Omgång 2 !

Datum       Tid        Plats                        Lag                                                             Domare

10-05-02   15:00   Åsvallen IP    Möklinta IF - Surahammar FK                    Magnus Lindkvist

10-05-02   15:00   Yllevi IP         Sörstafors/Kolbäck - Munktorps BK         Andreas Persson

10-05-02   15:00   Mullevi IP       Ransta IK - Tillberga IK                                Joakim Östling

10-05-02   16:00   Masbo IP       Skinnskattebergs SK - Skultuna IS     Daniel Gonzalez Silva

10-05-02   17:00   Lindvallen       Grällsta IF - IK Oden                                 Thimmy Blomkvist

10-05-02   17:00   Norrbyliden     Norrby SK - Romfartuna GIF                   Danha Jean Bachiri

Divfive kommentar :

Det känns som några givna borta vinster men kanske någon skräll !?
Norrby och Skultuna gör "seriepremiär" i helgen eftersom deras match blev inställd.
Gör det att dom andra lagen dom möter har lite bättre förutsättningar med en
riktig match i benen !?
Domarna verkar ha gjort ett bra jobb eftersom det inte har dykt upp en ända
kommentar om dom , vilket är bra ! Och hoppas det fortsätter så =)
Fast som en domare sa till mig på försäsongen : " Ni ska inte lägga energi på oss domare
hur dåliga vi än är " Så jag antar att det är så lätt , man ska inte lägga energi på domarna
utan bara ha fokus på matchen ! Joo tjena det är ju lätt i vissa matcher .....

Omgång 1: Surahammar FK - Ransta IK

Surahammar FK                                      1-0 ( 1-0 )                                                  Ransta IK

Robin Stigevik 1-0

Första tanken är ju , baaara 1-0 !?!?
3 poäng till Sura vilket måste vara det ända dom är nöjda med .
Ransta brukar kämpa på väldigt bra och kan nog vara nöjda med matchen trots förlust.

Omgång 1: IK Oden - Sörstafors/Kolbäck

IK Oden                                               6-2 (3-2)                                  Sörstafors/Kolbäck

Från IK Odens hemsida :

Vi började väldigt  passivt och många premiärnerver syntes till, i början av matchen så spelade vi med mycket
långbollar och en avvaktande press och efter 6 minuter så släpper vi in ett mål. Vi började pressa deras
backlinje högt upp på plan och störde dom i sina uppspelsmoment de gjorde att vi tog över matchen och
1-1 gjorde Karwan på nick efter en hörna ( ass. Aiman ). 3 minuter senare så tar bortalaget  ledningen
efter en kontring . Men 2 minuter senare så kom svar på tal och 2-2 var ett faktum genom en elegant
frispark från Aiman.  2 minuter innan paus så tog Ik Oden för första gången i matchen ledningen genom
Karwan efter en fin slagen frispark från Borg. Efter Paus så ökade vi på takten och stundtals så spelade
vi riktigt fin fotboll med fint passningsspel vi ökade på ledningen till 4-2 genom Aiman (ass. Thunberg)
efter ett fint spel som startades av dagge, 5-2 Karwan (ass Jesper) på ett friläge som han snyggt sköt
i steget och 6-2 gjorde Erik på ett skott (ass Karwan ).

Matchen slutade med en välförtjänt Seger till Ik Oden och de fanns bud på fler mål,
hela laget gjorde en bra match och det var väldigt bra av avbytarna att komma in och göra bra ifrån sig.
Viktigast var en skön vinst och 3 poäng!!!!nästa match spelas borta mot Grällsta sön den 2 maj.

Från Sörstafors/kolbäcks hemsida :

Oden blev för svåra

Efter en jämn första halvlek och underläge med 2-3 så tog Oden över i andra och kunde spika slutresultatet till 2-6.
Man brukar säga att när bollen är luften är det vår. Det kan sammanfatta den första halvleken rätt bra.
Oden spelade bara långa bollar på sina snabba anfallare. Enkel taktik men rätt tråkig att se på.
Nu löste det sig ändå för hemmalaget genom fasta situationer, en hörna och två frisparkar, vilket gjorde att Oden
 kunde gå till halvtidsvilan med 3-2. Annars fick SK-91 en bra start. Redan efter fem minuter möter Josef Gheysari
Farid Bayestehs inlägg på volley och bollen upp i nättaket. Kvitteringen kommer på hörna och sedan träder
Josef fram igen. Han vänder på en femöring och skjuter in 1-2 med vänstern. På åtta minuter är det sedan
omvända roller då Oden både kvitterar och tar ledningen. Sista målet på tilläggstid efter skador på Odenspelare.
Även skadefighten vann hemmalaget med 2-1. I början av andra halvlek måste tyvärr SK-91s målvakt Jonas Thurby
lämna planen efter en kollision. Mikael Eriksson får ta det svåra jobbet i buren och kan inte lastas för de tre
baklängesmålen i andra halvlek. Det verkar som om SK-spelarna blir lite chockade över det inträffade för de
hittar aldrig tillbaka i matchen. Junioren Kenny Andersson kommer in på mittfältet efter att Mikael blivit målvakt
och han gör ett piggt inhopp.
- Det var en svår match att spela då det var mest bollar i luften. Jag är nöjd med första halvlek och i andra blev
 det sönderryckt i och med Jonas skada, sade tränaren Peter Hassel

Oden visar direkt att dom är ett mycket bättre lag än förra säsongen . Visst har SK91 tappat spelare och fick tyvärr målvakten skadad
men helt klart en stark seger av Oden ! Bara att ta nya tag SK och hoppas Thurby återhämtar sig till nästa match !

Omgång 1: Romfartuna GIF - Grällsta IF

Romfartuna GIF                                  1-1 (1-0)                                           Grällsta IF

John Sundberg 1-0
                                                                                                             1-1 Adam Hagman

Från Romfartunas hemsida :

Tung tung poängmiss!

Vi spelar så mycket bättre en Grällsta och vi tar ledningen med 1-0 genom John Sundberg i slutet av första halvlek. Grällsta börja då se tröttare ut. I andra ökar Romfa tempot lite till och bosätter sig på Grällstas planhalva i stort sätt hela andra halvleken. Romfa skapas en hel del grötiga lägen men bollen vill bara inte in. När 10 minuter återstår så missbedömer vi ett läge och en Grällsta kille kan komma fri och sätter bollen på deras ända chans på hela matchen. Sen har Romfa något farligt läge till men vi lyckas inte trycka dit bollen. Bland de tyngsta poäng tappen jag varit med om. Vi gör ändå en rätt bra match men vi måste bli lite vassar framåt.

// John

Detta kan verkligen inte vara enligt planerna för Romfa . 1-1 mot Grällsta får ses lite som en skräll .

Grällsta är säkert överlyckliga över poängen och måste ha försvarat sig bra .

Det verkar som att Romfa får svårt att fylla tomrummet efter bröderna Holgersson den här säsongen!
Det är trots allt målen som räknas i fotboll !

Svårt att säga vart något av lagen står just nu ..

Omgång 1: Tillberga IK - Skinnskatteberg SK

Tillberga IK                                      13-0 (6-0)                                                Skinnskatteberg SK

13-0 !!!
Tillberga vann seriepremiären mot Skinnsberg med förkrossande 13-0 efter en 6-0 ledning i halvtid. Skinnsberg spelade hela matchen med en offsidetaktik som Tillberga gång på gång utnyttjade. Matchens lirare var Hanko som genom ett äkta hattrick såg till att göra Tillbergas tre första mål och sen rullade det bara på.
Efter 15 min i andra halvlek bytte hemmalaget ut 5 st spelare och inte blev det sämre av det när nyinsatta Hjerpe och Holma gjorde två mål vardera.

Först o främst , jaaa jag hade heelt j*vla fel när jag tippade X i denna matchen men kom igen , jag gör detta för att jag tycker om DIV 5 och jag vill skapa diskutioner här så det finns lite roligt att läsa !!
Så till matchen .. Blir nog ingen snabb tur tillbaka till 4:an för Skinnsberg .. Det känns som att nya tränaren har liiite att jobba med . 13-0 ska inte få hända , det är tyvärr (enligt mig) väldigt tråkigt för serien.
Tillberga ser helt klart ut att få en riktigt rolig säsong som förmodligen kommer att sluta i div 4 till nästa säsong !
Ska bli kul att se "Hanko" , tror han kommer att spotta in en hel del mål denna säsong !

Omgång 1: Skultuna IS - Norrby SK

Skultuna IS                                                                                                     Norrby SK

Inställd ! ( Resultat fylls i så fort matchen har spelats )

KOMMER ATT SPELAS 2010-06-09

Omgång 1: Munktorps BK - Möklinta IF

Munktorps BK                                    8-0 (6-0)                                               Möklinta IF

Från Munktorps hemsida :

Vissa matcher behöver inte analyseras. Vissa resultat talar för sig själva.
Vissa matcher är en promenad i parken. Vissa matcher avgörs inte tack vare någon
individuell prestation eller något taktiskt genidrag. Det här var, som Peter Antoine
hade sagt, ren och skär qualitätsunterschied. Kvalitetsskillnad.

Fritte mörsade på två frisparkar - Kristoffer Nilsson och Anders Juhlin höll sig
framme på respektive retur. Då hade matchen fortfarande knappt börjat.
8-0 blev det till slut. I och med att vi missade ett par lägen samtidigt som den
på förhand utpekade toppkonkurrenten Tillberga slog Skinnsberg med 13-0
så hade vi kanske kunnat bättre på målskillnaden.
Falck avslutade målskyttet med att styra in Frittes skott - med örat.
Snygg hörnvariant.

Men det får anses vara en klart godkänd premiär.

Har hört att Möklinta hade svårt att få ihop lag till matchen men 8-0 kan dom inte vara nöjda med !
Munktorp visar att man ska vara med och slåss uppe i toppen och det måste kännas bra med den
här premiären , lite självförtroende och en bra start på säsongen !
Ta nya tag nu Möklinta och hoppas ni får ihop lite bättre lag resten av säsongen (Roligare med en jämnare serie).

Skytteligan 2010

Surra lite om vem ni tror kommer vinna skytteligan 2010 !?

Lär finnas några st som kan vara med att slåss om titeln !

Omgång 1 :

Datum           Tid          Plats                          Lag                                                          Domare

2010-04-25   15:00   INSTÄLLD                Skultuna IS - Norrby SK                      T.Blomkvist

2010-04-25   15:00   Tallåsen IP               Munktorps BK - Möklinta IF                  B.Sohlberg

2010-04-25   17:00   Ringvallen                Tillberga IK - Skinnskatteberg SK        D.Jean Bachiri

2010-04-25   19:00   Råby IP                   Romfartuna GIF - Grällsta IF                J.Östling

2010-04-25   19:00   Ringvallen               IK Oden - Sörstafors/Kolbäck              M.Nälsgård

2010-04-26   19:00   Trollebo IP               Surahammar FK - Ransta IK               A.Begovic

Kan tänka mig att vissa matcher kommer att byta plan till någon konstgräsplan men detta är vad som står