Resultat omgång 12 !

Möklinta IF                           2-3 ( 1-1 )                     Munktorps BK

Äntligen seger!

En match som började i ett rasande tempo. Lagen bytte chanser på löpande band men det var Romfa som fick de hetaste. Redan efter 8 minuter fick Romfa en straff som Winge säkert slog in. Efter målet fortsatte vi skapa lägen och efter ca 30 minuter kom 0-2 genom Matte Bejbom. Lite senare kom Grällsta igenom och kunde rätt enkelt göra 1-2. Då var det match igen men tempot gick ner lite innan paus. I andra halvleken var de Grällsta som ägde mer boll men Romfa som stod för de hetaste chanserna och vi bör ha gjort några mål på dessa lägen. När 15 minuter var kvar av matchen så dras Daniel Bejbom ner och Grällsta åker på en klar frilägesutvisning. Och strax efter trycker Edde snyggt upp den i krysset efter ett mycket fint anfall. Matchen var vi värda att vinna och fortsätter vi jobba på lika hårt så kommer det bli fler vinster. Bäst i dag är en svår nöt. Tycker alla gör en finfin insatts men extra plus vill jag ge bröderna Bejbom. Vet inte vad ni tuggat i er under sommaren men viljan som fanns mot Grällsta var underbara att se. // John

Norrby SK                                 1-4 ( 1-3 )                         Skultuna IS

0-1  Peter Eriksson
                                                                              0-2  Peter Eriksson
                                                                              0-3  Peter Eriksson
1-3  Nils Eriksson
                                                                              1-4  Max Holmberg

Skultuna´s hemsida :

Då sparkade höstsäsongen igång med Roadtrip till Norrby SKs hemmaarena Norrbyliden.
Planen var blöt efter allt regn men tack vare en del sand så var den helt okej.

Vi åkte dit med den starkaste truppen vi haft på hela året och förväntningarna på oss själva var rätt så stora. Allt annat än 3 poäng hade vart en besvikelse.
Men när domaren blåste så var vi i fullt blåställ (om än rött) medans Norrby verkade bli tagna på sängen.

Allt startade med att Ekstrand rinner igenom i 3:e minuten och blir nerdragen i straffområdet, en solklar frispark i straffområdet och det resulterar i straffspark.
Peter sätter den säkert och har börjat vad som måste vara hans sjukaste 15 minuter i sin fotbollskärriär.
3 minuter senare var det dags igen, Peter får bollen lite utanför straffområdet, han tar emot den och vänder upp, bollen rinner iväg lite men Peter skjuter ändå och får på en fin träff som letar sig till kryssribban, bollen studsar rakt ner innanför mållinjen och sen upp i bakre kanten av ribban och i nättaket. 0-2 till Skultuna efter 6 minuter.
Vi rullar tryggt och tålmodigt i backlinjen och bygger upp fina spel genom Lalla och Danne.
Ekstrand kom förbi flera gånger. Ohlsson likaså på sin vänsterkant. Lalla och Danne kunde styra i mitten. I 14:e minuten får vi en hörna, och vem dyker upp helt ren i straffområdet om inte mannen för dagen Peter Eriksson. Vår träning på fasta betalar av sig och Svesses hörna sitter på smäcken för Peter och 0-3 var ett faktum.

Efter det går vi ner oss medans Norrby bestämmer sig för att inte ge upp, vilket säkert många lag hade gjort med 0-3 i baken efter 14 minuter, de flyttar upp laget och vi börjar slå lite längre bollar. Norrby spelar bara långa bollar, men de följer deras spelidé som borde ge mer utdelning för de har snabba forwards.
I 42 minuten får Norrby en hörna, Danne går upp för att nicka men får bollen på handen, gult kort och en solklar straff. Thomas är riktigt nära att rädda men han är lite för vältränad och hoppar för högt så att bollen smiter under honom.

Matchen var inte så ojämn som slutresultatet visar, men samtidigt var Norrby inte nära en vinst, vi plockade bort nästan alla farligheter. Vi skapade inte så mycket heller och matchen var lite av en repris på vårsäsongsmatchen där andra halvlek också blev ett ställningskrig.
Norrby hade dock några fina kombinationer och borde klara sig kvar i årets div 5. Jag hoppas iaf på det.
I 76:e minuter rinner vår målskytt Max igenom efter en fin genomskärare från Hampus och matchen dödas. 1-4 som även blev slutresultatet.

Skinnskatteberg SK                         2-3 ( 0-0 )               Tillberga IK

0-1  Johan Svensson
                                                                                0-2  David Winberg
1-2  Jukka Reijonen
                                                                                1-3  Henrik Gustafson
2-3  Jukka Reijonen

Tillberga´s hemsida :

Regnet och framför allt mörkret gjorde det onödigt spännande på slutet.
Tillberga IK vann borta mot hemmastarka Skinnskatteberg med 3-2 - siffror som borde ha varit bra mycket större sett till den mängd målchanser TIK skapade.
Johan Svensson visade vägen genom att på frispark snyggt skruva in sitt första mål i TIK-tröjan.

Skinnskatteberg med 39 år gamle Mikael Ernebrink har fått nytt liv i division 5 efter en usel start.
Innan uppehållet besegrades Surahammar med hela 6-1 och många fler lag lär tappa poäng mot SSK i höst.
Tillberga, utan mittfältaren Anvar Affa, radade upp målchanser i första halvlek. I paus kunde SSK-speakern konstatera att det åtminstone var sex bollar på mållinjen, vilket inte var en överdrift.
Men bollen ville inte in. David WInberg, Per Hjerpe, David Curtolo m.fl hade alla bra lägen att spräcka nollan före paus men det stod 0-0 efter 45 minuter.
Några minuter in på andra fick Tillberga en frispark precis utanför hemmalagets straffområde. Johan Svensson tog en kort ansats och skruvade läckert in bollen vid målvaktens vänstra stolpe.
När David Winberg, tillbaka i anfallet, sedan ökde på till 2-0 med 25 kvar såg det ut att vara klart.
Då kom mörkret.
Domaren Magnus Lindkvist, som har diabetes, tvingades i andra halvlek ta ett uppehåll på närmare tio minuter eftersom han behövde få i sig socker. De tio minuterna blev dyrbara under mörka moln och ösregn.
De sista tio av matchen spelades på en alldeles för mörk plan - och det ställde till problem för Tillberga.
Jukka Reijonen drog till från 40 meter och stackars Philip Sunell i målet kunde inte se bollen förrän det var försent, 1-2.
Henrik Gustafson replikerade snabbt med 1-3 men Reijonen reducerade på nytt och det blev lite ner i slutminuterna, utan att SSK kom riktigt nära.
En skön och viktig seger för Tillberga som behåller serieledningen före Munktorp och Surahammar.
Dagens "man of the match" i TIK var mittbacken Jimmy Bohlin som var fullständigt fläckfri. Per Hjerpe gjorde en väldigt bra sista halvtimme när han gick ner från anfallet till defensiv mittfältare.

Ransta IK                           1-4 ( 0-3 )                        Surahammar FK

0-1  Robin Stigevik
                                                                       0-2  Mikael Leppäniemi
                                                                       0-3  Matthias Abrahamsson
1-3  Martin Andersson
                                                                       1-4  Robin Stigevik

Sura :

Omstarten mot Ransta borta slutade med vinst 4-1.

Det märktes att det va första matchen på ett tag men vi förde matchen från början, rullade boll bra i backlinjen men när vi kom över halva plan så hade vi alldeles för bråttom till avslut.
Efter en stund slår Micke en långboll nerifrån högerbacken fram till Robin i straffområdet och efter lite strul i Ranstas backlinje lägger Robin in 1-0.
I ett nytt anfall kommer bollen ut på Micke som letat sig fram i straffområdet och dunkar snyggt in 2-0.

Vi fortsätter att rulla nerifrån men fortsätter lika dåligt när vi kommer över halva plan.

Efter ett fint anfall när vi äntligen rullar runt på offensiv planhalva, Lumpan ner på mig, jag ut till Micke på kanten som lyfter snyggt in bollen till en framrusande Abbe som sätter 2-0 snyggt! högerback till vänsterback.

Ransta skapar ingenting, dom spelar bara långa chansbollar upp på forwards som Lunkan o Johan tar hand om och dom som blir för korta tar Lumpan hand om.
3-0 i paus.
I 2.a trycker Ransta på för en reducering men skapar inte några riktigt farliga chanser.
Efter en hörna för Ransta dras en Ransta spelare ner och domaren blåser straff, den sätter Ransta och ställningen är 3-1.
Kändes onödigt för nu blev det lite virrigt och Ransta satsar allt för att göra mera mål.
Med ca.20 minuter kvar glidtacklar Lumpan och Ranstas lagkapten samtidigt och smäller ihop ordentligt, båda blir liggandes och Lumpan får ont i knät men det va nog värre för Ranstaspelaren, tror inte han spelar så många matcher mer iår.
Domaren plockar upp det röda kortet! han tycker att Ranstaspelaren är bollförande och att Lumpan kommer in för sent, tycker det är ett helt fel beslut av domaren!!
Det tar en stund innan spelarna kommit upp och spelet är igång så då hinner vi snacka ihop oss och spelet blir stabilare efter det.
I en kontring som Emil får bollen och lägger ut den till Robin som elegant lägger upp bollen i bortre hörnet. 4-1.

Försvarsspelet tycker jag är klockrent idag med Lumpan framför backlinjen och Johan o Lunkan i mitten som va stabila. Vi pratade innan om att vi skulle täppa till lite mer bakåt och det lyckades bra.
Framåt lite för bråttom men med fyra mål är det bra ändå.

Trodde att SK skulle kunna ta en pinne mot Oden men dom blev helt utspelade och enligt Jocke så hade inte SK en ända chans.
Tillberga och Munktorp vann med uddamålet, Munktorp låg under med 2-1 med 20 kvar men lyckades göra avgörande målet i 89.e.

På lördag kommer Möklinta till Ramnäs ip.
Då gäller det att vara laddad till hundra för dom är betydligt bättre än Ransta och har en riktigt vass forward Fredrik Hansson som vi måste se upp med. Efftersom VIK har match på måndag så kanske Martin Gustavsson spelar men det hoppas jag inte för han är grymt bra.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------