Resultat omgång 5

Munktorps BK                            3-2 ( 1-1 )                                  Skinnskatteberg SK

0-1 Mattias Sundberg
1-1 Mikael Karlsson
2-1 Kristoffer Nilsson
                                                                                      2-2 Mikael Ernebrink
3-2 Anders Juhlin

Munktorps hemsida :

Vi mötte ett Skinnsberg som ryckt upp sig på sistone och bjöd på hårt motstånd. På den otroligt blöta planen (paradoxalt med tanke på värmeböljan) började de bäst och vi hade svårt att etablera något spel. Efter bara några minuter gjorde SSK 0-1 på frispark och vi fick uppförsbacke direkt. Vi jobbade oss tillbaka in i matchen något sånär men den första halvleken var allt annat än bra från vår sida. Visserligen skulle Nilsson kanske haft en straff, det blev farligt nästan varje gång på Sebbes frisparkar och Zeke kvitterade med bara några minuter kvar med årets drömmål - han kom på andravåg och snappade upp en bortnickad hörna på helvolley och det hårt pressade Zidane- skottet satt rakt upp i taket. Hur snyggt som helst och det kandiderar nog till årets mål alla kategorier i hela världen.

Den andra halvleken har jag svårt att referera. Blev utbytt i halvtid mot Paulsson (det blev lite ommöbleringar) och mitt i den andra halvleken var jag tvungen att kasta in handduken pga något migränliknande - men vi gör ett försök.

Skinnsberg som bara hade en avbytare med tröttnade något och vi kunde flytta fram i positionerna. Det gav resultat kvarten in i halvleken då Nilsson kunde stöta in bollen efter Sebbes hörna. Repliken från Skinnsberg kom per omgående. Direkt efter avspark stod de blåklädda för en regelrätt upprullning som slutade med att den gamle måltjuven Ernebrink kunde rulla in 2-2 i tom bur.

Det skulle ändå bli en MBK-seger efter ett tredje mål till följd av en hörna. Anders Juhlin nådde högst och blev stor matchvinnare då han knoppade in 3-2.

Full pott efter fem omgångar är givetvis ett styrkebesked och vi ska vara nöjda att vi vinner en sån här match då spelet inte alls stämmer långa stunder. Samtidigt vet vi att Skinnsberg är ett bra lag när de har alla spelare med (som igår) och att de kommer att börja plocka poäng snart, en uddamålsseger mot dem är absolut inte dåligt.

Nästa match är borta mot Ransta på fredag, förhoppningsvis fortsätter vi vinna då också.

Divfive kommentar :

Skinnsberg var nära att upprepa ovagjort mot ett toplag men MBK kunde avgöra med 12 min kvar av matchen .
Detta skulle MBK bara vinna , och de gjorde man !

---------------------------------------------------------------------------------------------

Grällsta IF                               0-5 ( 0-2 )                 Möklinta IF

0-1 Fredrik Viklund
                                                                            0-2 Självmål
                                                                            0-3 Självmål
                                                                            0-4 Fredrik Hansson
                                                                            0-5 Talan Pirmosa

Bosse Sohlberg fick vifta med kortleken hela 7 gångar !
Han brukar inte vifta allt för mycket med korten så det kan nog ha varit en tuff och grinig match.
5-0 är en säker seger , dock hade det varit jämnare om Grällstas mål hade varit i rätt kasse !

Sörstafors/Kolbäck                     2-1 ( 1-0 )
                          Norrby SK

1-0 Alexander Eriksson
                                                                                       1-1 Emil Johansson
2-1 Sebastian Benits

SK91`s hemsida :

Oavgjort med tio minuter kvar. Då trycker sig Sebastian Benits förbi sin försvarare och stänker in segermålet. En rättvist 2-1 seger sett till hela matchen.

Första kvarten gick till hemmalaget med bra passningsspel och några målchanser. Redan efter en minut skjuter Farid Bayesteh ett skott, som Norrbys målvakt får rädda till hörna. Några minuter senare tar SK-91 ledningen. Emil Larsson tar ner bollen och bröstar den vidare till Alexander Eriksson, som klipper till direkt. Ett bra skott som går i mål och 1-0. En extra födelsedagspresent till en nybliven tjugoåring. Även Majid Bayesteh är nära att måla. Efter nämnda kvart så dör matchen liksom. Det är kamp och energi men det skapas inga målchanser. Båda lagen är duktiga på att försvara sig på den hala planen. Det är fasta situationen som gör att matchen känns spännande. Och där har SK-91 övertaget.

- Vi pratade i halvtid om hur vi skulle försöka utnyttja Norrbys högt ställda backlinje. Anfallarna skulle komma i djupled på bollarna som smet in bakom backlinjen. Sedan skulle vi fortsätta med vår aggressivitet och vilja, sade tränaren Joachim Thelin.

Det höll på att lyckas vid några tillfällen i andra. Närmast var Viktor Thurby med ett stolpskott. Norrby kändes bleka och det var inte rättvist när kvitteringen kom i 77:e minuten. En påpasslig brytning och ett välriktat skott ställer Lars Hellström i hemmamålet. Vi som kan vår historia angående Norrbymatcher de senaste åren vet att SK-91 gått segrande ur de flesta. Så även denna gång. Sebastian Benits hugger på ett inspel och i kamp en försvarare trycker han in bollen i mål och 2-1. Norrby har inte mycket att sätta till de sista tio minuterna utan SK-91 kan ta sin andra seger för säsongen.

Det fanns en spelare till som firade sin födelsedag för några dagar sedan, Mikael Eriksson. Och som vanligt var han motorn i SK-91s spel. Några Norrbykillar kommer säkert att känna av ömhet i kroppen efter mötet med Mikael Eriksson.

- Skönt med tre nya poäng. Även om spelet inte fungerar så bra så visar vi bra inställning på samtliga spelare. Vi krigar till oss segern, sade tränaren Joachim Thelin.

Norrby`s hemsida :

Norrby förlorade sin tredje raka match efter 1-2 borta mot Sörstafors/Kolbäck på Yllevi IP.

Som det sett ut den här säsongen så släpper NSK in ett tidigt mål. En SK-spelare får prickskjuta in målet någon meter utanför straffområdet efter att försvaret inte fått bort bollen. Resten av halvleken var mest ett krigande på mittplan. SK91 sprang offside 10-15 ggr medan NSK aldrig riktigt kom fram till något avslut.

Andra halvlek fortsatte precis som den första slutade men där SK91 var strået vassare och var nära att utöka sin ledning då deras anfallare sköt bollen i stolpen från nära håll. Med 20-25 minuter kvar ropar en SK-spelare det mindre lämpliga smeknamnet för en kvinnas könsorgan och linjedomaren vinkar till sig huvuddomaren. Alla som kan reglerna vet vad det betyder. Alla utom den domare vi hade i den matchen, gula kortet kommer upp ur fickan. Kanske inget avgörande ögonblick men visst hade det varit en fördel att jaga kvittering mot 10 man istället för 11 plus att spelaren i fråga var en av Sörstas bästa i matchen. Men NSK kan kvittera ändå när Emi Johansson snyggt lobbskjuter bollen över målvakten och in i mål. Sen kommer kallduschen när SK med 10 minuter kvar kan slå in segermålet då deras anfallare fick stå ganska oattackerat när han la in bollen.

Bäst i Norrby var Petrus Andersson som slet kopiöst på mitten men även Martin Cederwång ska ha beröm för sitt fina försvarsspel.

Alltid tungt att tappa poäng i slutet av matchen, defenitivt när det redan hänt en gång i år. Det här var en match där poäng skulle kunna vara guld värt. Nu väntar två måste-derbyn först mot Grällsta IF och sedan Möklinta IF. Båda hemma på Norrbyliden.

Ännu en jämn match som avgörs i slutet ! Jämt till antal mål iallafall sen vet jag inte om det var jämn spelmässigt .
SK verkar ha kommit igång lite nu och poängen börjar trilla in !
Norrby tror ja plockar lite poäng i dom 2 kommande matcherna iallafall.

IK Oden                                       4-0 ( 3-0 )                            Ransta IK

1-0 Karwan Saeed Foad
2-0 Karwan Saeed Foad
3-0 Osman Affa
4-0 Ayman Hadrous

Odens hemsida :

Oden är obesegrade efter 5 matcher

förutsättningarna inför matchen var väl inte dom bästa. Mittbacken Robin var avstäng och startelvan fick kastas om och Erik fick kliva ner och spela mittback och de gjorde han felfritt. vi fick bara ihop 13 spelare till dagens match eftersom många spelare var skadade. Men de va ett laddat gäng som var revansh sugna eftersom man bara fick 1 poäng från förra matchen mot skinskatteberg. Oden börjde matchen bra och lyckades få igång ett bra och snabbt passningsspel. 1-0 gör Karwan med en snygg yttersida som gick rakt upp i krysset assisten var inte dålig den heller vallo klack var det klass på . 2-0 kommer efter en hörna där karwan stark trycker in bollen i mål ( ass: Aiman) . Oden fortsatte att trumma på och 3-0 gjorde unga Osman på en placerad volly efter en snygg chipp från karwan. halvtidsresultat slutade 3-0.

Oden slapnade av en del i andra halvlek och det blev bara ett ¨mål i andra halvlek på en direkt slagen hörna av Aiman.

vi borde ha fortsatt med att spela runt bollen som i första halvlek. Juniorerna Esmin och kristoffer ( smoothe ) hoppade in i andra halvlek och gjorde en riktigt bra match , väldigt bra av grabbarna at komma in och ta för sig,

Matchens delikatess stod Osman för när han med sulan tunnlade deras back.

måste även ge beröm till försvaret och micke som höll nollan. Matchens lirare delades ut till vallo som kämpade och slet på mitten. Anfallarna Karwan och Osman stod tillsammans för 3 mål och förtjänar även dom beröm.

Nästa match spelas söndag 23/5 borta mot surahammar och de kommer bli en jämn och tuff match..

Allt i sin ordning , Karwan gör mål och Oden vinner igen .

Romfartuna GIF                              2-5 ( 1-3 )                        Surahammar FK

Sura`s hemsida :

Matchen mot Romfartuna började strålande med ett snyggt frisparksmål av Stefan i 6.e minuten.
Efter det går vi ner oss lite och Romfa ligger på lite men utan att skapa någon riktig chans.
Ett snyggt anfall ända nerifrån backlinjen och upp till Forsman som snyggt bröstar ner bollen till Lumpan som drar dit bollen snyggt i mål.

Nu spelar vi bättre och rullar upp några fina anfall och tillslut letar sig bollen fram till Forsman som lägger in 3-0 och matchen känns avgjord.
Bara fyra minuter efter målet reducerar Romfa till 3-1 genom spelaren som stod för allt i Romfa, John Sundberg.
Allt skulle gå genom honom och Romfas spelide va ganska enkel, slå långa bollar upp mot honom och aven fast det inte är någon kul fotboll att titta på så gör dom det bra. (Kul o spela som mitten mittfältare i Romfa...hehe).

Ledning med 3-1 i paus och vi bestämmer oss återigen för att gå ut o döda matchen genom att göra ett mål men istället reducerar Romfa återigen av Sundberg.
Romfa hinner inte med något kvitteringsläge och istället kommer Cederborg igenom och trycker dit 4-2, där känns matchen återigen avgjord men Sundberg fortsätter att skapa utan att lyckas få in något mer mål.

Lumpan får ett läge och sätter dit sitt andra mål som blir slutresultatet 5-2

Domaren gjorde nog inte sin bästa match det håller nog Romfa spelarna med om oxå. Inga matchavgörande grejer men otroligt många konstiga avblåsningar, framförallt onödiga.

Ja tycker vi gör en bra match.

Romfas hemsida :

Förlust mot ett bra lag.

Sura är ett bra lag och jag är rätt säker på att de kommer stå mellan dem och Tillberga om vilket lag som tar hem detta. De har ett rörligt mittfält och väggspelar väldigt effektivt. Vi hade stora problem i första halvlek. Vårt mittfält fick jobba för mycket ut mot kanterna vilket gjorde att Sura kunde kontrollera mittfälts spelet. Sura gör 3 mål i rätt snabb fart. Där 0-2 målet var riktigt snyggt måste jag nog tyvärr säga. Innan Halvleken slutar hinner vi göra 1-3 genom John.

I andra halvleken blir vi aggressivare och vinner mer bollar. Vi gör 2-3 rätt tidigt av John och sedan har vi en hel del bud på 3-3 där det närmaste vi kom var en boll på linjen som målvakten han ta. Och i anfallet efter detta kommer 2-4 och då är matchen avgjord. Sura gör även sen 2-5. Sätt till hela matchen så var Sura det bättre laget och är väll ett av få lag i femman som har en tanke bakom spelet. Romfa står upp bra och siffrorna bli lite för stora på slutet. Just på målen så är vi för tama. Bollen ska bara bort när den är i vårt straffområde men ibland strulade vi till det och då tog Sura vara på det.

Inget snack här heller , poängen visste vart dom skulle !

Skultuna IS                                 1-3 ( 0-1 )                             Tillberga IK

0-1 Martin Tauberman
                                                                                    0-2 Per Hjärpe
                                                                                    0-3 Henrik Gustafsson
1-3 Peter Eriksson

Tillbergas hemsida :

3-1 vinst igen

Tillberga IK visade på måndagskvällen vilken bredd truppen har 2010.
Trots några tunga skador var det ett starkt lag som enkelt spelade ut Skultuna och vann med 3-1.
Tredje raka matchen med just de siffrorna för TIK - och fjärde raka segern.

David Winberg, Jimmie Sjöstrand, Jonas Breed, Victor Holm var helt borta på grund av skador.
Ricard Santana och David Curtolo spelade småskadade - men visade båda två att de höll bra.
Med Winberg och Sjöstrand borta kunde den nykomponerade backlinjen Bohlin, Engström, Affa kliva fram och visa klass.
De sattes inte på några jätteprov mot ett Skultuna som är starkare bakåt och spelade 5-4-1 i ett försök att hålla tätt.
Det lyckades i 35 minuter - då hittade Johan Svensson, tillbaka efter två matchers skadefrånvaro, Martin Tauberman med en vacker lyftning.
Tauberman tog ner bollen på bröstet och tryckte in en vänstervolley i nättaket.
Strax innan ledningsmålet hade Skultuna fått en back frilägesutvisad.
Per Hjerpe och Henrik Gustafson ökade på till 0-3 en bit in i andra - två snygga avslut av anfallsduon.
Skultuna reducerade på en frispark som styrdes i mål av den evigt unge Peter Eriksson som var hemmalagets absolut bästa spelare.
Men Tillberga kontrollerade matchen fullständigt och hade flera chanser att öka på i slutminuterna.
Närmast var David Curtolo som hade 2-3 sylvassa lägen, utan att få in bollen.
I ett över lag bra Tillberga var Johan Svensson bäst. Utan att springa ihjäl sig var han överallt och tillsammans med Axel Ortega och Andreas Olsson bildar han ett mycket bra innermittfält.
Martin Tauberman är i gång på allvar och gjorde en bra match till höger på mitten, och ett snyggt mål.
Backlinjen var lugn och stabil matchen igenom. Junioren Linus Eklund spelade sista halvtimmen i stället för Anvar Affa och övertygade med en vilja att komma framåt hela tiden och moget spel med fötterna.
På fredag är det derby på Hubbovallen då Romfartuna kommer på besök.

Skultunas hemsida :

Då gästades Kvarnbackavallen av favoriterna för seriesegern 2010.
Och kvalité hade Tillberga, med ett fint kortpassningsspel på en inte alltför lysande plan visade dom fina kombinationer.

Vi kom till match, utan Ekstrand avstängd, Watkinson (fd Svensson) sjuk, Henrikson sjuk, Carmillo skadad, Svahn skadad, Gonza som bytt till Oden. Där 3 st Juniorer som alla gjorde bra ifrån sig när de fick chansen fick utgöra vår bänk.

Men Skultuna stod upp bra, och trots att Tillberga måste haft ett 80% bollinnehav hade Skultuna det farligaste läget de första 30 minutrarna efter att Morad kom till höger i straffområdet och får på en bra träff efter backen där Tillbergas målvakt gör en fin benparad. Det var väl iof det enda riktigt farliga läget vi skapade under första halvlek, förutom ett par uddlösa frisparkar och en till bra chans där Peter nådde högst i en nickduell men bollen gick utanför.

Efter en ca 30 minuter får Robin Richards en målchansutvisning, där man kan diskutera hurivida Tillbergaspelaren är fri eller inte, för både Peter och Tor är alldeles i närheten.
Men en väldigt tydlig tröjdragning, där det såg ut som att TIK tröjjan var ett tält, så var det iaf ett gult kort och ett farligt frisparksläge.

Efter att Tillbergaspelaren missat frisparken brister han ut högt och tydligt: Concha Tu Madre. Där det första är en privatdel hos en kvinna och de andra 2 orden är din mor.
Danniel Gonzales Silva som för dagen är domare och väl bevandrad i det spanska språket säger att han inte tänker ge rött kort eftersom det inte var på svenska.
Regelboken säger - använda stötande, förolämpande eller smädligt språk och/eller
gester - ska resultera i utvisning.
Men enligt den devisen skulle man kunna svära på norska utan att det skulle resultera i kort eller liknande.
Men nu var det som det var och att jaga utvisningar i andra laget är inget mål i sig.
Silva som höll sig borta från att blåsa sönder matchen som vanligt de första 30 minuterna kände sig väl inte tillräckligt uppmärksammad och valde att låta pipan gå varm resterande 60 min. Vilket är synd för att båda lagen vill väl ändå kunna få spela fotboll och lite närkamper ska finnas.

Tillberga fortsatte att spela bollen efter backen, vilket Skultuna förmodligen uppskattade eftersom mer utdelning och farliga chanser kom efter lite längre stick och bollar bakom Skultunas backlinje.
Men vana med en man mindre så visar Skultuna bra karaktär och fortsätter kämpa för varandra och ändå inte ge upp. Och en bit in i andra slår Morad en frispark från högerkanten där Peter kommer förbi sin bevakare och enkelt slår in boll med en bredsida för en reducering till 1-3 . Innan det hade Stahre fått gått upp ensam under en hörna och fick på en bra träffa dock mitt på Tillbergas målvakt. Hade den chansen gått in hade det kunnat blivit lite pirrigt hos Tillberga som efter 0-3 slog av på taktpinnen men fortsatte att skapa chanser.

1-3 mot Tillberga som efter de matcher vi sett hittills får ändå ses som helt ok, där vi visar upp en bra karaktär och att vi inte slänger in handduken med en man mindre och inte låter siffrorna rinna iväg utan lyckas även med en reducering.

Tillberga ska vinna serien, med den truppen och det fina spelet dom har så ska inga lag kunna stå emot. Ska man finna en nackdel så är det deras vilja att fortsätta spela boll efter backen när planerna och motståndet kanske passar bättre för tråkigare spel, med mer direkt Nord-Syd spel.

Skultuna, vi kliver ner på träningen som kommer och spolar bort resultatet, tar med oss inställningen, en bra stämning och laddar inför Möklinta borta.

- Thomas gjorde några fina räddningar och höll utsparkarna innanför planen för mesta del.
- Lukas verkar finna sig till rätt på vänsterbacksplatsen där han gärna försöker spela sig ur situationer och gör det bra.
- Tor är vår egna tank därbak som går på non-stop, med grymt fina insparkar.
- Peter visar att han spelat därbak förut och var väl nästintill prickfri, även målskytt. Konstigt att våra mittbackar gör mer mål än våra anfallare )
- Robin R har visat bra karaktär och fina omställningar matchen i måndags och mot Sura, trots att mittback inte är hans vanliga position. Fick rött efter 30 minuter, målchansutvisning.
- Jocke P, vår egen lilla pitbull, som alltid envis och fick jobba på bra mot den kant som tillberga kom på överlägset flest gånger. Underbar inställning att se.
- Andrés visade sin snabbhet och känsla i fötterna de få gånger han fick vara inblandad i spelet. (svårt när Tillberga hade nästan all boll)
- Danko, vår lilla duracellkanin på mitten, fick löpa på friskt i mitten över stora ytor där de flesta av tillbergas spel passerade.
- Hampus, med nummer 7 på ryggen fick han mer spela som en nummer 6 en slitande mittfältare och slet det gjorde han.
- Morad, fick flera bollar på sin högerkant och hade vår finaste chans i första halvek, slog även inlägget till vårt mål.
- Hames, blev ensam på topp och fick röra sig i tomme.
Bänken.
- Wille kom in och spelade bra, att han är född -96 är de inte många som kunde tro, seniorfotboll kommer gynna han bra.
- Magnus, ytterligare en junior som vart bra på träningarna och kom bra in i matchen, hoppas vi få se mer av.
- Jeppe, ett tecken på att vi hade dåligt med folk till denna match är att Jeppe som är en grym målvakt i både juniorlaget och har även visat det på A-lagsträningarna fick spela forward sista 20 minuterna.

Bra av Skultuna att hålla siffrorna nere .