Resultat omgång 7

Sörstafors/Kolbäck                           4-1 ( 1-1 )                            Ransta

1-0 Josef Gheysari
                                                                                           1-1 Fredrik Johansson
2-1 Mattias Kalnins
3-1 Mattias Kalnins
4-1 Farid Bayesteh


SK91`s hemsida :


Regn strax innan matchen. Uppehåll och lite vind i första halvlek och storm i andra. Det var ingredienserna under dagens match mot Ransta IK på Yllevi. Hemmalaget behärskade den våta planen och vinden bäst och vann komfortabelt, till slut, med 4-1 (1-1).

- Vi sade innan matchen att inställningen skulle vara på topp från början och  att vi skulle spela en bättre fotboll, sade tränaren Joachim Thelin.

Nu börjar planerna bli bättre och det märktes under den första halvleken då bollen fick göra jobbet. SK-91 stod för det mesta bollinnehavet och de gånger Ransta hade en möjlighet var bjudningar från hemmalagets sida. Efter 28 minuter tog SK-91 ledningen. Emil Larsson dribblar bort två spelare och serverar Josef Gheysari en passning. Josef trycker sig förbi en försvarare och placerar bollen - med vänster fot - i mål. Ranstas kvitteringsmål kommer strax innan halvtidspausen. En felaktigt dömd hörna resulterar och 1-1.

I väntan på andra delen av matchen så ökar vindstyrkan maximalt. Det är rena stormen. Som tur är så regnar det inte för då hade nog inte många själar stannat kvar för att bevittna matchen till sitt slut. SK-91 hade fördelen att spela i medvinden under de sista 45 minuterna.

Junioren Mattias Kalnins tar rubrikerna i andra halvlek. Han byter av Majid Bayesteh på topp och börjar med att ge hemmalaget ledningen med 2-1. Tio minuter senare håller han sig framme igen och skjuter in trean. Ett bra dagsverke på en spelad kvart. Ransta tappar allt och SK-91 tar över i medvinden. Farid Bayesteh har en kanon i ribban och nämnde Mattias är fri. Det blir till slut Farid som spikar slutsiffrorna till 4-1 då han skjuter en frispark direkt i mål. Lite hjälp har han av vinden, som ställer Ranstas målvakt.

- Riktigt kul det här, säger en glad Joachim Thelin. Fjärde raka och fyra mål och vi vinner klart. Riktigt bra från vår sida. Nästa helg är det Surahammar på bortaplan och de ska få sig en match, avslutar Joachim.





------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Romfartuna GIF                       0-2 ( 0-2 )                            Skultuna IS

                                                                               0-1 Andreas Svahn
                                                                               0-2 Peter Ericsson

     


Romfartunas hemsida :


Tungt, bara tungt.

Jag vet inte riktigt vad man ska skriva. Ett derby. Var vi heta? NEJ. Kämpade vi som man ska i ett derby? Nej. Ville Skultuna vinna mer än oss? JA. Vi förlorar med 0-2 och de är rättvist. Vi skapar inga riktiga farligheter på hela matchen. Vi är inte heta nog och orken ser inte ut att finnas där. Skultuna vinner helt rättvist med 0-2 och ska vara nöjda med sin match. Vi får bara hoppas att vi kan bättre än så här. För vi var dåliga. Riktigt dåliga. 2 som byttes in och försökte var Matte B och Måns som går in och gör ett bra inhopp. Och då börjar vi skapa lite lägen. Men de krävs 11 hårt jobbande spelare för att vinna en match och vi verkar inte ha förstått detta. // Mycket besviken John




Skultunas hemsida :


( Det liiiiiiiiiilla referatet .... Svesse , sluta ta upp hela min blogg med dina referat =P )



Första segern !


Då gästade vi Romfartunas hemmaplan, Hökåsen. Vädret var kanon, stämningen var kanon och resultatet var kanon.

Känns som hela truppen fortfarande går med ett leende på läpparna efter derbysegern mot "lillebror".

Romfartuna öppnade med lite derbykänslor när dom smällde på rätt friskt i början, några sena smällar från båda håll men domaren tog tag i det tidigt, som förövrigt var riktigt bra, vi reste oss varje gång och bjöd tillbaka, efter en 5-10 minuter kändes det som Romfartuna blev lite fundersamma över att vi bjöd upp till dans ordentligt och de tappade nästan all vilja som behövs i ett derby.
Medans vi slöt oss samman som ett lag och tog tag i matchen ordentligt.

0-2 Segern var helt rättvis, Romfartuna hade egentligen inget riktigt riktigt farligt läge, utan en klack i första som gick utanför stolpen, men Tonken var där och sen ett inlägg som rann igenom hela försvarat men ingen grönvit spelare fanns nära.
Jag trodde faktiskt att Romfartuna skulle med mer vilja, med tanke på fjolårets resultat där vi vann med 2-4, men vi ville verkligen vinna denna matchen och det syntes.

Vi fortsätter med vårt grymt stabila försvar, där vi spelar både aggressivt och fysiskt. Och vi försvarar verkligen med hela laget, hela vägen från forwards ner till slipsen där bak. Båda våra mål kommer lite turligt, men den turen hade vi förtjänat idag. Där första målet kommer efter att Svahn slår ett inlägg på en frispark, målvakten är helt ensam ska bara plocka ner den men vill ta det säkert(?) och studsar ner den i backen för att ta den på uppstudsen igen, men den träffar antingen foten, eller en tuva hur som så studsar den in i eget mål och Svahn får göra sitt för karriären lättaste mål )
Andra målet kommer efter att Max (sicket nyförvärv) tar sig förbi sin försvarar ska gör ett skottpassinlägg efter backen som en Romfaförsvarare ska rensa bort men får lite felträff (alldeles vid straffområdes linjen) bollen flyger i en hög båge lite bakåt mot deras mål, där får Peter gå upp ostört och nicklobbar den över Romfartunas målvakt.

Matchen finns egentligen inte så mycket att skriva om förutom att vi för dagen var hetare på alla positioner än Romfartuna och deras tränare kan inte vara nöjd med sina spelares inställning, men de kommer garanterat komma med en riktig revanschlusta till returen.

Annars vill jag berömma Domaren för dagen Alexander Milovanovic är lite yngre men tog tag i matchen direkt, blåste på frisparkar, viftade inte kortet helt plötsligt men framförallt lät han spelet flyta på lite mer, där ordentliga närkamper (axel mot axel) tilläts men snack stoppade. Kul att se med en Domare som lät matchen flyta på utan att gå överstyr.
-----

Tonken - Sattes aldrig på riktigt prov, men är en stor del till att vi har så få insläppta med sin kommunikation med backlinjen. Tar sin andra Clean Sheet för säsongen, grymt!
Svesse - Huserade idag på Vänsterbacksplatsen, Skultunas egna Erlingmark (för er som inte har åldern för att veta vem det var så finns följande wiki länk http://sv.wikipedia.org/wiki/Magnus_Erlingmark ). Kändes stabilt, känns dock som man försvinner ur spelet långa stunder. Il capitano skrek lite också.
Svahn - Gick in som mittlås med Tor, säkerheten personifierad, håller i trenden att det är mittbackarna som gör mål i laget )
Tor - Oerhört värdefull med sin snabbhet och sin inställning, måste vara en mardröm för motståndarforwards att möta. Hjälper även Tomas när foten tar slut och dunkar insparkar.
Jocke - Fortsätter visa sin oerhörda vilja och fick jobba på en del då Romfartuna försökte spela mest på den kanten under större delen av matchen.
Ekstrand - Har inte riktigt lossnat med att komma förbi sin backar som han gjorde nonstop förra året, men har fått flyttar runt mer i år, spelade även på topp i slutet. Är också grymt värdefull med sin kondition och inställning, sätter grym press på backarna med att alltid löpa, både defensivt och offensivt
Hampus - Har gjort grymma framsteg i år tycker jag, har blivit mer av en ledare och tar för sig mer i närkamperna, jobbar på riktigt mycket i omställningarna och snackade inte till sig ngt kort idag )
Stahre - Vad säger man, måste avverka en mil varje halvlek ) Hjälper oss i försvaret med ordentliga omställningar och ger laget pepp.
Morad - Jobbar på varje match, varje träning. Har fina inlägg men kom inte riktigt till inläggslägen under matchen. Tar också för sig på träningarna och skriker till om det börjar bli dåligt fokus.
Hames - Abbonerade på ett Offsidekort under matchen, och hade väl inte världens bästa match, men ibland har man såna matcher och han glimmade till några gånger, har en hög högsta nivå och har jobbat på bra vissa träningar, om han knyter näven och ger sig fan på att jobba hela tiden kommer det att lossna.
Peter - Gjorde mål, fanns på rätt plats vid rätt tid, ensam i interna skytteliga. Ett efterlängtat mål. Jobbar på kopiöst även han, och får mer understöd i 4-4-2 och vi anfaller längre fram i banan vilket gynnar vår lilla boxspecialist.
----
Engvall - kom in idag igen och fortsätter att vilja spela boll. Härligt att se.
Bertilsson - Fick också spendera hela matchen på bänken, är back och hela backen linjen spelade samtliga 90 minuter. Visat bra go på träningar och har en fin fot.
Magnus - Fick inte spela är precis som Bertilsson back och där spelade alla från start till slut, men har visat bra inställning och smäller på på träningarna. Blev "målskytt" enligt domaren ).
Max - Vårt senaste nyförvärv som det har tjatats på ett tag, visade direkt att han var en riktigt lyckad scoutning ) där han slog inlägget som hamnade hos peter vid 0-2 målet. Sprang på bra och kul med en vänsterfot, enda att klaga på var ju att han ville köra VM94 varianten när Svesse tänkte dra upp den i krysset på en frispark, och säger ngn VM94 så måste man försöka med en frisparksvariant ala VM94. )

Det var allt för denna gång och GRYM MATCH gubbar!
Forza Tuna
//Svesse




--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Grällsta IF
                             2-2 ( 0-1 )                Skinnskatteberg SK

                                                                           0-1  Mikael Ernebrink
1-1  Emil Löfgren
                                                                           1-2  Thomas Jonsnäs
2-2  Mathias Hållén









------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Norrby SK                             0-2 ( 0-0 )                       Möklinta IF

                                                                           0-1 Fredrik Hansson
                                                                           0-2 Per Joakim Leander







Norrby`s hemsida :

 

Norrby blev i och med dagens förlust mot Möklinta nedpetade till sista platsen eftersom Skultuna IS samtidigt vann borta mot Romfartuna GIF.

I första halvlek var det ganska jämnt spel men det var Möklinta som fick den första farligheten då man sköt i stolpen från långt håll. Något senare fick Möklinta straff då ett inlägg damp ner på Daniel Englunds hand. Solklar straff även om det är en tråkig situation det blir utav. Som extra salt i såren snackar Daniel till sig en varning som gör att han är avstängd nästa match. Straffen förvaltas inte bättre än att bollen slås i ribban. Annars har båda lagen lite chanser till ledningsmål innan halvleken var slut, men 0-0 i halvtid.

I andra halvlek tar NSK tag i taktpinnen direkt men det är Möklinta som tar ledning då deras anfallare får på en träff på volley som slinker in på målvakten Jonathan Muukkonens högra sida. Efter det har Norrby en bra period där man får två mål bortdömda. Det första tveksamt då Fredrik Larsson slänger sig fram på ett instick och det andra helt fel då Christoffer Thimans inlägg seglar hela vägen in och slås ut igen. Direkt efter kommer kallduschen då Möklinta kan göra 2-0 då en MIF-spelare nickar in en retur i öppet mål. Norrby försöker forcera till en reducering och man har bud på mål men nollan hålls intakt av Möklintas målvakt.

Bäst idag vikarierande vänsterbacken Gabriel Andersson som knappt gör ett fel. Även Petrus Andersson på mitten ska ha extra beröm tillsammans med Fredrik Larsson. Negativt är att både Nisse Eriksson och Emil Johansson får lämna planen på grund av skador. Hur allvarligt det är återstår att se.

Femte raka förlusten och nu kommer en viktig period med måste matcher mot först Skinnskattebergs SK, sen den uppflyttade mot Skultuna IS för att sedan avsluta med ett derby hemma mot Ransta IK. Minst 6 poäng i de tre matcherna är nog ett måste.

 

 





-----------------------------------------------------------------------------------------------------


IK Oden                              2-3 ( 1-3 )                      Tillberga IK

                                                                      0-1 Victor Holm
                                                                      0-2 Henrik Gustafson
1-2 Ayman Hadrous
                                                                      1-3 Victor Holm
2-3 Joacim Thunberg





Tillberga`s hemsida :


Tillberga IK gjorde säsongens hittills sämsta insats på Brandthovda IP.
Ändå räckte det till tre poäng mot IK Oden.
TIK vann med 3-2 efter två mål av Victor Holm och ett av Henrik Gustafson.

Efter storsegern, 5-0, mot Surahammar väntade bortamatch mot seriefyran IK Oden för serieledande Tillberga IK.
Planen var att starta aggressivt och försöka knäcka hemmalaget snabbt. Det gick kanon. 0-2 redan efter fem minuter efter mål av Holm och Gustafson.
Tillberga gjorde en okej första halvlek, absolut inte mer. Efter de två snabba målen vaggades spelarna in i Odens sega tempo och det fina spelet från Suramatchen fanns inte riktigt där, bara några få ljusglimtar då och då.
Oden reducerade på frispark innan Victor Holm gjorde sitt andra mål med en bredsida vid bortre stolpen. 1-3 i paus var en betryggande ledning.
Andra halvlek är det bara att glömma. Tillbergas spelade långt ifrån sin kapacitet, framför allt i det offensiva spelet, och det straffade sig när Oden tryckte in en reducering och fick hopp om poäng på slutet.
Förutom en halvchans blev det aldrig riktigt farligt för en kvittering. Oden lyfte långt på sina nickstarka anfallare men Tillberga höll undan till säsongens sjunde raka seger.
Bäst i TIK var den evigt unge högerbacken Anvar Affa som varit tongivande i stort sett varenda match han spelat den här säsongen. Även de andra i backlinjen gör en stabil match. Målen kommer på två fasta situationer.
Framåt kan Tillberga flera klasser bättre och bör försöka hitta de klasserna till på lördag då det är stor seriefinal på Hubbovallen som gästas av Munktorp.





----------------------------------------------------------------------------------------------------------
                                                                           

Munktorps BK                                   0-2 ( 0-2 )                                 Surahammar FK

                                                                                          0-1 Kristoffer Forsman 
                                                                                          0-2 Matthias Bark

Suras hemsida ( Andy ) :

Viktig vinst mot Munktorp

Vi tog en otroligt viktig seger idag borta mot ett obesegrat Munktorp, matchen slutade 0-2

Tycker inte att segern är hotad någongång.
Munktorp har ett riktigt bra läge att kvittera men en nick från nära håll går över.
Det hade snarare kunnat bli både 3 o 4-0.
Vi skapade många chanser, både Stigevik o Forsman va riktigt heta där framme idag.
Forsman har hittills gjort sin bästa säsong på mycket länge, ser otroligt pigg o spelsugen ut hela tiden.
Hoppas att det håller i sig hela säsongen.

Matchen börjar lite fram o tillbaka, efter ca 20 minuter slår Robin en hörna som Forsman får dit huvudet på och ställningen är 0-1, skönt att vi får dit en hörna.
Med ca. 10 minuter kvar av 1.a halvlek får Cederborg känning i baksidan!! och Mattias Bark kommer in och han är inte inne länge på planen innan bollen dimper ner på fötterna innanför straffområdet och han klipper till bollen rätt upp i nättaket. Skönt. 0-2 i Paus

I 2.a halvlek skapar inte Munktorp någon riktig chans och istället är det vi som får massor med kontringar där vi inte lyckas få dit bollen.
Munktorp får en spelare utvisad efter sin andra varning.
Vet inte om Munktorp hade någon borta idag men jag trodde att dom skulle vara betydligt bättre.
Dom får nog en ordentlig omgång av Tillberga nästa match.

Bäst idag: Forsman och Johan

 




-----------------------------------------------------------------------------------------------









                            


Omgång 7 !


10-05-29 15:00  Ýllevi IP Sörstafors/Kolbäck - Ransta IK     Daniel Gonzalez Silva
10-05-30 15:00  Norrbyliden Norrby SK - Möklinta IF     Amelin Begovic
10-05-30 17:00  Brandthovda IP  IK Oden - Tillberga IK     Mikael Andersson
10-05-30 17:00  Hökåsen IP Romfartuna GIF - Skultuna IS     Alexander Milovanovic
10-05-30 17:00  Lindvallen Grällsta IF - Skinnskattebergs SK     Nils-Olov Arvidsson
10-05-31 19:00  Tallåsen IP Munktorps BK - Surahammar FK     Joakim Östling





Blir nog en enkel seger för SK91 mot Ransta , tippar en 1:a
Norrby får det nog svårt mot Möklinta , tippar en 2:a
Tillberga bör inte ha några problem med Oden , fast det är en toppmatch ! Tippar en 2:a
Romfa - Skultuna blir nog en jämn historia , tippar X .
Grällsta vinner om dom får bra killar från Sala och Skinnsberg vinner om dom bästa orkar åka hemifrån , tippar X
Munktorp mot Sura kan bli en riktigt bra match ! helgardering !?



Lycka till allihoppa och trevlig helg !










Update tabell osv :


Tillberga IK 6   6   0   0   31-4    27   18 3 3 0 0 22-1 21 9 3 3 0 0 9-3 6 9
Munktorps BK 6   6   0   0   30-4    26   18 3 3 0 0 13-2 11 9 3 3 0 0 17-2 15 9
Surahammar FK 6   5   0   1   16-12      4   15 3 3 0 0 7-3 4 9 3 2 0 1 9-9 0 6
IK Oden 6   4   1   1   22-10    12   13 3 3 0 0 14-5 9 9 3 1 1 1 8-5 3 4
Möklinta IF 6   3   0   3   14-18     -4    9 3 1 0 2 4-7 -3 3 3 2 0 1 10-11 -1 6
Sörstafors/ Kolbäck 6   3   0   3   12-16     -4    9 3 1 0 2 6-8 -2 3 3 2 0 1 6-8 -2 6
Romfartuna GIF 6   1   1   4   10-13     -3    4 3 1 1 1 8-6 2 4 3 0 0 3 2-7 -5 0
Ransta IK 6   1   1   4   3-13   -10    4 3 1 0 2 3-8 -5 3 3 0 1 2 0-5 -5 1
Grällsta IF 6   1   1   4   3-14   -11    4 3 0 0 3 0-10 -10 0 3 1 1 1 3-4 -1 4
Skinnskattebergs SK 6   1   1   4   9-28   -19    4 3 1 1 1 7-7 0 4 3 0 0 3 2-21 -19 0
Norrby SK 5   1   0   4   7-19   -12    3 3 1 0 2 3-13 -10 3 2 0 0 2 4-6 -2 0
Skultuna IS 5   0   1   4   4-10     -6    1




Skytteliga :

Karwan Saeed Foad   IK Oden     12  
Henrik Gustafson   Tillberga IK     8  
Kristoffer Nilsson   Munktorps BK     7  
Fredrik Gustavsson   Munktorps BK     7  
Mikael Ernebrink   Skinnskattebergs SK     6  
David Curtolo   Tillberga IK     6  








Har även haft lite för mycket tid över så jag har spanat in domarna lite också !
Här kommer lite info om hur många gula kort domare som har dömt minst 2 matcher delat ut hittils i snitt :

( Enligt VFF )


Bo Sohlberg : ( 3matcher ) Snitt 4,3 gula kort per match.

Danha Jean Bachiri : ( 4matcher ) Snitt 3,75 gula kort per match.

Mattias Nälgård : ( 3matcher ) Snitt 3,6 gula kort per match.

Joakim Östling : ( 3matcher ) Snitt 4,3 gula kort per match.

Amelin Begovic : ( 3matcher ) Snitt 1,0 gula kort per match.

Daniel Gonzalez Silva : ( 3matcher ) Snitt 2,3 gula kort per match.

Martin Rehn : ( 3matcher ) Snitt 2,6 gula kort per match.

Branko Pavlocic : ( 3matcher ) Snitt 1,6 gula kort per match.

Magnus Lindkvist : ( 2matcher ) Snitt 1,0 gula kort per match.




Röda kort har följande herrar delat ut :


Bo Sohlberg : 1rött ( Andreas Alm Sura ) på 3 matcher .

Martin Rehn : 1rött ( Tony Oskarsson Skinnsberg ) på 3 matcher .

Daniel Gonzalez Silva : 1rött ( Robin Richards Skultuna ) på 3 matcher .

Joakim Östling : 1rött ( Robin Ekstrand Skultuna )på 3 matcher .






Mest gula kort på en match top 2 :


1. Mahir Mehmedovic 8 st ( Sura-Oden )

2. Bo Sohlberg 7 st ( Grällsta-Möklinta )




Ps. Kom ihåg att mest kort inte betyder att man är en dålig domare ! Speciellt så här i början då vissa domare har dömt vissa lag som kanske drar på sig mera kort ! Vi lär se i slutet av säsongen då man säkert kan se om nån gillar att visa kort då dom dömt dom flesta lagen !

Ska försöka uppdatera detta med jämna mellanrum när jag får tid och ork !















Liverapport Tillberga IK - Surahammar FK

30 kr i inträde . .
Nu har mobilen fått sändning och matchen är i gång .
Ca 60 pers i publik. ( Kändes det som men källor säger 150! kanske några som betalade 2-3 ggr  , hehe )

- Sura kör igång matchen med avspark .

-Börjar jämnt , lagen känner lite på varandra.

-Tillbergas Victor Holm får ett bra läge men skjuter utanför .

-Tillberga har något mer boll men inga farliga chanser skapas , av något lag .

-Gult kort tillbergas nr 12 Johan Svensson .

-Annars ganska snällt på planen.

-Gult kort tillbergas nr 20 Andreas Olsson .

-1-0 Tillberga Självmål .

-Varning Suras nr 18 Mattias Bark.

-Slut på första halvlek.
 
15 myggbett senare så kör vi igång andra halvlek .

-Tillberga skapar en farlig målchans som leder till hörna , som även den blir farlig och ny hörna. Den nickas undan till en 3:e hörna irad .

-Gult kort suras nr 12 Mikael Läppeniemi .

-Jämnt spel i en helt ok div5 match , men hade förväntat mig mera .

-Tillberga har haft nått halvläge och om Suras Robin Stigevik hade släppt lite boll skulle nog sura gjort 1 mål iallafall .

-Friläges utvisning nr6 Andreas Alm i sura .

-Farligt frisparksläge för tillberga strax över .

-3 farliga lägen i rad för Tillberga , ribba , grymm räddning och tätt utanför .

-Tillberga har tagit över helt .

-2-0 tillberga nr 16 David Curtolo .

-3-0 tillberga nr 16 David Curtolo.

-4-0 nr 21 Jimmie sjöstrand.

-5-0 nr 18 Henrik Gustafson.

- Matchen dog efter 2-0 och det vart Tillberga för hela slanten.

- Bo Sohlberg blåser av matchen



Summering :

1-0 Självmål
2-0 David Curtolo
3-0 David Curtolo
4-0 Jimmie Sjöstrand
5-0 Henrik Gustafson

2 gula kort Tillberga
2 gula kort + 1 rött Surahammar




Tillbergas hemsida :

STORSEGER I SERIEFINALEN

Tillberga IK visade klass när Surahammar kördes över i seriefinalen på Hubbovallen.
Inför ögonen på ca 150 personer vann hemmalaget med hela 5-0.
Inhopparen David Curtolo avgjorde matchen med 2-0 och 3-0 i mitten av andra halvlek.

Båda lagen hade fem raka segrar inför onsdagens, sedan tidigare uppskjutna, toppfight på Hubbovallen.
Surahammar drog tillbaka sina offensiva kantspelare en aning och spelade mer 4-5-1 än det vanliga 4-3-3, ett ganska väntat drag.
Tillberga hade ett mycket stort bollinnehav men bortalaget slet som vanligt bra och höll 0-0 i en halvtimme. Då ryckte Victor Holm loss på högerkanten och slog ett hårt inlägg som gick via Suras mittback Andreas Alm in i mål.
1-0 stod sig till paus. Andra halvlek inleddes med ett rejält Tillberga tryck. Victor Holm, Per Hjerpe och Axel Ortega hade alla vassa lägen men 2-0 dröjde.
Sura fick det ännu tyngre när Andreas Alm frilägesutvisades. Victor Holm var helt fri och Alm drog ner honom i tröjan, solklar utvisning.
Inhopparen David Curtolo svgjorde matchen. 2-0 tryckte han in från nära håll efter ett vackert förarbete av Ricard Santana som var mycket bra på vänkerkanten i andra halvlek.
3-0 sköt Curtolo med vänstern lågt vid bortre stolpen.
Tillberga hade med tolv minuter kvar 3-0 och totalt grepp om matchen. Då överraskade tränaren Stefan Brandberg alla med att dra upp vänsterbacken Jimmie Sjöstrand på topp och gå ner på en trebackslinje.
Tre minuter senare gjorde Sjöstrand 4-0...
Matchens sista mål gjorde Tillbergas målmaskin Henrik Gustafson som tryckte i bollen på nära håll efter ett nytt snyggt förarbete från Santana, den här gången på högerkanten.
Surahammar häll siffrorna nere så länge de orkade och var elva man. Men redan innan utvisningen låg 2-0 i luften och faktum är att bortalaget inte hade ett ordentligt avslut på mål på hela matchen.
Jimmie Sjöstrand utsågs till matchen lirare, men det var ingen som föll ur ramen den här kvällen.





Andys blogg ( Sura ) :


Första förlusten kom ikväll mot ett bra spelande Tillberga. Tyvärr blev siffrorna lite väl stora och slutade 5-0.
Matchen började med att Tillberga förde spelet och det tog ca 20 minuter innan vi kom igång och när vi började spela bra kom Tillberga i ett anfall där man lyfter in bollen i straffområdet och när Alm ska rensa bort bollen får han felträff och tyvärr slår in den i eget mål.
Tyvärr får Forsman en liten sträckning i skinkan och blir tvungen att byta.
Mycket långbollar från båda lagen och inte så många klara chanser så 1-0 i paus.

I 2.a äger Tillberga mest boll och vi kommer inte fram till några bra lägen.
20 minuter in i 2.a halvleken kommer en Tillberga spelare fri och blir fälld, Alm åker på en frilägesutvisning.
Nu tappar vi allt spel och det är Tillberga för hela slanten.
Med 25 minuter kvar gör Tillberga 2-0 och då går luften ur oss totalt, uppgivna och utan ork rinner det på och 3.an 4.an o 5.an rullar in lite onödigt kanske men ser man till hela matchen så vinner Tillberga rättvist, men om inte utvisningen kommit så kanske vi kunnat hota lite...men men..så är det och så blev det!

Tillberga kommer gå igenom serien hur enkelt som helst, blir förvånad om dom tappar någon poäng.
Med en bred och bra trupp så är vägen till 4.an så gott som klar redan.

Tyvärr har vi åkt på några sträckningar så hoppas att dom är friska snart för vi behöver alla spelare tillgängliga.






Topmatch Div 5 : Tillberga IK - Surahammar FK



Seriefinal i kväll då ! Vad tror ni om resultatet då ?
Jag tror det bli jämt ( men ja brukar ju ha fel ) men sätter nog fan en hundring på Sura !
Känns som att dom har bra odds =)


Får hoppas på fint väder och mycket publik !
Jag ska försöka ta bettan och åka dit iallafall ..


Bo Sohlberg dömmer matchen och det tycker jag är ett hel ok val av domare !
Känns som att dom kommer få spela om poängen iallafall !


/ Mr 5



Jag ska göra ett försök att liverapportera matchen, så gott jag kan !
Så kika gärna in här o följ matchen !



- 19.00 Match start !

 

 

 

 

 

 















Tabell och Skytteliga !


Munktorps BK 6   6   0   0   30-4    26   18 3 3 0 0 13-2 11 9 3 3 0 0 17-2 15 9
Tillberga IK 5   5   0   0   26-4    22   15 2 2 0 0 17-1 16 6 3 3 0 0 9-3 6 9
Surahammar FK 5   5   0   0   16-7     9   15 3 3 0 0 7-3 4 9 2 2 0 0 9-4 5 6
IK Oden 6   4   1   1   22-10    12   13 3 3 0 0 14-5 9 9 3 1 1 1 8-5 3 4
Möklinta IF 6   3   0   3   14-18    -4   9 3 1 0 2 4-7 -3 3 3 2 0 1 10-11 -1 6
Sörstafors/ Kolbäck 6   3   0   3   12-16    -4   9 3 1 0 2 6-8 -2 3 3 2 0 1 6-8 -2 6
Romfartuna GIF 6   1   1   4   10-13    -3   4 3 1 1 1 8-6 2 4 3 0 0 3 2-7 -5 0
Ransta IK 6   1   1   4   3-13   -10   4 3 1 0 2 3-8 -5 3 3 0 1 2 0-5 -5 1
Grällsta IF 6   1   1   4   3-14   -11   4 3 0 0 3 0-10 -10 0 3 1 1 1 3-4 -1 4
Skinnskattebergs SK 6   1   1   4   9-28   -19   4 3 1 1 1 7-7 0 4 3 0 0 3 2-21 -19 0
Norrby SK 5   1   0   4   7-19   -12   3 3 1 0 2 3-13 -10 3 2 0 0 2 4-6 -2 0
Skultuna IS 5   0   1   4   4-10    -6   1


Skytteligan:

Spelare                              Lag                                 Mål
Karwan Saeed Foad       IK Oden      12  
Kristoffer Nilsson       Munktorps BK       7  
Henrik Gustafson       Tillberga IK       7  
Fredrik Gustavsson       Munktorps BK       7  
Mikael Ernebrink       Skinnskattebergs SK       6





Resultat omgång 6 !


Ransta IK                                1-5 ( 0-4 )                       Munktorps BK

                                                                                   0-1 Eric Paulsson
                                                                                   0-2 Johan Juhlin
                                                                                   0-3 Johan Juhlin
                                                                                   0-4 Kristoffer Nilsson
1-4 Magnus Eriksson
                                                                                   1-5 Björn Blomgren





MKB`s hemsida :

Först och främst blev man positivt överraskad över anläggningen. Mullevi som det heter hade en mycket fin gräsplan, bra faciliteter och likadana matchbollar som i CL-finalen 06. Enligt Jacke är stället uppkallat efter en legendarisk planskötare som kallas "Mulle" - lite skön kuriosa.

Matchen var väl som vanligt numera. Paulsson spräckte Ranstas nolla efter en kvart med ett drömmål - han gick förbi två man och borrade upp bollen i krysset från 25 meter. Läckerbit. Fortsatt produktion skedde före paus genom Johan Juhlin som placerade in två bollar och Kristoffer Nilsson som nickade in en hörna.
En kvart in i den andra halvleken gjordes en hel del byten och vi ställde om till 3-4-3. Det var fortsatt spelövertag för MBK och vi vaskade fram en del chanser. Claesson testade Ranstamålvakten från distans flertalet gånger och har nog snart skjutit in sig på allvar. Men något drömmål blev det inte idag, istället reducerade Ransta med ett sådant. Från ungefär samma avstånd som Paulsson letade sig en Ranstasspelares vänsterskott sig upp i krysset, helt otagbart för Staffan.

Roligare än så blev det inte för hemmalaget. Några minuter senare spikades slutresultatet då en halvt nersparkad Nilsson sprang ifrån halva försvaret och serverade B.Blomgren som kunde stöta in bollen mellan benen på målvakten.

5-1. Full pott. Forza!




Sala Allehada :


Vi fick oss en lektion i första halvlek, säger Lasse Nilsson, tränare i Ransta IK.
Ett effektivt Munktorp var bättre i allt i den första halvleken. Köpingslaget gick fram till 4-0 innan domaren blåste för halvtid.
- Vi hoppades hålla nollan så länge som möjligt, säger Lasse Nilsson.
Men nollan varade bara i 13 minuter innan Munktorp gjorde ett snyggt mål på ett skott utifrån.
Sedan dröjde det ytterligare 20 minuter innan tvåan kom. Anfallet innan hade Johan Barkskog Ransta IK:s bästa målchans i första halvlek. Munktorpsmålvakten var dock bra placerad på Johan Barkskogs nick på hörna.
Lagkaptenen Johan Barkskog tvingades sedan avbryta matchen i den 38:e minuten efter en armbåge i ansiktet - som domaren missade.

Munktorp fortsatte att föra spelet i den andra halvleken. De höll bollen inom laget bra, kanske inte så effektivt då mycket spel gick i sidled.
Ransta IK gjorde en bättre andra halvlek, även om laget saknade spets.
- Vi lyckades stundtals hålla bollen inom laget, det gjorde vi inte alls i den första halvleken, säger Lasse Nilsson.
Ransta IK:s 1-4-mål gjordes av Magnus Eriksson efter 63 minuters spel. Det var ett långskott som satt snyggt i vänster kryss.

En stor skillnad mellan lagen var att Munktorp var fysiskt mycket starkare.
- Vi är bra tränade. Jag såg Ransta mot Surahammar och visste att de skulle få problem om vi fick fart på bollen, säger Anders Ljung, tränare i Munktorp.
Köpingslaget matchade många spelare i andra halvlek och spelade med en 3-4-3-uppställning på slutet.

Munktorp har nu inlett serien med sex raka segrar.

Vilkent är er målsättning?
- Vi vill vara med i toppen. Tillberga är favorit men vi ska ge dem en match, säger Anders Ljung.

I Ransta IK var 94:orna Erik Öijwall, Joakim Norbäck och Andreas Westerlund bra. Mittbacken Johan Jansson svarade också för en bra insats.






-------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Tillberga IK                            4-1 ( 0-1 )                       Romfartuna GIF

                                                                            0-1 Tobias Landell
1-1 Axel Ortega
2-1 Per Hjärpe
3-1 Anwar Affa
4-1 Victor Holm







Tillberga`s hemsida :

TIK vände och vann derbyt !

Romfartuna fick matchen precis dit de ville och ledde med 1-0 i paus på Hubbovallen.
Men i andra halvlek visade hemmalaget klass och vände till seger 4-1.
Inhopparna Victor Holm, Anvar Affa och Per Hjerpe bidrog starkt till vändningen.
Första matchen på Hubbovallen för säsongen, mycket folk och kanonväder.
Det var upplagt för fest i Tillberga - men Tobias Landell i Romfartuna skakade hemmalaget
med sin drömträff strax utanför straffområdet som dalade in i Peter Ankreus bortre hörn.
Romfartuna hade matchplanen klar: Ta ledningen och hålla den till halvtid för att sätta griller
i huvudet på ett lag som inte brukar ligga under.
Och Romfartuna lyckades. 0-1 i halvtid efter dåligt spel av Tillberga som dock skapade
några riktigt heta kvitteringschanser i slutet av den första ronden.
Närmast var David Curtolo som sköt över i bra läge.
För att få i gång laget gjorde tränaren Stefan Brandberg några tidiga byten.
In kom Victor Holm (säsongsdebut för anfallaren som haft skadeproblem),
Anvar Affa och Per Hjerpe.
De tre fick i gång laget som i andra halvlek spelade mycket bra fotboll och radade upp chanser.
1-1 tryckte Axel Ortega in på pass från Hjerpe, som sedan själv nickade in 2-1 några minuter senare.
Anvar Affa fixade 3-1, också det med skallen, och Holm satte punkt för 45 fina minuter när han
distinkt tryckte upp 4-1 i nättaket från nära håll.
En mycket viktig vändning och seger för Tillberga som har fem raka segrar och på onsdag
tar emot Surahammar i ett riktigt toppmöte på Hubbovallen.
Victor Holm fick ta emot priset som matchens lirare efteråt och var tillsammans med
Affa och Hjerpe som tidigare nämnt mycket bra.
Även Jimmie Sjöstrand, Andreas Olsson och Axel Ortega gör insatser som höjer sig
lite över mängden, men hela laget är bra i andra halvlek.
Första glömmer vi.






Romfartuna`s hemsida :


Orken tog slut !

Vi började riktigt bra med ett tidigt ledningsmål. Vi fick Tillberga dit vi ville.
Vi viste att de skulle äga mycket boll så vi försökte göra det trångt och kontra.
Det gick bra i första halvlek. Och Lampan gör ett snygg 0-1 mål som står sig halvleken ut.
I andra ska vi försöka fortsätta spela så disciplinerat som i första. Men Tillberga får tyvärr
 tidigt 1-1 och 2-1 kom snabbt därefter. Lite surt kändes det då.
Man märkte att Tillberga snackat i paus och ökade tempot en hel del i andra och vi orkade
helt enkelt inte med den tempo höjningen som blev. Rätt lag vann till sist men 4-1 kändes lite för mycket.
Tillberga är ett mycket bra lag. Både Sura och Tillberga bör ligga i 4an.
Och jag är rätt säker på att dessa lag kommer vara där nästa år.
Vi får ta med oss första halvlek och jobba vidare på den.















-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Surahammar FK                                         3-2                               IK Oden

1-0 Tobias Hjelm
2-0 Robin Stigevik
                                                                                            2-1 Osman Affa
3-1 Matthias Bark
                                                                                            3-2 Karwan Saeed Foad






Sura`s hemsida :

Laget är obesegrade hittills i division fem. Full pott och målskillnaden 16 - 7 efter 5 omgångar i serien. Idag besegrades Oden med 3-2 (2-0) efter en mycket spännande match. Det blev en hård tillställning och hela 8 varningar delades ut, fyra till vardera laget. 1-0 gjorde inhoppande Tobias Hjelm efter att Daniel Lundberg tvingats utgå på grund av skada. Ett mycket lyckosamt inhopp. Det var lagkaptenen Fredrik Cederborg som passade. Fredrik jobbade stenhårt på mitten och är en man som är fenomenal på att täcka bollen. 2-0 gjordes av Robin Stigevik efter att Mikael Leppäniemi sprungit sig fri på vänsterkanten och levererade en passning snett inåt. I andra halvlek trycktes Sura tillbaka mer, Oden lade nu långbollandet mer i mitten i stället för på kanterna. Oden gjorde 2-1 men Sura ökade ut sin ledning till 3-1. Den här gången var det Matthias Bark som förpassade bollen i mål från strax utanför straffområdet, otagbart i målvaktens högra hörn, på passning från Robin Stigevik. Oden reducerade till 3-2 och hade ett hårt skott på slutet av matchen som målvakten Matthias Persson gjorde en fin räddning på. Två svåra matcher kommer nu i tät följd. Först är det Tillberga på onsdag och därefter Munktorp.









------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Skinnskatteberg SK                                2-3 ( 2-2 )                           Sörstafors/Kolbäck

1-0 Mikael Ernebrink
                                                                                                1-1 Majid Bayesteh
                                                                                                1-2 Josef Gheysari
2-2 Mikael Ernebrink
                                                                                                2-3 Kenny Andersson





SK91`s hemsida :

Trejde raka vinsten för seniorerna !

Den svåra bortamatchen mot Skinnskatteberg blev till en triumf efter en 2-3 seger (2-2). Matchen avgjordes med tio minuter kvar då SK-91s segermål nickades in av Kenny Andersson, efter Farid Bayestehs frispark.

Lagen följdes åt i målprotokollet i den första halvleken och efter första halvlek var ställningen 2-2 efter mål av Mikael Eriksson och Josef Gheysari.

- Första halvlek var inte bra från vår sida. Vi slarvade med passningarna och höll inte bollen efter marken. För Den svåra bortamatchen mot Skinnskatteberg blev till en triumf efter en 2-3 seger (2-2). Matchen avgjordes med tio minuter kvar då SK-91s segermål nickades in av Kenny Andersson, efter Farid Bayestehs frispark. Lagen följdes åt i målprotokollet i den första halvleken och efter första halvlek var ställningen 2-2 efter mål av Mikael Eriksson och Josef Gheysari.

- Första halvlek var inte bra från vår sida. Vi slarvade med passningarna och höll inte bollen efter marken. För även om Skinnsberg fick en spelare utvisad så märktes det inte i spelet. Vi pratade i halvtid om detta och det blev bättre spel i andra. Det är skönt med en tredje vinst utan att spela bra. Vi har något att jobba på tillsammans, sade tränaren Joachim Thelin. Även om Skinnsberg fick en spelare utvisad så märktes det inte i spelet. Vi pratade i halvtid om detta och det blev bättre spel i andra. Det är skönt med en tredje vinst utan att spela bra. Vi har något att jobba på tillsammans, sade tränaren Joachim Thelin.






------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Norrby SK
                                             1-2 ( 0-1 )                                                Grällsta IF

                                                                                                          0-1 Magnus Pettersson
                                                                                                          0-2 Karwan Azizi
1-2 Emil Johansson

                                                                                                             



Norrby`s hemsida :


Grällsta IF kom till Norrbyliden och tog tre poäng. Det efter en 1-2 seger där man hade 0-1 från paus.

Matchen börjande trevande från båda lagen och det var mycket kamp i början av matchen. I mitten av första tar Grällsta ledningen efter en hörna då bollen nickas in i mål efter lite tamt försvarsspel. Norrby tar över mer efter målet men lyckas inte få in bollen trots bra lägen av både Emil Johansson och Samuel Sillén. Det mesta av första halvlekens spel var på Grällstas planhalva. Dock utan resultat.

Bara minuten in i andra gör gamle NSK-spelaren Karwan Azizi 0-2 till Grällsta med en snyggt placerat skott. Efter det backar Grällsta hem för att bevaka sin ledning och NSK tar över spelet. Man radar upp hörnor och det är på en sådan som Emil Johansson kan nicka in Gabriel Anderssons fint slagna hörna. Efter målet börjar jakten på reducering men man kommer inte närmare än ett stolpskott. Mikael Hultberg kommer in på topp i slutet och krigar på bra. Bäst i NSK var Fredrik Larsson som for fram på kanten. Jonathan Muukkonen gör några fina insatser i mål och även Andreas Olsson och Mikael Hultbergs inhopp ska framhållas. En tung förlust för NSK att förlora mot jumbon som nu går om och kastar ner NSK under strecket. Norrby har dock en match mindre så man har fortfarande saken i egna händer, men fjärde raka förlusten nu. Tre av dom med uddamålet.



------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Möklinta IF                                      1-0 ( 1-0 )                                         Skultuna IS

1-0  Talan Pirmosa



Skultuna`s hemsida :


Först kan vi väl ta och prata om deras hemmaarena, som det har pratats mångt och mycket om. Men så farlig tyckte jag inte den var, mer charmig och planen är förmodligen den bästa i div 5. Förutom att den var lite blöt (tack vare myrmarken runt omkring gissar jag) och lite annorlunda klippt ), där gräskötaren gick på kafferast mitt i klippningen sen inte kom tillbaka. Det var en radda i mitten som var klippt 1 meter bred från mål till mål samt vid kanterna 3 meter bred från kortsida till kortsida.

Matchen då?
Förhandstipset var många kort och fult spel.
Nu blev det en förhållandevis lugn tillställning med tanke på att båda laget förväntar sig ta poäng av det andra laget. Möklinta fortsätter spela sitt spel med snabba omställningar på sina 2 forwards i allmänhet och då Hansson i synnerhet. Vi spelade med vårt 5-4-1, och lyckades stänga bort Möklinta från de absolut farligaste kontringarna. Men möter man ett lag som är så duktiga på att ställa om så kommer det alltid uppstå ngt riktigt farligt läge där det antingen blir mål eller en grym räddning. Tyvärr blev det mål när dom bryter bollen på mitten. Bollen spelas djupt men de pressas utåt så det enda deras forward kan göra är att slå ett kort inlägg. Den touchar Svesse i ansiktet styrs mot Tonken som räddar bollen går ut, men hela vår backlinje är i fullfart hemmåt så vi hinner inte stanna, en Möklinta spelare får "öppet" mål från 2 meter avstånd och det blir 1-0 till hemmalaget.

Dessförinnan hade vi öppnat med bra spel, blandat efter backen och lite längre bollar. Skapat en del bra lägen, och spelat väldigt bra till den sista tredjedelen av planen. Men som det ofta blir när man saknar självförtroende så blir det lite veligt och vi skapar inget riktigt riktigt farligt läge. 1-0 målet kom lite som en kalldusch och vi började hänga lite med huvudet, trots att vi visste att ett mål kommer kunna slinka in. Möklinta får i samma veva tillbaka lite självförtroende för dom trodde nog inte att vi skulle spela sån fotboll som vi gjorde i första 30.

Kort efter Möklintas ledningsmål fick Hames ett riktigt guldläge att kvittera, efter att Pettersson rullat upp den till Morad som släppte den inåt till Hampus som "accelererade" inåt i planen slog en 10-15 meters pass efter backen mot Peter som väggade 90 grader mot Hames som kommer fri alldeles vid straffområdeslinjen. Hames försöker placera den till vänster om Möklintas målvakt som kommer ut och gör en fin benparad. Ett mål där hade behövs.

Till andra halvlek blev det mer längre bollar, vilket kanske inte är så smart mot Möklinta som var mellan 5-10 centimeter längre än oss där framme. Matchen fortsätter att gå i vågor, Möklinta hade några halvfarliga chanser, 2-3 farliga chanser där Thomas stod i vägen. Vi hade ett par halvfarliga chanser. 2-3 farliga chanser, där farligast var Peters läge en bit in i andra efter att vi spelat fint efter backen börjat på petterssons högerkant, han släppte in till Junioren Engvall (som var riktigt bra idag, spelade lugnt och med fint tillslag) som spelade ut till Engstrand, han väggar med Peter som släpper den till Stahre, som släpper tillbaka till Engstrand, som utmanar, spelar vidare till Peter i straffområdet, han vänder bort Möklintabacken så att Peter kommer innanför honom, sen rundar han målvakten men hamnar i väldigt snäv vinkel och skjuter i gaveln, där trodde nog alla att det skulle bli mål.
Vi fick även en farlig frisparka på straffområdeslinjen, där Peter tyvärr slår den i muren. Engvall hade ett fint skott som han försökte böjja in i sitt högra kryss en bit utanför straffområdet. Ytterligare en frispark ca 30 meter ifrån mål, där Svesse slår den "hårt" efter back för att Engstrand skulle kunna toucha den i mål efter en fin löpning.

Överlag så var matchen mer anfallsinriktad en vad resultatet 1-0 antyder. Mycket var tack vare att planen faktiskt var spelduglig. Möklinta kommer ta sin skörd av poäng i år, med ett stabilt försvar, en kreativ mittfältare och en bra kombo på topp, med en vass snabb avslutare och en lite större skarv/target. De har en tydlig spelidé som dom håller i 90 minuter.

Domaren skötte det bra, var inte alltför snabb att visa kortleken, visade fördel några gånger. En av de bättre domarprestationer vi haft hittils.
Totalt tror jag det blev 2 gula kort för Skultuna (Hampus - Snack, Stahre - Tröjdragning) Och 2 gula för Möklinta (kan ha vart 1 bara).

Tonken - Spelade stabilt fick stå hyffsat sysslolös emellanåt för attt kunna bli skarpt läge snabbt. Var stabil trots attt solen ställde till det i första, var besviken på målet men där kunde han inte göra ngt, skulle fått bättre hjälp på returen.
Pettersson - Som vanligt en grym inställning, verkar vara riktigt bra tränad eller ett grymt psyke. Hade otur med ngn bollstuds, men visar att han är bofast på högerbacksplatsen.
Stahre - Som alltid en duracellkanin, skött sig bra därbak trots att det är andra matchen som back. Fick senare kliva upp på mitten, kände sig mer hemma där. Värdefull med sin inställning.
Svesse - Det kändes bra för oss därbak, lite sliten i rösten så Kapten kunde inte skrika som han brukar ) Hade några fina bollar på djupet och frisparkar.
Tor - En stor anledning till att Möklinta bara gjorde 1 mål, riktigt bra i omställningarna och bildar med svesse ett av de snabbare mittlåsen i femman. Underbar inställning, fick sig några smällar.
Lukas - Spelade med en inflammerad hälsena och det märktes lite, inte lika offensiv som han brukar. Men fortsätter att spela lugnt på sin kant vänder bort yttrar som rushar och försöker hålla bollen på backen, Klev av en bit in i andra pga hälsenan.
Morad - Fick inte lika många bollar idag som mot tillberga, men jobbar på och hade några fina krossar till hames och bra kombos med pettersson.
Hampus - Har gått fram riktigt mycket i år vad gäller inställningen, kliver in betydligt mer i varje närkamp och jobbar väldigt mycket i mitten med sin stabila kropp. Var bra på huvudet idag (som han påpekade några gånger själv) ) Blev utbytt i halvtid pga snackvarningen.
Engstrand - Verkar trivas på mitten, jobbar och ORKAR jobba kopiöst. Fick kliva ut på kanten och hade ngt bra avslut men fick inte riktigt till det på kanten som han brukar, men de är svårt att byta positioner så mycket som han gör.
Hames - Hade skultunas farligaste chans i första halvlek, kom några gånger från sin kant vek inåt, fick bollen bågade runt i hög fart och släppte den vidare direkt med en fin hård passning efter backen, det är riktigt svårt att försvara sig mot så fortsätt med det.
Peter - Kom som vanligt med några nickar och hade sin fina vända i staffområdet. Vår boxspecialist som kom med mer idag än tidigare matcher.
Engvall - Var riktigt bra när han kom in, lugn och fin känsla i foten.
Bertilsson - Bra inhopp, vill spela bollen.
Pettersson - Jobbade på bra stabilt inhopp.
Nu vill vi se "Junisarna" på träningarna.




-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 


Omgång 6 !

Omgång 6

Datum     Tid      Plats                    Lag                                                              Domare
10-05-21 19:00  Hubbovallen  Tillberga IK - Romfartuna GIF   Alexander Milovanovic
10-05-21 19:00  Mullevi IP  Ransta IK - Munktorps BK   Mikael Andersson
10-05-23 17:00  Ramnäs IP  Surahammar FK - IK Oden   Mahir Mehmedovic
10-05-23 17:00  Masbo IP  Skinnskattebergs SK - SK/91   Martin Rehn
10-05-23 18:30  Norrbyliden  Norrby SK - Grällsta IF   Ali Aljawaheri
10-05-24 19:00  Åsvallen IP  Möklinta IF - Skultuna IS   Nils-Olov Arvidsson






Tipset :

1
2
1
1
1
1




Omgångens match måste ju vara Sura - Oden !
Tror det blir tight men att hemmaplan avgör !

Tillberga och Munktorp får nog 3 varsinna enkla poäng !

Norrby vinner "sala" derbyt !

Hittar Skultuna ut i skogen ? Om dom gör det får dom nog torsk ..

Skinnsberg blir nog för svåra för SK på hemmaplan !





Tabell & Skytteliga


Munktorps BK   5   5  0  0   25-3   22   15 3 3 0 0 13-2 11 9 2 2 0 0 12-1 11 6
IK Oden   5   4  1  0   20-7   13   13 3 3 0 0 14-5 9 9 2 1 1 0 6-2 4 4
Tillberga IK   4   4  0  0   22-3   19   12 1 1 0 0 13-0 13 3 3 3 0 0 9-3 6 9
Surahammar FK   3   3  0  0   9-3    6    9 2 2 0 0 4-1 3 6 1 1 0 0 5-2 3 3
Möklinta IF   4   2  0  2   11-14   -3    6 1 0 0 1 1-3 -2 0 3 2 0 1 10-11 -1 6
Sörstafors/ Kolbäck   5   2  0  3   9-14   -5    6 3 1 0 2 6-8 -2 3 2 1 0 1 3-6 -3 3
Romfartuna GIF   4   1  1  2   9-8    1    4 3 1 1 1 8-6 2 4 1 0 0 1 1-2 -1 0
Skinnskattebergs SK   5   1  1  3   7-25   -18    4 2 1 1 0 5-4 1 4 3 0 0 3 2-21 -19 0
Norrby SK   4   1  0  3   6-17   -11    3 2 1 0 1 2-11 -9 3 2 0 0 2 4-6 -2 0
Skultuna IS   4   0  1  3   4-9    -5    1 2 0 1 1 1-3 -2 1 2 0 0 2 3-6 -3 0
Ransta IK   4   0  1  3   1-8    -7    1 1 0 0 1 1-3 -2 0 3 0 1 2 0-5 -5 1
Grällsta IF   5   0  1  4   1-13   -12    1




 

Spelare                                           Lag Mål 
Karwan Saeed Foad IK Oden                                                          11  
Henrik Gustafson Tillberga IK 7  
Fredrik Gustavsson Munktorps BK 7  
Kristoffer Nilsson Munktorps BK 6  
John Sundberg Romfartuna GIF 5  
Fredrik Hansson Möklinta IF 5






Resultat omgång 5

Munktorps BK                            3-2 ( 1-1 )                                  Skinnskatteberg SK


                                                                                      0-1 Mattias Sundberg
1-1 Mikael Karlsson
2-1 Kristoffer Nilsson
                                                                                      2-2 Mikael Ernebrink
3-2 Anders Juhlin



Munktorps hemsida :



Vi mötte ett Skinnsberg som ryckt upp sig på sistone och bjöd på hårt motstånd. På den otroligt blöta planen (paradoxalt med tanke på värmeböljan) började de bäst och vi hade svårt att etablera något spel. Efter bara några minuter gjorde SSK 0-1 på frispark och vi fick uppförsbacke direkt. Vi jobbade oss tillbaka in i matchen något sånär men den första halvleken var allt annat än bra från vår sida. Visserligen skulle Nilsson kanske haft en straff, det blev farligt nästan varje gång på Sebbes frisparkar och Zeke kvitterade med bara några minuter kvar med årets drömmål - han kom på andravåg och snappade upp en bortnickad hörna på helvolley och det hårt pressade Zidane- skottet satt rakt upp i taket. Hur snyggt som helst och det kandiderar nog till årets mål alla kategorier i hela världen.

Den andra halvleken har jag svårt att referera. Blev utbytt i halvtid mot Paulsson (det blev lite ommöbleringar) och mitt i den andra halvleken var jag tvungen att kasta in handduken pga något migränliknande - men vi gör ett försök.

Skinnsberg som bara hade en avbytare med tröttnade något och vi kunde flytta fram i positionerna. Det gav resultat kvarten in i halvleken då Nilsson kunde stöta in bollen efter Sebbes hörna. Repliken från Skinnsberg kom per omgående. Direkt efter avspark stod de blåklädda för en regelrätt upprullning som slutade med att den gamle måltjuven Ernebrink kunde rulla in 2-2 i tom bur.

Det skulle ändå bli en MBK-seger efter ett tredje mål till följd av en hörna. Anders Juhlin nådde högst och blev stor matchvinnare då han knoppade in 3-2.

Full pott efter fem omgångar är givetvis ett styrkebesked och vi ska vara nöjda att vi vinner en sån här match då spelet inte alls stämmer långa stunder. Samtidigt vet vi att Skinnsberg är ett bra lag när de har alla spelare med (som igår) och att de kommer att börja plocka poäng snart, en uddamålsseger mot dem är absolut inte dåligt.

Nästa match är borta mot Ransta på fredag, förhoppningsvis fortsätter vi vinna då också.



Divfive kommentar :

Skinnsberg var nära att upprepa ovagjort mot ett toplag men MBK kunde avgöra med 12 min kvar av matchen .
Detta skulle MBK bara vinna , och de gjorde man !



---------------------------------------------------------------------------------------------

Grällsta IF                               0-5 ( 0-2 )                 Möklinta IF   

                                                                            0-1 Fredrik Viklund
                                                                            0-2 Självmål
                                                                            0-3 Självmål
                                                                            0-4 Fredrik Hansson
                                                                            0-5 Talan Pirmosa



Divfive kommentar :


Bosse Sohlberg fick vifta med kortleken hela 7 gångar !
Han brukar inte vifta allt för mycket med korten så det kan nog ha varit en tuff och grinig match.
5-0 är en säker seger , dock hade det varit jämnare om Grällstas mål hade varit i rätt kasse !


---------------------------------------------------------------------------------------------



Sörstafors/Kolbäck                     2-1 ( 1-0 )
                          Norrby SK

1-0 Alexander Eriksson 
                                                                                       1-1 Emil Johansson
2-1 Sebastian Benits


SK91`s hemsida :




Oavgjort med tio minuter kvar. Då trycker sig Sebastian Benits förbi sin försvarare och stänker in segermålet. En rättvist 2-1 seger sett till hela matchen.

Första kvarten gick till hemmalaget med bra passningsspel och några målchanser. Redan efter en minut skjuter Farid Bayesteh ett skott, som Norrbys målvakt får rädda till hörna. Några minuter senare tar SK-91 ledningen. Emil Larsson tar ner bollen och bröstar den vidare till Alexander Eriksson, som klipper till direkt. Ett bra skott som går i mål och 1-0. En extra födelsedagspresent till en nybliven tjugoåring. Även Majid Bayesteh är nära att måla. Efter nämnda kvart så dör matchen liksom. Det är kamp och energi men det skapas inga målchanser. Båda lagen är duktiga på att försvara sig på den hala planen. Det är fasta situationen som gör att matchen känns spännande. Och där har SK-91 övertaget.

- Vi pratade i halvtid om hur vi skulle försöka utnyttja Norrbys högt ställda backlinje. Anfallarna skulle komma i djupled på bollarna som smet in bakom backlinjen. Sedan skulle vi fortsätta med vår aggressivitet och vilja, sade tränaren Joachim Thelin.

Det höll på att lyckas vid några tillfällen i andra. Närmast var Viktor Thurby med ett stolpskott. Norrby kändes bleka och det var inte rättvist när kvitteringen kom i 77:e minuten. En påpasslig brytning och ett välriktat skott ställer Lars Hellström i hemmamålet. Vi som kan vår historia angående Norrbymatcher de senaste åren vet att SK-91 gått segrande ur de flesta. Så även denna gång. Sebastian Benits hugger på ett inspel och i kamp en försvarare trycker han in bollen i mål och 2-1. Norrby har inte mycket att sätta till de sista tio minuterna utan SK-91 kan ta sin andra seger för säsongen.

Det fanns en spelare till som firade sin födelsedag för några dagar sedan, Mikael Eriksson. Och som vanligt var han motorn i SK-91s spel. Några Norrbykillar kommer säkert att känna av ömhet i kroppen efter mötet med Mikael Eriksson.

- Skönt med tre nya poäng. Även om spelet inte fungerar så bra så visar vi bra inställning på samtliga spelare. Vi krigar till oss segern, sade tränaren Joachim Thelin.



Norrby`s hemsida :



Norrby förlorade sin tredje raka match efter 1-2 borta mot Sörstafors/Kolbäck på Yllevi IP.

Som det sett ut den här säsongen så släpper NSK in ett tidigt mål. En SK-spelare får prickskjuta in målet någon meter utanför straffområdet efter att försvaret inte fått bort bollen. Resten av halvleken var mest ett krigande på mittplan. SK91 sprang offside 10-15 ggr medan NSK aldrig riktigt kom fram till något avslut.

Andra halvlek fortsatte precis som den första slutade men där SK91 var strået vassare och var nära att utöka sin ledning då deras anfallare sköt bollen i stolpen från nära håll. Med 20-25 minuter kvar ropar en SK-spelare det mindre lämpliga smeknamnet för en kvinnas könsorgan och linjedomaren vinkar till sig huvuddomaren. Alla som kan reglerna vet vad det betyder. Alla utom den domare vi hade i den matchen, gula kortet kommer upp ur fickan. Kanske inget avgörande ögonblick men visst hade det varit en fördel att jaga kvittering mot 10 man istället för 11 plus att spelaren i fråga var en av Sörstas bästa i matchen. Men NSK kan kvittera ändå när Emi Johansson snyggt lobbskjuter bollen över målvakten och in i mål. Sen kommer kallduschen när SK med 10 minuter kvar kan slå in segermålet då deras anfallare fick stå ganska oattackerat när han la in bollen.

Bäst i Norrby var Petrus Andersson som slet kopiöst på mitten men även Martin Cederwång ska ha beröm för sitt fina försvarsspel.

Alltid tungt att tappa poäng i slutet av matchen, defenitivt när det redan hänt en gång i år. Det här var en match där poäng skulle kunna vara guld värt. Nu väntar två måste-derbyn först mot Grällsta IF och sedan Möklinta IF. Båda hemma på Norrbyliden.




Divfive kommentar :


Ännu en jämn match som avgörs i slutet ! Jämt till antal mål iallafall sen vet jag inte om det var jämn spelmässigt .
SK verkar ha kommit igång lite nu och poängen börjar trilla in !
Norrby tror ja plockar lite poäng i dom 2 kommande matcherna iallafall.

 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

IK Oden                                       4-0 ( 3-0 )                            Ransta IK

1-0 Karwan Saeed Foad
2-0 Karwan Saeed Foad
3-0 Osman Affa
4-0 Ayman Hadrous



Odens hemsida :

Oden är obesegrade efter 5 matcher


förutsättningarna inför matchen var väl inte dom bästa. Mittbacken Robin var avstäng och startelvan fick kastas om och Erik fick kliva ner och spela mittback och de gjorde han felfritt. vi fick bara ihop 13 spelare till dagens match eftersom många spelare var skadade. Men de va ett laddat gäng som var revansh sugna eftersom man bara fick 1 poäng från förra matchen mot skinskatteberg. Oden börjde matchen bra och lyckades få igång ett bra och snabbt passningsspel. 1-0 gör Karwan med en snygg yttersida som gick rakt upp i krysset assisten var inte dålig den heller vallo klack var det klass på . 2-0 kommer efter en hörna där karwan stark trycker in bollen i mål ( ass: Aiman) . Oden fortsatte att trumma på och 3-0 gjorde unga Osman på en placerad volly efter en snygg chipp från karwan. halvtidsresultat slutade 3-0.

Oden slapnade av en del i andra halvlek och det blev bara ett ¨mål i andra halvlek på en direkt slagen hörna av Aiman. 

vi borde ha fortsatt med att spela runt bollen som i första halvlek. Juniorerna Esmin och kristoffer ( smoothe ) hoppade in i andra halvlek och gjorde en riktigt bra match , väldigt bra av grabbarna at komma in och ta för sig,

Matchens delikatess stod Osman för när han med sulan tunnlade deras back.

måste även ge beröm till försvaret och micke som höll nollan. Matchens lirare delades ut till vallo som kämpade och slet på mitten. Anfallarna Karwan och Osman stod tillsammans för 3 mål och förtjänar även dom beröm.

Nästa match spelas söndag 23/5 borta mot surahammar och de kommer bli en jämn och tuff match..

 

Divfive kommentar :

Allt i sin ordning , Karwan gör mål och Oden vinner igen . 

 

-------------------------------------------------------------------------------------------

 

Romfartuna GIF                              2-5 ( 1-3 )                        Surahammar FK

                                                                                     0-1 Stefan Andersson
                                                                                     0-2 Daniel Lundberg
                                                                                     0-3 Kristoffer Forsman
1-3 John Sundberg
2-3 John Sundberg
                                                                                    2-4 Fredrik Cederborg
                                                                                    2-5 Daniel Lundberg


Sura`s hemsida :


Matchen mot Romfartuna började strålande med ett snyggt frisparksmål av Stefan i 6.e minuten.
Efter det går vi ner oss lite och Romfa ligger på lite men utan att skapa någon riktig chans.
Ett snyggt anfall ända nerifrån backlinjen och upp till Forsman som snyggt bröstar ner bollen till Lumpan som drar dit bollen snyggt i mål.

Nu spelar vi bättre och rullar upp några fina anfall och tillslut letar sig bollen fram till Forsman som lägger in 3-0 och matchen känns avgjord.
Bara fyra minuter efter målet reducerar Romfa till 3-1 genom spelaren som stod för allt i Romfa, John Sundberg.
Allt skulle gå genom honom och Romfas spelide va ganska enkel, slå långa bollar upp mot honom och aven fast det inte är någon kul fotboll att titta på så gör dom det bra. (Kul o spela som mitten mittfältare i Romfa...hehe).

Ledning med 3-1 i paus och vi bestämmer oss återigen för att gå ut o döda matchen genom att göra ett mål men istället reducerar Romfa återigen av Sundberg.
Romfa hinner inte med något kvitteringsläge och istället kommer Cederborg igenom och trycker dit 4-2, där känns matchen återigen avgjord men Sundberg fortsätter att skapa utan att lyckas få in något mer mål.

Lumpan får ett läge och sätter dit sitt andra mål som blir slutresultatet 5-2

Domaren gjorde nog inte sin bästa match det håller nog Romfa spelarna med om oxå. Inga matchavgörande grejer men otroligt många konstiga avblåsningar, framförallt onödiga.

Ja tycker vi gör en bra match.




Romfas hemsida :



Förlust mot ett bra lag.

Sura är ett bra lag och jag är rätt säker på att de kommer stå mellan dem och Tillberga om vilket lag som tar hem detta. De har ett rörligt mittfält och väggspelar väldigt effektivt. Vi hade stora problem i första halvlek. Vårt mittfält fick jobba för mycket ut mot kanterna vilket gjorde att Sura kunde kontrollera mittfälts spelet. Sura gör 3 mål i rätt snabb fart. Där 0-2 målet var riktigt snyggt måste jag nog tyvärr säga. Innan Halvleken slutar hinner vi göra 1-3 genom John.

I andra halvleken blir vi aggressivare och vinner mer bollar. Vi gör 2-3 rätt tidigt av John och sedan har vi en hel del bud på 3-3 där det närmaste vi kom var en boll på linjen som målvakten han ta. Och i anfallet efter detta kommer 2-4 och då är matchen avgjord. Sura gör även sen 2-5. Sätt till hela matchen så var Sura det bättre laget och är väll ett av få lag i femman som har en tanke bakom spelet. Romfa står upp bra och siffrorna bli lite för stora på slutet. Just på målen så är vi för tama. Bollen ska bara bort när den är i vårt straffområde men ibland strulade vi till det och då tog Sura vara på det.




Divfive kommentar :


Inget snack här heller , poängen visste vart dom skulle !

 

 

 

 

--------------------------------------------------------------------------------------------

 

Skultuna IS                                 1-3 ( 0-1 )                             Tillberga IK

                                                                                    0-1 Martin Tauberman
                                                                                    0-2 Per Hjärpe
                                                                                    0-3 Henrik Gustafsson
1-3 Peter Eriksson

 

 

Tillbergas hemsida :



3-1 vinst igen

Tillberga IK visade på måndagskvällen vilken bredd truppen har 2010.
Trots några tunga skador var det ett starkt lag som enkelt spelade ut Skultuna och vann med 3-1.
Tredje raka matchen med just de siffrorna för TIK - och fjärde raka segern.

David Winberg, Jimmie Sjöstrand, Jonas Breed, Victor Holm var helt borta på grund av skador.
Ricard Santana och David Curtolo spelade småskadade - men visade båda två att de höll bra.
Med Winberg och Sjöstrand borta kunde den nykomponerade backlinjen Bohlin, Engström, Affa kliva fram och visa klass.
De sattes inte på några jätteprov mot ett Skultuna som är starkare bakåt och spelade 5-4-1 i ett försök att hålla tätt.
Det lyckades i 35 minuter - då hittade Johan Svensson, tillbaka efter två matchers skadefrånvaro, Martin Tauberman med en vacker lyftning.
Tauberman tog ner bollen på bröstet och tryckte in en vänstervolley i nättaket.
Strax innan ledningsmålet hade Skultuna fått en back frilägesutvisad.
Per Hjerpe och Henrik Gustafson ökade på till 0-3 en bit in i andra - två snygga avslut av anfallsduon.
Skultuna reducerade på en frispark som styrdes i mål av den evigt unge Peter Eriksson som var hemmalagets absolut bästa spelare.
Men Tillberga kontrollerade matchen fullständigt och hade flera chanser att öka på i slutminuterna.
Närmast var David Curtolo som hade 2-3 sylvassa lägen, utan att få in bollen.
I ett över lag bra Tillberga var Johan Svensson bäst. Utan att springa ihjäl sig var han överallt och tillsammans med Axel Ortega och Andreas Olsson bildar han ett mycket bra innermittfält.
Martin Tauberman är i gång på allvar och gjorde en bra match till höger på mitten, och ett snyggt mål.
Backlinjen var lugn och stabil matchen igenom. Junioren Linus Eklund spelade sista halvtimmen i stället för Anvar Affa och övertygade med en vilja att komma framåt hela tiden och moget spel med fötterna.
På fredag är det derby på Hubbovallen då Romfartuna kommer på besök.




Skultunas hemsida :



Då gästades Kvarnbackavallen av favoriterna för seriesegern 2010.
Och kvalité hade Tillberga, med ett fint kortpassningsspel på en inte alltför lysande plan visade dom fina kombinationer.

Vi kom till match, utan Ekstrand avstängd, Watkinson (fd Svensson) sjuk, Henrikson sjuk, Carmillo skadad, Svahn skadad, Gonza som bytt till Oden. Där 3 st Juniorer som alla gjorde bra ifrån sig när de fick chansen fick utgöra vår bänk.

Men Skultuna stod upp bra, och trots att Tillberga måste haft ett 80% bollinnehav hade Skultuna det farligaste läget de första 30 minutrarna efter att Morad kom till höger i straffområdet och får på en bra träff efter backen där Tillbergas målvakt gör en fin benparad. Det var väl iof det enda riktigt farliga läget vi skapade under första halvlek, förutom ett par uddlösa frisparkar och en till bra chans där Peter nådde högst i en nickduell men bollen gick utanför.

Efter en ca 30 minuter får Robin Richards en målchansutvisning, där man kan diskutera hurivida Tillbergaspelaren är fri eller inte, för både Peter och Tor är alldeles i närheten.
Men en väldigt tydlig tröjdragning, där det såg ut som att TIK tröjjan var ett tält, så var det iaf ett gult kort och ett farligt frisparksläge.

Efter att Tillbergaspelaren missat frisparken brister han ut högt och tydligt: Concha Tu Madre. Där det första är en privatdel hos en kvinna och de andra 2 orden är din mor.
Danniel Gonzales Silva som för dagen är domare och väl bevandrad i det spanska språket säger att han inte tänker ge rött kort eftersom det inte var på svenska.
Regelboken säger - använda stötande, förolämpande eller smädligt språk och/eller
gester - ska resultera i utvisning.
Men enligt den devisen skulle man kunna svära på norska utan att det skulle resultera i kort eller liknande.
Men nu var det som det var och att jaga utvisningar i andra laget är inget mål i sig.
Silva som höll sig borta från att blåsa sönder matchen som vanligt de första 30 minuterna kände sig väl inte tillräckligt uppmärksammad och valde att låta pipan gå varm resterande 60 min. Vilket är synd för att båda lagen vill väl ändå kunna få spela fotboll och lite närkamper ska finnas.

Tillberga fortsatte att spela bollen efter backen, vilket Skultuna förmodligen uppskattade eftersom mer utdelning och farliga chanser kom efter lite längre stick och bollar bakom Skultunas backlinje.
Men vana med en man mindre så visar Skultuna bra karaktär och fortsätter kämpa för varandra och ändå inte ge upp. Och en bit in i andra slår Morad en frispark från högerkanten där Peter kommer förbi sin bevakare och enkelt slår in boll med en bredsida för en reducering till 1-3 . Innan det hade Stahre fått gått upp ensam under en hörna och fick på en bra träffa dock mitt på Tillbergas målvakt. Hade den chansen gått in hade det kunnat blivit lite pirrigt hos Tillberga som efter 0-3 slog av på taktpinnen men fortsatte att skapa chanser.

1-3 mot Tillberga som efter de matcher vi sett hittills får ändå ses som helt ok, där vi visar upp en bra karaktär och att vi inte slänger in handduken med en man mindre och inte låter siffrorna rinna iväg utan lyckas även med en reducering.

Tillberga ska vinna serien, med den truppen och det fina spelet dom har så ska inga lag kunna stå emot. Ska man finna en nackdel så är det deras vilja att fortsätta spela boll efter backen när planerna och motståndet kanske passar bättre för tråkigare spel, med mer direkt Nord-Syd spel.

Skultuna, vi kliver ner på träningen som kommer och spolar bort resultatet, tar med oss inställningen, en bra stämning och laddar inför Möklinta borta.

- Thomas gjorde några fina räddningar och höll utsparkarna innanför planen för mesta del.
- Lukas verkar finna sig till rätt på vänsterbacksplatsen där han gärna försöker spela sig ur situationer och gör det bra.
- Tor är vår egna tank därbak som går på non-stop, med grymt fina insparkar.
- Peter visar att han spelat därbak förut och var väl nästintill prickfri, även målskytt. Konstigt att våra mittbackar gör mer mål än våra anfallare )
- Robin R har visat bra karaktär och fina omställningar matchen i måndags och mot Sura, trots att mittback inte är hans vanliga position. Fick rött efter 30 minuter, målchansutvisning.
- Jocke P, vår egen lilla pitbull, som alltid envis och fick jobba på bra mot den kant som tillberga kom på överlägset flest gånger. Underbar inställning att se.
- Andrés visade sin snabbhet och känsla i fötterna de få gånger han fick vara inblandad i spelet. (svårt när Tillberga hade nästan all boll)
- Danko, vår lilla duracellkanin på mitten, fick löpa på friskt i mitten över stora ytor där de flesta av tillbergas spel passerade.
- Hampus, med nummer 7 på ryggen fick han mer spela som en nummer 6 en slitande mittfältare och slet det gjorde han.
- Morad, fick flera bollar på sin högerkant och hade vår finaste chans i första halvek, slog även inlägget till vårt mål.
- Hames, blev ensam på topp och fick röra sig i tomme.
Bänken.
- Wille kom in och spelade bra, att han är född -96 är de inte många som kunde tro, seniorfotboll kommer gynna han bra.
- Magnus, ytterligare en junior som vart bra på träningarna och kom bra in i matchen, hoppas vi få se mer av.
- Jeppe, ett tecken på att vi hade dåligt med folk till denna match är att Jeppe som är en grym målvakt i både juniorlaget och har även visat det på A-lagsträningarna fick spela forward sista 20 minuterna.





Divfive kommentar :

Bra av Skultuna att hålla siffrorna nere .
Tillberga vinner enligt planerna .







Omgång 5 !


10-05-15 15:00 Yllevi IP    Sörstafors/Kolbäck - Norrby SK   Mattias Nälgård
10-05-15 15:00 Lindvallen   Grällsta IF - Möklinta IF   Bo Sohlberg
10-05-15 15:00 Tallåsen IP   Munktorps BK - Skinnskattebergs SK   Branko Pavlovic
10-05-16 17:00 Hökåsen IP   Romfartuna GIF - Surahammar FK   Danha Jean Bachiri
10-05-16 17:00 Hamre IP
  IK Oden - Ransta IK
  Martin Rehn
10-05-17 19:00 Kvarnbackavallen   Skultuna IS - Tillberga IK   Daniel Gonzalez Silva





Tipset :

X
2
1
2
1
2

 

 


Tabell och Skytteliga

Tabellen :


Munktorps BK    4 4  0  0  22-1  21   12 2 2 0 0 10-0 10 6 2 2 0 0 12-1 11 6
IK Oden    4  3  1  0  16-7  9   10 2 2 0 0 10-5 5 6 2 1 1 0 6-2 4 4
Tillberga IK    3 3  0  0  19-2  17    9 1 1 0 0 13-0 13 3 2 2 0 0 6-2 4 6
Surahammar FK    2 2  0  0  4-1  3    6 2 2 0 0 4-1 3 6 0 0 0 0 0-0 0 0
Romfartuna GIF    3 1  1  1  7-3  4    4 2 1 1 0 6-1 5 4 1 0 0 1 1-2 -1 0
Skinnskattebergs SK    4 1  1  2  5-22  -17    4 2 1 1 0 5-4 1 4 2 0 0 2 0-18 -18 0
Sörstafors/ Kolbäck    4 1  0  3  7-13  -6    3 2 0 0 2 4-7 -3 0 2 1 0 1 3-6 -3 3
Möklinta IF    3   1  0  2  6-14  -8    3 1 0 0 1 1-3 -2 0 2 1 0 1 5-11 -6 3
Norrby SK    3 1  0  2  5-15  -10    3 2 1 0 1 2-11 -9 3 1 0 0 1 3-4 -1 0
Skultuna IS    3 0  1  2  3-6  -3    1 1 0 1 0 0-0 0 1 2 0 0 2 3-6 -3 0
Ransta IK    3 0  1  2  1-4  -3    1 1 0 0 1 1-3 -2 0 2 0 1 1 0-1 -1 1
Grällsta IF    4 0  1  3  1-8  -7    1



                                                                          Skytteligan :


SpelareLagMål 
                         Karwan Saeed Foad                              IK Oden  9  
                         Fredrik Gustavsson                              Munktorps BK  7  
                         Henrik Gustafson                              Tillberga IK  6  
                         Kristoffer Nilsson                              Munktorps BK  5  
                         Fredrik Hansson                              Möklinta IF  4  







Omgång 4: Ransta IK - Romfartuna GIF

Ransta IK                                      1-0 ( 1-0 )                           Romfartuna GIF

Fredrik Johansson   1-0




Romfas hemsida :


Vi måste lita på vårt spel!

Vi började matchen bra och på 15 minuter så har vi 3 heta lägen. Sen gör vi en målvaktsmiss och 1-0 är ett faktum. Sen händer något. Romfa slutar spela som vi ska, vi börjar gnälla på domaren och kommer in i Ranstas spel med mycket långbollar. Och våra chanser blir få efter detta. Vi måste ha bättre tålamod och våga tro på vårt spel. Då kommer målen. Men som det var nu så ville alla spela hjältar och göra allt själva och då skapar vi inget. Vi får ta lärdom av detta och inte få panik så fort vi ligger under utan fortsätta tro på de spel vi kan. Sätt till hela matchen så var det inte rättvist med förlust men vi skapade väldigt få lägen efter deras 1-0 mål.

// John

 

Divfive kommentar :

Som väntat en målsnål och jämn match som kunde gå åt vilket håll som helst !
Det laget som vann den här matchen skulle få ett litet glapp till botten och det blev i detta fall Ransta.
För Romfartuna`s del blir dom nog kvar där nere en stund då Sura och Tillberga står på tur i spelprogramet .





Omgång 4: Skinnskatteberg SK - IK Oden

Skinnskatteberg SK                            2-2 ( 1-1 )                        IK Oden

Mattias Sundberg  1-0
                                                                                             Martin Vallo                1-1
Mikael Ernebrink   2-1
                                                                                             Karwan Saeed Foad   2-2




Oden`s hemsida :

2-2 mot skinskatteberg

En roadtrip mitt i skogen kändes det som och 2-2 mot skinskatteberg.
oavgjort borta mot skinskatteberg var väl ingen som var helt nöjd med,
vi åkte nog dit och underskattade motståndet som enligt min uppfattning bjöd
på en riktig fight och spelade ut oss några gånger.
Oden måste nog vara mer taggade och hungriga på matcherna för att
vara med och kriga uppe i toppen. Matchen började skinskatteberg väldigt bra
och pressade på en hel del och det var faktiskt dom som tog ledningen på en
fast situation ( om jag minns rätt) . Oden jobbade sig in i matchen och skulle ha
haft en solklar straff när karwan blev fälld i förstahalvlek men domaren blåste
konstigt nog till en hörna ( tom motståndarna tyckte att det var straff men de va
bara tacka o buga för det domslutet, men så kan fotbollen vara ibland).
Oden fick sin kvittering i slutet av första halvlek efter ett fint vollyskott av
vallo som satte den otagbart o målvaktens högra hörn.
( minns inte vem det var som assisterade) 

Halvtidsresultat 1-1

I andra halvlek så öppnade oden ett bra spel och tryckte på framåt
och ledningsmålet kom genom karwan (ass: Fröjd) .
Matchen vägde mycket fram och tillbaka och i den 75 min så fick skinskatteberg
en tveksam frispark utanför straffområdet och kunde kvittera till 2-2 efter en
bra slagen frispark mot straffpunkten som deras anfallare nickade in.
oden var nära att få med sig en 3 poäng med stolpen var i vägen på
vallos skott i slutet av andra halvlek.
Det blev delad pott denna match och jag tror det är många
revanschsugna killar som längtar till nästa match.






Divfive kommentar :

Ojsan !? SSK är verkligen som dag och natt när det gäller hemma och bortaplan !
En pinne mot Oden måste dom vara nöjda med , medans Oden nog hade tänkt
sig en lätt seger . Underskattning eller motivation slår klass eller vad ska man säga !?
Ska bli kul att se Skinnsberg nästa omgång när dom möter Munktorp borta ..
Ny storförlust då !?

Att Oden kommer vara riktigt taggade mot Ransta nästa omgång är nog en sak som är säker.






Omgång 4: Norrby SK - Munktorps BK

Norrby SK                              0-10 ( 0-4 )                       Munktorps BK

                                                                                    Kristoffer Nilsson      0-1
                                                                                    Kristoffer Nilsson      0-2
                                                                                    Kristoffer Nilsson      0-3
                                                                                    Erik Gustavsson        0-4
                                                                                    Niklas Falck               0-5
                                                                                    Fredrik Gustavsson   0-6
                                                                                    Fredrik Gustavsson   0-7
                                                                                    Fredrik Gustavsson   0-8
                                                                                    Björn Blomgren         0-9
                                                                                    Johan Juhlin              0-10



Norrby`s hemsida :



Norrby förlorar stort mot Munktorps BK. Hela 0-10 slutar matchen efter 0-4 i paus.
Norrby hade annars första chansen då Johan Johansson avslutar tamt från
bra läge bara någon minut in i matchen. Något senare gör Munktorp sitt första
mål när bollen studsar över foten på en NSK-spelare och friställer Munktorps anfallare.
Efter det börjar Norrbys försvar darra och inget fungerar.
Ingen kommunikation, ingen kraft, inget alls.
MBK får en behaglig resa matchen igenom och kan göra mål med jämna mellanrum.
I slutet av matchen spårar det ut en aning och MBK
sätter fyra-fem mål utan större bekymmer.

Att det skulle bli en svår match visste man men jobbigt att bli förnedrade på hemmaplan.
Hade man klarat poäng hade det klart varit en bonus, det är inte mot lag som
MBK som poängen bör komma. Viktig match nästa vecka mot SK91 på bortaplan.



Divefive kommentar :

Förnedring känns som ett bra ord här ..
MBK passade dessutom på att göra 2 äkta hattrick.
Bara för Norrby att glömma matchen och ta nya tag mot SK91 där dom nog har en större 
chans till poäng . 
MBK gör nog några kassar mot Grällsta i nästa omgång också ..



 


Omgång 4: Grällsta IF - Sörstafors/Kolbäck

Grällsta IF                            0-1 ( 0-0 )                  Sörstafors/Kolbäck

                                                                                Josef Gheysari  0-1

SK91`s hemsida :

Jaaa, där satt den!

Leenden, kramar och give-me-fives efter matchen borta mot Grällsta.
Äntligen kunde SK-91 slå hål på segernollan och vinna matchen med 0-1.
Josef Gheysari tog ned bollen med bröstet och klippte in den i målvaktens ena hörn.
Matchens enda mål men ack så viktigt.

- Vi behövde verkligen den här segern. Även om spelet inte var det bästa
så krigar vi i 90 minuter. Nu blir det mer positiva vibbar, sade tränaren Joachim Thelin.

Om vi tar det från början. De första tjugo minuterna har knappt en anteckning i blocket.
Det är två lag som spelar krampaktigt och ser till att freda det egna målet.
Sedan börjar det hända saker. Först ut är Grällsta, där SK-91s målvakten
Lars Hellström räddar. Grällsta får också halvlekens sista möjlighet strax innan paus.
Mellan dessa minuter så har SK-91 sex lägen att sätta dit bollen.
Bästa möjligheten är en dubbelchans där först Emil Larsson och sedan Daniel Sjödin
så när överlistar målvakten. Daniels nick räddas strax innan mållinjen av en försvarare.
Spelet har ändå lossnat lite från sitt strupgrepp i inledningen och andra
halvan känns förhoppningsfull.

Andra halvlek startar som den första slutade. SK-91 styr och Grällsta kontrar.
Laget har haft var sin bra möjlighet innan Farid Baystehs inlägg når Josef Gheysari.
Han plockar ner bollen på bröstet och stänker in den med vänstern.
Då återstod det 24 minuter. Bortalaget backar nu hem och satsar på kontringar
och Grällsta får därmed ett spelövertag. Nu skapar inte inte hemmalaget så mycket,
förutom ett inlägg som Erik Sandberg nickar över egen ribba till hörna.

En välförtjänt seger där hela laget jobbar. Fungerar inte spelet till 100%
så får man ta på arbetskläderna och det gjorde spelarna.




Divefive kommentar :

Som sagt , det blev en målsnål match där Sörsta tog sin första 3poängare .
Case closed !





Omgång 4: Surahammar FK - Skultuna IS

Surahammar FK                          3-1 ( ?-? )                         Skultuna IS

Fredrik Cederborg  1-0
Robin Stigevik         2-0
Robin Stigevik         3-0
                                                                                         Daniel Stahre  3-1



 


Divfive kommentar :

Inte så mycket att säga här heller , Sura tar 3poäng och Skultuna får åka hem över skogarna
för att ladda om inför nästa match mot Tillberga som inte lär bli mycket lättare ..









Omgång 4: Möklinta IF - Tillberga IK

Möklinta IF                               1-3 ( 0-1 )                               Tillberga IK

                                                                                          Henrik Gustafsson  0-1
                                                                                          Henrik Gustafsson  0-2
                                                                                          Jimmie Sjöstrand   0-3
Fredrik Hansson  1-3




Tillbergas hemsida :

Tredje raka för Tillberga

Nykomlingen Möklinta visade att de inte tänker bli något stryklag i femman.
Men Tillberga kunde ändå relativt enkelt vinna med 3-1 på bortaplan - tredje raka segern.
- Vi gjorde det som behövdes, säger högeryttern Ricard Santana.

Möklinta, som består av en hel del Sala- och Västeråskillar, är ett lag som jobbar stenhårt
för varandra och tror på spelidén, långa bollar på vasse Fredrik Hansson längst fram.
Surahammar var nära att bli av med poäng mot nykomlingen i andra omgången och
Tillberga fick inte heller någon lyxresa mot tre poäng.
0-1 kom först i slutet av den första halvleken. Anvar Affas fina inlägg nådde
måltjuven Henrik Gustafson i bortre delen av straffområdet.
"Hanko" nicklobbade in bollen och ledningsmålet.
Gustafson ökade på ledningen i början av andra med sitt sjätte mål för säsongen,
då han tog sig förbi Möklintas högerback och avslutade lågt i bortre.
0-3 sköt Jimmie Sjöstrand (MED HÖGERN) efter ett fint anfall och matchen såg avgjord ut.
Men Möklinta gav inte upp och när Fredrk Hansson fick en chans, efter lite sömnigt
försvarsagerande, small det i krysset bakom Philip Sunell som på nytt
gjorde en mycket bra insats i målet.
Möklinta försökte skapa tryck men kom aldrig närmare än ett par halvfarliga inlägg.
Tillberga höll enkelt undan till tredje raga segern.
- Vi gjorde bara det som behövdes. Det var svårt att sela mot ett lag som inte
ville spela fotboll, säger Ricard Santana och syftar på Möklintas många långbollar.
Tillberga har en match mindre spelad än de flesta andra lagen men ligger på
maximala nio poäng efter tre omgångar.
- Vi har fått en bra start. Sura och Monkturop går också starkt så det är
skönt att vi har tagit tre segrar, säger Santana.
Nästa match spelas måndagen 17 maj borta mot Skultuna.




Divfive kommentar :

Inte så mycket att säga .. Tillberga fortsätter att vinna ..




Omgång 4 !


Omgång 4
2010-05-09 15:00 Lindvallen     Grällsta IF - Sörstafors/Kolbäck   Danha Jean Bachiri
2010-05-09 15:00 Åsvallen IP     Möklinta IF - Tillberga IK   Branko Pavlovic
2010-05-09 15:00 Ramnäs IP   Surahammar FK - Skultuna IS   Joakim Östling
2010-05-09 15:00 Norrbyliden   Norrby SK - Munktorps BK   Amelin Begovic
2010-05-09 17:00 Masbo IP   Skinnskattebergs SK - IK Oden   Asim Zilic
2010-05-11 19:00 Mullevi IP   Ransta IK - Romfartuna GIF   Magnus Lindkvist



Grällsta mot SK91 tror jag blir en målsnål och jämn historia där SK91 nog tar sin första 3 poängare.
Möklinta ska nog inte kunna störa Tillberga .
Sura ska nog kunna vinna med nån boll mot Skultuna.
Munktorp kan få det lite tufft borta mot Norrby men vinner nog tillslut.
Oden ska väll inte heller ha några problem att plocka med sig 3 pinnar från skinnsberg.
Ransta - Romfa blir nog en målsnål match där ett X lockar på kupongen .




Tabellen och skytteligan


1.  Munktorps BK 3  3 0 0  12-1  11  9 2 2 0 0 10-0 10 6 1 1 0 0 2-1 1 3
2.  IK Oden 3  3 0 0  14-5  9  9 2 2 0 0 10-5 5 6 1 1 0 0 4-0 4 3
3.  Tillberga IK 2  2 0 0  16-1  15  6 1 1 0 0 13-0 13 3 1 1 0 0 3-1 2 3
4.  Romfartuna GIF 3  1 1 1  7-3  4  4 2 1 1 0 6-1 5 4 1 0 0 1 1-2 -1 0
5.  Surahammar FK 1  1 0 0  1-0  1  3 1 1 0 0 1-0 1 3 0 0 0 0 0-0 0 0
6.  Norrby SK 2  1 0 1  5-5  0  3 1 1 0 0 2-1 1 3 1 0 0 1 3-4 -1 0
7.  Möklinta IF 2  1 0 1  5-11  -6  3 0 0 0 0 0-0 0 0 2 1 0 1 5-11 -6 3
8.  Skinnskattebergs SK   3  1 0 2  3-20  -17  3 1 1 0 0 3-2 1 3 2 0 0 2 0-18 -18 0
9.  Skultuna IS 2  0 1 1  2-3  -1  1 1 0 1 0 0-0 0 1 1 0 0 1 2-3 -1 0
10. Ransta IK 3  0 1 2  1-4  -3  1 1 0 0 1 1-3 -2 0 2 0 1 1 0-1 -1 1
11. Grällsta IF 3  0 1 2  1-7  -6  1 1 0 0 1 0-4 -4 0 2 0 1 1 1-3 -2 1
12. Sörstafors/ Kolbäck 3  0 0 3  6-13  -7  0



I en haltande tabell är det Munktorp och Oden som har full pott efter 3 omgångar
och bara SK91 som är utan poäng efter 3 omgångar .

Tror faktiskt att det kommer vara lagen som är på placering 1-6 som kommer vara
med där uppe i tabellen och 7-12 kommer få tillbringa året på nedre halvan.
Eller vad tror ni ?

Möklinta , sura eller domaren , nån lär fixa så deras match kommer in på VFF
detta år och inte nästa =)


Skytteligan :

SpelareLagMål 
Karwan Saeed Foad IK Oden 8  
David Curtolo Tillberga IK 4  
Henrik Gustafson Tillberga IK 4  
Fredrik Gustavsson Munktorps BK 4  
John Sundberg Romfartuna GIF 3  
Fredrik Hansson Möklinta IF 3





Omgång 3: Tillberga IK - Surahammar FK

Tillberga IK                                          5-0 ( 1-0 )                                 Surahammar FK


1-0 Självmål
2-0 David Curtolo
3-0 David Curtolo
4-0 Jimmie Sjöstrand
5-0 Henrik Gustafson













Omgång 3: Munktorps BK - Grällsta IF

Munktorps BK                          2-0 ( 1-0 )                         Grällsta IF

 

 

 

Niklas Falck               1-0
Fredrik Gustavsson   2-0



Munktorps hemsida :

Det var en rakt igenom solid insats av MBK som fortsätter att vinna i division 5.
Grällsta tilläts inte skapa mycket medan vi ägde boll och det enda orosmolnet
var att Staffan Rådbergs skada han ådrog sig i b-matchen gjorde att vi var
tvungna att stuva om på målvaktplatsen. Men Nicke, som lämnade målburen för
att spela ute redan i pojklaget, gjorde en riktigt stabil insats och ska ha en eloge för det.

Vi skapade ett par heta chanser i första. "Fritte" och Johan Juhlin hade varsin boll i stolpen.
Ledningsmålet kom ett par minuter före paus.
På Sebbes hörna gjorde Niklas Falck en egen tolkning av vår "långa" hörnvariant
då han kom upp vid första stolpen och tryckte in bollen med pannan.
Falcks andra mål på tre matcher, högerbacken hänger med i skytteligatoppen.

I andra halvlek fortsatte vi att trumma på och Grällsta var fortsatt uddlösa,
men desto mer griniga. Jacke hade en battle med bägge deras anfallare som
han gick vinnande ur, han lyckades få den ena utvisad.
När vi sedan ökade på till 2-0 kändes matchen avgjord.
Målet kom återigen efter en hörnsituation. En Grällstaspelare plockade ner
undertecknads hörna med näven och straffen var given. Fritte slog in den och saken var biff.

Full pott efter tre matcher. Nästa kamp är borta mot Norrby på söndag.




Divfive kommentar :

Säkerligen en säker seger med bud på flera mål men jag trodde
att Munktorp skulle vinna med några fler kassar .
Kanske är Grällsta lite underskattade ? Eller ?
Nej jag tror inte det , 1 mål på 3 matcher är det ingen som blir rädd för.
Kanske lite svåra att göra mål på ? Oden fick "bara" 4 och Romfa 1 .
Det visar sig när dom möter lagen på den nedre halvan .









 

 

 

 


Omgång 3: IK Oden - Norrby SK

IK Oden                                   4-3 ( 2-1 )                             Norrby SK

 

 

 

Karwan Saeed Foad   1-0
                                                                                       Emil Johansson       1-1
Erik Larsson               2-1
                                                                                       Gabriel Andersson  2-2
Karwan Saeed Foad   3-2
                                                                                       Gabriel Andersson  3-3
Karwan Saeed Foad   4-3



Norrby`s hemsida :

Torsdagskvällens match mot IK Oden slutade med förlust efter att Oden avgjort i 88:e
minuten när deras forward Karwan Saeed Foad slog in 3-4 vilket också var hans tredje mål.
Oden började även matchen bäst och hade de bästa chanserna men Norrbyförsvaret var samlat.
Framåt fick man inte ut så mycket utan det blev mycket felbeslut.
Därför var det inte helt ologiskt när Oden tog ledningen efter 20 minuter.
Men bara minuten efter kan Norrby kvittera när Emil Johansson nickar in en
frispark från Rickard Nordahl. Efter målet var det Oden som låg på igen.
Norrby såg ut att hålla 1-1 till vilan men med ett par minuter kvar av halvleken kan
Oden åter ta ledningen efter en hörna.

Det såg bättre ut i andra och spelet jämnades ut. Nu började även Norrby skapa lite chanser
och spelet blev bättre när Gabriel Andersson kom in efter 10 minuter.
Det var även han som gjorde 2-2 på straff sedan Nisse Eriksson blivit kapad av Odens målvakt.
Straffen chippades läckert in i mål. Men glädjen blev inte långvarig och fem minuter
senare fick Oden straff efter en kapning.
Jonathan Muukkonen var på bollen som ändå kunde smita in.
Återigen visar Norrby god moral när man bara ett par minuter efter kvittera ännu en
gång då Gabriel Andersson gör sitt andra mål med en långskott som går i ribban
och in efter en touch. Norrby såg ut att klara oavgjort även om Odens anfallare missade
en bra chans efter att Karwan fått öppet läge efter en frispark.
Men han skulle alltså till slut ta revansch då han skickar iväg ett inte så
märkvärt skott som slinker in i mål.

Tungt att tappa poäng i slutminuterna men över 90 minuter så var resultatet rättvist.
Bäst i Norrby var Gabriel Andersson och Martin Cederwång,
som bara spelade första kvarten innan han skadade sig men var fram till dess prickfri.
Även John Hammarbäck gör en fin seriedebut då han kommer in som ersättare till just Martin.

Nästa match redan på söndag då serieledarna Munktorps BK kommer till Norrbyliden.
Matchstart 15.00





Divfive kommentar :

Ojsan , här var det nära en liten skräll . Oden säkrar segern i 88:e minuten !
Dock verkar det som att Oden hade spelövertaget i matchen.
Ska bli intressant att se hur många baljor Karwan gör i år !


 

 

 


Omgång 3: Romfartuna GIF - Skinnskatteberg SK

Romfartuna GIF                           5-0 ( 3-0 )                          Skinnskatteberg SK

John Sundberg              1-0
Daniel Winge                 2-0
John Sundberg              3-0
Fredrik Abrahamsson   4-0
Fredrik Abrahamsson   5-0

 

Romfartunas hemsida :

Äntligen lossnade det!

Nu spelade vi äntligen som vi ska. Mycket rörligare anfallsspel vilket
gjorde att vi skapade klart fler målchanser.
De första 15 minuterna var ett ställningskrig.
Sen lossnade det och vi började rulla mer boll och då kom målen
som ett brev på posten. 1-0 gör John på ett friläge snyggt
framspelade av Edde. 2-0 gör Winge på straff och 3-0 gör John från
dålig vinkel i straffområdet. 3-0 står det i paus och det känns som om
Romfa har bra kontroll på matchen.
I andra halvleken blir det lite sämre spel men segern är aldrig hotat.
Skinnskatteberg skapar nästan inget farligt läge på hela matchen
och när Edde på ren vilja trycker in 4-0 så är matchen helt stängd.
5-0 kommer av bara farten. Även denna gång är det Edde som
snyggt lobbnickar in den i mål. Snyggt framspelad av Damberg.
Romfa gör en bra match och ett extra stort plus till hela backlinjen
som jobbade riktigt bra.
Matchen  spelare gå till både Oliver och Jacob som gör en felfri match.

// John


Divfive kommentar :

Ja Skinnsberg får det inte lätt i årets div5 ..
Romfa visar att dom kan göra mål utan Holgersson bröderna och
det tror jag dom behövde få veta och uppleva innan det går för
långt av säsongen .
Vet dock inte hur mycket man ska hurra över den här segern
med tanke på Tillbergas 13-0 i premiären ..
Ganska väntad segrare i denna match hur som helst !



Omgång 3: Sörstafors/Kolbäck - Möklinta IF

Sörstafors/Kolbäck                       3-5 ( 1-3 )                    Möklinta IF

                                                                                   Fredrik Hansson          0-1
                                                                                   Fredrik Hansson          0-2
Emil Larsson      1-2
                                                                                   Fredrik Viklund           1-3
Farid Bayesteh  2-3
Emil Larsson      3-3
                                                                                   Fredrik Hansson         3-4
                                                                                   Andreas Stjernfeldt    3-5




SK91`s hemsida :

Chansen fanns men SK-91 tog den inte.

Det blev en jämn drabbning mellan SK-91 och Möklinta.
I en målrik match så stod det 3-3 med tio minuter kvar.
Då avslutade bortalaget med två mål och kvällen blev inte lika munter.

En aggressiv inställning och spel via kanterna var tanken för att besegra
Möklinta på hemmaplan. Det såg vi inte mycket av i den första halvleken.
Det var i stället bortalaget som stod för energin i spelet med tuffa närkamper
och snabba kontringar. Inledningen gav maximal utdelning med 0-2
efter tio minuter. Totalt hade laget fyra målchanser under första delen
av matchen och sätter tre stycken. Effektivitet var ordet. Ljusglimten
var Emil Larssons reducering till 1-2. SK-91 skapade några möjligheter
men Möklinta försvarade sig bra.

Det var oinspirerat på många håll och tränarna hade nog lite att säga i pausen.
Resultatet av paussnacket verkade ha gett resultat. På tjugo minuter hade
hemmalaget både reducerat och kvitterat och trummade på för ett ledningsmål.
Reduceringen stod Farid Bayesteh för då han ur snäv vinkel lät vänsterfoten tala,
fint framspelad av Josef Gheysari. Fem minuter senare var det Emil Larsson
som satte pannan till bollen på Alexander Erikssons inlägg och 3-3.
Nu var Möklinta nere i brygga och det kom flera möjligheter för hemmalaget
att sätta dit ett ledningsmål. Så kom då de sista olycksaliga
 tio minuterna och matchen var förlorad.

Det är bara att bryta ihop och komma igen.
Ny match på söndag mot Grällsta borta och revansch.


Divfive kommentar :

Botten mötet slutade med vinst för nykomlingarna Möklinta som tog årets
första 3 poängare medans Sörsta får vänta på poängen .
Enligt rapporter var det ingen höjdar match .
Sörsta får ta sig i kragen , för det är verkligen ingen höjdar start på serien.
Möklinta kommer nog fortsätta vara ojämna och ta lite poäng då och då .

 

 


Omgång 3: Skultuna IS - Ransta IK

Skultuna IS                             0-0 ( 0-0 )                                   Ransta IK






Skultunas hemsida :

Hemmapremiären mot Ransta blev en match dominerad av
hårt närkampsspel och mycket tjongbollar.
Skultuna var det bättre laget i första halvlek men bjöd in
Ransta i andra som drog ner tempot. Det var en chansfattig
tillställning som inte bjöd på någon riktigt klar målchans och
resultatet 0-0 var väl det mest rättvisa när domaren blåste av matchen.
 Både Ransta och Skultuna plockade sin första poäng för säsongen.

Nu tar vi nya tag och siktar in oss på 3 poäng mot Sura borta på söndag.

Forza Tuna


Divfive kommentar :

Som väntat blev det en jämn och tuff match på kvarnbackavallen.
Trodde dock att Ransta skulle vara det lite bättre laget men deras
anfallsspel verkar inte ha kommit igång . 2 defensivt bra lag men
framåt ser det inte så bra ut än .



Omgång 3 !


Datum         Tid           Plats                          Lag                                         Domare

10-05-06  19:00  Kvarnbackavallen    Skultuna - Ransta                       Danha J Bachiri                 

10-05-06  19:00  Yllevi IP                    SK91 - Möklinta                              Daniel G Silva

10-05-06  19:00  Hökåsen IP             Romfartuna - Skinnskatteberg    Amelin Begovic

10-05-06  19:00  Tallåsen IP             Munktorp - Grällsta                     Mattias Nälgård

10-05-06  19:00  Brandthovda IP       Oden - Norrby SK                        Martin Rehn

10-05-26  19:00  Hubbovallen           Tillberga - Surahammar              Bo Sohlberg

 

 

Tipset

2
1
X
1
1
X



Tyvärr blir omgångens top match mellan Tillberga och Sura framflyttad ..
Har hört att Tillberga inte fick tag i någon konstgräsplan och inte ville spela
på deras hemmaplan för att den inte är i bästa form just nu . Förstår det då
Tillberga säkert spelar bättre på en bra plan .

Skultuna- Ransta kan säkert bli en tuff och gnällig match .
Ransta har stått upp bra i dom 2 inledande matcherna medans
Skultuna spelade lite mer än halva matchen med en man mindre
i deras förra match och säkert är taggade i hemma premiären.

Sörsta - Möklinta kan nog gå lite hur som helst beroende på
vilket lag Möklinta får ihop men jag tror att Sörsta kan vinna
med någon kasse .

Munktorp ska väll inte ha några större problem att ta 3 pinnar
mot Grällsta .

Romfa - Skinnsberg kan också gå lite hur som helst men tror att
Romfa kniper första segern här bara dom börjar göra lite mål .

Oden kan få problem med Norrby om det inte går vägen för dom
i början av matchen . Men tror ändå Oden vinner med någon kasse här.









Tabellen





1.   Tillberga IK  2  2  0  0   16-1   15   6 1 1 0 0 13-0 13 3 1 1 0 0 3-1 2 3
2.   Munktorps BK  2  2  0  0   10-1    9   6 1 1 0 0 8-0 8 3 1 1 0 0 2-1 1 3
3.   IK Oden  2  2  0  0   10-2    8   6 1 1 0 0 6-2 4 3 1 1 0 0 4-0 4 3
4.   Norrby SK  1  1  0  0   2-1    1   3 1 1 0 0 2-1 1 3 0 0 0 0 0-0 0 0
5.   Surahammar FK  1  1  0  0   1-0    1   3 1 1 0 0 1-0 1 3 0 0 0 0 0-0 0 0
6.   Skinnskattebergs SK  2  1  0  1   3-15   -12   3 1 1 0 0 3-2 1 3 1 0 0 1 0-13 -13 0
7.   Romfartuna GIF  2  0  1  1   2-3   -1   1 1 0 1 0 1-1 0 1 1 0 0 1 1-2 -1 0
8.   Grällsta IF  2  0  1  1   1-5   -4   1 1 0 0 1 0-4 -4 0 1 0 1 0 1-1 0 1
9.   Skultuna IS  1  0  0  1   2-3   -1   0 0 0 0 0 0-0 0 0 1 0 0 1 2-3 -1 0
10. Ransta IK  2  0  0  2   1-4   -3   0 1 0 0 1 1-3 -2 0 1 0 0 1 0-1 -1 0
11. Sörstafors/ Kolbäck  2  0  0  2   3-8   -5   0 1 0 0 1 1-2 -1 0 1 0 0 1 2-6 -4 0
12. Möklinta IF  1  0  0  1   0-8   -8   0


Senaste nytt !

Då har säsongen dragit igång för fullt och jag vill påpeka att även bloggen har kommit igång över förväntan !
I dag har vi kommit över 200 strecket för UNIKA besökare på en dag , och ännu återstår några timmar på dagen !

Tack till alla besökare och hoppas ni är hyffsat nöjda iallafall =)
Kom gärna med förslag om hur bloggen kan bli bättre , saknar ni nått ?


/ Mr 5

Omgång 2: Möklinta IF - Surahammar FK

Möklinta IF                                       2-4 ( ? )                                    Surahammar FK

 



Andy`s blogg (Sura) :

3 poäng mot Möklinta
Vi gör en spelmässigt sämre match än mot Ransta men lyckas
tillslut att rättvist ta med oss 3 poäng från Möklinta.

Jag är helt säker på att det kommer vara flera lag som åker
på däng i Möklinta, ett tungt lag att möta med en riktigt bra forward,
plus att Martin Gustavsson som tränar VIK kommer tillföra
mycket när han kan vara med.

Matchen börjar lite fram o tillbaka utan några riktiga chanser
men efter drygt 20 minuter tar Cladde tillvara på en boll som han
läckert sätter 0-1 bakom den långa Möklinta målvakten.
Efter det känns det lite som vi spelar lite bättre och kommer runt bra
på kanterna och skapar många hörnor som blir farliga.
Efter en situation som jag inte ser blåser domaren straff till oss
och Andre slår säkert in 0-2. Skönt med ledning med två mål i paus.

Vi bestämmer oss för att inte bli för bekväma och istället fortsätta
att trycka på framåt. Möklinta slår mycket långt på sin farliga forward
som skapar oreda ett flertal gånger och efter en stund får dom
utdelning och ställningen är 1-2. Nu trycker dom på med mer folk och
får en hörna som tillslut resulterar i 2-2 känns väldigt onödigt och slarvigt.

Vi visar styrka och reser oss, fortsätter att pressa på för ett ledningsmål,
flera missade lägen och ett mål bortdömt för offside.
Tillslut hittar Stigevik in till Lunkan som bara kan sätta dit huvet och
med ca 5 minuter kvar trycka in 2-3.
Möklinta får även en spelare utvisad efter sin andra varning.
Möklinta försöker trycka på för en kvittering men istället i sista
matchminuten kommer Stigevik o Cladde helt fria med målvakten
och Stigevik gör 2-4 sen blåser domaren av.






Divfive kommentar :

Också en väntad seger men man tycker att det borde blivit nån balja mer , samtidigt har jag ingen
anning om hur planen såg ut osv .

 

 

 

 


Omgång 2: Ransta IK - Tillberga IK

Ransta IK                                 1-3 ( 0-1 )                                     Tillberga IK

                                                                                                    Andreas Olsson      0-1
                                                                                                    Andreas Olsson      0-2
                                                                                                    Kevin Gustafsson   0-3
Henrik Larsson   1-3




Tillberga`s hemsida :

SEGER I FÖRSTA GRÄSMATCHEN

Tillberga IK vann enkelt i Ransta med 3-1 och toppar tabellen på maximala sex poäng.
Men den första gräsmatchen för året bjöd inte på något skönspel.
- Det var svårspelat, säger mittbacken David Winberg.


Tillberga, som krossade Skinnskatteberg med 13-0 i premiären, kom till Mullevis
naturgräs utan några viktiga spelare.
TIK vilade bland andra David Curtolo, Johan Svensson och Anvar Affa
som alla dragits med småskador.
En delvis ny startelva ställdes inför uppgiften att lösa upp Ranstas kompakta
och rutinerade försvar på en väldigt hoppig och svårspelad gräsmatta.
I första halvlek var spelet helt okej. Tillberga skapade en del lägen,
Ransta försökte kontra och var på väg igenom ett par gånger.
Då var dock Tillbergas utmärkte målvakt, 16-årige supertalangen Philip Sunell,
bra med och avstyrde lägena.
Strax före paus kom 0-1. Matchens lirare, Axel Ortega, drogs ned i straffområdet
och Andreas Olsson satte bollen stolpe in.
Samme Olsson ökade på till 0-2 i andra halvlek med sitt andra straffmål för dagen
efter att Per Hjerpe rivits ner i fritt läge.
0-3 var riktigt snyggt. Inbytte Jimmy Bohlin slog en lysande genomskärare till
junioren Kevin Gustafsson som sprang sig ren och placerade in bollen.
Ransta reducerade på hörna i slutminuten, men var förstås aldrig i närheten
av att rubba ett Tillberga som gjorde en godkänd insats - inte mer.
- Vi vill rulla bollen och då ser det lite taffligt och oengagerat ibland när vi
kommer ut på en sån här plan, säger mittbacken David Winberg.
- Det var väldigt svårspelat i dag. Vi gjorde det bra efter våra förutsättningar.
Vi saknade ju ändå tre riktigt viktiga spelare. Det är inte bara att åka till Mullevi
och ta tre poäng. Folk trodde vi skulle vinna med 8-0, men så enkelt är det inte.
På fredag är det toppmatch i division 5 då Tillberga och Surahammar drabbar
samman på Hamre IP:s konstgräs.
Återstår att se om TIK hinner få tillbaka någon av de skadade spelarna till dess.




Divfive kommentar :

2 straffar åt Tillberga .. Tycker dom borde ha klarat sig bättre än 3mål varav 2 på straff
men Ransta har visat att dom verkligen inte blir något stryk lag i år och snart väntar
lite "lättare" motstånd och då ska det bli kul att se hur det går för dom .

 

 

 

 

 

 


Omgång 2: Norrby SK - Romfartuna GIF

Norrby SK                                 2-1 ( 2-1 )                                Romfartuna GIF

                                                                                                  
                                                                                                  Daniel Winge 0-1

Samuel Sillén         1-1

Martin Cedervång  2-1





Norrby`s hemsida :

Tre poäng i premiären :

Norrby vinner seriepremiären i division 5 med 2-1 hemma mot Romfartuna GIF.
Första halvlek började annars med att Romfartuna fick en straff efter 5 minuter.
En straff som nog kommer att vara säsongens tveksammaste när serien summeras i oktober.
Mittbacken Daniel Englund ger Romfa-anfallaren en lätt knuff i straffområdet och linjedomaren
som står längre ifrån händelsen än huvuddomaren viftar för straff. Romfa gör inget fel från
11 meter och 0-1 var ett faktum. Norrby hade svårt att kontrollera den usla planen och
Romfa var närmast ett mål men hade inga riktigt heta lägen. Men NSK jobbade sig in i matchen
och det var inte orättvist när Samuel Sillén blev premiärmålskytt i femman för Norrby halvvägs
in i första halvlek. Av bara farten blir Christoffer Thiman nedsparkad några meter utanför
straffområdet och Martin Cederwång slår in frisparken till 2-1 ledning.
Ett resultat som står sig halvleken ut.

I andra hade inte något av laget några speciellt farliga lägen tills Atánas Nikolaev får rött kort,
efter två gula, i mitten av halvleken. Efter det tar Romfa över mer och mer men skapar mest
fram massa hörnor som blir resultatlösa. Trots massivt spelövertag i slutet kan Norrby hålla
undan och bärga tre härliga premiärpoäng.

Bäst i Norrby var Petrus Andersson som slet som ett djur på mittfältet men hela laget ska
ha beröm efter en väl utförd premiär. Nästa match borta på torsdag mot IK Oden.


Romfa`s hemsida :

Inte spelskickliga nog.

Vi kommer till Norrby för att ta 3 poäng men det blir 0. Planen var inte bra men det var lika för Norrby.
Vi börjar bra och tar ledningen på Staff genom Winge. Starkt jobbat av Edde som krigar till sig straffen.
Sen får Norrby direkt 1-1 målet på grund av att vi inte får bort bollen som vi vill.
Första halvleken är jämn och dålig. Inget lag spelar bra men plan bjuder inte till skönspel direkt.
Norrby gör 2-1 på en snygg frispark.

I andra flyttar vi upp laget men här tar det stopp. Vi skapar väldigt få heta lägen på hela matchen.
Vi har ett spelövertag som vi gång på gång bara kastar bort. Istället för att komma runt på kanterna
så försöker vi slå avgörande bollar in i straffområdet alldeles för tidigt som Norrby lätt nickar bort.
Vist som hela matchen såg ut så skulle ett kryss vara mer rättvist men skapar vi inte fler
lägen så vinner man inga matcher.

Kämpa andan var ändå bra och ett plus vill jag ge Jacob som inte vek ner sig.
Även Edde kämpar hela tiden och straffen kom tack vara det.







Divfive kommentar :

 Norrby slår Romfa hemma på svårspelade Norrbyliden . Hade tippat en borta vinst men Norrby upprepade genrepet då
man också vann över Romfa . Den här säsongen har inte börjat vidare bra för Romfa och jag tror dom kommer
få slåss nere i botten i år !


Omgång 2: Grällsta IF - IK Oden

Grällsta IF                                  0-4 ( 0-2 )                                 IK Oden
 

                                                                                                Karwan Saeed Foad  0-1
                                                                                                Karwan Saeed Foad  0-2
                                                                                                Martin Vallo               0-3
                                                                                                Martin Vallo               0-4




Divfive kommentar :

Karwan fortsätter att leverera ! En säker vinst för Oden !








Omgång 2: Skinnskatteberg SK - Skultuna IS

Skinnskatteberg SK                            3-2 ( 1-2 )                             Skultuna IS

                                                                                                     Peter Eriksson  0-1

Mikael Kenneth Ernebrink   1-1

                                                                                                     Danniel Gonzalez          1-2

Mikael Kenneth Ernebrink   2-2

Robin Roos                           3-2






Skultuna`s hemsida :

Då har vi inlett säsong 2010, efter en inställd match mot Norrby fick vi åka upp till
Skinnskatteberg och Masbo IP som inte är deras vanliga hemmaarena.
Nu hjälpte det inte oss när slutresultatet blev 3-2 efter att vi tappat en 1-2 ledning.
Matchen fick en bra start då Peter nicklobbade in 0-1 efter bara några minuter och
skinnsberg var nog fortfarande kvar i omklädningsrummet.
Men hemmalaget jobbade sig tillbaka in i matchen och fick ytterligare hjälp av
Domaren för dagen Daniel Gonzales Silva när han valde att ge Tor sitt andra
gula kort för dagen 35 minuter in på första halvlek.
Men som vanligt vid en man mindre brukar spelarna ta lite mer ansvar och jobba
hårdare vilket ledde till att Skultuna åter tog ledningen efter 1-2 av Gonza
som på en djupledspass av Stahre enkelt passera sin back och tåpajjade
den bredvid målvakten. Skinnsberg hade innan kvitterat till 1-1.
I andra halvlek så var matchen hyfsat jämn där närkamperna var i stort
sett obefintliga, dels för att viljan saknades lite att gå in ordentligt från båda
lagen men också när det väl blev närkamper så blåste domaren
frispark åt ett eller det andra laget.

Gonza fick återigen ett friläge efter ett fint spel inom Gästerna
men avslutet tog i stolpen och studsade ut, medans Skultuna grämde sig öve
r missen så satte Skinnsberg igång en kontring där gamle räven Ernebrink
fint avslutade med en halvvolley över Thomas i målet som var chanslös.
Matchen fortsatte att vara jämn och man märkte inte att
Hemmalaget hade en man mer.
Skultuna hade lägena men Skinnskatteberg hade skärpan och kunde göra
3-2 med 10 minuter kvar. Och där stannade även resultatet.
Så Skinnskatteberg tar sin första 3poängare för året efter
kabrakförlusten mot Tillberga i premiären.

Skinnskatteberg kommer få det svårt iår om det var deras ordinarielag
 som spelade, med en långsam backlinje, ett inte alltför fysiskt mittfält så
står deras hopp till en enkel spelidé och deras fokus på avsluten.

Skultuna tar med sig att trots med en man mindre i 60 minuter så har vi
bud på både 1-3 och 1-4. Men annars var det mycket som saknades,
första touchen, viljan att ta jobbet, närkamperna, sätta lägena och matchovana
på flera spelare. Men vi kommer igen och taggar till Ransta i hemmapremiären.

//Svesse (som missade första 30 minuterna)







Divfive kommentar :

Förväntningarna var väll att det skulle vara jämnt med lite fördel till Skinnsberg med tanke på hemmaplan .
Tror det kunde ha blivit ett kryss om inte Skultuna fått en man utvisad strax innan halvtid .




Omgång 2: SK91- Munktorps BK

Sörstafors/Kolbäck                              1-2 ( 0-2 )                                Munktorps BK

                                                                                                              
                                                                                                        Sebastian Schönfeldt  0-1                     
                                                                                                        Fredrik Gustavsson    0-2  
Mikael Eriksson 1-2

 

SK91`s hemsida :

Två skitmål avgjorde mot Munktorp

I en inte alltför välspelad match så drog Munktorp det längsta strået och vann
med 1-2 efter 0-2 i halvtid. Äntligen en match med lite känslor och aggressivitet.
Det är bara några kilometer mellan orterna så här skulle det smälla.
Bortalaget visade upp den hetare viljan under första halvlek utan att för den
skull skapa speciellt mycket. De båda målen var bjudningar från SK-91s sida så
det kändes inte helt rättvist efter 45 minuter. Något skönspel var det aldrig tal om
utan det var kamp om bollen i varje moment.

- Vi pratade i halvtid om att vara mer aggressiva och att fokusera på spelet,
sade tränaren Joachim Thelin.

Det gav resultat direkt. Mikael Eriksson drog på ett långskott som inte Munktorps
målvakt fick något grepp om och det var reducerat. Klockan stod på 48 minuter.
Nu hade SK-91 en bra period. Först efter 70 minuter spelade bortalaget till sig
halvlekens första målchans och Munktorp tog över tillställningen några minuter
 framåt innan hemmalaget åter kom tillbaka i matchen.
Viktor Thurby hade två möjligheter men tyvärr så gick det inte vägen.

- Det känns lite surt. Jag tycker vi var värda en poäng. Vi var inte ett dugg sämre än
Munktorp och då ska de vara ett topplag i femman.
Nu gäller det att hålla huvudet högt och tänka positiva tankar så kommer det att
lossna mot Möklinta på torsdag, avslutar Joachim Thelin.


 

Divfive kommentar :

Verkar ha varit en jämn tillställning med en ganska förväntad segrare.



 


RSS 2.0