Assyriska tar tung seger mot Romfa

Har idag bevittnat matchen mellan Romfartuna och Assyriska på Apalby IP, relativt mycket folk på matchen som blev en ganska svårspelad match, plan gjorde nog att bägge lagen fick svårt att spela sitt spel. Assyriska behärskade underlaget bäst och vann rättvist med 4-0.

Romfartuna GIF - Assyriska FC 0-4

Romfas Hemsida:

Tid för eftertanke

Vi spelade idag fåran första hemmamatch i serien. Matchen spelade på apalby då vi valt att spara vår plan för framtida äventyr. För motståndet stod Assyriska, nykomlingar i div 5 för året.

Matchen startade lite avvaktande då Assyriska ställde upp bra på egen planhalva och Romfartuna totalt saknade tålamod i sitt passningsspel och slog långbollar på chans som allt som oftast blev resultatlösa. Efter 5-10 minuter fick Assyriska en hörna som deras största spelare nickar fram till en framrusande lagkamrat som springer in i mål med bollen på fötterna. Ett svagt markeringsingripande från oss vid det målet. Efter målet hittar vi långsamt lite spel medan Assyriska ser allt tröttare ut. Assyriska ställer å sin sida om med vassa kontringar och skapar de vassaste målchanserna. På en sådan omställning gör de 0-2 sedan våra mittbackar blivit ifrånsprungna. Bra taktiskt genomförd första halvlek av Assyriska som leder välförtjänt i paus.

Några minuter in i andra halvleken tar en av våra nyinbytta spelare 2 gula inom någon minut och vi får spela med 10 man resten av matchen. Vi försöker satsa framåt men med ca 20 minuter kvar gör Assyriska ytterligare 2 mål på kort tid. Efter målet öppnar deras försvar upp sig och vi börjar för första gången skapa chanser. Både Avelin och Gynt får frilägen som de tyvärr missar. Andreas i målet gör några riktigt vassa räddningar på slutet och håller ner siffrorna.

Det finns tid för eftertanke. 3 dagar närmare bestämt. Jag vill att vi alla funderar på 2 saker till träningen på onsdag.

1 Vad kunde vi gjort annorlunda?

2 Genomförde vi den taktik som vi tränare lade upp inför matchen och i så fall varför inte om vi inte gjorde det?

Nu känns allt helt visset men man får bryta ihop och komma igen.

Romfa-Assyriska 0-4 (0-2)