Söndagens matcher

Tillberga IK - Dingtuna GIF 1-1
Oavgjort när TIK (div 4 förra säsongen) och DGIF (div 6 förra säsongen) brakade samman på en ojämn plan. Båda lagen tar också årets första poäng, där TIK också spelar årets första. Kan respektives första segrar komma i nästa omgång då Tillberga möter Norrby hemma och Dingtuna gästar Västefärnebo?

Lennart Engvall, tränare TIK: På en mycket dålig plan gör vi en godkänd insats. Vi spelar efter förutsättningarna. 1-0 i sista minuten av en ganska jämn halvlek på ett snyggt anfall som Jimmy Sjöstrand enkelt skallar in. I andra halvlek tappar vi pressen på deras bollhållare och dom tar över även om dom inte skapar särskilt mycket mer än chansen dom kvitterar på. Med kvarten kvar tar vi tag i det igen och skapar 3-4 riktigt stora chanser att avgöra men underlaget blåser oss på två poäng. Dennis Lindqvist och Hampus Thörn gör det bra i försvaret, Oscar Juhlin bra på mittfältet och Jimmy Sjöstrand gör en riktigt bra match framåt.

 

Robin Stärling, spelare DGIF: Vi fick aldrig igång något spel och visar inte tillräckligt med vilja. Tillberga var först på allt. Vi måste höja oss rejält nu!

Romfartuna GIF - Skultuna IS 2-3
Skultuna reste sig efter storförlusten senast och tog en prestigefull derbyseger. Romfa däremot får klia sig i huvudet. Noll poäng hade de inte förväntat sig efter två omgångar men det återstår 18.

Robert Eklund, tränare SIS: En tuff bortamatch mot Romfa i hökåsen på en plan som inte gjorde lätt för nått av lagen. Vårt mål var 90 min krig och 3 poäng, vi visste det inte skulle bjudas på något från Romfa .Det blev en match med mycket kamp,lite skön spel mycket långa bollar och farligheter på fasta. Vi kände att vi hade ganska bra koll på Romfa och när det lossna för Max framåt så kände vi att detta var vår match.
Det vi tar med oss är viljan att vinna och man behöver inte alltid göra det snyggt, 3 poäng är alltid 3 poäng oavsett.

Thommy Engström, lagkapten RGIF: Årets första riktiga hemmapremiär (förra hemmamatchen var på Råby) i Hökåsen mot Skultuna. Planen är bättre än på många år, men ändå i ett skick som inte glädjer varken spelare, tränare eller åskådare (kommunens bortglömda gräsyta). Dessa förutsättningar och i kombination av derby, ledde till en match med mkt kamp och långbollar. Båda lagen prioriterade i första hand att skydda eget mål än att hota motståndarnas. Jag tycker att båda lagen var jämna, men Skultuna var effektivare. Extra surt för oss att förlora hemma mot SIS, då 2 spelare från förra säsong gått dit inför denna...


Vi har haft lite oflyt detta år med skador och sjukdomar, så vi hoppas på lite flyt med dessa och blickar framåt. 18 omgångar kvar och håller vi i så vet vi att Romfa alltid varit sega i starten och ett riktigt höstlag. Gäller bara att få igång vändningen lite tidigare än vanligt!

Norrby SK - Sörstafors/Kolbäck 2-3
Upp som en sol och ned som en pannkaka. Nja, kanske inte riktigt men att förlora på hemmaplan mot nykomlingarna Sörstafors var nog inte vad Norrby hade väntat sig den här dagen. Däremot en tung skalp för SK91 att inleda säsongen med. Efter att ha haft ledningen vände NSK innan SK91 återigen tog kommandot och vann matchen.

Håkan Eriksson, tränare NSK: Det kändes som det fattades lite tändning eller inställning idag. SK91 var heta och gjorde det bra. Men då vi skapade ganska många chanser speciellt vid ledning 2-1 så känns det väldigt konstigt att förlora matchen. Matchen skulle varit avgjord runt 70:e minuten.

 

Farid Bayesteh, spelande tränare SK91: I det stora hela så gör vi en godkänd match om ser till siffrorna eftersom vi vann, men spelmässigt så kan vi mycket mer än vad vi visade. Försvarsmässigt så gjorde vi det klockrent då dom knappt hade några farliga lägen o vi utnyttjar våra fasta situationer väldigt bra ( alla 3 målen på fasta)


Kommentarer
Postat av: !!!

Imponerande av SK91! Tillberga ser inte allt för dåliga ut heller. Blir nog en tuffare serie än vad många hade trott!

2013-05-05 @ 18:18:22
Postat av: Anders

Härligt SK91!!

2013-05-05 @ 18:21:59
Postat av: R O M F A

Vad i helvette? /Besviken supporter

2013-05-05 @ 18:27:50
Postat av: undrar

Vart har fotbollen tagit vägen. Många lag spelar bara långa bollar. Det är fotboll man ska spela och inte volleyboll. Bollen är mer i luften än va den är på gräset.

2013-05-05 @ 18:54:08
Postat av: till undrar

inte konstigt med många långbollar i början av säsongen med tanke på underlaget. slår man en boll efter marken får lagkompis den i knähöjd...räcker det som svar?

2013-05-05 @ 19:21:17
Postat av: Johan

Långa bollar är en del av fotbollen vet du, och det är inte din uppgift att tala om för andra lag hur de ska spela.
Jag har till exempel aldrig hört Sir Alex Ferguson gnälla på hur tråkiga Stoke eller Wigan är när dessa slagit långt i 90 minuter mot Man Utd.
Om nu "volleyboll" är ett sådant tråkigt och dåligt spelsätt är det väl bara att gå ut och vinna mot volleybollagen genom att spela lite Tiki-taka.

2013-05-05 @ 19:23:45
Postat av: Karlsson

Jag har sett ett par div 5 matcher och det är som att kolla på tennis och dom kan inte klaga på underlaget eftersom att dom har spelats på konstgräs. Vist långbollar tillhör sporten men värför säger så många lag "vi är ett spelande lag" ?

2013-05-05 @ 19:51:21
Postat av: Svesse

Kan bara berätta hur det såg ut i vår match mot Romfartuna. Underlaget på naturgräs var som man kan vänta sig vid denna tid på året. Lägg till att båda lagen hade "behov" av poäng så var det riskminimering på i 90 minuter.
Med andra ord så blev det långbollar i större delen av matchen. Visst det är tråkigt att både se och spela men full förståelse för båda lagen.

Kan berätta lite kuriosa. La liga har 85% av alla passningar till rätt adress...
Allsvenskan har....53%
Med andra ord så har de bästa spelarna i Sverige endast varannan passning till rätt adress. Då kanske det finns mer förståelse att alla lag inte implementerar Tiki-Taki i sina lag på Division 5 nivå.

Men man får hoppas att majoriteten vill försöka "spela" fotboll. Men varje tränare har sin filosofi vad som är viktigast.

2013-05-05 @ 20:01:04
Postat av: DIV.5

Finns bilder från romfa -Skultuna på miscot.bloggen

2013-05-05 @ 21:10:57
Postat av: Trött

Mycket gnäll på att det spelas långbollar i division 5! Vi får väl vara helt ärliga och inse att det krävs en hel del teknik OCH kondition för att spela det "fina" spelet. Något som inte finns på denna nivå.. Här gäller det istället att maximera det man gör när man väl har bollen. Dvs. ta sig snabbt upp på offensiv planhalva och där försöka ta sig fram och hota i straffområdet och väl på offensiv planhalva kan man försöka spela det"fina" spelet utan att riskera för mycket! Jag njuter av att se all fotboll men framförallt när man ser lag som verkligen spelar efter de förutsättningar man har. Där alla jobbar för varandra och är redo för att ge allt i sin roll på plan. Såvitt jag vet så har inget lag i femman någon Xavi eller Iniesta på mitten så folk kanske inte ska ha för höga krav!

2013-05-05 @ 22:07:34
Postat av: lurbas

Kanon inlägg av trött.Inse att fotboll för att vinna är långt ifrån långa bollar. utan försvar mittfält och anfall i en harmoni skapar ett bra lag
//Kws

2013-05-06 @ 00:16:05

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0