Söndagens matcher

Skinnskattebergs SK - Sörstafors-Kolbäck FK 2-1
Sörsta var inför den här omgången ett av få obesegrade lag i serien. Men Skinnskatteberg i sin första hemmamatch blev för starka och de vann med uddamålet.

Emil Johansson, spelare SSK: Hemmapremiär för våran del och första matchen på naturgräs för i år. Vi hade lite problem med underlaget och det kändes ovant men det kändes som att det missgynnade SK91 lika mycket så det blev en match med mycket längre bollar och mindre skönspel. Vi visste att SK91 är duktiga på fasta situationer men jag tycker vi hade bra koll på deras frisparkar och hörnor. Vi gör ingen toppmatch idag men det är starkt av oss att vinna även när spelet hackar en aning.

David Bergqvist, spelare SK91:
Mötte ett svårspelat Skinnskatteberg på en svårspelad plan. Vi hade stora problem med deras starka innermittfält i första.  Efter en kladdig situation gör de 1-0 i första. Vi byter spelsystem för att få stopp på deras snabba yttrar till andra halvlek. Böljande med mycket långbollar präglar hela andra halvlek. Vår målvakt gör en bra match och räddar en straff.. Efter en dålig rensning stänker de in 2-0...Vi får bättre press på deras backlinje sista 10min & får en straff i slutet som Farid sätter säkert som vanligt. Men aldrig nära att få in en kvittering.


Romfartuna GIF - Tillberga IK 0-2
Fjärde raka nederlaget för Romfa som har det riktigt tungt. I nästa match väntar Tortuna i ett hett derby. Tillberga har nu tre raka utan nederlag och endast ett mål insläppt på dessa matcher, starkt!

Thommy Engström, spelare RGIF: Första 30 är vi med och känns faktiskt lite hetare, men Tillberga gör första målet. Vi rasar ihop efter det och sen ser ut som om alla börjar hänga med huvudet. Vi har mkt att tänka på inför framtiden, för som vi spelat hittills duger inte.

Lennart Engvall, tränare TIK:
Första segern kom i derbyt mot Romfa. Av någon anledning har vi haft förhållandevis enkelt mot Romfa och så blev det idag också. Deras plan är väldigt liten och det gäller att vara på tårna för det blir väldigt lite tid. Matchen börjar väldigt trevande med långa bollar från båda lagen men efterhand får vi på pressen och vinner lite bollar högt upp i banan. Vi får lite rull på kanerna och skapar en tre fyra ganska bra lägen varav Jimmy Sjöstrand knoppar in en. 1-0 i halvtid. I andra tycker jag det är vår match rakt igenom, vi har en tydlig idé, hög press och skapar massor med chanser varav Jimmy Sjöstrand förvalter en. Defensivt är det näst intill perfekt. Hela backlinjen gör det strålande, Jesper och Greijer äger och dominerar det centrala mittfältet. Jonathan Gall sliter väldigt bra på top bredvid vår tvåmålsskytt. 2-0 och en rättvis seger. Vill också passa på att nämna att det alltid är trevligt att komma till Hökåsen. Romfa uppträder alltid väldigt sportsligt och inbjuder till bra stämning.


Norrby SK - Tortuna SK 4-0
Matchen flyttades till Hebys konstgräs och där verkar NSK trivas. En stabil seger för Norrby efter två raka matcher utan seger. Tortuna åkte på första förlusten för året.

Håkan Eriksson, tränare NSK: Årets kanske bästa prestation. Lugnt och kontrollerat spel från matchminut 10 till 90. Ett stort övertag i bollinnehav gav resultat. När samtliga 16 spelare är så här pass resultatinriktade så blev resultatet så här.

Tobias Henriksson, tränare TSK: En riktig skitmatch från vår sida vi gör inte mycket rätt på banan. Vi kommer inte alls upp i nivå och jobbar inte som ett kollektiv. Norrby vann rättvist och spelade bra. Vi måste rycka upp oss till nästa match.


Dingtuna GIF - Bosnisk SK 2-1
Dingtuna spelade "hemma" på Swedbank Park och vann där mot Bosniska. Andra raka segern för dom. Bosniska står över nästa omgång innan de möter NSK på bortaplan.

Johan Gölles, spelare DGIF:Vi möter ett tungt och väldigt skickligt Bosniska som spelar väldigt bra, även vi spelar bra stundtals och lyckas ta ledning 2ggr i matchen. Dom pressar på rejält i slutet av matchen och vi får verkligen ge allt och kriga oss igenom matchen och vi lyckas hålla ifrån hela vägen.

Anel Murgoz, spelare BSK:
Tung förlust. Förutom de inledande tio minuterna så spelar vi ut dem i första. Typiskt så gör dom 1-0 i en bra period från oss. Vi gör 1-1 direkt efter o har lägen att avgöra men är tama frammåt. I andra tar dom oss på sängen o gör 2-1 samtidigt som vår spelare blir utvisad några minuter efter det. Vi jagar kvitteringen o lyckas skjuta i ribban bl.a. Men bollen ville inte in. Grattis Dingtuna.


Gideonsbergs IF - Skultuna IS 1-3
GIF åker på sin tredje raka förlust samtidigt som Skultuna tar sin tredje raka seger. GIF släpper också in tre mål för fjärde matchen i rad, alltså har de gjort det i samtliga seriematcher.

Ado Sadzak, tränare GIF: Vi gör en dålig match mot ett väldigt disciplinerat Skultuna. Man kan aldrig klandra domare för att man förlorar en match för dom gör inte målen men 3-1 målet är SIS spelare Offside över en halvmeter då linjemannen ej är i rätt linje. Jag står i linje och där avgörs matchen. Inte orättvist på någe sätt men vi viker oss för lätt.

Robert Eklund, tränare SIS:
Tuff match igen som alla kommer bli detta år, vi mötte ett GIF som vill rulla boll och gör det bra. Vi släpper dock inte till så mycket, utan dom har bollen utan att skapa allt för mycket. Vi gör 2 mål i slutet på första och känner att vi har det under kontroll, GIF kommer ut hårt i andra och gör ett tidigt reduceringsmål. Vi påverkas inte allt för mycket utan fortsätter vårt hårda jobb och har koll på GIF. Med 20 kvar gör vi 3-1 och matchen känns avgjord, resten av matchen speglas av hårt spel och mycket gnäll på domaren. Vi vinner vår tredje raka och känner oss trygga i vårt spel just nu.


Kommentarer
Postat av: div 5 fan

Romfa snackade upp sig själva men nu kanske dem inser att dem ej är så bra som dem själva vill få sig att tro!

2013-05-12 @ 17:40:40
Postat av: Superfan

Vilken jävla serie. Alla vinner mot alla!

2013-05-12 @ 18:40:30
Postat av: TSK supporter

Norrby spelade grymt bra i dagens match mot TSK. Förutom första kvarten så ägde de matchen mer eller mindre på heltid. De gör mål på tre fasta situationer där i och för sig Tortuna borde klarat av att avvärja någon av situationerna innan den hamnade i mål. Norrby spelade, jämfört med Bosniska, bättre fotboll och hade tre vassa forwards. 4-0 var lite för stora siffror men inte alls orättvist.

2013-05-12 @ 19:38:22
Postat av: tsk

tack norrby för matchen, ni var bättre på allt idag. William Niemi-Karlsson är seriens bästa spelare om han spelar som idag mot oss. Väl mött i höst i Tortuna!!

2013-05-12 @ 20:43:02
Postat av: !!

Bra skrivet tsk supporter ..

2013-05-12 @ 21:43:16
Postat av: Flipp/Flopp

Flipp: DINGTUNA men även Norrby

Flopp: ROMFA men även Bosniska

2013-05-12 @ 21:52:54
Postat av: NSK

Tack Tsk för god match och fina ord, vi ser fram emot en ny tuff drabbning i höst! Lycka till framöver!

2013-05-13 @ 08:58:03
Postat av: Åskådare dgif-bsk

Får hoppas att nummer 9 i bosniska som skallade en dingtuna spelare inte får visa sig på planen mer den här säsongen! Hoppas förbundet å domarna gör sitt för att sån spelare håller sig långt borta från fotbollen framöver. Skämmigt..

2013-05-13 @ 09:20:54
Postat av: åskådare gif

Gideonsbergs tränare borde oxå bli avstängd en längre tid.. En vuxen människa som beter sig så där har inget att hämta på en fotbollsplan.. pinsamt!

2013-05-13 @ 20:39:56

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0