Resultat omgång 15

Skultuna IS                                     1-4 ( 1-4 )                     Surahammar FK

0-1  Mattias Mårtensson
                                                                                    0-2  Kristoffer Forsman
1-2  Max Holmberg
                                                                                    1-3  Robin Stigevik
                                                                                    1-4  Robin Stigevik

Skultuna :

Då gästades kvarnbackavallen av Surahammar, vilket brukar betyda hårda och jämna matcher på vallen.

Nu blev det inte riktigt så utan Sura kom ut med blåstället på och startade riktigt aggressivt, dom ville vinna, dom behövde vinna och dom var hungriga.
Vi var mer tillfreds efter 3 raka segrar, samt att vi ändå saknade 4 spelare från startelvan de 3 senaste matcherna.
Men Sura var helt enkelt bättre än oss första 30 minuterna.

Det hela började efter 3 minuter när Sura får avlossa ett skott utanför straffområdet där Tomas halkar när han ska slänga sig och det blir 0-1.
Sen 2minuter senare var det dags igen när Sura utökar till 0-2 i 5e minuter.
Sen fortsätter Sura att vinna närkamper, men vi rycker upp oss lite och reducerar till 1-2 genom att Stahre vinner en närkamp på offensiv planhalva slår ett inlägg som Max "Higuain" Holmberg styr in med sin fot som är längst från målet, kvalité.
Hade vi fått in ett till mål där hade det blivit en rysare.
Men istället tar Sura på sigg blåstället igen och pumpar på.
1-3 kommer i den 19e minuten efter ett inlägg som Tomas inte kommer upp på eftersom han halkar igen och en suraspelare kunde peta in bollen.
Sen i den 26e minuten är det ridå efter att samma suraspelare rinner igenom, stannar till och lurar bort en av oss och avslutar efter backen. 1-4
Resten av halvleken spelas bara av.

Till andra ändrar vi lite och går ner på en 3 backlinje, vi lyfter upp oss ordentligt samtidigt som Sura mer eller mindre spelar av matchen.
Vi hade några farliga lägen, ett när Max kommer fri men får felträff. Hade vi suttit våra chanser när vi fick dom så hade det kunnat blivit en match. Även gästerna hade några chanser i andra halvlek.

Men Surahammar tar 3 rättvisa poäng och vi fortsätter serien med att åka till favoriterna Tillberga med förhoppningsvis full och frisk trupp.

Domaren för dagen från Ransta: Mattias Johansson var det absolut bästa jag har haft i år. Riktigt bra var han! Stort plus!

Sura :

Skönt med 3 poäng borta mot Skultuna.

Det blev en ganska enkel seger.
Redan efter 5 minuter gjorde Matte Mårtensson 1-0 snyggt placerat i målvaktens vänstra hörn.
Inte långt efter det spelar Jocke Stigevik fram Forsman som sätter 2-0, skönt med en sån start för en gång skull!
Sen slappnar vi av lite och Skultuna sticker upp och nickar in 2-1, kändes väldigt onödigt.
Vi tar tag i spelet igen och nu rullar vi riktigt bra. Robin sätter 3-1 och nu känns det som att de ska mycket till för att vi ska förlora det här.
Efter ett fint anfall hittar Jocke Stigevik in till bror Robin som sätter 4-1 och matchen känns avgjord.
Det hade kunnat vara många fler mål innan halvtid men det stannade vid 4-1 som oxå blev slutresultatet efter en ganska tråkig 2.a halvlek, matchen va avgjord i paus.

Skönt med en enkel vinst efter mardrömmen mot Möklinta och den tunga förlusten mot Tillberga.

Oden krossar Skinnsberg med 12-0....1-0 i paus!! Karwan 6 mål! vad gör han i Div5?? Skulle va ett namn för Franke till nästa år, tror han skulle passa där.

Sörstafors/Kolbäck                             4-1 ( 0-1 )                            Grällsta IF

0-1  Oscar Ullsten
1-1  Farid Bayesteh
2-1  Farid Bayesteh
3-1  Farid Bayesteh
4-1  Daniel Söderberg

SK91 :

Äntligen kom första segern för SK-91 under hösten. Stor segerorganisatör var Farid Bayesteh som smällde in tre mål i 4-1 triumfen mot Grällsta på Trollebos konstgräs.

Under första delen av matchen så var SK-91 det spelförande laget och skapade en mängd möjligheter. Därför kändes det lite snopet när Grällsta tog ledningen på en kontring. Ett resultat som stod sig halvleken ut.

Hemmalaget sätter full fart i den andra halvleken och Farid Bayesteh fälls av Grällstas målvakt i straffområdet. Frilägesutvisning och straff för SK-91. Inget drömscenario för en spelare att ställa sig i mål - samtidigt har han allt att vinna och inget att förlora. Nu tog Farid hand om elvametaren och det brukar sluta med att bollen får plockas ur nätmaskorna och så även denna gång, kvitterat.

Grällsta har kämpat på bra men nu ser man tröttare spelare och SK-91 dominerar. Tvåan kommer också rättvist. Henrik Multas inkast når till slut Farid Bayesteh och på den andra möjligheten sitter 2-1. Grällsta får sitt andra röda kort i den 75:e minuten och nu är uppförsbacken riktigt lång. SK-91 avslutar matchen med två snygga mål. Först spelar Mikael Eriksson ut bollen till Farid som rullar in bollen fri med målvakten. Ett äkta hattrick! Högerbacken Daniel Söderberg avslutar med ett snyggt skott - stolpe in.

- Känns skönt med tre pinnar. Det var en repris från i våras, sade Farid efter matchen.

Även om segern kändes klar så måste nog hemmalaget variera spelet bättre i kommande matcher. Det blir för lättläst när alla anfall går via en kant. Det blev bättre i andra och då kom också målen. Fortsätt så.

- Vi malde på och rullade boll och då kommer också chanserna. Bra med fyra mål och bra försvarsspel, sade tränaren Joachim Thelin.

Tillberga IK                               3-1 ( 1-1 )                          Möklinta IF

1-0  Per Hjärpe
                                                                                   1-1  Fredrik Hansson
2-1  Henrik Gustafson
3-1  Henrik Gustafson

Tillberga :

En av de bästa division 5-matcherna på länge tyckte publiken.
Mycket formstarka Möklinta bjöd på bra motstånd på Hubbovallen och hade 1-1 i paus.
Men i andra halvlek visade Tillberga klass - Möklinta spelades stundtals ut totalt och matchen vanns med 3-1.

Möklinta kom till spel stärkta av två storsegrar (7-0 mot Surahammar och 5-1 mot Sörstafors/Kolbäck).
Matchplanen var glasklar - långa bollar på målfarlige Fredrik Hansson.
Och det var också Hansson som gjorde Möklintas mål. Efter en försvarsmiss gled han igenom och bredsidade in 1-1, ett resultat som stod sig halvleken ut.
Tidigt i matchen hade hemmalagets notoriske målskytt Henrik Gustafson skjutit 1-0 med vänstern.
Tillberga var inte riktigt på tå i första halvlek. Offensiven var helt okej men bakåt såg det darrigt ut.
Till andra halvlek gjordes ett par taktiska ändringar och spelet lyftes rejält. Ricard Santana (höger) och Per Hjerpe (vänster) rev stora sår i Möklintas försvar där de gång på gång sprang igenom på kanterna.
I mitten gjorde både Johan Svensson och Axel Ortega 45 fantastiska minuter och bakåt stängdes det till betydligt bättre.
Per Hjerpe missade sitt första friläge, men det andra rullade han säkert in till 2-1 kvarten in på andra ronden.
3-1 kom inte förrän i slutminuterna men hade legat i luften länge.
Inhopparen Jesper Johnson spelade läckert fram Santana som gick på djupet och osjälviskt spelade snett inåt bakåt till Henrik Gustafson som fick öppet mål och tryckte in sitt andra för dagen (18:e totalt i serien).
Tillberga satte alltså stopp för Möklintas framfart, men bortalaget ska känna sig nöjda med insatsen. De lär ta många fler poäng innan serien är över med sitt effektiva och uppoffrande spel.
Kan de också få sin tränare att skrika lite mindre och lägre är det ett plus. Kvällens höjdpunkt var när domaren Azim Zilic tröttnade på gapandet och gick ut till bänken och frågade "är det någon som måste till sjukhus?".

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Romfartuna GIF                              7-2 ( 2-1 )                   Ransta IK

Offensiven blev avgörande.

Matchen mot Ransta var rätt klar från början. Ransta gjorde 0-1 på en kontring. Sen hade de några farligheter när vi blev för passiva i försvarsspelet. Om vi vann mot Skinnsberg tack vare bra försvarsspel så vann vi mot Ransta tack vare den fina offensiven som var riktigt bra. Om vi räknar chanser så skulle sifforna blivit än större. Ransta gör alltså 0-1 men strax efteråt så gör D.Bejbom 1-1 genom bra förarbete av Landell. 2-1 kommer på en frispark från Simon där John är framme och skarvar in bollen. 2-1 står sig halvleken ut. I andra halvleken så fortsätter vi skapa lägen och 3-1 målet kommer rätt tidigt. Nu har jag glömt vem som gjorde detta mål. Blir väll slagen på nästa träning. 4-1 målet glömmer jag dok inte. De var en delikates där vi spelar fint hela vägen och där Avelin väldigt snyggt dunkar in bollen. 5-1 kommer på en tilltrasslad situation där Jonken till sist får bollen och drar dit bollen på volly. Sen slappnar vi av lite och Ransta har en fin perion och gör 5-2. Men sen var det Romfa för hela slanten igen. 6-1 gör D.Bejbom som starkt håller undan 2 spelare och trycker in bollen. Och till sist så får även Jacob trycka dit en kasse. Vad han nu gör där uppe kan man fråga sig. Kul att 2 backar gör mål. Båda är dessutom spelmål och inte på en fast situation. Bäst i dag var offensiven och där var det D. Bejbom som glänste mest. Nu fortsätter vi så här. // John

Munktorps BK                              5-2 ( 2-2 )                        Norrby SK

5-2  Henrik Gustafsson

IK Oden                                    12-0 ( 1-0 )                    Skinnskatteberg SK

1-0  Ivan Merino
2-0  Karwan Saeed Foad
3-0  Ayman Hadrous
4-0  Ivan Merino
5-0  Karwan Saeed Foad
6-0  Ivan Merino
7-0  Karwan Saeed Foad
8-0  Ivan Merino