Omgång 2: Norrby SK - Romfartuna GIF

Norrby SK                                 2-1 ( 2-1 )                                Romfartuna GIF

Daniel Winge 0-1

Samuel Sillén         1-1

Martin Cedervång  2-1

Norrby`s hemsida :

Tre poäng i premiären :

Norrby vinner seriepremiären i division 5 med 2-1 hemma mot Romfartuna GIF.
Första halvlek började annars med att Romfartuna fick en straff efter 5 minuter.
En straff som nog kommer att vara säsongens tveksammaste när serien summeras i oktober.
Mittbacken Daniel Englund ger Romfa-anfallaren en lätt knuff i straffområdet och linjedomaren
som står längre ifrån händelsen än huvuddomaren viftar för straff. Romfa gör inget fel från
11 meter och 0-1 var ett faktum. Norrby hade svårt att kontrollera den usla planen och
Romfa var närmast ett mål men hade inga riktigt heta lägen. Men NSK jobbade sig in i matchen
och det var inte orättvist när Samuel Sillén blev premiärmålskytt i femman för Norrby halvvägs
in i första halvlek. Av bara farten blir Christoffer Thiman nedsparkad några meter utanför
straffområdet och Martin Cederwång slår in frisparken till 2-1 ledning.
Ett resultat som står sig halvleken ut.

I andra hade inte något av laget några speciellt farliga lägen tills Atánas Nikolaev får rött kort,
efter två gula, i mitten av halvleken. Efter det tar Romfa över mer och mer men skapar mest
fram massa hörnor som blir resultatlösa. Trots massivt spelövertag i slutet kan Norrby hålla
undan och bärga tre härliga premiärpoäng.

Bäst i Norrby var Petrus Andersson som slet som ett djur på mittfältet men hela laget ska
ha beröm efter en väl utförd premiär. Nästa match borta på torsdag mot IK Oden.

Romfa`s hemsida :

Inte spelskickliga nog.

Vi kommer till Norrby för att ta 3 poäng men det blir 0. Planen var inte bra men det var lika för Norrby.
Vi börjar bra och tar ledningen på Staff genom Winge. Starkt jobbat av Edde som krigar till sig straffen.
Sen får Norrby direkt 1-1 målet på grund av att vi inte får bort bollen som vi vill.
Första halvleken är jämn och dålig. Inget lag spelar bra men plan bjuder inte till skönspel direkt.
Norrby gör 2-1 på en snygg frispark.

I andra flyttar vi upp laget men här tar det stopp. Vi skapar väldigt få heta lägen på hela matchen.
Vi har ett spelövertag som vi gång på gång bara kastar bort. Istället för att komma runt på kanterna
så försöker vi slå avgörande bollar in i straffområdet alldeles för tidigt som Norrby lätt nickar bort.
Vist som hela matchen såg ut så skulle ett kryss vara mer rättvist men skapar vi inte fler
lägen så vinner man inga matcher.

Kämpa andan var ändå bra och ett plus vill jag ge Jacob som inte vek ner sig.
Även Edde kämpar hela tiden och straffen kom tack vara det.

Divfive kommentar :

Norrby slår Romfa hemma på svårspelade Norrbyliden . Hade tippat en borta vinst men Norrby upprepade genrepet då
man också vann över Romfa . Den här säsongen har inte börjat vidare bra för Romfa och jag tror dom kommer