Tortuna segrade över Dingtuna

Dingtuna GIF - Tortuna SK 0-5
Tortuna tar säsongens andra raka seger. Efter en knackig försäsong så har nu TSK vaknat och står på maximala sex poäng efter två omgångar. Dingtuna däremot fick en dålig start på det här division 5-äventyret. Det stod dock 0-0 länge inne orken tröt och TSK kunde avgöra.

Tobias Henriksson, tränare
TSK:
 Vi gör ingen bra match, verkar som vi inte riktigt hade återhämtat oss från söndagsmatchen. Vi har inga löpningar och vinner inga dueller på mittfältet. Dingtuna skapar en del chanser men lyckades inte få in bollen. I andra känns det som de tröttnar lite men vi kan fortfarande inte utnyttja det. Men sen får vi ett slumpmål med 15 kvar och då går proppen ur. Skönt att kunna vinna utan att spela bra.

Robin Stärling, spelare DGIF: Vi hade greppet hela första. Ägde bollen och fick ett felaktigt bortdömt mål. I andra så var det jämnare fram till deras 1-0 i 70e och då orkade vi inte mer. Det var orken som var orsaken att vi förlorade.


Kommentarer
Postat av: ???

0-5 enligt VFF

2013-05-01 @ 19:42:43
Postat av: Robban

blev det inte 0:5?? =)

2013-05-01 @ 20:01:53
Postat av: Svesse

Detta är nog första gången man har vunnit trots man spelat "dåligt" med hela 0-5. Jag förstår vad Tobbe menar, men det hela blir nästan komiskt absurt :)
Det måste också vart en av de största och mest påtagliga "ketchup-effekterna" .
Kan tänka mig att man som både spelare och tränare, skakar på huvudet och inte riktigt får klart vad som hände egentligen.
Får gratulera Tortuna till serieledningen och bra jobbat med bloggen. Tränarkommentarerna är en trevlig touch.

2013-05-01 @ 22:16:55
Postat av: Femman for ever

Tobbe har rätt i det han säger Svesse. Det var inte Tortuna som spelade bra, utan det var Dingtuna som inte orkade/gav upp. De gick ner på trebackslinje, och det i kombination med att dessa tre spelare spelade som mittfältare gjorde att Tortuna fick halvt friläge på varje långboll sista 5-10 minutrarna.

2013-05-01 @ 22:54:25
Postat av: lurbas

Tonläget i bloggen Div5 har blivit betydligt mer sansat, analytiskt och det är kul att läsa.
Orsakerna är flera - men bloggen har lyft sig flera steg.
Jag kan bara notera att kvalitet och saklighet skapar pondus som i sin tur ställer högre krav på oss som gör inlägg i bloggen.
Sen finns det självklart personer som blir både besvikna och vill på olika sätt framföra detta i vad som vi alla uppskatar som fria media.
Men jag skulle uppskatta om man, även om man vill vara anonym att var saklig och kasta inte en massa skit utan att tala om vem man är eller vilket lag man hejar på, eller spelar för.
Själv är jag Tortuna- fan tack vare att min son och mina barnbarn spelar där.
Superbra blogg. Vem du nu är så kan du vara stolt över vad du gjort så här långt i år..
//Kws

2013-05-02 @ 00:02:47
Postat av: Svesse

Jag hänger med på vad Tobbe säger och jag tror på det han sa. Men du måste hålla med om att det blir lite komiskt absurt när slutsiffrorna blir 5-0 och man spelat dåligt. :)
Oftast när man vinner trots att man spelar dåligt så är det med uddamålet.
Sen blir det också att Dingtuna sätter allt för att ta poäng vilket kan göra att det rinner iväg (vilket det gjorde här uppenbarligen).

2013-05-02 @ 10:43:18
Postat av: Femman for ever

Hehe, ja Svesse jag håller med om att det blir komiskt absurt. Ganska sjukt faktiskt att det rinner iväg så mycket i en så jämn match innan målen kommer. Nästan så att Dingtuna var bättre. Men sånt är fotbollen och det är därför vi tycker den är underbar :)

2013-05-02 @ 15:36:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0