Resultat omgång 6 !

Ransta IK                                1-5 ( 0-4 )                       Munktorps BK

MKB`s hemsida :

Först och främst blev man positivt överraskad över anläggningen. Mullevi som det heter hade en mycket fin gräsplan, bra faciliteter och likadana matchbollar som i CL-finalen 06. Enligt Jacke är stället uppkallat efter en legendarisk planskötare som kallas "Mulle" - lite skön kuriosa.

Matchen var väl som vanligt numera. Paulsson spräckte Ranstas nolla efter en kvart med ett drömmål - han gick förbi två man och borrade upp bollen i krysset från 25 meter. Läckerbit. Fortsatt produktion skedde före paus genom Johan Juhlin som placerade in två bollar och Kristoffer Nilsson som nickade in en hörna.
En kvart in i den andra halvleken gjordes en hel del byten och vi ställde om till 3-4-3. Det var fortsatt spelövertag för MBK och vi vaskade fram en del chanser. Claesson testade Ranstamålvakten från distans flertalet gånger och har nog snart skjutit in sig på allvar. Men något drömmål blev det inte idag, istället reducerade Ransta med ett sådant. Från ungefär samma avstånd som Paulsson letade sig en Ranstasspelares vänsterskott sig upp i krysset, helt otagbart för Staffan.

Roligare än så blev det inte för hemmalaget. Några minuter senare spikades slutresultatet då en halvt nersparkad Nilsson sprang ifrån halva försvaret och serverade B.Blomgren som kunde stöta in bollen mellan benen på målvakten.

5-1. Full pott. Forza!

Sala Allehada :

Vi fick oss en lektion i första halvlek, säger Lasse Nilsson, tränare i Ransta IK.
Ett effektivt Munktorp var bättre i allt i den första halvleken. Köpingslaget gick fram till 4-0 innan domaren blåste för halvtid.
- Vi hoppades hålla nollan så länge som möjligt, säger Lasse Nilsson.
Men nollan varade bara i 13 minuter innan Munktorp gjorde ett snyggt mål på ett skott utifrån.
Sedan dröjde det ytterligare 20 minuter innan tvåan kom. Anfallet innan hade Johan Barkskog Ransta IK:s bästa målchans i första halvlek. Munktorpsmålvakten var dock bra placerad på Johan Barkskogs nick på hörna.
Lagkaptenen Johan Barkskog tvingades sedan avbryta matchen i den 38:e minuten efter en armbåge i ansiktet - som domaren missade.

Munktorp fortsatte att föra spelet i den andra halvleken. De höll bollen inom laget bra, kanske inte så effektivt då mycket spel gick i sidled.
Ransta IK gjorde en bättre andra halvlek, även om laget saknade spets.
- Vi lyckades stundtals hålla bollen inom laget, det gjorde vi inte alls i den första halvleken, säger Lasse Nilsson.
Ransta IK:s 1-4-mål gjordes av Magnus Eriksson efter 63 minuters spel. Det var ett långskott som satt snyggt i vänster kryss.

En stor skillnad mellan lagen var att Munktorp var fysiskt mycket starkare.
- Vi är bra tränade. Jag såg Ransta mot Surahammar och visste att de skulle få problem om vi fick fart på bollen, säger Anders Ljung, tränare i Munktorp.
Köpingslaget matchade många spelare i andra halvlek och spelade med en 3-4-3-uppställning på slutet.

Munktorp har nu inlett serien med sex raka segrar.

Vilkent är er målsättning?
- Vi vill vara med i toppen. Tillberga är favorit men vi ska ge dem en match, säger Anders Ljung.

I Ransta IK var 94:orna Erik Öijwall, Joakim Norbäck och Andreas Westerlund bra. Mittbacken Johan Jansson svarade också för en bra insats.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tillberga IK                            4-1 ( 0-1 )                       Romfartuna GIF

TIK vände och vann derbyt !

Romfartuna fick matchen precis dit de ville och ledde med 1-0 i paus på Hubbovallen.
Men i andra halvlek visade hemmalaget klass och vände till seger 4-1.
Inhopparna Victor Holm, Anvar Affa och Per Hjerpe bidrog starkt till vändningen.
Första matchen på Hubbovallen för säsongen, mycket folk och kanonväder.
Det var upplagt för fest i Tillberga - men Tobias Landell i Romfartuna skakade hemmalaget
med sin drömträff strax utanför straffområdet som dalade in i Peter Ankreus bortre hörn.
Romfartuna hade matchplanen klar: Ta ledningen och hålla den till halvtid för att sätta griller
i huvudet på ett lag som inte brukar ligga under.
Och Romfartuna lyckades. 0-1 i halvtid efter dåligt spel av Tillberga som dock skapade
några riktigt heta kvitteringschanser i slutet av den första ronden.
Närmast var David Curtolo som sköt över i bra läge.
För att få i gång laget gjorde tränaren Stefan Brandberg några tidiga byten.
In kom Victor Holm (säsongsdebut för anfallaren som haft skadeproblem),
Anvar Affa och Per Hjerpe.
De tre fick i gång laget som i andra halvlek spelade mycket bra fotboll och radade upp chanser.
1-1 tryckte Axel Ortega in på pass från Hjerpe, som sedan själv nickade in 2-1 några minuter senare.
Anvar Affa fixade 3-1, också det med skallen, och Holm satte punkt för 45 fina minuter när han
distinkt tryckte upp 4-1 i nättaket från nära håll.
En mycket viktig vändning och seger för Tillberga som har fem raka segrar och på onsdag
tar emot Surahammar i ett riktigt toppmöte på Hubbovallen.
Victor Holm fick ta emot priset som matchens lirare efteråt och var tillsammans med
Affa och Hjerpe som tidigare nämnt mycket bra.
Även Jimmie Sjöstrand, Andreas Olsson och Axel Ortega gör insatser som höjer sig
lite över mängden, men hela laget är bra i andra halvlek.
Första glömmer vi.

Romfartuna`s hemsida :

Orken tog slut !

Vi började riktigt bra med ett tidigt ledningsmål. Vi fick Tillberga dit vi ville.
Vi viste att de skulle äga mycket boll så vi försökte göra det trångt och kontra.
Det gick bra i första halvlek. Och Lampan gör ett snygg 0-1 mål som står sig halvleken ut.
I andra ska vi försöka fortsätta spela så disciplinerat som i första. Men Tillberga får tyvärr
 tidigt 1-1 och 2-1 kom snabbt därefter. Lite surt kändes det då.
Man märkte att Tillberga snackat i paus och ökade tempot en hel del i andra och vi orkade
helt enkelt inte med den tempo höjningen som blev. Rätt lag vann till sist men 4-1 kändes lite för mycket.
Tillberga är ett mycket bra lag. Både Sura och Tillberga bör ligga i 4an.
Och jag är rätt säker på att dessa lag kommer vara där nästa år.
Vi får ta med oss första halvlek och jobba vidare på den.

Surahammar FK                                         3-2                               IK Oden

1-0 Tobias Hjelm
2-0 Robin Stigevik
                                                                                            2-1 Osman Affa
3-1 Matthias Bark
                                                                                            3-2 Karwan Saeed Foad

Sura`s hemsida :

Laget är obesegrade hittills i division fem. Full pott och målskillnaden 16 - 7 efter 5 omgångar i serien. Idag besegrades Oden med 3-2 (2-0) efter en mycket spännande match. Det blev en hård tillställning och hela 8 varningar delades ut, fyra till vardera laget. 1-0 gjorde inhoppande Tobias Hjelm efter att Daniel Lundberg tvingats utgå på grund av skada. Ett mycket lyckosamt inhopp. Det var lagkaptenen Fredrik Cederborg som passade. Fredrik jobbade stenhårt på mitten och är en man som är fenomenal på att täcka bollen. 2-0 gjordes av Robin Stigevik efter att Mikael Leppäniemi sprungit sig fri på vänsterkanten och levererade en passning snett inåt. I andra halvlek trycktes Sura tillbaka mer, Oden lade nu långbollandet mer i mitten i stället för på kanterna. Oden gjorde 2-1 men Sura ökade ut sin ledning till 3-1. Den här gången var det Matthias Bark som förpassade bollen i mål från strax utanför straffområdet, otagbart i målvaktens högra hörn, på passning från Robin Stigevik. Oden reducerade till 3-2 och hade ett hårt skott på slutet av matchen som målvakten Matthias Persson gjorde en fin räddning på. Två svåra matcher kommer nu i tät följd. Först är det Tillberga på onsdag och därefter Munktorp.

Skinnskatteberg SK                                2-3 ( 2-2 )                           Sörstafors/Kolbäck

Trejde raka vinsten för seniorerna !

Den svåra bortamatchen mot Skinnskatteberg blev till en triumf efter en 2-3 seger (2-2). Matchen avgjordes med tio minuter kvar då SK-91s segermål nickades in av Kenny Andersson, efter Farid Bayestehs frispark.

Lagen följdes åt i målprotokollet i den första halvleken och efter första halvlek var ställningen 2-2 efter mål av Mikael Eriksson och Josef Gheysari.

- Första halvlek var inte bra från vår sida. Vi slarvade med passningarna och höll inte bollen efter marken. För Den svåra bortamatchen mot Skinnskatteberg blev till en triumf efter en 2-3 seger (2-2). Matchen avgjordes med tio minuter kvar då SK-91s segermål nickades in av Kenny Andersson, efter Farid Bayestehs frispark. Lagen följdes åt i målprotokollet i den första halvleken och efter första halvlek var ställningen 2-2 efter mål av Mikael Eriksson och Josef Gheysari.

- Första halvlek var inte bra från vår sida. Vi slarvade med passningarna och höll inte bollen efter marken. För även om Skinnsberg fick en spelare utvisad så märktes det inte i spelet. Vi pratade i halvtid om detta och det blev bättre spel i andra. Det är skönt med en tredje vinst utan att spela bra. Vi har något att jobba på tillsammans, sade tränaren Joachim Thelin. Även om Skinnsberg fick en spelare utvisad så märktes det inte i spelet. Vi pratade i halvtid om detta och det blev bättre spel i andra. Det är skönt med en tredje vinst utan att spela bra. Vi har något att jobba på tillsammans, sade tränaren Joachim Thelin.

Norrby SK
                                             1-2 ( 0-1 )                                                Grällsta IF

0-1 Magnus Pettersson
                                                                                                          0-2 Karwan Azizi
1-2 Emil Johansson

Norrby`s hemsida :

Grällsta IF kom till Norrbyliden och tog tre poäng. Det efter en 1-2 seger där man hade 0-1 från paus.

Matchen börjande trevande från båda lagen och det var mycket kamp i början av matchen. I mitten av första tar Grällsta ledningen efter en hörna då bollen nickas in i mål efter lite tamt försvarsspel. Norrby tar över mer efter målet men lyckas inte få in bollen trots bra lägen av både Emil Johansson och Samuel Sillén. Det mesta av första halvlekens spel var på Grällstas planhalva. Dock utan resultat.

Bara minuten in i andra gör gamle NSK-spelaren Karwan Azizi 0-2 till Grällsta med en snyggt placerat skott. Efter det backar Grällsta hem för att bevaka sin ledning och NSK tar över spelet. Man radar upp hörnor och det är på en sådan som Emil Johansson kan nicka in Gabriel Anderssons fint slagna hörna. Efter målet börjar jakten på reducering men man kommer inte närmare än ett stolpskott. Mikael Hultberg kommer in på topp i slutet och krigar på bra. Bäst i NSK var Fredrik Larsson som for fram på kanten. Jonathan Muukkonen gör några fina insatser i mål och även Andreas Olsson och Mikael Hultbergs inhopp ska framhållas. En tung förlust för NSK att förlora mot jumbon som nu går om och kastar ner NSK under strecket. Norrby har dock en match mindre så man har fortfarande saken i egna händer, men fjärde raka förlusten nu. Tre av dom med uddamålet.

Möklinta IF                                      1-0 ( 1-0 )                                         Skultuna IS

1-0  Talan Pirmosa

Skultuna`s hemsida :

Först kan vi väl ta och prata om deras hemmaarena, som det har pratats mångt och mycket om. Men så farlig tyckte jag inte den var, mer charmig och planen är förmodligen den bästa i div 5. Förutom att den var lite blöt (tack vare myrmarken runt omkring gissar jag) och lite annorlunda klippt ), där gräskötaren gick på kafferast mitt i klippningen sen inte kom tillbaka. Det var en radda i mitten som var klippt 1 meter bred från mål till mål samt vid kanterna 3 meter bred från kortsida till kortsida.

Matchen då?
Förhandstipset var många kort och fult spel.
Nu blev det en förhållandevis lugn tillställning med tanke på att båda laget förväntar sig ta poäng av det andra laget. Möklinta fortsätter spela sitt spel med snabba omställningar på sina 2 forwards i allmänhet och då Hansson i synnerhet. Vi spelade med vårt 5-4-1, och lyckades stänga bort Möklinta från de absolut farligaste kontringarna. Men möter man ett lag som är så duktiga på att ställa om så kommer det alltid uppstå ngt riktigt farligt läge där det antingen blir mål eller en grym räddning. Tyvärr blev det mål när dom bryter bollen på mitten. Bollen spelas djupt men de pressas utåt så det enda deras forward kan göra är att slå ett kort inlägg. Den touchar Svesse i ansiktet styrs mot Tonken som räddar bollen går ut, men hela vår backlinje är i fullfart hemmåt så vi hinner inte stanna, en Möklinta spelare får "öppet" mål från 2 meter avstånd och det blir 1-0 till hemmalaget.

Dessförinnan hade vi öppnat med bra spel, blandat efter backen och lite längre bollar. Skapat en del bra lägen, och spelat väldigt bra till den sista tredjedelen av planen. Men som det ofta blir när man saknar självförtroende så blir det lite veligt och vi skapar inget riktigt riktigt farligt läge. 1-0 målet kom lite som en kalldusch och vi började hänga lite med huvudet, trots att vi visste att ett mål kommer kunna slinka in. Möklinta får i samma veva tillbaka lite självförtroende för dom trodde nog inte att vi skulle spela sån fotboll som vi gjorde i första 30.

Kort efter Möklintas ledningsmål fick Hames ett riktigt guldläge att kvittera, efter att Pettersson rullat upp den till Morad som släppte den inåt till Hampus som "accelererade" inåt i planen slog en 10-15 meters pass efter backen mot Peter som väggade 90 grader mot Hames som kommer fri alldeles vid straffområdeslinjen. Hames försöker placera den till vänster om Möklintas målvakt som kommer ut och gör en fin benparad. Ett mål där hade behövs.

Till andra halvlek blev det mer längre bollar, vilket kanske inte är så smart mot Möklinta som var mellan 5-10 centimeter längre än oss där framme. Matchen fortsätter att gå i vågor, Möklinta hade några halvfarliga chanser, 2-3 farliga chanser där Thomas stod i vägen. Vi hade ett par halvfarliga chanser. 2-3 farliga chanser, där farligast var Peters läge en bit in i andra efter att vi spelat fint efter backen börjat på petterssons högerkant, han släppte in till Junioren Engvall (som var riktigt bra idag, spelade lugnt och med fint tillslag) som spelade ut till Engstrand, han väggar med Peter som släpper den till Stahre, som släpper tillbaka till Engstrand, som utmanar, spelar vidare till Peter i straffområdet, han vänder bort Möklintabacken så att Peter kommer innanför honom, sen rundar han målvakten men hamnar i väldigt snäv vinkel och skjuter i gaveln, där trodde nog alla att det skulle bli mål.
Vi fick även en farlig frisparka på straffområdeslinjen, där Peter tyvärr slår den i muren. Engvall hade ett fint skott som han försökte böjja in i sitt högra kryss en bit utanför straffområdet. Ytterligare en frispark ca 30 meter ifrån mål, där Svesse slår den "hårt" efter back för att Engstrand skulle kunna toucha den i mål efter en fin löpning.

Överlag så var matchen mer anfallsinriktad en vad resultatet 1-0 antyder. Mycket var tack vare att planen faktiskt var spelduglig. Möklinta kommer ta sin skörd av poäng i år, med ett stabilt försvar, en kreativ mittfältare och en bra kombo på topp, med en vass snabb avslutare och en lite större skarv/target. De har en tydlig spelidé som dom håller i 90 minuter.

Domaren skötte det bra, var inte alltför snabb att visa kortleken, visade fördel några gånger. En av de bättre domarprestationer vi haft hittils.
Totalt tror jag det blev 2 gula kort för Skultuna (Hampus - Snack, Stahre - Tröjdragning) Och 2 gula för Möklinta (kan ha vart 1 bara).

Tonken - Spelade stabilt fick stå hyffsat sysslolös emellanåt för attt kunna bli skarpt läge snabbt. Var stabil trots attt solen ställde till det i första, var besviken på målet men där kunde han inte göra ngt, skulle fått bättre hjälp på returen.
Pettersson - Som vanligt en grym inställning, verkar vara riktigt bra tränad eller ett grymt psyke. Hade otur med ngn bollstuds, men visar att han är bofast på högerbacksplatsen.
Stahre - Som alltid en duracellkanin, skött sig bra därbak trots att det är andra matchen som back. Fick senare kliva upp på mitten, kände sig mer hemma där. Värdefull med sin inställning.
Svesse - Det kändes bra för oss därbak, lite sliten i rösten så Kapten kunde inte skrika som han brukar ) Hade några fina bollar på djupet och frisparkar.
Tor - En stor anledning till att Möklinta bara gjorde 1 mål, riktigt bra i omställningarna och bildar med svesse ett av de snabbare mittlåsen i femman. Underbar inställning, fick sig några smällar.
Lukas - Spelade med en inflammerad hälsena och det märktes lite, inte lika offensiv som han brukar. Men fortsätter att spela lugnt på sin kant vänder bort yttrar som rushar och försöker hålla bollen på backen, Klev av en bit in i andra pga hälsenan.
Morad - Fick inte lika många bollar idag som mot tillberga, men jobbar på och hade några fina krossar till hames och bra kombos med pettersson.
Hampus - Har gått fram riktigt mycket i år vad gäller inställningen, kliver in betydligt mer i varje närkamp och jobbar väldigt mycket i mitten med sin stabila kropp. Var bra på huvudet idag (som han påpekade några gånger själv) ) Blev utbytt i halvtid pga snackvarningen.
Engstrand - Verkar trivas på mitten, jobbar och ORKAR jobba kopiöst. Fick kliva ut på kanten och hade ngt bra avslut men fick inte riktigt till det på kanten som han brukar, men de är svårt att byta positioner så mycket som han gör.
Hames - Hade skultunas farligaste chans i första halvlek, kom några gånger från sin kant vek inåt, fick bollen bågade runt i hög fart och släppte den vidare direkt med en fin hård passning efter backen, det är riktigt svårt att försvara sig mot så fortsätt med det.
Peter - Kom som vanligt med några nickar och hade sin fina vända i staffområdet. Vår boxspecialist som kom med mer idag än tidigare matcher.
Engvall - Var riktigt bra när han kom in, lugn och fin känsla i foten.
Bertilsson - Bra inhopp, vill spela bollen.