4-2 ( 3-0 )                        Möklinta IF

3-1  Fredrik Hansson
                                                                              3-2  Talan Pirmosa
4-2  Rikard Karlsson

____________________________________________________________________________

Sörstafors/Kolbäck                        1-2 ( 0-1 )                          Tillberga IK

0-1  Jimmie Sjöstrand
1-1  Josef Gheysari
                                                                                        1-2  Jimmie Sjöstrand

SK91 :

Nära poäng mot serieledarna !

Med två minuter kvar av matchen fick Andreas Nyman chansen att kvittera, men Tillbergas målvakt fick upp handen och räddade. Nu blev det 1-2 (1-1) till bortalaget och all heder till ett vilt kämpande hemmalag.

- Då Tillberga har seriens bästa mittfält var taktiken att stänga löpvägar och passningsspel genom att spela aggressivt och krympa ytorna. Vi skulle även vårda bollen i vårt offensiva spel, sade tränaren Joachim Thelin.

Innan matchen visste vi på förhand att bortalaget skulle äga mycket boll och det blev som befarat. Ändå vaskade inte bortalaget fram så många möjligheter sett till andelen bollinnehav. Ett riktigt taggat hemmalag gjorde det svårt för de svartklädda och försvarsspelet fungerade i det närmaste prickfritt. En skada drabbade SK-91 efter sexton minuter då mittbacken Erik Sandberg landar olyckligt och höften får sig en rejäl smäll. David Bergqvist får hoppa in och gör ett bra jobb i backlinjen.

Tillbergas farligaste lägen under matchen kommer i första hand på fasta situationer. Ledningsmålet kommer på en frispark som skjuts direkt i mål efter 25 spelade minuter. I stället för att vika ner sig så ökar hemmalaget trycket offensivt. Både Mattias Kalnins och Mikael Eriksson har var sitt bra skott innan kvitteringen kommer. Josef Gheysari tar hand om Viktor Thurbys genomskärare, vänder upp och vänsterskottet sitter perfekt i nätmaskorna. Ett psykologiskt mål då det skedde någon minut innan halvtidsvilan. Tillberga hade nog en del att fundera på i pausen.

Bortalaget är inte lika dominanta i andra halvlek. Även om bollinnehavet vinns stort så gör inte spelarna det viktiga defensiva jobbet. Det gör att SK-91 kan sticka upp med jämna mellanrum och skapa riktigt bra möjligheter. Avgörandet kommer på en fast situation - en hörna som nickas i mål. Hemmalaget gör en del byten och friska ben kommer in och hotar bortaförsvaret. Närmast är Majid Bayesteh, Mattias Söderberg och Andreas Nyman. Även straffsituationen, där Josef Gheysari var inblandad, diskuterades flitigt efter matchen. Serieledarna fick verkligen slita för tre poäng och de som var ansvariga för hemmalagets bolliga hade svårt att utse kandidater då många var bra idag.

- Vi gör en riktigt bra match. Spelarna kämpar oerhört och står upp i fighten på plan. Vi ger Tillberga en bra kamp. Synd att vi inte kunde få in en kvittering - det var spelarna värda, avslutar Joachim Thelin.

Tillberga :

Sjöstrand sänkte SK91 !

Det var länge oklart om han skulle spela på grund av skadekänningar.
Men Jimmie Sjöstrand spelade 90 minuter och gjorde båda målen när Tillberga bortaslog formstarka SK91 med 2-1.
Segersiffrorna var klart i underkant sett till spelet som TIK kontrollerade fullständigt.

Matchen blev onödigt jämn och spännande. Ett taggat Tillberga satte högsta fart från start och tryckte tillbaka SK91 som försvarade sig bra till en början.
Ju längre matchen led desto farligare blev Tillbergas chanser och efter en halvtimme tryckte Jimmie Sjöstrand in 0-1 på en frispark.
Hemmalagets chanser var lätträknade och därför var det ett dråpslag för TIK när Josef Gheysari strax före paus kvitterade.
En långboll damp ner vid Gheysari som utnyttjade passivt försvarsspel och slog in bollen lågt vid Philip Sunells bortre hörn. Ett snyggt avslut.
Målet tände SK91 som började andra halvlek bättre än första, men Tillberga tog över efter ett tag och Jimmie Sjöstrand nickade in 2-1 på hörna.
Resten av matchen fortsatte Tillberga äga spelet och skapa mängder av chanser, men SK ställde om snabbt och hade även dem ett par farliga lägen.
Philip Sunell gjorde en mycket viktig reflexräddning i slutminuterna då en lång frispark nickskarvades av en SK-spelare.
Men trots att SK91 med lite flyt hade kunnat gjort ett mål till var det närmare både 3-1 och 4-1, än 2-2.
Tillberga spelar bra fotboll över hela planen men är något omständiga den sista tredjedelen.
Jimmy Bohlin, som haft svårt att träna pga sena arbetstider, gjorde årets första match från start och var bäst på planen tillsammans med Anvar Affa som styrde spelet från sin defensiva, centrala, position på mittfältet.
Även David Curtolo hade hittat tillbaka till formen och var mycket pigg i anfallet. Andreas Olsson gjorde ett piggt inhopp på vänsterkanten.
Eftersom Munktorp vann stort (9-0) hemma mot Skultuna tog de över serieledningen på målskillnad. Tillberga och Surahammar har dock lika många poäng.
Nästa match för Tillberga är på torsdag hemma mot Grällsta.

Grällsta IF                             3-4 ( 2-2 )                                     Surahammar FK

Sura :

Det va en minst sagt dålig början på matchen för efter 7 minuter va ställningen 2-0 till Grällsta!!
Men vi fortsatte att försöka rulla boll och vi skapade massor av chanser och efter 40 minuter va ställningen 2-2 efter att Stigevik gjort båda målen.
Vi hade bollen nästan hela tiden och Grällsta fick några kontringar på oss.

2.a halvlek va ganska lik den första där oxå Grällsta återtog ledningen med 3-2 efter att Cederborg gjort en klockren brytning men domaren blåser för frispark. Dom lyfter in bollen i straffområdet och slår in bollen på en retur.
Vi fortsätter att nöta på och tillslut ger det utdelning när Lumpan spelar fram Hjelm som enkelt rullar in 3-3.
Några minuter senare nickar Lumpan in 3-4, vi har även en till boll inne men huvuddomaren blåser av för offside utan att linjedomaren vinkat!
Grällsta skapar aldrig någon chans för en kvittering och om ja ska vara helt ärlig så va det de sämsta motståndet vi haft hittils.
Vi gör återigen en dålig match och även den här gången är det starkt gjort att vinna ändå.

Verkligen dax att börja spela bra igen när det är 2 matcher kvar innan uppehållet.

Bäst idag: Robin Stigevik

___________________________________________________________________________

Munktorps BK                              9-0 ( 4-0 )                           Skultuna IS

Kassaskåpsäker seger för MBK

Mitt i den värsta VM-hysterin spelades det fotboll på Tallåsen. För motståndet stod Skultuna, ett lag som hade ett rykte om sig att vara väldigt försvarsstarka. Det visade det rödsvarta Västeråslaget dock inte upp i dagens match som Munktorp vann med hela 9-0.
MBK startade matchen med en 4-5-1 uppställning, men det byttes sedan till en klassisk 4-4-2 eftersom MBK var spelmässigt överlägsna under matchen.
Första kvarten av matchen präglades av långa bollar bakom MBK:s backlinje från Skultuna, medan hemmalaget försökte rulla sig igenom det kompakta bortaförsvaret.
Efter 17 minuter lyckades Munktorp när Jimmie Pettersson gjorde 1-0 när han genom en klassisk strumprullare spräckte bortalagets nolla. Det målet blev startskottet på tio gyllene minuter för MBK. Kort efter ledningsmålet gjorde skyttekungen Kristoffer Nilsson 2-0, Björn Blomgren 3-0 och Nilsson nätade igen vilket gjorde att ställningen var 4-0 efter knappa halvtimmen. Skultunas chanser att störa Munktorp var därmed borta. I stället började bortalaget spela tufft, ibland fult, och allt mer fokus lades på att klaga på domaren.

Resultatet 4-0 stod sig sedan halvleken ut.

I andra halvlek fortsatte MBK att trumma på framåt. Skultuna ställde upp med en hög backlinje i hopp om att ställa offside, men vid flertalet tillfällen spelade sig Munktorp igenom och skapade flertalet vassa målchanser. Nilsson fullbordade sitt hattrick efter åtta minuter i andra när han snyggt nickade in Sebastian Schönfeldts vänsterinlägg. Kort efter friserades Jimmie Pettersson, men hans eleganta lobb studsade oturligt över ribban.
MBK passade samtidigt på att lufta hela bänken. Det innebar bland annat att Fredrik "Fritte" Gustavsson gjorde comeback efter flera matchers skadefrånvaro. Han behövde inte mer än 10 minuter på planen innan han gled igenom en misslyckad offsidefälla och enkelt rullade in 6-0.
En som behövde ännu mindre tid på planen innan han gjorde mål var 17-årige Calle Fager. Han behövde bara en minut innan han tog emot bollen i straffområdet och pangade in 7-0.
Mål nummer åtta gjorde "Fritte" när han likt Henrik Larsson mot Bulgarien i VM-94 fick försvarare och målvakt att kasta sig i alla möjliga riktningar innan han behärskat lade in bollen.
I sista minuten fastställde Johan Claesson slutresultatet till 9-0 när Skultuna ännu en gång misslyckades med en offsidefälla.
Innan matchen hade Skultuna endast släppt in 14 mål på 8 matcher. Nu släpper laget alltså in hela 9 mål på en och samma match. En kollektiv kollaps blandat med mycket vågat försvarsspel gjorde att laget mycket rättvist förlorade matchen. Munktorp å andra sida fortsätter sin imponerande målproduktion samt sitt fläckfria försvarsspel. Det bådar väldigt gott inför resten av säsongen. Härnäst väntar Romfartuna på bortaplan för MBK, medan Skultuna får bekänna färg mot SK-91 hemma på Kvarnbackavallen.

Skultuna :

Där small det !

Då gästade vi Munktorps BK.
Och det är en match vi gärna vill glömma. Slutresultatet 9-0, talar om hur vi klappa igenom totalt.
De första 30 minuterna skämdes jag faktiskt för att vara Skultunaspelare, det gnälldes på domaren, gnälldes på varandra, spelades fult och flera efterslängar. Om man någonsin kan förtjäna en 9-0 förlust så gjorde vi det de första 30 minuterna.

Munktorp är seriens bästa lag på omställningar och de är riktigt bra på det.
Det underlättades inte av att vi hade ändrat på 6 positioner från de senaste matcherna.
Där Tor och Svesse som vart mittbackspar i stort sett alla matcher var borta. Stahre fick spela mittback, Peter var skadad och vi hade 2 personer på bänken varav Weidmo är målvakt och inte spelat aktivt på de senaste 2 åren.
Vi rycker upp oss lite beteendemässigt efter de första 40 minuterna men annars var det inte så mycket att hurra för.
Ekstrand gjorde ett riktigt slitgöra. Några till kan gå ifrån matchen med huvudet uppe, vissa får skämmas.

Munktorp var för dagen bättre än oss på alla positioner, men nu spolar vi bort matchen och koncentrerar oss på två viktiga matcher under den kommande veckan.

_____________________________________________________________________________

Norrby SK                                     2-2 ( 1-1 )                      Ransta IK

1-0  Simon Fernros
1-1  Emil Johansson
                                                                                  2-1  Simon Fernros
2-2  Dan Ring

___________________________________________________________________

IK Oden                                 6-1 ( 2-0 )                           Romfartuna GIF

1-0  Joacim Thunberg
2-0  Erik Larsson
3-0  Karwan Saeed Foad
4-0  Karwan Saeed Foad
5-0  Karwan Saeed Foad
                                                                             5-1  Thommy Engström
6-1  Karwan Saeed Foad