Skultuna IS - Möklinta IF :                                   8-1 ( 2-0 )

Max Holmberg 4 , Hamez Kinolli 2 , Daniel Stahre , Tony Johansson
Målskytt Möklinta : Johan Stidelius

Referat från Skultuna :

Då var det tillbaka på hästen efter 2 tuffa matcher med tunn matchtrupp men ändå bra inställning.

Möklinta IF gästade kvarnbackavallen och de "långresta" gästerna (flesta är väl från västerås) började första 10 minuterna bäst och det såg ut att kunna bli en tuff match för oss. Men efter den första anstormningen tog vi tag i bollen och började rulla.
Sen under den 16 minuten rinner Max "higuain" Holmberg igenom efter att en boll som var på sidolinjen och dansade, den såg ut att vara ute men den assisterande Max som blir 4målsskytt gör sitt andra mål i den 20:e minuten.

Under första halvlek spelar vi den bästa fotbollen vi spelat på hela året. Men resultatet stannar vid 2-0.

Men direkt i andra är det grandslam som gäller.
48:e minuten - Hames frispelad av Max 3-0
54:e minuten - Max rinner igenom som han brukar och gör 4-0.
57:e minuten - Hames agerar måltjuv och får bollen på sig och gör 5-0
61:a minuten - Max hittar 6-0 från ingen vinkel alls när han har rundat målvakten.
I 68:e minuten reducerar möklinta efter en hel del flyt. Det kommer ett inlägg, en MIFspelare touchar den lite turligt till en annan MIFspelare som får en felträff och skjuter i stolpen där kommer en vaken MIFspelare och springer in bollen i mål. 6-1
77:e minuten - Stahre styr in 7-1
79:e minuten - Tony gör sista målet för matchen och har därmed gjort mål i tre decennier för SIS.

Sista 10 minuterna blir riktigt griniga, och MIF tränaren som faktiskt vart tyst större delen av matchen har vaknat till liv igen.

Allt som allt var det ett skönt formbesked förr oss inför den viktiga matchen mot Romfartuna hemma på söndagen.

Amelin var domare för dagen och det fanns inga stora saker att anmärka på, matchen flöt på så länge det var match.

Grällsta IF - Norrby SK :                                       0-1 ( 0-0 )

Målskytt Norrby :
Martin Cederwång

Romfartuna GIF - Tillberga IK :                            2-6 ( 4-1 )

Målskyttar Romfartuna :
Thommy Engström , Fredrik Abrahamsson
Målskyttar Tillberga : Henrik Gustafson 2 , Martin Tauberman , Axel Ortega , Jimmie Sjöstrand , David Curtolo

Referat från Tillberga :

Med fem omgångar kvar ser läget allt ljusare ut för Tillberga IK som leder division 5.
TIK bortaslog på torsdagen Romfartuna med 6-2 - samtidigt som Oden och Sura kryssade på Brandthovda.

Tillberga kom till spel i Hökåsen utan Johan Svensson, Ricard Santana Arvidsson, Jesper Johnson m.fl.
Det tog en minut för Martin Tauberman att ge bortalaget ledningen. Romfa kvitterade visserligen i den 17:e minuten, men fyra minuter senare gjorde David Curtolo 2-1 och sen rann det iväg.
Innan paus hann Axel Ortega sätta en frispark och Jimmie Sjöstrand göra sitt sjätte mål för säsongen när han fullföljde ett anfall på bortre stolpen och satte en volley.
Spelmässigt var det ingen höjdarmatch. Den första kvarten slarvades den en hel del i Tillberga och i andra halvlek var tempot relativt lågt.
David Curtolo gjorde sitt andra mål för kvällen fram till 5-1 och Henrik Gustafson satte slutresultatet, 2-6. Hans 20:e mål för säsongen.
På Brandthovda IP spelade toppkollegorna Oden-Sura 2-2. Ett resultat som förstås var bra för Tillberga. Med fem omgångar kvar har TIK nu fyra poäng ner till tvåan Munktorp, nio poäng till trean Oden och elva poäng till fyran Surahammar.
De tre första lagen avancerar till division 4.

IK Oden - Surahammar FK :                                   2-2 ( 2-1 )

Målskyttar Oden :
Kenny Palm , Joacim Thunberg
Målskyttar Surahammar : Robin Stigevik , Andreas Schlugi

Referat från Sura :

Det blev en tuff o hård match mot Oden.
Första kvarten va vi inte alls med i matchen, Oden satt en ordentlig press på vår backlinje och vi tvingades att slå ifrån oss.
Efter 15 minuter får Oden en frispark strax utanför straffområdet som dom slår bredvid muren och via Persson och stolpen går in i mål.
Minuten senare va det dax igen när en omarkerad odenspelare får skjuta in 2-0.
Vi hade knappt varit över på deras planhalva.
Efter avspark lyfter vi fram bollen till Robin som löper i djupled, in i straffområdet och målvakten kommer ut och river ner Robin...solklar straff och varning för målvakten.
Straffen slår jag in men det va ingen höjdarstraff, målvakten går åt rätt håll och är på den men den går in ändå.
Nu är vi med i matchen och spelar upp oss betydligt bättre.
Robin har en bra chans men bollen rullar sakta och tar i stolpen istället för att rulla in.
Underläge 2-1 i paus.

I andra halvlek kommer vi ut och är betydligt mer taggade.
Efter 5 minuter får vi en frispark i ett liknande läge som Odens 1-0 mål.
Stefan slår frisparken förbi muren och via deras målvakt och stolpen går bollen ut till Jocke Stigevik som nickar in 2-2.
Matchen står och väger och det är fortfarande kamp över hela planen.
Oden har mest boll och skapar en hel del hörnor men vi håller undan och med lite tur så hade vi kunnat komma igenom i någon kontring men matchen slutar 2-2

Med tanke på att vi har flera spelare borta och hur matchen utvecklade sig så är jag ganska nöjd över det oavgjorda resultatet.

Det nya mittlåset idag Lunkan och Martin sköter sig lysande och tog bort Karwan totalt.
Några chanser skapar Karwan men ingen ordentlig målchans.

Tycker domaren gör en kanoninsats, låter spelet avgöras på planen och tillåter en hel del ordentliga närkamper.
Bästa domarinsatsen i år.

Bäst idag: Martin, Lunkan och Jocke Stigevik.

Starkt av Mårten att spela nästan halva matchen trots att han varit sjuk.

Ny dunderviktig match igen på söndag hemma mot Munktorp kl.15.00
Munktorp som krossade Ransta med 8-0.

Då är förhoppningsvis Forsman och Alm tillbaka iallafall.
Johan och Andre spelar nog inget mer iår och Lumpan är avstängd en match till.

Munktorps BK - Ransta IK :                                      8-0 ( 4-0 )

Målskyttar Munktorp :
David Englund 3 , Kristoffer Nilsson 2 ,
Andreas Oscarsson , Fredrik Gustavsson , Sebastian Schönfeldt

Sörstafors/Kolbäck - Skinnskatteberg SK :            1-1 ( 1-0 )

Målskytt Sörstafors/Kolbäck :
Farid Bayesteh
Målskytt Skinnskatteberg : Mikael Ernebrink

Referat från Sörsta :

Spelarna i SK-91 knöt näven i byxfickan och inställning var en helt annan än i förra matchen. Det gav också en poäng på hemmaplan mot Skinnskatteberg. Efter ett ledningsmål av Farid Bayesteh på frispark så kom kvitteringen med en minut kvar att spela. Snöpligt kan tyckas, men ändå rättvist sett till hela matchen.

Lagen hade var sin halvlek, där Skinnskatteberg hade den första och SK-91 den andra. Första kvarten gick också till Skinnskatteberg. Då var det lite virrigt i försvarsspelet. Tränarna gjorde ett snabbt byte och plockade in Håkan Jansson och han styrde upp föredömligt som mittback.

För att vara en match där varje poäng är viktig så var det öppna spjäll från båda lagen. Här var det inget gnetspel utan offensiven prioriterades. Kul match att titta på med andra ord.

Efter Skinnskatteberg fina öppning måste det känts snopet att hemmalaget tog ledningen genom Farid Bayesteh. Frispark och bollen i nedre vänstra hörna. SK-91 kan vara nöjda med en ledning när domaren blåste för pausvilan.

Andra halvlek gick till SK-91s favör. Det fanns en del möjligheter att punktera matchen men Skinnskatteberg fick sista ordet. Med minuten kvar kommer kvitteringen efter en kontring. Strax innan målet så får bortalaget en spelare utvisad efter två gula kort. Händelserikt slut kan man säga.

- Just nu känns det lite bittert. Vi var så nära att knipa tre poäng. Jag är jättenöjd med hur killarna genomförde matchen med rätt inställning, sade tränaren Joachim Thelin.

Hur gick tipset ?

Divfive tips                          Resultat
Romfartuna - Tillberga               1-5 (2)                             2-6 (2)
Oden - Sura                              5-4 (1)                             2-2 (X)
Munktorp - Ransta                     7-2 (1)                             8-0 (1)
Grällsta - Norrby                        2-1 (1)                            0-1 (2)
Skultuna - Möklinta                    2-2 (X)                             8-1 (1)
Sörsta/Kolbäck - Skinnsberg       5-2 (1)                            1-1 (X)

2 rätt om man ser till 1X2 men inget rätt resultatmässigt ...