Liverapport Tillberga IK - Surahammar FK

30 kr i inträde . .
Nu har mobilen fått sändning och matchen är i gång .
Ca 60 pers i publik. ( Kändes det som men källor säger 150! kanske några som betalade 2-3 ggr  , hehe )

- Sura kör igång matchen med avspark .

-Börjar jämnt , lagen känner lite på varandra.

-Tillbergas Victor Holm får ett bra läge men skjuter utanför .

-Tillberga har något mer boll men inga farliga chanser skapas , av något lag .

-Gult kort tillbergas nr 12 Johan Svensson .

-Annars ganska snällt på planen.

-Gult kort tillbergas nr 20 Andreas Olsson .

-1-0 Tillberga Självmål .

-Varning Suras nr 18 Mattias Bark.

-Slut på första halvlek.

15 myggbett senare så kör vi igång andra halvlek .

-Tillberga skapar en farlig målchans som leder till hörna , som även den blir farlig och ny hörna. Den nickas undan till en 3:e hörna irad .

-Gult kort suras nr 12 Mikael Läppeniemi .

-Jämnt spel i en helt ok div5 match , men hade förväntat mig mera .

-Tillberga har haft nått halvläge och om Suras Robin Stigevik hade släppt lite boll skulle nog sura gjort 1 mål iallafall .

-Friläges utvisning nr6 Andreas Alm i sura .

-Farligt frisparksläge för tillberga strax över .

-3 farliga lägen i rad för Tillberga , ribba , grymm räddning och tätt utanför .

-Tillberga har tagit över helt .

-2-0 tillberga nr 16 David Curtolo .

-3-0 tillberga nr 16 David Curtolo.

-4-0 nr 21 Jimmie sjöstrand.

-5-0 nr 18 Henrik Gustafson.

- Matchen dog efter 2-0 och det vart Tillberga för hela slanten.

STORSEGER I SERIEFINALEN

Tillberga IK visade klass när Surahammar kördes över i seriefinalen på Hubbovallen.
Inför ögonen på ca 150 personer vann hemmalaget med hela 5-0.
Inhopparen David Curtolo avgjorde matchen med 2-0 och 3-0 i mitten av andra halvlek.

Båda lagen hade fem raka segrar inför onsdagens, sedan tidigare uppskjutna, toppfight på Hubbovallen.
Surahammar drog tillbaka sina offensiva kantspelare en aning och spelade mer 4-5-1 än det vanliga 4-3-3, ett ganska väntat drag.
Tillberga hade ett mycket stort bollinnehav men bortalaget slet som vanligt bra och höll 0-0 i en halvtimme. Då ryckte Victor Holm loss på högerkanten och slog ett hårt inlägg som gick via Suras mittback Andreas Alm in i mål.
1-0 stod sig till paus. Andra halvlek inleddes med ett rejält Tillberga tryck. Victor Holm, Per Hjerpe och Axel Ortega hade alla vassa lägen men 2-0 dröjde.
Sura fick det ännu tyngre när Andreas Alm frilägesutvisades. Victor Holm var helt fri och Alm drog ner honom i tröjan, solklar utvisning.
Inhopparen David Curtolo svgjorde matchen. 2-0 tryckte han in från nära håll efter ett vackert förarbete av Ricard Santana som var mycket bra på vänkerkanten i andra halvlek.
3-0 sköt Curtolo med vänstern lågt vid bortre stolpen.
Tillberga hade med tolv minuter kvar 3-0 och totalt grepp om matchen. Då överraskade tränaren Stefan Brandberg alla med att dra upp vänsterbacken Jimmie Sjöstrand på topp och gå ner på en trebackslinje.
Tre minuter senare gjorde Sjöstrand 4-0...
Matchens sista mål gjorde Tillbergas målmaskin Henrik Gustafson som tryckte i bollen på nära håll efter ett nytt snyggt förarbete från Santana, den här gången på högerkanten.
Surahammar häll siffrorna nere så länge de orkade och var elva man. Men redan innan utvisningen låg 2-0 i luften och faktum är att bortalaget inte hade ett ordentligt avslut på mål på hela matchen.
Jimmie Sjöstrand utsågs till matchen lirare, men det var ingen som föll ur ramen den här kvällen.

Andys blogg ( Sura ) :

Första förlusten kom ikväll mot ett bra spelande Tillberga. Tyvärr blev siffrorna lite väl stora och slutade 5-0.
Matchen började med att Tillberga förde spelet och det tog ca 20 minuter innan vi kom igång och när vi började spela bra kom Tillberga i ett anfall där man lyfter in bollen i straffområdet och när Alm ska rensa bort bollen får han felträff och tyvärr slår in den i eget mål.
Tyvärr får Forsman en liten sträckning i skinkan och blir tvungen att byta.
Mycket långbollar från båda lagen och inte så många klara chanser så 1-0 i paus.

I 2.a äger Tillberga mest boll och vi kommer inte fram till några bra lägen.
20 minuter in i 2.a halvleken kommer en Tillberga spelare fri och blir fälld, Alm åker på en frilägesutvisning.
Nu tappar vi allt spel och det är Tillberga för hela slanten.
Med 25 minuter kvar gör Tillberga 2-0 och då går luften ur oss totalt, uppgivna och utan ork rinner det på och 3.an 4.an o 5.an rullar in lite onödigt kanske men ser man till hela matchen så vinner Tillberga rättvist, men om inte utvisningen kommit så kanske vi kunnat hota lite...men men..så är det och så blev det!

Tillberga kommer gå igenom serien hur enkelt som helst, blir förvånad om dom tappar någon poäng.
Med en bred och bra trupp så är vägen till 4.an så gott som klar redan.

Tyvärr har vi åkt på några sträckningar så hoppas att dom är friska snart för vi behöver alla spelare tillgängliga.