Resultat omgång 10 !

Skultuna IS                              3-4 ( 2-2 )                          Sörstafors/Kolbäck

När cirkusen kom till Skultuna !

Flaggorna vajade och barnen och publiken var på plats. En pirrande känsla i magen om vad som skulle hända. Cirkusen hade kommit till Skultuna och på programmet fanns döende svanar, tuffa tigrar, tunga elefanter, skådespelare och inte minst en clown. Tyvärr ville inte clownen roa, som brukligt är, utan han gjorde precis tvärtom och förstörde därmed hela föreställningen.

Vi som trodde vi skulle få se en fotbollsmatch blev djupt besvikna. Det var vissa stunder brutalt spel och domaren gjorde inga som helst ansatser för att stävja det. Brutalfotboll i den högre skolan. Att det bara utdelades tre varningar, och samtliga till SK-91, är en gåta. Även om matchen var av karaktären - glöm och gå vidare - så hade den sina spänningsmoment. Bortalaget fick slå ur underläge hela första halvlek. Två gånger om kvitterade Farid Bayesteh Skultunas ledningsmål och 2-2 i paus kändes ändå positivt för SK-91 sett till chanserna under den första halvleken.

- I våra senaste matcher mot Surahammar och Tillberga har vi levt på vår fina inställningen. I första halvlek syntes det inte mycket av den, sade tränaren Joachim Thelin.

Andra halvlek fick en bra start. På SK-91s hörna nickar Josef Gheysari mot mål och målvakten gör en riktig kalasräddning. Två minuter senare så tar bortalaget ledningen. Mattias Kalnins dribblar bort sin bevakning och skjuter in ett inlägg och i boxen finns Majid Bayesteh, som vänder bort en försvarare och skjuter bollen i mål. Ett klassmål. SK-91 har nu tagit över föreställningen. Mattias Kalnins har en möjlighet fri med målvakten som åter gör en bra räddning. Skultuna har svårt att värja sig och 2-4 målet kommer också. Det är en hörna som ger resultat. Erik Sandberg vinner en duell mot målvakten och Sebastian Benits håller sig framme och trycker in bollen i nätmaskorna. Resten av halvleken är i långa stunder ett ställningskrig där tappra hjältar ligger utslagna på slagfältet. Hemmalaget kvicknar till de sista fem minuterna efter sitt reduceringsmål, men SK-91 rensar bort allt och kan sträcka armarna i luften efter domarens slutsignal.

- Otroligt skönt med tre poäng efter en sådan här match. Det var det viktigaste, sade Joachim Thelin.

En föreställning på Cirkus Scott brukade börja med "Får jag be om största möjliga tyssstnad" och det är väl i den kategorin denna matchen bör hamna.

Skultuna :

Då gästades kvarnbacka av SK91 och det blev gästerna som drog det längsta stråt.
Lite kort om matchen: SK91 vann och fick 3 välbehövliga poäng medan vi får åka till Grällsta för att ta poäng.
-------
- SK91 nr 10 gör 2 riktigt snygga mål där båda skjuts stenhårt in i bortre burgaveln.
- Max Holmberg gör hattrick.
- Vi fick återkalla 43 år unga Stisse och 36 (?) år unge Jonas Tronêt. Så illa är det i vår trupp just nu. Så det är inte så konstigt att vi har rasat de senaste matcherna, även om både Stisse och JT var en av de bättre i den svartröda tröjjan!
- SK91 gör sitt 2-3 mål när en skultunaspelare är skadad och domaren har blåst av, SIS spelaren ska halta till båset och domaren blåser igång matchen medans SISspelare fortfarande är på planen och haltar mot båset. Fair Play...
- Domaren vägrar blåsa av när en SK91 spelare får ett hårt skott i huvudet alldeles efter han fått en annan smäll mot huvudet, för att det var boll mot huvudet då blåser man inte av men om det hade vart en armbåge hade han blåst av. Tydligen är det skillnad på en ev. hjärnskakning och en ev. hjärnskakning. Huvudskada som huvudskada anser jag, det ska blåsas.

Vi spolar denna match och siktar in oss på att få ihop en trupp mot grällsta.

___________________________________________________________________

Surahammar FK                         4-1 ( - )                         Norrby SK

Sura :

Enkel vinst mot Norrby med 4-1 efter underläge 0-1.
1.a halvlek spelade vi riktigt uselt för det mesta med undantag för några anfall där vi spelade bollen efter backen och kom runt bra på kanterna.
Efter deras ledningsmål kom Robin in från kanten och blev fälld och domaren blåste straff, Andre slog säkert in kvitteringen.
Efter en stund får vi frispark på deras planhalva, Robin slår den direkt när Norrby`s backlinje står o sover, Micke frispelad och skjuter snyggt in 2-1.
I andra halvlek höjer vi oss och spelar lite bättre.
Robin kommer runt på högerkanten och slår in bollen till en framåtrusande Micke som sätter dit 3-1, riktigt snyggt anfall.
Norrby skapar nästan ingenting.
Robin igenom igen och lyfter elegant in 4-1. Robin inblandad i alla målen, skapade straffen, 2 assist och 1 mål.
Det kunde ha blivit några mål till men matchen slutade 4-1 och 3 nya poäng. Skönt!

Innan matchen fick vi återbud av Alm och Cederborg. 10st!!!!! spelare saknades idag och det är otroligt bra gjort att vi fortsätter vinna trots så många borta.
Hoppas några är tillbaka till matchen mot Skinnsberg på tisdag.

________________________________________________________________

Ransta IK                                 2-3 ( 2-1 )                      Skinnskatteberg SK

1-0  Simon Fernros
                                                                               1-1  Vicktor Karlsson
2-1  Joakim Johansson
                                                                               2-2  Rikard Karlsson
                                                                               2-3  Vicktor Karlsson

_________________________________________________________________

IK Oden                                 6-2 ( 3-1 )                                 Möklinta IF

6-2  Karwan Saeed Foad

Romfartuna GIF                          0-5 ( 0-2 )                            Munktorps BK

För stora siffror!

Vi gör en helt ok match men vi kommer inte riktigt upp med laget som vi vill. Och Munktorp har ett jämt och bra lag så de gör det tufft för oss. De får två rätt enkla mål i första halvlek. I andra så rycker vi upp oss och vi spelar riktigt bra de första 25 minuterna. Men vi lyckas inte göra något mål. Och efter ca 30 minuter får Munktorp en straff som de sätter dit och då är match avgjord. Sen rullar det även in 2 mål till på slutet. Tycker siffrorna blev lite stora på. Ett plus vill jag ge Winge och Måns som slet väldigt bra på ytterbacks platserna.

__________________________________________________________________

Tillberga IK                            3-0 ( 1-0 )                                  Grällsta IF

1-0 Axel Ortega
2-0 Henrik Gustafson
3-0 Henrik Gustafson

Tillberga :

Säker serger mot Grällsta !

Tillberga stördes av skador och sjukdom innan avspark mot Grällsta IF.
Första halvlek var ingen höjdare, men i andra spelade TIK ut och vann enkelt med 3-0.
Lagets målspruta Henrik "Hanko" Gustafson hittade målet igen - två gånger.

Med Jimmy Bohlin skadad (nackspärr) och Jimmie Sjöstrand krasslig hade Tillberga ont om backar inför hemmamatchen mot Grällsta.
När Gabbe Engström sen fick en smäll på knät under uppvärmningen såg det inget vidare ut. Men Gabbe kylde knät och gjorde sen en utomordentlig insats till höger i trebackslinjen där även Sjöstrand kom in efter ett tag och spelade lika bra som Engström och mittbacken David Winberg.
Spelmotorn Johan Svensson tvingades lämna planen tidigt efter en smäll mot låret. Tillberga hade svårt att få i gång passningsspelet efter Svensson byte. Första halvlek var inte speciellt bra, men TIK kunde ändå ta ledningen på en straff som Axel Ortega säkert sköt in bakom Grällstas mycket duktige målvakt.
Tränaren Stefan Brandberg gjorde ett par taktiska förändringar i paus och i andra halvlek hittade Tillberga spelet.
Per Hjerpe flyttades ner till innermittfältet och var planens gigant de andra 45. På kanterna var Björn Larsson och Ricard Santana pigga och framåt levererade Henrik Gustafson.
"Hanko" sköt 2-0 i fritt läge efter ett lååångt inkasst från Björn Larsson. 3-0 petade han in, också i fritt läge, efter en fin framspelning från David Curtolo.
Med kvarten kvar fick KG Tidstål göra comeback på Hubbovallen. KG är, efter bara tre träningar, fortfarande lite ringrostig men det syns att hans kvaliteter kommer bli nyttiga för TIK resten av säsongen.
Många bra insatser i TIK. Per Hjerpe utsågs till matchens lirare för sin andra halvlek.