Inför rapport: Bosnisk SK

1. Bosnisk SK
2. Skultuna IS
3. Norrby SK
4. Tortuna SK
5. Romfartuna GIF
6. Skinnskattebergs SK
7. Sörstafors/Kolbäck
8. Västerfärnebo AIK
9. Dingtuna GIF
10. Tillberga IK
11. Gideonsbergs IF

Kommentar: Ett lag i medvind. Stark trupp och en stark vilja att vinna. Vann sexan förra året och har goda förutsättningar att lyckas även i år. Försäsongsresultaten har verkligen imponerat. Ska bli intressant att se hur de står sig när det hettar till ordentligt.

Nyförvärv:
Saleh Mohammadi, Syrianska IF Kerburan, Arton Halili, Irsta IF, Hasan Resulovic och Carlos Fraga Castro, båda IK Oden, Anel Bajramovic och Serwat Zarifnejad, båda Gideonsbergs IF, Ylli Dautaj, Karlslund IF och Ramiz Lukovac
Förluster: Damir Avdic, Mirnes Julardzia, Sejo Selimovic, Selim Dzuderia och Luci.
Placering i fjol: Vann division sex.
Målsättning: Vår målsättning är att vinna serien och det tycker jag är en bra målsättning.

Asmir Avdic är lagkapten i Bosnisk SK.

Ni är nykomlingar i år. Hur känns det att vara i division fem för första gången i klubbens historia?
Känns skönt att vi äntligen avancerat i seriesystemet. Vi gick ju upp för 2 år sedan men hade ett farmaavtal med IFK Västerås som gjorde att vi fick stanna kvar i 6an och det gjorde att många tappade lusten. Men nu är vi tillbaka och starkare en någonsin.

Hur ska ni göra för att det inte ska bli som med andra lag som vandrat igenom serierna för att sedan falla tillbaka och trilla ner igen? Jag tänker på lag som Bäckby och Tillberga.
Vi har byggt upp en stabil och bra förening med mycket hjälpsamt folk i styrelsen som brinner för klubben . Vi satsar även på unga spelare som ska kunna slå sig in i laget i framtiden! Så därför tror jag inte att det borde vara nå problem att hålla sig kvar om vi spelare gör vårt jobb lika bra som alla runt om kring klubben!

Hur ser truppen ut? Är det bredden som gör er starka eller är det spets på vissa spelare?
Truppen är väldigt bred i år, det är konkurrens på alla positioner vilket jag tycker är bra för utvecklingen på spelarna. Det är även skönt att se att alla vill slå sig in i startelvan så kvalitén på träningarna ökar.

Ni har matchat mot hårt motstånd på försäsongen, varför valde ni att göra så?
Vi valde hårt motstånd för det är lite bättre tempo på spelet så vi inte blir chockade när serien startar. För jag tror det är en ganska stor skillnad på 5an och 6an så vi ville förbereda oss på bästa möjliga vis!

Vilken träningsmatch skulle du vilja lyfta fram som er bästa?
Kolsva matchen skullen jag vilja lyfts fram för att vi jobbade stenhårt som lag och fick spelet att funka rätt bra fast det var dåliga väderförhållanden och stenhård plan.

Är det någon speciell spelare som utmärkt sig under försäsongen?
Alla spelare har lyft sig en del sen förra säsongen på grund av konkuransen och hårda träningar. Tycker alla nyförvärv har tillfört mycket till laget. Skulle vilja lyfta fram Saleh Camberi som är en ung spelare, men har lyssnat väldigt bra på dom äldre spelarna och tränarna och därför utvecklats massor. Han tar även för sig och spelar med bra självförtroende, kul att se unga spelare som kliver fram.

Hur kommer topp-3 se ut när säsongen är slut?
Topp 3 tror jag blir Bosniska sk, Tortuna SK och Skultuna IS

Varför är det bra att divfive-blogg finns?
Läser på bloggen ofta för det är kul att man även kan följa dom lite lägre divisionerna i länet. Vlt får ta hand om dom högre. Haha!

Kommentarer
Postat av: Anonym

Bra att vara självsäker eller??

2013-04-25 @ 12:48:34
Postat av: Nisse

Gillar att de tippar sig själva i topp, får se om BSK lever upp till alla förväntningar, både egna och andras!

2013-04-25 @ 13:41:54
Postat av: Asmir

Säger inte att vi vinner, men kan inte säga att vi satsar på att vinna och sen tippa oss som 2a :p vet att det blir tufft men tror på laget :)

2013-04-25 @ 14:42:31
Postat av: Svesse

Känns som välgrundad självsäkerhet isådanafall.
De har resultaten att backa känslan med och de har även en styrelse som har jobbat väldigt aktivt för föreningen.
De har gjort Lundby IP till deras hemmaborg, de har stärkt spelartruppen från förra året, de har ett exempel så färskt som förra året när Assyriska vandrade rakt igenom femman.
Tror att de svaren som vi fick är den känslan som finns i föreningen, sen att Asmir avverkade klyscha efter klyscha kan vi nog leva med :)
Haha, jävlas med dig.
Lycka till och väl mött!

2013-04-25 @ 14:49:59
Postat av: Asmir

Haha lumbi är väl inte riktigt fräscht som skultuna ip som det hette på min tid ;) men de är en bra början. Haha aldrig fel att jävlas lite :D

Tack svesse! Lycka till ni med och alla andra lag, kommer bli ett tufft men roligt fotbolls år det här.

2013-04-25 @ 16:52:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0