Blir Division fem bättre eller sämre 2013?

Det är ännu inte klart om det blir Tillberga IK eller Gideonsbergs IF som får den tolfte och sista platsen i division fem nästa säsong. Det beror på om Irsta IF lyckas kvala sig upp i division tre eller inte. Lyckas de så får Gideonsberg stanna kvar, misslyckas de kommer Tillberga från fyran.
 
Här är en sammanlagd ranking av de fem lag som lämnat femman och de nya som tillkommer 2013. Då räknar jag Tillberga som ett division fem lag så länge.
 
Ranking:
1. Assyriska FC
Vunnit sin serie tre år i rad men får nog svårt att upprepa det nästa säsong. Bör dock inte ha några problem att klara kontraktet.
 
2. Surahammar FK
En fantastisk vår visar att kvalitéen finns. Nu gäller det att ta fram den hela nästa säsong, annars blir det tungt för Sura i fyran.
 
3. Hallstahammar SK
Hallsta vaknade till efter en trög start och har ett bra lag. Det gäller dock att de får behålla sin trupp och helst krydda med några nyförvärv.
 
4. Bosnisk SK
Bosnisk förlorade bara en match i sexan och av tradition brukar ett lag som vinner en serie så överlägset klara sig bra även i femman. Vi får se helt enkelt.
 
5. Tillberga IK
Här satsades det stort för några säsonger och de tog sig även upp från femman på ett imponerande sätt. Efter det har lagbygget fallit och återstår att se vad som händer nu.
 
6. Sörstafors/Kolbäck
Sörsta var riktigt starka för några säsonger sedan när de fick in lite HSK-spelare i laget. Sedan försvann de och SK91 föll. Är nu på väg upp igen.
 
7. Gideonsbergs IF
Det blev inte riktigt som GIF hade tänkt sig i år. Efter att ha fallit ur fyran blev det raka vägen ner i GIF. Känslan är dock att de snart är tillbaka i femman.
 
8. Dingtuna GIF
Samma visa här som med Sörsta. Föll ur femman för några år sedan men är nu på uppåtgående igen. Frågan är om de kommer klara sig kvar.
 
9. Bäckby IF
Det blev en riktig skitsäsong för Bäckby som åkte ur fyran med dunder och brak. Det gjorde de också för två år sedan och följde upp det med att vinna femman. Vad händer nu?
 
10. Ransta IK
Det kändes inte som att Ransta var mogna för division fem-spel i år. De hade nog mått bättre av något år till i sexan. Där får de nu tampas nästa år.
 
Sammanfattning: Femman blir sämre nästa år då lagen som tillkommer känns överlag sämre än de som försvinner. Ska dock understrykas att det är oktober och det är ett halvår till dess att serierna drar igång och mycket kan hända åt båda hållen.

Kommentarer
Postat av: Just saying

Hallstahammar SK - Skinnskattebergs SK 5 - 0 (sista hemmamatchen på våren)
Hallstahammar SK - Västerfärnebo AIK 4 - 0
Hallstahammar SK - Ransta IK 4 - 0
Hallstahammar SK - Skultuna IS 4 - 0
Gideonsbergs IF - Hallstahammar SK 0 - 5
Hallstahammar SK - Surahammar FK 4 - 0
HSK visade under hösten att man är för bra för div 5 och är nu åter tillbaka i finrummet. Våren var snudd på usel för HSK, vad det kan bero på kan man undra. Underskattning? Hösten var desto bättre. Utöver dessa utklassningar slog man Tortuna som bara hade 3 förluster under säsongen, och spelade 1-1 borta mot Assyriska där det borde blivit vinst. Enda plumpen under hösten kom borta mot höstens skrällgäng Romfartuna.
Tror att HSK klarar sig bäst av nykomlingarna i div 4. Assyriska är ett one-man-team som saknar spelidé och de lär inte få behålla Kotto nästa säsong, tror dock att de klarar sig kvar som sista lag. Sura åker ner i femman direkt tror jag. Ett "trögt" lag som inte kommer hänga med i fyran där det går undan om man jämför med div 5. HSK har trots många unga spelare stor rutin av division 4, men truppen behöver breddas. Under den gångna säsongen hade man oftast 14 man till match, istället för tillåtna 16.

2012-10-04 @ 15:03:34
Postat av: dreamteam

kommer det någon div 5 dreamteam?

2012-10-07 @ 10:34:10
Postat av: DeW

Måste snart vara dax för silly season va? :D Loooove IT!

2012-10-07 @ 18:39:39
Postat av: Anonym

Var tog Västerfärnebo vägen?

Svar: Rankingen handlar om de lag som lämnar samt tillkommer till division fem 2013
Mr 5

2012-10-08 @ 06:23:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0