3-4 ( 2-2 )                           IK Oden

3-3  Karwan Saeed Foad
                                                                                 3-4  Joacim Thunberg

Skultunas hemsida :

Då gästades en för dagen stenhård, och de är milt, kvarnbackavallen med ett av topplagen i DIV V västmanland.
Planen var verkligen stenhård, 4 dagar obärmhärtig sol och total avsaknad av regn samt vattning hade gjord planen hårdare än en grusplan, tänk betong som stelnat ungefär. Helt otroligt att vi kan tänkas betala för planen, vad sägs som att vattna planen ngn annan gång än 30 minuter när solen står som högst och allt vatten avdunstar direkt.

Matchen då?
En av de bästa matcherna för säsongen av oss, vi varierade oss med spel efter backen och längre bollar. Vi öppnade med bra stämning och tog för oss direkt, men inom 15 minuter hade vi fått två riktiga kallduschar, båda där Oden rann igenom alldeles för lätt, vilket är väldigt olikt oss. Och efter en riktigt bra öppning där vi öppnar hårt och bestämmer tempot direkt, en liten del kan ha vart att Oden underskattade oss ordentlig, men mest tror jag det är för att vi har en grym stämning inom truppen, där alla ställer upp för varandra och det var det vi gjorde i under hela matchen.
Det hade lätt kunnat blivit att vi säckat ihop totalt och slängt in handduken. Odens första mål kommer efter en lite längre boll mot Karwan, svesse ligger direkt i ryggen på honom för att inte låta han få vända upp rättvänd, men div.fems skyttekung tar emot och skarvar vidare och friställer Mats Wallin som kyligt halvchippar in 0-1, andra målet kommer efter en väldigt misstänkt offside på Karwan, alla skultuna spelare stannar för att vi väntar på offsidenvinkningen, ingen flagga kommer och helt ren gör han inga misstag, 0-2 och ridå kunde man tro.

Men vi reser oss och tar tag i spelet igen, vi gör första reduceringen efter att vi pressat på och håller kvar bollen vid straffområdeslinjen, Peter nickar fram till Hames som får tid någon meter innan straffområdeslinjen, siktar in sig ordentlig och trycker till en halvvolley med vänstern i målvaktens bortre hörn. Det gav oss luft under vingarna. Lite senare får vi ett frisparksläge 30-35 meter från målet, ingen kommer fram med ngn vm94 idé ) så svesse trycker till bollen och får en sån bollträff med noll skruv vilket gör att bollen nästan vobblar, Odens får lite problem med frisparken, men var egentligen inte så farlig. Lite mer i hörnet hade det kunnat blivit mål för det tjuvades tidigt av Odens målvakt.
Vi fortsätter trumma på, och en stund innan halvtid får vi ett välförtjänt kvitteringsmål, där Svahn slår in en frispark några meter på Odens planhalva, som vanligt kommer Peter och även Stahre med riktigt fina löpningar och blir ensamma när bollen dimper ner en 2-3 meter utanför målgården. Peter sätter kvitteringen. 2-2

Till andra halvlek visste vi att Oden skulle samla sig och komma ut riktigt taggade, men vi klev ut ännu mer laddade, och stog upp riktigt bra, matchen fortsatte vara jämn, där det var ett litet övertag för oss, mycket pga att vi vann nästan alla andrabollar, men även tredjebollarna. Vi tar ledningen, 3-2 som också är ett spelmål vilket är bra för vi har haft lite problem med det, där Hames kommer i straffområdet, slår bollen förbi och den håller på att gå in, men Peter som fann sig farligt nära offside tog inga chanser och skickade in bollen i mål alldeles på mållinjen för att målvakten var påväg tillbaka. Vi fortsätter att trumma på och Oden flyttar upp anfallare men vi spelar som vanligt väldigt tryggt bakåt. Med 30 minuter kvar får en Oden spelare utvisning efter att ha missat ett fint läge och reagerat med att skrika "Men jävla hor." och där stoppade han det, men domaren för dagen Bosse Sohlberg ger rött kort, Oden protesterar för att han inte skrek klart hela ordet, men hela kvarnbackavallen hörde vad som sades och att fylla på med bokstaven a är inte så svårt, rätt eller fel, rött kort var det och enligt mig helt rätt.

Nu var det nog tur för Oden att utvisningen kom, för vi slappnar av och tänker att det är klart medans Oden rycker upp sig och reducerar samt tar ledningen på 2 identiska hörnor, där de slår mot första stolpen men några meter ut från mållinjen, Oden spelarna rör sig utåt i straffområdet och hoppar bort från målen men får ändå kraft, vilket är riktigt svårt att göra men ännu svårare att försvara sig mot.
Kul att se riktiga intränade hörnor, tråkigt för oss.
Efter målet går luften ur oss lite men matchen fortsätter vara jämn, även om man inte märker att SIS är en man mer.
I slutet av matchen får Max (vårt superförvärv ^^ ) på en fin halvvolleyträff utanför straffområdet, bollen träffar ribbans undersida och tar i backen, men döms inte över linjen. Folk som satt i perfekt vinkel på sidan sa att den var inne, men om linjedomarna inte kan se en 2 meters offside hur ska de då kunna se en boll som är inne med 20 centimeter. Otur för oss, tur för Oden. Men ibland är marginalerna med oss ibland inte, och idag var dom inte med oss.
När slutsignalen ljöd, så var nog Oden mer glada för 3 poäng än vad dom hade trott innan matchen startade. I skultuna var det mer besvikna miner, men vi går ner på måndag och kör skiten ur besvikelsen.

Oden visar styrka i att inte spela så speciellt bra, mycket förmodligen av underskattning, men ändå lyckas göra 4(!) mål mot ett av seriens bästa försvar. Vi gör 3 mål när vi haft lite problem med produktionen, och i 9 matcher av 10 vinner vi eller iaf tar poäng om vi gör 3 mål.
Men där är en anledning till att Oden ligger i topp medans vi ligger lägre.

Domaren Bo Sahlberg var riktigt bra hela matchen, det som var tråkigt var att linjemännen var riktigt dåliga, en såg ottillåtna närkamper nonstop i sista 30 minutrarna och den andra såg inget alls. Tråkigt att Bosse som är bättre placerad i flera vinkningar från assisterande inte kan bestämma själv utan i tecken på att han litar på assisterande måste gå på linjemans vinkningar.

Vi gratulerar Oden till 3 poäng, vi laddar om för en viktig match mot Norrby i veckan.
Forza Tuna.
//Svesse

Ransta IK                              1-2 ( 0-0 )
Grällsta IF

0-1  Emil Löfgren
1-1  Johan Jansson
                                                                       1-2  Rasmus Liljebäck

Skinnskattebergs SK                         2-5 ( 0-2 )                        Norrby SK

Äntligen vinst igen!

Efter fem raka förluster lyckas Norrby resa sig och man kan vinna konfortabelt med 5-2 borta mot Skinnskattebergs SK.
Norrby hade mest boll i början av matchen men lyckades inte skapa något rejält framåt. Men efter dryga 20 minuter lyckas Andreas Olsson spräcka nollan då han drar ett skott i nättaket, kanske inte helt otagbart för SSK-keepern. Efter målet spelar man något sämre och Skinnsberg har bland annat ett skott i ribban. Men med en minut kvar av halvlek gör Nisse Eriksson det så psykologiskt viktiga 2-0 målet då han drar sin back innan han placerar in bollen.
NSK rivstartar i andra då Nisse Eriksson bryter in från kanten och gör sitt andra mål för dagen. Efter det känns segern ganska klar och spelet jämnas ut en aning. Då drar Skinnsberg till och reducerar men deras lycka blir inte långvarig då Fredrik Larsson gör 4-1 då han lägger bollen i bortre hörnet från sin yttermittfältsposition. I gruppkramens heta får en annan junior, Jonas Eriksson-Kraft, målet. Grattis till er båda! Efter det ger Skinnsberg i princip upp och den tredje junioren Johan Bothin serverar Samuel Sillén till 5-1 med några minuter kvar. SSK tillåts reducera ännu en gång men då med bara minuten kvar. 5-2 stod det när domaren blåste av.
En grymt viktig seger där samtliga spelare ska ha beröm. Nisse Eriksson gör årets bästa match och även mittbacksparet Dennis Ling/John Hammarbäck ska ha beröm. Riktigt kul att se bänkspelarna komma in och ta för sig, allra helst juniorerna.
Nästa match på onsdag. Hängmatchen från första omgången mot Skultuna IS ska spelas borta på Kvarnbackavallen. Vinst där och NSK slipper titta allt för mycket neråt.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tillberga IK                             0-1 ( 0-1 )                             Munktorps BK

0-1  Kristoffer Nilsson

Tillbergas hemsida :

Årets första förlust

Tillberga IK är inte längre obesegrat i femman.
Ett smart spelande Munktorp vann på härlig inställning och en sylvass forward - något TIK saknade den här dagen.
Trots förlusten leder Tillberga fortfarande serien.

Tillberga IK fick en mardrömsstart på seriefinalen på Hubbovallen. Efter slappt försvarsspel gled Munktorps ensamme anfallare Kristoffer Nilsson igenom och lobbade iskallt in 0-1, som skulle bli matchens enda mål.
Munktorp hade verkligen gjort sin hemläxa. 4-5-1 och ett destruktivt spel på mitten där Tillberga gillar att rulla boll, samt att mycket bra försvarsspel som inte snyggt men effektivt tog bort allt.
Tillbergas bästa läge i första halvlek hade Henrik Gustafson som träffade stolpen efter en snygg framspelning från David Winberg.
I andra fortsatte Tillberga att äga massor av boll, säkert 70-30 totalt i matchen, men utan att skapa några riktigt heta chanser förrän på slutet.
Inhopparen Björn Larsson fick ett drömläge till kvittering men i fritt läge lobbade han bollen utanför.
Årets första förlust för Tillberga. Kanske var det en nyttig väckarklocka. Nästa söndag väntar SK91 på bortaplan, ett lag som visat fin form de senaste veckorna och lär sälja sig dyrt.
Då måste inställningen vara bättre.

Munktorps :

En del skador och avstängningar rörde till det för oss inför matchen, samtidigt som tränarduon valde att byta uppställning till en mer defensivt inriktad 4-5-1-variant. Det blev en del bandybyten dessutom där spelare flängde in och ut.

Matchen såg genomgående ut som så att Tillberga hade bollinnehavet. De försökte spela possession-fotboll och hitta in med korta passningar till sina tre innermittfältare med meriter från alla möjliga sammanhang (Johan Svensson, David Curtolo, Axel Ortega) som sedan skulle slå de avgörande passningarna. I första halvlek spelade de mycket på sin högerkant men lyckades inte skapa någonting därifrån.

Istället fick vi utdelning på en av våra kontringar. Johan Claesson fick fram bollen till Kristoffer Nilsson som löpte sig fri och lyfte in 1-0 över Tillbergakeepern. Tillberga hade svårt att omsätta bollinnehavet i målchanser och skapade inte speciellt mycket.

Den andra halvleken inleddes med en sekvens där MBK hade kontroll på bollen och rullade. Men ju längre matchen led blev det så att vi försvarade och de jagade kvittering. I slutet började de att rada upp frisparkar och till slut blev det för mycket för Coach Ljung som lackade på domaren och blev uppvisad på läktaren.

Vi lyckades fortsatt att stånga iväg deras inlägg och inspel. Staffan fick en armbåge i ansiktet efter en frispark och visade även han heta känslor och det blev lite grinigt på planen. Men vår nolla var aldrig riktigt hotad och vi lyckades hålla den matchen ut. 1-0 till MBK, tre sköna och viktiga poäng som innebär att vi gick ifatt Tillberga poängmässigt.

Surahammar FK                             1-0 ( 1-0 )                       Sörstafors/Kolbäck

1-0  Robin Stigevik

Sörstas hemsida :

Sviten bröts mot Sura

Efter fyra raka segrar blev det förlust mot Surahammar på bortaplan med 1-0 (1-0).

Robin Stigevik gav Surahammar ledningen i början av första halvlek. Sedan var det SK-91 som stod för målchanserna, men hemmalagets bäste spelare var målvakten och han gjorde några riktigt bra räddningar.

Andra halvlek bjöd inte på samma möjligheter utan det var mest kamp på planen.

- Vi gav topplaget Sura en riktigt bra match. Jag tycker vi var värda minst en poäng sett till målchanser och spel. Försvarsspelet är jag mest nöjd med idag, sade tränaren Joachim Thelin.

Andy ( sura ) :

Det blev vinst mot Jockes SK91 med 1-0.
Med ett helt gäng borta så lyckades vi ändå ställa ett starkt lag på planen och redan efter ca 10 minuter hittar Forsman fram till Stigevik som snyggt tar ner bollen och skjuter elegant in matchens ända mål. Ett riktigt fint anfall nerifrån backlinjen och upp på kanten och sen in i straffområdet.
Det va inte mycket mer som stämde idag, panikbollar, slarviga passningar och mycket konstiga beslut.
Starkt att vinna trots dåligt spel.
Nu har vi gjort vår sämsta match hittills men hoppas vi kommer upp i vårat spel igen när vi möter Grällsta på söndag.
SK hade två riktigt farliga chanser i första där Persson gör ett par suveräna räddningar.
I andra är det mycket kamp och inget skönspel från något av lagen, tycker inte att SK skapar något riktigt bra läge för att kvittera.
Skönt när en för dagen dålig domare blåser av matchen.

Möklinta IF                                  2-2 ( 1-1 )                        Romfartuna GIF

0-1  Fredrik Abrahamsson
1-1  Martin Gustavsson
2-1  Martin Gustavsson
                                                                               2-2  Daniel Winge

Romfartunas hemsida :

Äntligen jobbade vi som ett lag igen och då kom poängen!

Vi kom till en fin Arena. Kanon fin plan, Mycket trevligt. Matchen? Jo den tog vi oss ann med ny glöd. Vi hade ett bra snack i veckan på träning och jag tror alla spelare har tagit tag i sig själva denna vecka för nu var det ett nytt Romfartuna som var ute på plan. Vi kämpade stenhårt för varann. Sen får vi de tufft i alla fasta situationer eftersom Möklinta var mer än ett huvud högre i snitt. Matchen är jämn och när Edde får en fin passning tvekar han inte att utmana, vilket går vägen och han gör inget misstag. 0-1. Nu står matchen och väger och inget lag skapar så mycket. Men när det är en minut kvar av första halvlek så knoppar de in en kasse genom Martin. I andra halvlek så fortsätter vi jobba som ett lag och som tränare blir man väldigt nöjd. Men återigen så får Martin en boll som han trycker in i kassen Möklinta tar ledningen. Vi har ofta hängt med huvudet när vi ligger under men inte denna dag. Vi kämpar på och när en kvart är kvar så kapar deras målvakt Crille och de blir straff. Winge slår in den säkert i mål. 2-2. Möklinta får sen en utvisning, Men inget av lagen backar hem för det. Båda vill ha en vinst. 2-2 står sig matchen ut och vi har tagit ett stort steg fram. Matchen lirare är många denna match. Tycker Pontus gör ett kanon jobb. Finns klar fler som går av matchen mer väl godkänt. // John