Torsdagens matcher

Västerfärnebo AIK - Norrby SK 0-4

Håkan Eriksson, tränare NSK: Det är alltid svårt med Derbyn.Bra plan, bra väder och svårt motstånd. Så med 4-0 så måste man vara nöjd. Hela laget gör återigen en kanonmatch. Det är aldrig lätt att åka ut till Svedboäng, dom delar sällan ut några poäng där gratis.

Gustav Smeds, spelare VAIK: Rättvis seger för Norrby men siffrorna blev lite väl stora fram mot slutet, känns riktigt surt att förlora ett derby så stort. Vi hade flera chanser för kvittering när de stod 0-1 men lyckades tyvärr inte ta vara på de och hade vi fått in någon boll där tror jag vi tagit poäng av dem. Bara ladda om för nästa match nu som kommer bli en väldigt viktig match på Hökåsen!

Tortuna SK - Romfartuna GIF 4-1

Tobias Henriksson, tränare TSK:Vi gör en gedigen insats idag. Vi börjar bra och tar tag i spelet direkt. Vi sätter 1-0 på straff men efter det går vi ner oss lite och låter Romfa komma in i matchen. Men vi är täta bakåt och de kommer inte till några direkta chanser. 1-0 i paus känns rättvist. I andra så dominerar vi från första till sista minuten och spelar riktigt bra både framåt och bakåt. Nu känns det som vi är på banan igen efter söndagens besvikelse.

Thommy Engström, spelare RGIF:
Tufft att relativt omgående få en feldömd straff mot oss i början av matchen (domaren insåg nog det själv o friade en solklar straff i 2:a halvlek ist). Men vi kämpar oss in i matchen igen tills vår ena mittback åker ut för frilägesutvisning för en omdiskutabel situation vid mittlinjen i början av andra halvlek. Relativt omgående gör vi självmål (2-0) på en hörna, vilket sänker lagets kämparglöd och moral. Vi reducerar till 3-1, men kommer inte närmare än så. Bara att gratulera Tortuna till vinsten.

Känns tufft att vända denna negativa trend vi har för tillfället, men det e bara att bita ihop. När vi väl fått lite flyt igen, så hoppas vi på ketchup-effekt!

Skinnskattebergs SK - Tillberga IK 3-4

Emil Johansson, spelare SSK: Vi startar matchen piggt och får ett tidigt mål och Tillberga är inte riktigt på tårna. Vi har full koll på dom under första halvlek och vi jobbar bra ihop med press, understöd och snack och vi spelar oss ur situationer och skapar flera chanser utan att lyckas sätta dit bollen. Andra halvlek börjar bra med att vi gör 2-0. Tätt därefter gör Tillberga 2-1 på ett inlägg. Efter det tappar vi allt. Vi tar inte jobbet för varandra, tappar markeringar och håller inte ihop laget som vi gjort tidigare. Vi ger bort alldeles för stora ytor till Tillberga. Vi lyckas ändå göra 3-2 men Tillberga gör två mål till och vinner matchen. Det känns efteråt som en onödig förlust. Vi tar med oss våran första halvlek och får glömma den andra!

Lennart Engvall, tränare TIK: Skinnsberg kommer ut riktigt vasst och tar ledningen på en långboll över våra mittbackar i 7 minuten. Dom spelar fysiskt och tar komandot genom att totaldominera det centrala mittfältet. Dom är etta på varenda andraboll. Vi är inte ens särskilt dåliga utan dom gör det riktigt bra. Efter hand vaknar vi till och får lite press på dom högre upp i banan ett par gånger och märker att det går, vi tuffar till oss men det är fortfarande Skinnsberg som för. I andra har vi justerat och stoppat in en till central mittfältare. Trots att dom gör 2-0 direkt är vi på det och reducerar och kvitterar. Sedan byter vi chanser ett tag varpå dom tar ledningen med 3-2 innan vi kan göra två snabba. Vi vinner en skön seger för att vi tror på vad vi håller på med men sett till hela matchen var det inte helt rättvist. Skinnsberg är ruskigt duktiga på fasta situationer, det bästa jag sett i en länsserie någonsin. Vi gör det ändå bra och återigen gör Jimmy Sjöstrand mål (tre stycken), backlinjen stabil på alla skinnsbergs fasta. Det är dock Jesper Johnssons monumentala arbete för att ta tillbaka mittfältet som för oss tillbaka in i matchen.

Sörstafors-Kolbäck FK - Skultuna IS 1-2

David Bergqvist, spelare SK91: Skultuna kom på besök på ett soligt Yllevi IP. Om vädret var bra... så var spelet från båda lagen i första halvlek mindre bra. Skultuna har en stolpträff & vi har ett missat friläge och en straff-situation. I början av andra trycker vi på rätt bra och skapar en del halvchanser...  En stund in i andra gör Marcus Westberg säsongens första mål...1-0. Vi har bra koll på dem och de lyckas inte komma riktigt nära förrän  den 80min*. Då slår de en fin krossboll och deras ytter kommer förbi vår back, som då tåpajjar in den i första krysset. 1-1... Vi känner oss inte nöjda med 1 poäng och gör ett par offensiva byten. 90 min så får de en hörna, en tilltrasslad situation slutar med att en i Skultuna får den i magen och gör 1-2... Vi flyttar upp laget men hinner inte få till någon målsituation.
Känns som X hade varit rättvist.. Men men... bara ta nya tag till nästa match!

Hampus Tronêt, spelare SIS: Jag tycker vi startar bra, vi ligger bra i defensiven och hotar i djupled. Vi skapar en del farliga lägen, bland annat ett stolpskott. Även SK91 hotar i djupled med en snabb forward. Jag tycker att vi är det bättre laget i första. Tyvärr får vi göra 2 st byten i paus på våra ytterbackar. SK91 kommer ut och är mycket hetare än oss i starten på andra. Dom vinner dueller och andrabollar. Dom tar rättvist ledningen i mitten på andra (om jag inte minns fel). Vi går ner på en tre backslinje sista 10 och visar en JÄVLA bra moral och gör 2 mål! Riktigt starkt av oss att vända denna svåra bortamatch! Vi trummar på!