Omgång 7

Västerfärnebo AIK - Skinnskattebergs SK 3-1

Niklas Ahlm, spelare VAIK:En riktig laginsats. Vi lägger ner ett stenhårt jobb på samtliga lagdelar och vinner nästan alla dueller och andrabollar. En stabil insats rätt igenom där vi försvarar oss som ett lag, jobbar för varandra och är sylvassa i omställningarna. Beröm till samtliga i laget, men en extra eloge till Micke x 2, Challe och Martin som ställer upp idag när vi har riktigt manfall, detta trots att ingen av dom varit aktiv de senaste två åren och stått för endast fem träningar tillsammans.

Emil Johansson, spelare SSK:
Vi pratade inför matchen om att vi skulle höja oss och ha bättre fokus och inställning än förra matchen. När vi kom till Svedboäng så kändes det bra och känslan att vi skulle vinna fanns där. När matchen började var vi ändå inte riktigt med och Västerfärnebo fick föra spelet. Vi kommer igen lite på slutet av halvleken. Vi tar över lite i början av andra och kvitterar och går för ett ledningsmål men Västerfärnebo lyckas sno bollen i ett uppspel och de har 2-1. Vi försöker att gå för en kvittering men får inte till spelet och de kan avgöra matchen. Det märks väldigt tydligt hur psykologisk fotboll är när det låser sig som det gjort för oss nu för så här dåliga är vi inte om vi har självförtroende och rätt vilja. Vi måste  prata ihop oss i gruppen hur vi ska lyckas vända den här negativa trenden och göra det bästa av de matcher som återstår på våren.

Tortuna SK - Skultuna IS 4-2

Tobias Henriksson, tränare TSK: Vi gör en stabil insats i 80 minuter. Där vi verkligen visar att vi är svåra att göra mål på. Det offensiva spelet kommer inte riktigt igång till en början då vi gör det svårt för varann men en bit in så kommer vi igång även offensivt och det känns farligt så fort vi kommer i anfall. Därför känns 2-0 i paus logiskt. I andra så chansar Skultuna lite mer men kommer inte riktigt fram i de avgörande lägena utan vi reder ut det och kan gå fram till 4-0 och matchen känns avgjord. Tyvärr så kände nog spelarna det så också. Så till följd av detta så släpper vi in två enkla mål sista tio. Känns väldigt onödigt men om jag ser till helheten så är förstås väldigt nöjd med vår insats idag. Matte Beijbom är väl den som höjer sig lite över mängden idag men alla 15 spelare som spelade idag ska ha beröm för sin insats.

Hampus Tronêt, spelare SIS: Vi kommer till Tortuna med bara 2 st avbytare vi har alltså 8 st spelare borta. Tortuna vinner rättvist. Vi gör första 20-25 riktigt bra sen får dom matchbilden dit dom vill. Säga vad man vill om deras spel men dom är jäkligt svårspelade. Vi tar nya tag till Färnebo hemma på lördag!

Tillberga IK - Sörstafors-Kolbäck FK 0-1

Lennart Engvall, tränare TIK: Vi har väldigt mycket folk borta. Jobb, skador, avstängningar mm. Kommer till spel med 14 man. Det är en ganska jämn match över 90 minuter där Kolbäck får göra mål på en tillfällighet, något som vi inte lyckas med. Vi försöker idag men vår kreativa kraft är utanför plan förutom Jesper Johnsson som inte får vara kreativ för domaren, faktiskt riktigt dåligt. Det innebär att vi inte lyckas skapa tillräckligt för att slå ett relativt mediokert lag. Trist. Stort plus ändå för Jonathan Gall och Greijer för felfritt arbete över 90 minuter.

Farid Bayesteh, spelande tränare SK91: Vi börjar första halvlek bra. Gör 0-1 på ett skott som Tony skjuter från lång distans. Sen faller vi tillbaka och dom tar över mer å mer, men vi håller undan till halvtid. Andra halvlek kommer vi ut som ett helt nytt lag och jobbar oss in i matchen igen och borde ha avgjort matchen med tanke på dom lägen vi skapar. Men målen uteblir och Tillberga trycker på sista kvarten, men vi krigar och sliter som djur och lyckas ta 3 poäng i en tuff match på en relativt dålig plan.

Dingtuna GIF - Norrby SK 0-1

Håkan Eriksson, tränare NSK: Skönt att vinna en match som är jämn resultatmässigt. Med det sagt menar jag inte att det var ojämnt spelmässigt. Utan det var en ganska jämn tillställning, men där vi kändes lite starkare och hade mer kontroll över händelserna. Men chanser skapas alltid åt båda håll, så lite flyt måste man ha.

Bosnisk SK - Romfartuna GIF 6-1

Asmir Avdic, lagkapten BSK: I första halvlek äger vi boll för de mesta men skapar inte så mycket, tycker ingen av lagen skapar så mycket i första halvlek , men Damir gör ett snyggt frisparks mål när det återstår 1 min av första halvlek. I andra halvlek höjer vi boll tempot en hel del och där efter skapar fler chanser , vi gör 2,3 snabba mål med fint förspel och då tappar romfa allt, men måste ge dom beröm för dom ändå försöker rulla boll. Dom får en straff som dom sätter snyggt, annars tycker jag vi va vassare idag! Lycka till i serien romfa :)

Thommy Engström, lagkapten RGIF:
I första halvlek är vi helt klart med i matchen. Vi ligger bra i positionerna och neutraliserar Bosniska, samtidigt som vi har ett bra passningsspel och matchen är jämn. Olyckligtvis för oss, gör Bosniska mål på en snyggt slagen frispark i sista sparken av 1:a halvlek. I andra halvlek orkar vi inte längre hålla jämna steg med Bosniskas höga tempo. Efter 2-0 gör vi en chansning och ändrar uppställningen till en mer offensiv, men vi orkar inte ta det jobb som krävs och det kommer 2 snabba  bakåt istället. Efter dessa mål tappar vi moralen helt och då fortsätter målen trilla in och vi är inte med alls i matchen... Säve slår in en straff som ger oss lite tröst.  Jag tycker Bosniska gör en riktigt bra match och har en fin inramning av matchen med bra tryck från hemmapubliken. Vi tar med oss första halvlek från matchen, tar nya tag och siktar in oss på fredagens match.