Resultat omgång 11 !

Grällsta IF                         2-2 ( 0-1 )                         Skultuna IS

0-1  Robin Ekstrand
1-1  Erik Boström
                                                                          2-2  Hamez Kinolli
2-1  Daniel Ekman

___________________________________________________________________

Sörstafors/Kolbäck                           4-0 ( 2-0 )                       Romfartuna GIF

1-0  Viktor Turby
2-0  Majid Bayesteh
3-0  Majid Bayesteh
4-0  Daniel Sjödin

SK91 :

Romfartuna reste sig aldrig efter SK-91s start !

Efter tjugo minuter stod det 2-0 till hemmalaget och då hade även de gröna kostat på sig att missa en straff. Från det reste sig aldrig Romfartuna och med två mål även i andra halvlek så blev resultatet 4-0 (2-0).

Det blev en trevlig våravslutning av femman på ett soligt Yllevi. Seger och stundtals trevligt spel gladde mest. På den gröna mattan spelade hemmalaget SK-91 bra fotboll de första tjugofem minuterna. Sedan blev det slarvigare ju närmare halvtidsvilan laget kom. På dessa första minuter så skapar de gröna ett flertal möjligheter. Alexander Eriksson fälls i straffområdet med straff som följd av detta. Den säkre straffskytten Farid Bayesteh skjuter, men inte bättre än att bollen tar i stolpens insida och ut. Första straffmissen jag har sett från Farids vänsterfot. Nu löste det sig ändå. Två minuter senare kommer ledningsmålet. Daniel Sjödins passning når Alexander Eriksson på högerkanten ochh hans passning når Viktor Thurby, som har öppet mål och 1-0. Majid Bayesteh har haft det lite tungt med målfabrikationen. Mot Skultuna gjorde han ett mål och idag blev det två till. Det första som betydde 2-0 är snyggt. Anders Mossbergs passning hittar Majid och han driver förbi en försvarare och placerar bollen snyggt i mål. Det andra kommer på nick i andra halvlek och 3-0. Sista målet, i sista minuten av matchen, gör Daniel Sjödin med ett välriktat skott.

Romfartuna försökte, men med bara en anfallare med dåligt understöd så var det svårt att skapa någonting vettigt. SK-91 var både tyngre och hade ett bättre passningsspel. En av lagets enklaste segrar i vår. Det blev aldrig riktigt spännande.

- Skönt med seger och fyra mål framåt. Vi spelade bra i olika perioder av matchen. Fokuseringen var inte med i alla minuterna. Så länge vi håller bollen efter marken så skapar vi chanser. Även om vi har sämre perioder under matcherna så ger vi aldrig upp. Det tyder på bra lagmoral. Nu är vårsäsongen slut och segern i dag var bra för självförtroendet, sade tränaren Peter Hassel.

Sex segrar och fem förluster, och en femteplats, blev facit av vårsäsongen. Mycket bra jobbat av ledare och spelare. Det är till stora delar ett helt nytt lag som spelats in och även om starten var tung med tre förluster så har laget rest sig visat att de hör hemma i femman. Nu väntar ledighet och under tre veckor i juli månad är det frivillig träning innan hårdkörningen kommer igång i slutet av juli.

____________________________________________________________________

Norrby SK                         3-7 ( 0-2 )                                Tillberga IK

Tillberga i ensam serieledning inför höstsäsongen

Tillberga IK bjöd på en stundtals sprudlande offensiv i vårens sista match.
David Curtolo blev fyramålsskytt när Norrby SK krossades med 7-3 på bortaplan.
Eftersom Surahammar förlorade och Munktorp bara fick 1-1 mot Oden är nu TIK ensam serieledare i halvtid.

Den elfte och sista omgången på vårsäsongen var resultatmässigt perfekt för Tillberga IK.
Ett skadedrabbat Surahammar åkte på storstryk (6-1) borta mot Skinnskatteberg, som har hittat formen rejält.
Mikael Ernebrink, 39 år, är förstås en stor anledning till Skinnsbergs uppsving. Blir en intressant match när serien startar om 11 augusti.
Munktorp lyckades kvittera i slutminuterna mot IK Oden. 1-1 var ett perfekt resultat för TIK. Munktorp är nu två poäng efter i serietoppen och Oden tappade ytterligare två tunga poäng i jakten på en topp tre-position.
Tillberga IK, utan skadade nyckelspelarna Victor Holm och Johan Svensson, avslutade våren bra. Förutom tio okoncentrerade minuter när Nörrby gick från 4-0 till 4-2 spelade Tillberga en bra, anfallsglad och rolig fotboll.
Norrbys reducering till 3-5 måste också nämnas. Domaren Danha Jean Bachiri tog ett fullständigt vansinnigt beslut när han pekade på straffpunkten efter att Norrbys anfallare backat in i Philip Sunell och sen slängt sig i backen.
Ricard Santana Arvidsson och Jimmie Sjöstrand visade vägen i första halvlek och ställningen var 0-2 i paus.
Sen tog David Curtolo över showen. "Curtan" gjorde fyra mål i andra halvlek. Vid ett par tillfällen snyggt framspelad av inhopparna KG Tidstål och Björn Larsson som båda var riktigt bra sista 30 minuterna.
Henrik "Hanko" Gustafson gjorde sitt tolfte mål för säsongen när han distinkt sköt 5-2, snyggt framspelad av Jimmie Sjöstrand. Där har ni målskyttarna för kvällen.
David Curtolo blev förstås "man of the match", men Ricard "Pedro" Santanas första halvlek var också mycket bra.

___________________________________________________________________________

Skinnskatteberg SK                           6-1 ( 3-1 )                        Surahammar FK

Sura :

O så kom den!! förlusten som har hängt i luften ett tag. Med 0-1 i baken senast, 0-2 i baken mot Grällsta så har vi ändå lyckats vända o vinna men idag hade vi 0-2 igen och den här gången kunde vi inte komma igen.
Inställningen fanns inte, såg segt ut på alla håll, inge snack, allt kändes som bortblåst och släpper man några lägen till en som Ernebrink i Skinnsberg så är det mål direkt.

Efter 4-5 matcher i rad med 6-10 spelare borta så blir det såhär tillslut.
Orkar inte skriva nå speciellt om den här matchen för den är bara att lägga bakom sig.
Kan nämna att Forsman blir utvisad efter en vad ja tycker korrekt tackling, definitivt inte rött kort iallafall.
Forsman gjorde även vårat mål.

Något som inte har speciellt mycket med förlusten att göra men kan inte låta bli att ta upp det.
Daniel Gonzalez Silva!!! Domaren. Finns det någon i den här serien som tycker att han är bra, helt ok, ganska bra? eller så borde alla tycka som jag att han har inte ett skit på en fotbollsplan att göra!!
Innan matchen börjar han domdera och visa vilken makt han har.

Ett exempel från förra matchen vi hade honom.
Vi får ett inkast och våran spelare frågar linjemannen vart inkastet är "lite längre fram" säger linjeman "ända bort så du är framför erat bås" våran spelare går dit och kastar då blåser hövdingen av och säger att det är för långt fram och det blir det andra lagets inkast. Då säger jag från sidan att det va linjemannen som berättade vart kastet skulle vara då ropar han tillbaka "spelar ingen roll för det är jag som bestämmer här på planen" .

Jag vet att det är många lag som inte gillar honom för hans stil.
Han sa t.ex till en spelare i Skinnsberg som satt bredvid bänken att han inte fick sitta där utan skulle sitta på bänken!! va fan spelar det för roll?!

Vad brukar man säga om en bra domare....att han inte har synts till på matchen, hur ska han klara av en hel match utan att synas när det är det han vill hela tiden? Nej ta av han pipan omedelbart för han kommer garanterat reta gallfeber på fler än mig.
Måste bara lägga till att nästan alla domare vi haft annars har skött sig bra och att ja tar inte upp honom bara för att vi förlorar för idag va vi inte värda att vinna så som vi spelade.

Munktorps BK                                 1-1 ( 0-0 )                        IK Oden

0-1  Dag Eriksson
1-1  Jimmy Pettersson

Möklinta IF                                2-0  ( 1-0 )                              Ransta IK

1-0  Fredrik Hansson
2-0  Hevend Hajyousef