Resultat omgång 13 !

Tillberga IK                           7-2 ( 3-1 )                             Ransta IK

7-2  Jonas Breed

Surahammar FK                          0-7  ( 0-2 )                     Möklinta IF

0-7  Mikael Mälberg

------------------------------------------------------------------------------------------------

Skultuna IS                              7-1 ( 2-0 )                               Skinnskatteberg SK

Skultuna :

Då var det hemmapremiär för hösten och en bättre start hade vi knappast kunnat önska oss.

Vi började precis som mot Norrby med ett bra spel direkt när domaren blåser igång matchen, men utdelningen denna gång var inte lika sjuk som mot Norrby.
Det tog till 21 minuten innan vi kunde få utdelning, och nu var det comebackande Pastorn som gjorde det lättaste målet i sin karriär efter en hörna där Svesse slår den kort till Ekstrand som lägger tillbaka Svesse smeker den mot bakre stolpen där Lalla nickar längs mållinjen och Pastorn dyker upp med helt öppet mål. 1-0

Sen dröjde det 12 minuter till den 33:e minuten efter ytterligare en hörna där Svesse lägger den inåtskruvad och Stahre når högst och nicksmeker in den i mål. Ytterligare ett mål på en intränad variant vilket är skönt. 2-0
Ekstrand får kliva av efter en hård smäll i ryggen.
Det blir inga fler mål i första halvlek men vi hade i stort sett allt spel, Skinnskatteberg kom upp några gånger men fick för det mesta ägna sig åt försvarsspel.
Vi rullar riktigt fint, med spel in på mitten, krossar från ytterbackarna, långa djupledsbollar direkt från backlinjen men även korta stickare i djupet från mittfältet.

En rolig kommentar är när vi går ut för andra halvlek så hör vi hur en skinnsberg spelare klagar på att vi bara slår långbollar, men det är svårt att göra ngt annat när man motståndet försöker spela med en hög backlinje mot spelare som är snabbare och där vi får stå och slå mackor från alla lagdelar helt ostörda.
"Som man bäddar får man ligga brukar det heta."

Till andra vilar vi Stahre (chans på sitt tredje gula kort) och även Svesse kliver av för att spara sig.

Här rycker gästerna upp sig och producerar en del bra lägen och är på väg tillbaka lite i matchen.
Men i 59:e minuten är det ridå när Max vår egna lilla Higuain som gör mål på det mesta och kände att Peter fick rycka lite för mycket i den interna skytteligan. En djupledspass från Pastorn till Ohlsson som kommer mot målvakt men släpper den i sidan till Max. 3-0
2 minuter senare är det Tronêt tur att näta efter att blivit helt frispelad av Ohlsson igen som kommer in i straffområdet och spelar lite snett bakåt.
4-0 i 61:a minuten och nu är det helt avgjort.
Sen rinner det på med Ohlsson som efterlängtad målskytt när han och Max rinner igenom på en djupledsboll, Max friställer Ohlsson när dom kommer 2 mot målvakten. 5-0
I 78:e minuten frispelar Tronêt Max med en riktigt fin stickare efter marken mellan backarna. Max gör inga misstag i frilägen. 6-0
5 minuter senare är det Max tur igen när han försöker spela in den till Ekstrand som kommer springande mot mål, men en Skinnsberg försvarare glider lite före och styr den i stolpen och in. 7-0

Sen är det egentligen närmare ett 8-0 än reducering, men Storsvesse får en lite adrenalinboost när han bara ska rulla till Tor på andra kanten och skickar den hårt 2 meter i lufter och 3 meter från Tor, kompispass tror jag det kallas ). Och där är SSK spelarna vakna och dom få komma 2 mot 1 och där en spelare friställs mot Thomas och sätter den. Tungt för Thomas som går miste om ytterligare en nolla, där han senast mot Norrby fick släppa in en straff. Så istället för 5 nollor så ligger han kvar på 3.

Domaren för Alexander Milovanovic var riktigt bra, sen vill jag plussa för att Skinnskatteberg spelarna inte spårade ur trots att resultatet rann iväg. En väldigt lugnt tillställning.

Munktorps BK                                 5-0 ( 2-0 )                          Sörstafors/Kolbäck

1-0  Johan Claesson
2-0  Johan Claesson
3-0  Kristoffer Nilsson
4-0  Mikael Karlsson
5-0  Eric Paulsson

Sk91 :

Det blev andra raka förlusten mot Munktorp på bortaplan. Efter 2-0 i halvtid så blev slutresultatet 5-0.

- Vi sade innan matchen att spelet skulle bygga på fyra hörnstenar - bättre snack på planen, bättre rörelse, spela enkelt och bättre aggressivitet, sade tränaren Joachim Thelin.

Efter matchen kan vi konstatera att snacket var bra och aggressiviteten, så länge matchen var jämn, och att rörelsen var bra stundtals. Spelet kan förbättras ytterligare, så att inte alla problem löses med långbollar.

Just aggressiviteten var hemmalagets signum denna dag. SK-91s spelare fick inte många sekunder på sig att behandla bollen.

Munktorp tog ledningen i den femte minuten genom ett långskott. När bortalagets Emil Larsson gjorde om bedriften senare i halvleken tog bollen i ribban. Marginalerna är små. Ett lag med medvind kontra ett lag med motvind. Halvlekens andra mål är en gåva från assisterande domaren till Munktorp. Trots dagsljus så missar han en offside med flera meter och 2-0 till hemmalaget.

Munktorp får en bra start i andra halvlek. En försvarare får inte bort bollen på mållinjen och ännu ett baklängesmål. Nu går luften ur de gröna killarna och Munktorp äger spelet. Hemmalaget avlutar också matchen med två ytterligare mål.

- Hur konstigt det än kan låta så tycker jag vi gör en bättre insats idag än mot Oden. Just nu är vi nere i källaren - men det är bara hårt jobb som krävs för att hitta tillbaka. Vi hade samma start under vårsäsongen och reste vi oss. Det kommer vi att göra igen, sade tränaren Joachim Thelin.

1-4  Gabriel Andersson

IK Oden                                    7-1 ( 4-0 )                            Grällsta IF

1-0  Ayman Hadrous
2-0  Ivan Merino
3-0  Ivan Merino
4-0  Ivan Merino
5-0  Karwan Saeed Foad
6-0  Ivan Merino
7-0  Karwan Saeed Foad
                                                                                    7-1  Eric Boström