvist och Hampus Thörn gör det bra i försvaret, Oscar Juhlin bra på mittfältet och Jimmy Sjöstrand gör en riktigt bra match framåt.

 

Robin Stärling, spelare DGIF: Vi fick aldrig igång något spel och visar inte tillräckligt med vilja. Tillberga var först på allt. Vi måste höja oss rejält nu!

Romfartuna GIF - Skultuna IS 2-3
Skultuna reste sig efter storförlusten senast och tog en prestigefull derbyseger. Romfa däremot får klia sig i huvudet. Noll poäng hade de inte förväntat sig efter två omgångar men det återstår 18.

Robert Eklund, tränare SIS: En tuff bortamatch mot Romfa i hökåsen på en plan som inte gjorde lätt för nått av lagen. Vårt mål var 90 min krig och 3 poäng, vi visste det inte skulle bjudas på något från Romfa .Det blev en match med mycket kamp,lite skön spel mycket långa bollar och farligheter på fasta. Vi kände att vi hade ganska bra koll på Romfa och när det lossna för Max framåt så kände vi att detta var vår match.
Det vi tar med oss är viljan att vinna och man behöver inte alltid göra det snyggt, 3 poäng är alltid 3 poäng oavsett.

Thommy Engström, lagkapten RGIF: Årets första riktiga hemmapremiär (förra hemmamatchen var på Råby) i Hökåsen mot Skultuna. Planen är bättre än på många år, men ändå i ett skick som inte glädjer varken spelare, tränare eller åskådare (kommunens bortglömda gräsyta). Dessa förutsättningar och i kombination av derby, ledde till en match med mkt kamp och långbollar. Båda lagen prioriterade i första hand att skydda eget mål än att hota motståndarnas. Jag tycker att båda lagen var jämna, men Skultuna var effektivare. Extra surt för oss att förlora hemma mot SIS, då 2 spelare från förra säsong gått dit inför denna...


Vi har haft lite oflyt detta år med skador och sjukdomar, så vi hoppas på lite flyt med dessa och blickar framåt. 18 omgångar kvar och håller vi i så vet vi att Romfa alltid varit sega i starten och ett riktigt höstlag. Gäller bara att få igång vändningen lite tidigare än vanligt!

Norrby SK - Sörstafors/Kolbäck 2-3
Upp som en sol och ned som en pannkaka. Nja, kanske inte riktigt men att förlora på hemmaplan mot nykomlingarna Sörstafors var nog inte vad Norrby hade väntat sig den här dagen. Däremot en tung skalp för SK91 att inleda säsongen med. Efter att ha haft ledningen vände NSK innan SK91 återigen tog kommandot och vann matchen.

Håkan Eriksson, tränare NSK: Det kändes som det fattades lite tändning eller inställning idag. SK91 var heta och gjorde det bra. Men då vi skapade ganska många chanser speciellt vid ledning 2-1 så känns det väldigt konstigt att förlora matchen. Matchen skulle varit avgjord runt 70:e minuten.

 

Farid Bayesteh, spelande tränare SK91: I det stora hela så gör vi en godkänd match om ser till siffrorna eftersom vi vann, men spelmässigt så kan vi mycket mer än vad vi visade. Försvarsmässigt så gjorde vi det klockrent då dom knappt hade några farliga lägen o vi utnyttjar våra fasta situationer väldigt bra ( alla 3 målen på fasta)


Skinnsberg tar andra raka

Gideonsbergs IF - Skinnskattebergs SK 1-3

Ado Sadzak, tränare GIF:
Vi hade hört att Skinnsberg  var riktigt bra så vingade stor respekt .. Vi dominerar första 45 minuter totalt. Dom har inget avsluta i första och vi har flera nr chanser . 1-0 var i underkant.. Tyvärr så kommer vi ut i andra väldigt ofukuserade och Skinnsberg får just det mål som vi inte ville att dom skulle få i början av andra. Ett inlägg som år snätt landar  i burgaveln :( helt plötsligt får vi jaga och som styr matchen. Vi är inte vakna... Vi har läge att göra 2-1 när vi var två mot en men den som skjuter träffar målisen ... Deras 2-1 mål är en halvträff som tyvärr ger dom energi  och studsar in i bortre hörnet .. Retsamt sakta. Vi flyttar faran och chansar på att kvittera de sista 7 minuterna då kontrar dom in 3-1.. Inte rättvist men kanske inte oförtjänt häller :) dom kämpade sig in i matchen och det funkar.


Patrik Parkatti, tränare SSK: 3 poäng "super skönt"


Tips inför helgens matcher

Fredag
19.00 Gideonsbergs IF - Skinnskattebergs SK - Swedbank Park
Tips: 2-4
GIF lyckades ta en 3-0 ledning i senaste omgången trots en man mindre, men Västerfärnebo kom tillbaka och kvitterade i sista minuten. Skinnskatteberg däremot kommer till Swedbank Park med ett gott självföretroende efter storseger senast (7-1 mot Romfa). SSK får anses var favoriter här.

Söndag
15.00 Tillberga IK - Dingtuna GIF - Hubbovallen (Omgång 1)

Tips: 1-2
Tillbergas första match för säsongen då just den här matchen blev uppskjuten tidigare. Dingtuna kommer med en tuff smäll i ryggen då de förlorade i veckan med 0-5 mot Tortuna efter att ha stått upp bra i drygt 70 minuter. Därför får de agera knappa favoriter i en öppen match.

15.00 Romfartuna GIF - Skultuna IS - Hökåsen IP
Tips: 2-2
"Tuna-derby" och att det skulle vara så ångestladdat som det nu är trodde nog inte många. Båda lagen kommer från två storförluster och båda dessa kom på hemmaplan. Oavgjort känns som ett logiskt resultat i en match där det är viktigt att inte förlora.
 
15.00 Norrby SK - Sörstafors/Kolbäck - Lärkans sportcenter
Tips: 3-0
Det var ett tag sedan SK91 spelade då de stod över första omgången. Brukar inte vara en bra uppladdning. NSK gick på knock i första omgången och vann stort mot Skultuna. Rider de vidare på den vågen bör de vinna mot nykomlingarna.

Måndag
20.00 Bosnisk SK - Västerfärnebo AIK - Wenströmska IP

Tips: 4-1
En uddamålsförlust mot Tortuna blev resultatet för topptippade Bosniska. Inte vad de hoppats på. Får Västerfärnebo sota för det i den här omgången? Ett Färnebo som inte imponerade i första omgången men visade moral då de vände 0-3 till 3-3.
 
Vilka blir omgångens vinnare? Och vilka floppar?

Omgång 2

Resultat
Dingtuna GIF - Tortuna SK 0-5

3/5
19.00 Gideonsbergs IF - Skinnskattebergs SK - Swedbank Park

5/5
15.00 Tillberga IK - Dingtuna GIF - Hubbovallen (Omgång 1)
15.00 Romfartuna GIF - Skultuna IS - Hökåsen IP
15.00 Norrby SK - Sörstafors/Kolbäck - Lärkans sportcenter

6/5
20.00 Bosnisk SK - Västerfärnebo AIK - Wenströmska IP

Tortuna segrade över Dingtuna

Dingtuna GIF - Tortuna SK 0-5
Tortuna tar säsongens andra raka seger. Efter en knackig försäsong så har nu TSK vaknat och står på maximala sex poäng efter två omgångar. Dingtuna däremot fick en dålig start på det här division 5-äventyret. Det stod dock 0-0 länge inne orken tröt och TSK kunde avgöra.

Tobias Henriksson, tränare
TSK:
 Vi gör ingen bra match, verkar som vi inte riktigt hade återhämtat oss från söndagsmatchen. Vi har inga löpningar och vinner inga dueller på mittfältet. Dingtuna skapar en del chanser men lyckades inte få in bollen. I andra känns det som de tröttnar lite men vi kan fortfarande inte utnyttja det. Men sen får vi ett slumpmål med 15 kvar och då går proppen ur. Skönt att kunna vinna utan att spela bra.

Robin Stärling, spelare DGIF: Vi hade greppet hela första. Ägde bollen och fick ett felaktigt bortdömt mål. I andra så var det jämnare fram till deras 1-0 i 70e och då orkade vi inte mer. Det var orken som var orsaken att vi förlorade.


RSS 2.0