Resultat omgång 18 !



Skultuna IS - Romfartuna GIF  3-1

Målskyttar Skultuna IS : Hamez Kinolli (19) , Mathias Olsson (48) , Robin Åkerlund (51)

Målskytt Romfartuna GIF : Emil Svensson (79)



Referat Skultuna :

Då var det dags för ett av de äldre derbyna i västmanland. Ett socken/församlings derby mellan Skultuna och Romfartuna.

Och hemmalaget gav väl inte direkt sin hemmapublik på något ögongodis.
Det var en konstig match där Romfartuna var det bättre laget och hade det bättre spelet men egentligen aldrig var nära att vinna hur konstigt det än kan låta. Enda gången det blev darrigt för hemmalaget var i den 70 minuten när storsvesse får kliva av planen från mittbackspositionen efter att ha ersatt lillebror lillsvess i mittlåset efter att han gick sönder i ljumsken efter en (1) minut spelad. I samma veva reducerade Romfa till 3-1 efter ett skottförsök som en SISspelare gör ett motlägg på och bollen seglar läckert in i krysset bakom Slipsen som är chanslös.
Men det var enda gången det blev riktigt darrigt.

Men annars så var det Romfartuna som stod för spelet men Skultuna för avsluten och effektiviteten och målgodiset.

1-0 kommer efter att Max snubblat/dribblat/glidit/stapplat förbi och hamnat vid sidan av målet, han ser Hames ren framför mål och slår en hård passning som Hames enkelt styr in i målet, ett riktigt måltjyvsmål. Hela bänken exploderar för det var ett viktigt mål eftersom det lutade åt Romfartuna i början.

2-0 kommer i andra när Ohlsson snurrar runt vid mittcirkeln på offensiv planhalva, får några sekunders tid utan press, tittar upp och ser målvakten långt ute och trycker på en fin vrist som projekteras iväg mot mål och seglar över en ställd Romfartuna målvakt. Ögongodis och ett av de finaste målen under säsongen på kvarnbackavallen.

3-0 kommer lite senare när vi får ett bra frissparksläge och Hames "knuffar" bort alla för att ta den. Men till samtligas förvåning skjuter han inte utan passar till Pastorn som befinner sig vid sin position på den vanliga frisparksvarianten, helt frispelad gör den rutinerade mittbacken inga fel och bombar in 3-0 och matchen är avgjord.

Det enda nervösa blir när vi får rotera folk på grund av skador och Romfartuna får luft under vingarna vid reduceringen, men vi löser det tryggt och är därmed praktiskt klara för division 5 även nästa år. Vi har dragit till med en riktig grym höstsäsong och mycket beror på den underbara stämningen vi har haft, samt nyförvärv och comebacker till hösten 2010.

Vi måste även tacka Lars "lalla" Kjellstrand, vår lilla Xavi har förmodligen gjort sin sista match för i år eftersom jobb och skiljebo kommer ta för mycket tid.
Tack grymt mycket så hoppas vi han blir sugen att snöra på sig dosorna även nästa år, han han ju inte med att göra ngt mål! :)



Referat Romfa :


En blytung derbyförlust....

Matchen mot SIS började trevande från vår sida, redan efter 15 sekunder hade de ett friläge som Rasmus räddade. Det väckte oss inte heller tyvärr för det som genomsyrade hela första halvlek var att Skukltuna var lite hetare än oss. De ledde också rättvist med 1-0 i paus. Den andra halvleken började än värre för oss 0-2 gör de efter ett jätteskott från långt håll där Rasmus inte har en chans. Ett par minuter senare får de en frispark utanför vårt straffområde som de istället för att skjuta spelar bredvid vår mur till en fri spelare som vänder om och sätter 3-0. Efter detta så tar vi över matchen. Vi får också utdelning med en kvart kvar efter ett fint anfall som Emil avslutare med en strumprullare i krysset. Vi skapar också fyra klara målchanser till men får inte till det i avslutningarna. Kontentan av detta måste bli att vi inte har råd att ge några handikapp till våra motståndare. Men men vi tar nya tag till helgen igen, då hemma mot Möklinta! Tobbe


---------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Surahammar FK - Munktorps BK  0-4

Målskyttar Munktorps BK : , Andreas Oscarsson (10) , Johan Juhlin (50) , Johan Juhlin (55) Kristoffer Nilsson (81)


Referat Sura :

Idag efter matchen gick tåget till Division 4 och vi i Sura står kvar på perongen!!!

Det är bara att konstatera att vi inte har råd med skador och avstängningar på flera av våra spelare.
Med spelare som Forsman, Andre, Johan, Lumpan o Sjöberg otillgängliga så blir det för tufft att möta 2 av seriens bästa lag på 4 dagar

Matchen mot Oden i torsdags verkade sitta kvar i benen för det va segt o krampaktigt från minut 1 till slutsignalen.
Jag tror inte vi har kunnat haft samma startelva i flera matcher än 1 i serien, vi blir tvugna att ändra om inför varje match, är det inte i backlinjen så är det någon annanstans!

Inför dagens match tvingades vi ändra igen eftersom Sjöberg blivit sjuk i helgen, detsamma gäller Emil.
Men så är det och det är bara att leva med men det känns som att vi är det ända laget i toppen som har dom problemen.

Munktorp är enligt mig ett sämre lag än Oden o Tillberga men det är bara att gratulera Tillberga, Munktorp och Oden till Division 4 platsen.

Munktorp gjorde 0-1 sen va matchen avgjord kändes det som, vi hade ingen kraft för att kunna komma tillbaka.
Sen kom 0-2 och då var det defenitivt godnatt och då kom 3.an o 4.an av bara farten.
Så jäkla synd att det blir såhär i en så viktig match.

Oden slår Tillberga så det kunde inte gå så mycket sämre för oss idag resultatmässigt!!

Chansen att vi skulle gå om Oden nu är att dom måste förlora 2 matcher och vi vinna resten, dom har kvar att möta Skultuna, Romfartuna, Möklinta och Tillberga. Chansen är lika med 0 att det inträffar.


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------


Tillberga IK - IK Oden  1-3

Målskytt Tillberga IK : Självmål (40)

Målskyttar IK Oden : Joacim Thunberg (51) , Jesper Söderlund (68) , Ivan Merino (76)

Utvisning IK Oden : Ivan Merino (85)




Referat Tillberga :

Tillberga IK tog ledningen med 1-0 och hade flera jättelägen efter det.
Men ett för dagen starkt och smart spelande Oden var effektivare och hetare när det gällde och vann med 3-1 på Hubbovallen.
Tillberga behåller dock sin plats som serieledare.

TIK fick ett tungt avbräck dagen innan toppmatchen mot Oden. Johan Svensson var tvungen att närvara vid ett dop.
David Curtolo klev i stället ner på mitten och David Winberg gick upp på topp. Och Winberg gjorde en mycket bra match. Slet hårt, vann närkamper och skapade lägen både åt sig själv och Henrik Gustafson.
Men varken Winberg eller Gustafson fick till det i avsluten och det skulle visa sig avgörande för matchens utgång.
Gustafson gjorde, med hjälp av Odens målvakt, 1-0 i första halvlek. Oden kvitterade i andra efter en snabb spelvändning och snyggt inlägg där Joakim Thunberg kom på bortre och nickade in bollen.
Efter det hade Winberg och Gustafson varsitt friläge, men lyckades inte fåt dit bollen.
I stället tog Oden ledningen då Jesper Söderlund fick en pangträff precis utanför straffområdet efter att Anvar Affa fallit i en närkamp.
1-3 kom på straff i slutminuterna genom Ivan Merino.
IK Oden krigar om den tredje uppflyttningsplatsen med Surahammar närmast och eftersom Sura fick stryk av Munktorp samtidigt var det en lyckodag för Oden som nu har fem poängs marginal till Sura.
TIK leder fortfarande serien, emn nu bara med en poäng före Munktorp. De båda lagen drabbar samman på Tallåsen på lördag.
Till Surahammar på fjärde plats är det fortfarande elva poäng - fyra matcher återstår.




--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Möklinta IF - Norrby SK  1-4

Målskytt Möklinta IF : Fredrik Hansson (87)

Målskyttar Norrby SK : Fredrik Larsson (28) , Nils Eriksson (69) , Fredrik Larsson (78) , Karl Eriksson (90)




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Ransta IK - Sörstafors/Kolbäck  1-3

Målskytt Ransta IK : Simon Fernros (15)

Målskyttar Sörstafors/Kolbäck : Jesper Thorén (17) , David Bergqvist (41) , Majid Bayesteh (53)



Referat SK91 :


SK-91 segrade i bortamötet mot Ransta med 1-3 (1-2). Segern innebar att de gröna nu är klara för division fem även nästa år och tyvärr får nog Ransta packa sina väskor och bege sig till sexan.

För Ransta fanns det inte så mycket att välja på - vinna eller försvinna. De tog också ledningen i matchen men innan halvtid hade först Jesper Thorén, på pass från Farid Bayesteh, och sedan David Bergqvists vänstra tå sett till att ordningen var återställd. I den andra halvleken så satte Majid Bayesteh slutresultatet 1-3 med ett distansskott.

- Det var väl ingen höjdarmatch från något av lagen. De tre poängen var viktigare än spelet i denna matchen. Jag tycker vi vann rättvist. Nu kan vi spela mer avslappnat i fortsättningen när kontraktet är säkrat. Vi ska ge Surahammar en tuff match nästa vecka, sade tränaren Joachim Thelin.




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------



Skinnskattebergs SK - Grällsta IF  8-2

Målskyttar Skinnskatteberg SK : Martin Jansson (19) , Mikael Ernebrink (36) , Mikael Ernebrink (43)
Anton Stenhag (64) , Mikael Ernebrink (70) , Rikard Karlsson (71) , Mikael Ernebrink (80) , Marcus Mylläri (89)

Målskyttar Grällsta IF : Dennis Gül (78) , Eric Boström (90)











-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------





Kommentarer
Postat av: mästertipparn

Verkar ganska klart att det blir Tik,Mbk och Oden som tar klivet upp och sedan verkar det stå mellan Grällsta och Romfa om vilka som gör Ransta sällskap ner i 6:an och om man tänker efter så kan det vara Sala ff som avgör deras öde nu när man förmodligen inte kan komma top 2 i 4:an så kanske Grällsta får Sala killar varje match och då kan dom plocka pinnar men båda möter ju topp lag i 2 av 4 matcher så det kan bli riktigt intressant i slutet här

2010-09-06 @ 17:01:34
Postat av: BOTTENSTRIDEN

någon som har koll på om det kan bli så att bara ETT lag åker ur femman om 2an i div4 kvalar upp till div3?

2010-09-06 @ 18:44:45
Postat av: Hoss

Fan va bra Munktorp!!!!

2010-09-07 @ 11:09:05
Postat av: Sampe, NSK

Om tvåan i div 4 kvalar upp ryker bara ett lag..

2010-09-07 @ 22:40:38
Postat av: VFF

I reglerna står det att ett lag går upp...det är garanterat. Sen KAN vff göra som de vill enligt bestämmelserna som finns, dvs. de KAN låta lag 12 & 11 stanna kvar i en division och inte flytta upp lag 2 & 3 från divisionen under.



MEN detta har (vad jag vet) aldrig hänt utan praxis är att två lag åker ur serierna och sedan så fyller man på underifrån tills serien ovanför är full. I division 4 ska det vara 12 lag, tror även att division 5 (sedan sista serieomläggningen gjordes) alltid har haft 12 lag. Division 6-8 kan variera beroende på hur många lag som finns tillgängliga.



Sammanfattning: som det ser ut i division 3 idag gör att minst tre lag går upp från femman (fyra om kvallaget lyckas gå upp) och följden blir densamma i divisionerna under.

2010-09-08 @ 09:44:36
Postat av: Sala Fotboll Blogg

Hösttabell

1. IK Oden, +29, 19p

2. Munktorps BK, +25, 19p

3. Tillberga IK, +17, 18p

4. Skultuna IS, +12, 15p

5. Norrby SK, +2, 12p

6. Surahammar FK, -1, 10p

7. Romfartuna GIF, -5, 9p

8. Sörstafors/Kolbäck, -13, 7p

9. Möklinta IF, -8, 6p

10. Skinnskattebergs SK, -15, 5p

11. Grällsta IF, -16, 3p

12. Ransta IK, -26, 0p

2010-09-08 @ 09:54:34
URL: http://salafotboll.blogg.se/
Postat av: ...

Det kan max bli 3 lag som flyttas upp

2010-09-08 @ 16:22:19
Postat av: Sampe, NSK

Stämmer inte VFF..

Om tvåan i fyran kvalar upp åker ett lag mindre ut. Enligt Vff:s regler kan max tre lag flyttas upp

2010-09-08 @ 19:21:21
Postat av: Svesse

Förstår inte VFF att det blir inflation i seriesystemen när det byts ut så mycket lag hela tiden. Det är ju ingen förening som vågar bygga långsiktigt av rädsla för att de allt kan hända efter säsongen. Man vågar inte satsa ungt för att helt plötsligt kan 3 lag åka ur, och om man satsar ungt men kommer 3a i serien men egentligen inte är tillräckligt bra för att kliva upp. Då vågar man inte bygga långsiktigt för att man vill ta till vara på den "gratis" platsen man fått.

2010-09-08 @ 22:20:44
Postat av: Kalle

Fler än 3 lag kommer inte att flyttas upp till 4:an oavsett om andra laget kvalar upp till 3:an. Då flyttas bara ett lag ner från fyran till femman. Detta för att inte urholka div 4.

2010-09-09 @ 07:58:09
Postat av: Nıhat from türçüy

Forza Oden....Smaskıgt att pıska Tıllberga !!!

2010-09-09 @ 13:19:58
Postat av: VFF

Ok då har reglerna ändrats på senare år. TIDIGARE har praxis varit så som jag skriver. Kan någon bekräfta med en paragraftext det som Kalle och Sampe skriver?



Detta skulle innebära att den hårda kampen kring strecket i fyran till slut bara gäller ett lag om nu Kungsör/Arboga eller kanske Sala kvalar sig upp i trean.



Påverkar detta i sin tur någonting i femman? Ett lag ur fyran, tre upp från femman...två lag kort, ett ur femman...tre lag kort och så tre lag upp från sexan...12 lag och fullt. Alltså OM detta stämmer så kan kampen om 11:e platsen i femman inte betyda någonting efter att kvalspelet är slut.

2010-09-09 @ 16:07:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0