Inför rapport: Skultuna IS

1.
2. Skultuna IS
3. Norrby SK
4. Tortuna SK
5. Romfartuna GIF
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8. Västerfärnebo AIK
9. Dingtuna GIF
10. Tillberga IK
11. Gideonsbergs IF

Kommentar: Bra värvningar, en bra grund att stå på och en konstgräsplan. Kan det vara de ingredienser som tar Skultuna tillbaka till division fyra. Ja, varför inte? Har gjort bra resultat på försäsongen även om de spelat mot många lag från lägre divisioner. Att åka hem från Kvarnbackavallen med poäng blir tufft för bortalagen.

Nyförvärv:
Max Holmberg, IFK Västerås, Fredrik Malmkvist, Västerås IK, Johan Widlund, IK Brage, Andreas Johansson och Magnus Avelin, Romfartuna GIF, Morgan Johansson, Västerfärnebo AIK, Mathias Ljunggren, Bosnisk SK, Andreas Svahn och Joakim Stahre, båda comeback
Förluster: Thomas Grandin, IK Franke
Placering i fjol: Sexa i femman
Målsättning: Att komma minst lika bra som förra året, fortsätta utveckla oss som fotbollspelare.

Robert Eklund är tränare i Skultuna tillsammans med Arne Jansson. Robert gör sitt fjärde år i Skultuna och det tredje tillsammans med Arne.

Ni pekas av många ut som ett topplag i femman. Är ni mogna att ta det sista klivet som behövs?
Vi ser oss inte på något vis som favoriter så har inga tankar på att alla vill slå oss. Tror det flesta lag vill vinna oavsett vilka som står på andra planhalvan. Att vi pekas ut som favoriter är kanske smickrande men vi har ett väldigt ungt lag som nog inte är moget riktigt än för spel i högre division.

Ni har nu haft konstgräs hemma på Kvarnbackavallen ett tag nu. Hur har det hjälpt er att utvecklas?
Konstgräset har gett oss möjlighet till lite bättre träningstider än innan, risken är ju dock att man väljer att gå ut tidigt och får istället massa träningstillfällen bort snöade mot om man kör inomhus.

Ni har gjort bra resultat på försäsongen. Hur tror du att övriga lag i serien kommer att tänka kring det?
Resultatmässigt har det gått bra, nu har kanske inte vi haft det tuffaste matchningen av oss Div 5 lag. Men vi tror på det upplägg vi gjort. Vi har fläckvis spelat väldigt fin fotboll och det  börjar kännas som vi hitta våra roller i truppen . Men som för alla lag så har sjukdomar och skador stört oss mycket.Hur andra lag tänker kring vår försäsong är nog på samma sätt vi tänker på deras, att det just är försäsong och väldigt svårt att dra nå slutsatser på hur bra lagen egentligen är.

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Bästa träningsmatch för oss hitills har varit Sura borta där vi försvarsmässigt gör en kanonmatch, första 30 hade dom oss under riktig press, vi behöll dock lugnet i vårt spel och lyckades så sakteliga jämna ut spelet i slutet på första halvlek. I andra är vi minst lika bra som Sura som jag tyckte kändes mycket vassare än förra året. Vill även nämna matchen mot Smedjebacken där vi vann med 5-0 och gör återigen en helgjuten match försvarsmässigt. Men det finns saker att jobba på de sista veckorna inför premiären. Vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, det är många killar i laget som tagit stora steg jämfört med förra säsongen.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
Kommer Bosniska, Tortuna och Norrby bli. Bosniska har imponerat i både träningsmatcher och på värvningsfronten, en klubb med en härlig glöd och ett tydligt mål. Kommer bli roliga och framför allt tuffa att möta. Tortuna kommer säkerligen bli lika bra i år, ett hårt jobbande lag som ofta får skit för sitt spel. Norrby var riktigt bra redan förra året, nu har man fått ett par bra killar till och tror dom kommer hålla hela vägen i år. Främsta utmanare till topp 3 är Romfa , Skinnsberg och eventuellt Skultuna.

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Bloggen gör serien än mer intressant och alltid roligt läsa om tankar och tips inför matcher, kan vi bara hålla oss från skitsnack som inte gynnar nån så kommer fotbollens finrum bli ännu roligare i år. Hoppas du har orken lusten och får hjälp att fortsätta jobbet med bloggen, för det är riktigt rolig läsning på den


Kommentarer
Postat av: Clownen

Kul med utförliga svar, tack för det Robert och femman!

Ser fram emot Bosniska imorgon!

2013-04-24 @ 20:25:48
Postat av: Svesse

Vilken politker! Känns som man fick höra en presskonferens av Tommy Söderberg :)
Nej men bra utförliga svar Robban!

2013-04-25 @ 14:44:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0