Summering Omgång 1

Romfartuna GIF - Skinnskattebergs SK 1-7
För drygt ett halvår sedan vann Romfa över Skinnsberg med 10-0 i den sista omgången av division fem. Nu tog SSK revansch, och som de gjorde det. 7-1 vinst på bortaplan är ett rejält styrkebesked och Romfa får klia sig i huvudet och undra vad som hände.

Christoffer Pettersson, tränar RGIF: Skinnsberg var väldigt bra medan vi inte alls kom upp i standard. Vi kan givetvis mycket bättre men de var otroligt taggade efter 10-0 förlusten mot oss i höstas och det fick vi äta upp nu.
Patrik Parkatti, tränare SSK: Skönt att ha premiären spelad och 7-1 (lite flyt ska man ha om man vinner med 7-1) är fullt godkänt. En bra start på säsongen där alla spelare förtjänar beröm för sin insats.

Skultuna IS - Norrby SK 2-6
Vad som på förhand var tänkt som jämn förmodad toppmatch blev till slut en säker seger för NSK med stora siffror. 0-2 blev 2-2 innan NSK kunde avgöra. Sedan rann det iväg och blev alltså 6-2 till bortalaget. Inte ett resultat vare sig hemma-, borta- eller övriga lag förväntat sig.

Robert Eklund, tränare SIS: Vi visste det skulle bli en tuff match för oss, och mycket riktigt norrby kommer ut och är mycket hetare än oss . Och efter 20 min gör dom 2 snabba mål och sätter vår orutinerade backlinje under press. Men vi krigar oss tillbaka sista 20 och får in en reducering innan paus på en något turligt slagen frispark. Andra börja ganska jämnt och vi känner att vi är med, vi lyckas också kvittera och matchen står nu och väger. Runt min 60 kommer runt på högerkanten och blir neddragna i straffområdet, de flesta inkl linjedomaren väntar på signal men Lopez 35 m längre bort friar. Efter det visar Norrby upp prov på en grym effektivitet då dom gör 4 fina mål sista 20. Resultatet speglar inte matchen helt men Norrby vinner välförtjänt och visar upp en härlig inställning för sitt lag. Vi laddar om för jumbofinal nästa söndag mot våra vänner i Romfa
Håkan Eriksson, tränare NSK:
En kämpamatch där vi verkar köra slut på Skultuna. Men det står 2-2 en bit in i andra och vid det läget kan vad som helst hända. Dom stora siffrorna speglar ju inte matchen. Men det är skönt att skapa så mycket som vi gör.

Västerfärnebo AIK - Gideonsberg 3-3
GIF fick en spelare utvisad efter tio minuter vid ställningen 0-0. Trots det så gör laget tre mål och leder med 0-3. Västerfärnebo jobbar sig in i matchen och kan kvittera i slutminuterna av matchen. En match utan vinnare för två lag som får det tufft i serien.

Kalle Hallström, tränare VFAIK till SA: Vi gör ingen bra match men nu har vi klarat av premiären.
Ado Sadzak, tränare GIF:
Vi dominerar matchen i 60 min. Då vi gör 3-0 så börjar orken tryta. Vi får en man utvisad i 4:de minuten och två skador som tyvärr gör att vi försvagar laget. Killarna gör en hiroisk insatts. Men 90 min med en man mindre och vi spelar ut dom i 60 min. Tråkigt men det kunde vara värre.

Tortuna SK - Bosnisk SK 2-1
Kvällsmatch och förmodat toppmöte. Tortuna som har haft en svängig försäsong levererar i premiären. 2-1 seger på "hemmaplan" då matchen spelades på Råby. Inte den starten på division 5-äventyret som BSK hade räknat med.

Tobias Henriksson, tränare TSK: Vi gör en perfekt match defensivt. De skapar inte många klara målchanser i första men vi skapar några farliga lägen men får inte till det sista. 0-0 i paus känns ändå rättvist.
I andra halvlek så tar vi tag i det och det känns som vi är starkare men så missar vi ett uppspel och de kontrar in 0-1. Men det känns ändå som att vi tror på det så ca 10 minuter senare får vi in en boll efter en tilltrasslad situation i straffområdet. Bara 2 minuter efter detta så bryter vi ett uppspel på deras planhalva där vi med 4 snabba passningar ställer Simon Phalm i friläge och han avslutar iskallt förbi deras målvakt. Efter detta så börjar BSK spela mer desperat men förutom en nick precis utanför precis i slutet så sköter vi det defensiva spelet prickfritt.

Fråga: Omgångens överraskning samt omgångens flopp?

Divfive-bloggen har sökt samtliga tränare för en kommentar. Kommer att uppdateras med kommentar när de kommer in.