Inför rapport: Romfartuna GIF

1.
2.
3. Norrby SK
4. Tortuna SK
5. Romfartuna GIF
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8.
9. Dingtuna GIF
10. Tillberga IK
11. Gideonsbergs IF

Kommentar: Romfartuna missade förra säsongen division fyra-platsen med minsta möjliga marginal. Försäsongens resultat har inte skrämt många motståndare. Men ett formtoppat Romfa kan spöa alla lag i serien. Är Peter Holgersson frisk och säsongen börjar med lite stolpe in så kan det bli ett roligt år, annars kommer Romfa hamna längre ner i tabellen.

Nyförvärv:
-
Förluster: Magnus Avelin och Andreas Johansson, Skultuna IS, Måns Bäckman, Dingtuna GIF.
Placering i fjol: Fyra i femman
Målsättning: Topp 5

Christoffer Pettersson är tränare i Romfartuna GIF och gör sitt tredje år tillsammans med Magnus Oscarsson.

Ni föll på mållinjen förra säsongen, endast målskillnad gjorde att ni fick stanna i femman. Hur har ni gjort för att gå vidare från det?
Att vi var så nära att gå upp på slutet såg vi som en ren bonus med tanke på hur långt efter vi var när hösten startade vilket innebar att vi var väldigt nöjda med höstsäsongen där vi faktiskt var bästa laget i serien rent poängmässigt bästa lag. Vi tog med oss det å att vi hade visat att Romfartuna inte alltid behöver komma 7-8 utan faktiskt har potential att vara med där uppe. Hade vi som Tortuna legat där hela säsongen men tappat på slutet hade allt känts mycket värre.

Ni gjorde en svag vår och en fantastiskt stark höst förra säsongen. Hur kom det sig att det var så?
När förra årets vår startade hade vi 11 nygamla spelare i laget som inte varit med säsongen innan. Det tog tid att spela ihop laget och var många viljor som drog åt olika håll. Har du 20 spelare i ett lag som alla var ordinarie senast de spelade blir givetvis många missnöjda och besvikna när säsongen startar då endast 11 kan starta varje match. På hösten hade vi spelat ihop laget och fått försvarsspelet att fungera. Att sen ha seriens bästa anfallare i laget är knappast en nackdel när man har ett riktigt stabilt försvarsspel.

Känslan var att ni förra säsongen var beroende av att Peter Holgersson var i form. Hur ska ni göra för att inte vara så beroende av honom?
Angående Holger så är han ganska unik med sin spelstil å målfarlighet i div 5 och han kan helt klart vara skillnaden mellan uppflyttning å inte. På hösten släppte vi in väldigt lite mål å det kommer vi nog att göra oavsett om Holger spelar eller inte. Vi jobbar på att hitta lösningar inom laget och vi kommer att göra hyfsat med mål även när Holger inte spelar men vi vi kanske vinner matcherna med 2-1 istället för 4-1 om Holger inte är med.

Ni har matchat mot många lag från division fyra. Vad har varit er tanke med det?
Tanken med träningsmotståndet var att i och med att vi var seriens bästa lag under hösten tyckte vi att det var bra att spela mot div 4 lag på försäsongen. Nu har vi haft mycket skador på försäsongen och en stor trupp på 27 man där alla ska få chansen att visa upp sig så med tanke på det har motståndet kanske blivit lite tuft men det är egentligen bara i Irstamatchen som vi blivit utspelade. Skulle vi spela i 4an i år skulle vi garanterat inte åka ur så motståndet har varit rätt ok ändå. Men det är väl framförallt att högt tempo man vill åt med att man möter bättre motstånd.

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Matchen mot Assyriska och andra halvlek mot Ransta är de bästa hittils.

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
Rickard Lindström har tagit ett kliv till i år och blir väldigt viktig i försvaret. Annars har vi många lovande juniorer på gång som snart kan vara ordinarie. Vi är väll ett av få lag i serien som har en fungerande juniorverksamhet och det är otroligt roligt att få upp unga hungriga spelare med hjärta för klubben.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
1. Bosniska
2. Tortuna
3. Skultuna

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Vi spelar ju fotboll för att det är kul och en blogg som den här höjer upp intresset ytterligare. Vi hoppas att du orkar köra på för det är väldigt uppskattat med ditt bloggande!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0