Resultat omgång 7

Sörstafors/Kolbäck                           4-1 ( 1-1 )                            Ransta

1-0 Josef Gheysari
                                                                                           1-1 Fredrik Johansson
2-1 Mattias Kalnins
3-1 Mattias Kalnins
4-1 Farid Bayesteh

SK91`s hemsida :

Regn strax innan matchen. Uppehåll och lite vind i första halvlek och storm i andra. Det var ingredienserna under dagens match mot Ransta IK på Yllevi. Hemmalaget behärskade den våta planen och vinden bäst och vann komfortabelt, till slut, med 4-1 (1-1).

- Vi sade innan matchen att inställningen skulle vara på topp från början och  att vi skulle spela en bättre fotboll, sade tränaren Joachim Thelin.

Nu börjar planerna bli bättre och det märktes under den första halvleken då bollen fick göra jobbet. SK-91 stod för det mesta bollinnehavet och de gånger Ransta hade en möjlighet var bjudningar från hemmalagets sida. Efter 28 minuter tog SK-91 ledningen. Emil Larsson dribblar bort två spelare och serverar Josef Gheysari en passning. Josef trycker sig förbi en försvarare och placerar bollen - med vänster fot - i mål. Ranstas kvitteringsmål kommer strax innan halvtidspausen. En felaktigt dömd hörna resulterar och 1-1.

I väntan på andra delen av matchen så ökar vindstyrkan maximalt. Det är rena stormen. Som tur är så regnar det inte för då hade nog inte många själar stannat kvar för att bevittna matchen till sitt slut. SK-91 hade fördelen att spela i medvinden under de sista 45 minuterna.

Junioren Mattias Kalnins tar rubrikerna i andra halvlek. Han byter av Majid Bayesteh på topp och börjar med att ge hemmalaget ledningen med 2-1. Tio minuter senare håller han sig framme igen och skjuter in trean. Ett bra dagsverke på en spelad kvart. Ransta tappar allt och SK-91 tar över i medvinden. Farid Bayesteh har en kanon i ribban och nämnde Mattias är fri. Det blir till slut Farid som spikar slutsiffrorna till 4-1 då han skjuter en frispark direkt i mål. Lite hjälp har han av vinden, som ställer Ranstas målvakt.

- Riktigt kul det här, säger en glad Joachim Thelin. Fjärde raka och fyra mål och vi vinner klart. Riktigt bra från vår sida. Nästa helg är det Surahammar på bortaplan och de ska få sig en match, avslutar Joachim.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Romfartuna GIF                       0-2 ( 0-2 )                            Skultuna IS

0-1 Andreas Svahn
                                                                               0-2 Peter Ericsson

Romfartunas hemsida :

Tungt, bara tungt.

Jag vet inte riktigt vad man ska skriva. Ett derby. Var vi heta? NEJ. Kämpade vi som man ska i ett derby? Nej. Ville Skultuna vinna mer än oss? JA. Vi förlorar med 0-2 och de är rättvist. Vi skapar inga riktiga farligheter på hela matchen. Vi är inte heta nog och orken ser inte ut att finnas där. Skultuna vinner helt rättvist med 0-2 och ska vara nöjda med sin match. Vi får bara hoppas att vi kan bättre än så här. För vi var dåliga. Riktigt dåliga. 2 som byttes in och försökte var Matte B och Måns som går in och gör ett bra inhopp. Och då börjar vi skapa lite lägen. Men de krävs 11 hårt jobbande spelare för att vinna en match och vi verkar inte ha förstått detta. // Mycket besviken John

Skultunas hemsida :

( Det liiiiiiiiiilla referatet .... Svesse , sluta ta upp hela min blogg med dina referat =P )

Första segern !

Då gästade vi Romfartunas hemmaplan, Hökåsen. Vädret var kanon, stämningen var kanon och resultatet var kanon.

Känns som hela truppen fortfarande går med ett leende på läpparna efter derbysegern mot "lillebror".

Romfartuna öppnade med lite derbykänslor när dom smällde på rätt friskt i början, några sena smällar från båda håll men domaren tog tag i det tidigt, som förövrigt var riktigt bra, vi reste oss varje gång och bjöd tillbaka, efter en 5-10 minuter kändes det som Romfartuna blev lite fundersamma över att vi bjöd upp till dans ordentligt och de tappade nästan all vilja som behövs i ett derby.
Medans vi slöt oss samman som ett lag och tog tag i matchen ordentligt.

0-2 Segern var helt rättvis, Romfartuna hade egentligen inget riktigt riktigt farligt läge, utan en klack i första som gick utanför stolpen, men Tonken var där och sen ett inlägg som rann igenom hela försvarat men ingen grönvit spelare fanns nära.
Jag trodde faktiskt att Romfartuna skulle med mer vilja, med tanke på fjolårets resultat där vi vann med 2-4, men vi ville verkligen vinna denna matchen och det syntes.

Vi fortsätter med vårt grymt stabila försvar, där vi spelar både aggressivt och fysiskt. Och vi försvarar verkligen med hela laget, hela vägen från forwards ner till slipsen där bak. Båda våra mål kommer lite turligt, men den turen hade vi förtjänat idag. Där första målet kommer efter att Svahn slår ett inlägg på en frispark, målvakten är helt ensam ska bara plocka ner den men vill ta det säkert(?) och studsar ner den i backen för att ta den på uppstudsen igen, men den träffar antingen foten, eller en tuva hur som så studsar den in i eget mål och Svahn får göra sitt för karriären lättaste mål )
Andra målet kommer efter att Max (sicket nyförvärv) tar sig förbi sin försvarar ska gör ett skottpassinlägg efter backen som en Romfaförsvarare ska rensa bort men får lite felträff (alldeles vid straffområdes linjen) bollen flyger i en hög båge lite bakåt mot deras mål, där får Peter gå upp ostört och nicklobbar den över Romfartunas målvakt.

Matchen finns egentligen inte så mycket att skriva om förutom att vi för dagen var hetare på alla positioner än Romfartuna och deras tränare kan inte vara nöjd med sina spelares inställning, men de kommer garanterat komma med en riktig revanschlusta till returen.

Annars vill jag berömma Domaren för dagen Alexander Milovanovic är lite yngre men tog tag i matchen direkt, blåste på frisparkar, viftade inte kortet helt plötsligt men framförallt lät han spelet flyta på lite mer, där ordentliga närkamper (axel mot axel) tilläts men snack stoppade. Kul att se med en Domare som lät matchen flyta på utan att gå överstyr.
-----

Tonken - Sattes aldrig på riktigt prov, men är en stor del till att vi har så få insläppta med sin kommunikation med backlinjen. Tar sin andra Clean Sheet för säsongen, grymt!
Svesse - Huserade idag på Vänsterbacksplatsen, Skultunas egna Erlingmark (för er som inte har åldern för att veta vem det var så finns följande wiki länk http://sv.wikipedia.org/wiki/Magnus_Erlingmark ). Kändes stabilt, känns dock som man försvinner ur spelet långa stunder. Il capitano skrek lite också.
Svahn - Gick in som mittlås med Tor, säkerheten personifierad, håller i trenden att det är mittbackarna som gör mål i laget )
Tor - Oerhört värdefull med sin snabbhet och sin inställning, måste vara en mardröm för motståndarforwards att möta. Hjälper även Tomas när foten tar slut och dunkar insparkar.
Jocke - Fortsätter visa sin oerhörda vilja och fick jobba på en del då Romfartuna försökte spela mest på den kanten under större delen av matchen.
Ekstrand - Har inte riktigt lossnat med att komma förbi sin backar som han gjorde nonstop förra året, men har fått flyttar runt mer i år, spelade även på topp i slutet. Är också grymt värdefull med sin kondition och inställning, sätter grym press på backarna med att alltid löpa, både defensivt och offensivt
Hampus - Har gjort grymma framsteg i år tycker jag, har blivit mer av en ledare och tar för sig mer i närkamperna, jobbar på riktigt mycket i omställningarna och snackade inte till sig ngt kort idag )
Stahre - Vad säger man, måste avverka en mil varje halvlek ) Hjälper oss i försvaret med ordentliga omställningar och ger laget pepp.
Morad - Jobbar på varje match, varje träning. Har fina inlägg men kom inte riktigt till inläggslägen under matchen. Tar också för sig på träningarna och skriker till om det börjar bli dåligt fokus.
Hames - Abbonerade på ett Offsidekort under matchen, och hade väl inte världens bästa match, men ibland har man såna matcher och han glimmade till några gånger, har en hög högsta nivå och har jobbat på bra vissa träningar, om han knyter näven och ger sig fan på att jobba hela tiden kommer det att lossna.
Peter - Gjorde mål, fanns på rätt plats vid rätt tid, ensam i interna skytteliga. Ett efterlängtat mål. Jobbar på kopiöst även han, och får mer understöd i 4-4-2 och vi anfaller längre fram i banan vilket gynnar vår lilla boxspecialist.
----
Engvall - kom in idag igen och fortsätter att vilja spela boll. Härligt att se.
Bertilsson - Fick också spendera hela matchen på bänken, är back och hela backen linjen spelade samtliga 90 minuter. Visat bra go på träningar och har en fin fot.
Magnus - Fick inte spela är precis som Bertilsson back och där spelade alla från start till slut, men har visat bra inställning och smäller på på träningarna. Blev "målskytt" enligt domaren ).
Max - Vårt senaste nyförvärv som det har tjatats på ett tag, visade direkt att han var en riktigt lyckad scoutning ) där han slog inlägget som hamnade hos peter vid 0-2 målet. Sprang på bra och kul med en vänsterfot, enda att klaga på var ju att han ville köra VM94 varianten när Svesse tänkte dra upp den i krysset på en frispark, och säger ngn VM94 så måste man försöka med en frisparksvariant ala VM94. )

Det var allt för denna gång och GRYM MATCH gubbar!

2-2  Mathias Hållén

Norrby SK                             0-2 ( 0-0 )                       Möklinta IF

0-1 Fredrik Hansson
                                                                           0-2 Per Joakim Leander

Norrby`s hemsida :

Norrby blev i och med dagens förlust mot Möklinta nedpetade till sista platsen eftersom Skultuna IS samtidigt vann borta mot Romfartuna GIF.

I första halvlek var det ganska jämnt spel men det var Möklinta som fick den första farligheten då man sköt i stolpen från långt håll. Något senare fick Möklinta straff då ett inlägg damp ner på Daniel Englunds hand. Solklar straff även om det är en tråkig situation det blir utav. Som extra salt i såren snackar Daniel till sig en varning som gör att han är avstängd nästa match. Straffen förvaltas inte bättre än att bollen slås i ribban. Annars har båda lagen lite chanser till ledningsmål innan halvleken var slut, men 0-0 i halvtid.

I andra halvlek tar NSK tag i taktpinnen direkt men det är Möklinta som tar ledning då deras anfallare får på en träff på volley som slinker in på målvakten Jonathan Muukkonens högra sida. Efter det har Norrby en bra period där man får två mål bortdömda. Det första tveksamt då Fredrik Larsson slänger sig fram på ett instick och det andra helt fel då Christoffer Thimans inlägg seglar hela vägen in och slås ut igen. Direkt efter kommer kallduschen då Möklinta kan göra 2-0 då en MIF-spelare nickar in en retur i öppet mål. Norrby försöker forcera till en reducering och man har bud på mål men nollan hålls intakt av Möklintas målvakt.

Bäst idag vikarierande vänsterbacken Gabriel Andersson som knappt gör ett fel. Även Petrus Andersson på mitten ska ha extra beröm tillsammans med Fredrik Larsson. Negativt är att både Nisse Eriksson och Emil Johansson får lämna planen på grund av skador. Hur allvarligt det är återstår att se.

Femte raka förlusten och nu kommer en viktig period med måste matcher mot först Skinnskattebergs SK, sen den uppflyttade mot Skultuna IS för att sedan avsluta med ett derby hemma mot Ransta IK. Minst 6 poäng i de tre matcherna är nog ett måste.

IK Oden                              2-3 ( 1-3 )                      Tillberga IK

0-1 Victor Holm
                                                                      0-2 Henrik Gustafson
1-2 Ayman Hadrous
                                                                      1-3 Victor Holm
2-3 Joacim Thunberg

Tillberga`s hemsida :

Tillberga IK gjorde säsongens hittills sämsta insats på Brandthovda IP.
Ändå räckte det till tre poäng mot IK Oden.
TIK vann med 3-2 efter två mål av Victor Holm och ett av Henrik Gustafson.

Efter storsegern, 5-0, mot Surahammar väntade bortamatch mot seriefyran IK Oden för serieledande Tillberga IK.
Planen var att starta aggressivt och försöka knäcka hemmalaget snabbt. Det gick kanon. 0-2 redan efter fem minuter efter mål av Holm och Gustafson.
Tillberga gjorde en okej första halvlek, absolut inte mer. Efter de två snabba målen vaggades spelarna in i Odens sega tempo och det fina spelet från Suramatchen fanns inte riktigt där, bara några få ljusglimtar då och då.
Oden reducerade på frispark innan Victor Holm gjorde sitt andra mål med en bredsida vid bortre stolpen. 1-3 i paus var en betryggande ledning.
Andra halvlek är det bara att glömma. Tillbergas spelade långt ifrån sin kapacitet, framför allt i det offensiva spelet, och det straffade sig när Oden tryckte in en reducering och fick hopp om poäng på slutet.
Förutom en halvchans blev det aldrig riktigt farligt för en kvittering. Oden lyfte långt på sina nickstarka anfallare men Tillberga höll undan till säsongens sjunde raka seger.
Bäst i TIK var den evigt unge högerbacken Anvar Affa som varit tongivande i stort sett varenda match han spelat den här säsongen. Även de andra i backlinjen gör en stabil match. Målen kommer på två fasta situationer.
Framåt kan Tillberga flera klasser bättre och bör försöka hitta de klasserna till på lördag då det är stor seriefinal på Hubbovallen som gästas av Munktorp.

Munktorps BK                                   0-2 ( 0-2 )                                 Surahammar FK

0-1 Kristoffer Forsman
                                                                                          0-2 Matthias Bark

Suras hemsida ( Andy ) :

Viktig vinst mot Munktorp

Vi tog en otroligt viktig seger idag borta mot ett obesegrat Munktorp, matchen slutade 0-2

Tycker inte att segern är hotad någongång.
Munktorp har ett riktigt bra läge att kvittera men en nick från nära håll går över.
Det hade snarare kunnat bli både 3 o 4-0.
Vi skapade många chanser, både Stigevik o Forsman va riktigt heta där framme idag.
Forsman har hittills gjort sin bästa säsong på mycket länge, ser otroligt pigg o spelsugen ut hela tiden.
Hoppas att det håller i sig hela säsongen.

Matchen börjar lite fram o tillbaka, efter ca 20 minuter slår Robin en hörna som Forsman får dit huvudet på och ställningen är 0-1, skönt att vi får dit en hörna.
Med ca. 10 minuter kvar av 1.a halvlek får Cederborg känning i baksidan!! och Mattias Bark kommer in och han är inte inne länge på planen innan bollen dimper ner på fötterna innanför straffområdet och han klipper till bollen rätt upp i nättaket. Skönt. 0-2 i Paus

I 2.a halvlek skapar inte Munktorp någon riktig chans och istället är det vi som får massor med kontringar där vi inte lyckas få dit bollen.
Munktorp får en spelare utvisad efter sin andra varning.
Vet inte om Munktorp hade någon borta idag men jag trodde att dom skulle vara betydligt bättre.
Dom får nog en ordentlig omgång av Tillberga nästa match.

Bäst idag: Forsman och Johan