Möklinta IF - Skinnskatteberg SK :   3-3 ( x-x)

Skultuna IS - Munktorps BK :   1-1 ( 0-0 )

Målskytt Skultuna IS :  Mathias Olsson (81)

Målskytt Munktorps BK :  Kristoffer Nilsson (74)

Divfive :

Oj oj ! Ser ut som att det var en bra match av Skultuna ! Ska bli kul att läsa referatet senare :)

Referat Skultuna :

Revansch!

Då hade vi en heder att upprätta efter fadäsen borta mot Munktorp under våren, där vi hade 2 spelare på bänken varav en var målvakt och flera nyckelpositioner var fyllda med nya spelare.

Men nu hade vi chansen till revansch och det kan vi visade upp var hjärta och en stolthet att slutföra säsongen snyggt.

Matchen drog igång med en fördel Munktorp, deras snabba omställningspel stoppades dock effektivt i mitten, istället fick de komma på kanterna. Eller komma med skott långt utifrån, där Slipsen får ta det säkra före det osäkra och styra bollarna utanför i det förrädiska våta underlaget. Vilket visas i hörnstatistiken där MBK måste haft 20+ i antal hörnor under matchen, otroligt att de inte kunde förvalta det bättre med tanke på att de är 10-15 centimeter längre än oss på minst 5 spelare. En stor del till att Munktorp inte gjorde mål på hörnorna var att Thomas storspelade i kassen och gör sin bästa match för säsongen.
Anledningen till att Munktorp inte fick komma speciellt mycket i djupet MOT mål var att backlinjen plockade bort löpningarna och var resoluta i brytningarna.

En annan sak som bidrog till att munktorp slog något form av rekord i antal hörnor under en match var att vi hade bestämt oss för att försöka spela oss ur alla situationer och inte komma in i ett dunka långt spel. Vilket ledde till att munktorp pressade högt och kunde erövra bollen närmare vårt mål än normalt.

1-0 gör Munktorp efter en långboll mot hörnflaggan där en MBK spelare får slå ett inlägg relativt ostört och MBKs målskytt nr:2 Kristoffer Nilsson får tåspetsen på bollen några centimeter före Stisse. Ett flytmål som inte var helt oförtjänt.

Vi går direkt ner på 3 backslinje och 7 minuter senare får vi in kvitteringen. Det hela startar med en passning mot Ohlsson som vandrat över mer mot vänsterkanten, han snurrklackar den vidare ut på vänsterkanten till Helin som driver fram en bit och slår ett underbart inlägg, undertiden har Ohlsson rört sig in i straffområdet och får på Zidané manér ala f***ing Champions League 2002 måtta en helvolley vid straffområdeslinjen. Bollen sitter inte i krysset men än dock i mål. Klassmål rakt igenom.

Efter det öppnar matchen upp sig lite, Munktorp hade de vassaste lägena men vi var inte ofarliga när vi stack upp.
1-1 är enligt mig ett rättvist resultat när MBK inte utnyttjar alla fasta situationer (där det kunde bli 3 hörnor på raken) de får. Det hade lika gärna kunnat blivit 1-2 som 2-1.
Annars var matchen en riktig höstmatch där regnet stog som spön i backen precis när domaren blåste igång. Planen börjar bli sliten och ingen av lagen att något egentligt att spela för.

För oss kommer vi fortsätta at trumma på under hösten, där vi förmodligen kommer kunna hjälpa sockenkollegorna Romfartuna när vi matchar Grällsta i sista matchen hemma på vallen. Grällsta kommer säkerligen låna in flera Salaspelare vilken kommer öka tändvätskan för oss.

MVP: Thomas "Väggen" Grandin
Matchens Delikatess: Ohlssons Zidané Volley.
Matchens Vad-Hände-Egentligen: MBKs 1-0 mål, där Stisse är i kampspel och det finns egentligen inte mycket till vinkel att styra in den i kassen egentligen.
Matchens Tillbaka-Till-Taktiktavlan: MBKs hörnvarianter -)
Matchens Coachdrag: 3-backslinjen där effekten kom 7 minuter senare.
Matchens Aj Aj Aj - Thomas tumme i slutminuterna, Storsvesses gula kort och trasiga ljumske.
Matchens Pensionär: Stisse som utan träning kliver in och spelar 90 minuter vid den unga åldern 43! och är prickfri.

Tänk om vi hade kunnat haft detta lag och denna stämning från början av säsongen. FORZA TUNA!

//Svesse.
(anledningen till att Oden-matchen inte har ngt referat är att jag inte var med och ingen, läs hampus, orkade skriva referat som utlovat. Så det är inte för att vi förlorade den som vi inte skrev ngt

Romartuna GIF - IK Oden :  0-2 ( 0-1 )

Målskyttar IK Oden :  Ivan Merino (13,50)

Divfive :

Tittade på nästan hela matchen , Romfa brände 2 straffar och hade några bra lägen som Oden målvakten snyggt räddade ! Bränner man 2 straffar ( Ena va nog matchens högsta spark ) mot Oden så vinner man inte !

Surahammar FK - Grällsta IF :   2-1 ( 0-0 )

Målskyttar Surahammar FK : Joakim Stigevik (54) , Joakim Sjöberg (56)

Målskytt Grällsta IF : Oscar Ullsten (87)

Rött kort Mikael Leppäniemi Surahammar FK (35)

Divfive :

Sura gjorde sitt jobb och lever på hoppet då det finns en liten chans på 3:e platsen !
Grällsta slåss fortfarande i botten och har 1poäng och 1 match mer spelad tillgodo på Romfartuna !

Referat Sura :

Vinst med 2-1 mot Grällsta/Sala.
Första halvlek spelar vi väldigt dåligt med dålig inställning och sega ben.
Den ända som ser pigg ut är Hedin i målet som gör sin första match på några år.

Grällsta som lyckats fått med dom bästa Sala spelarna har mycket boll och är bättre än oss i första halvlek.

0-0 i paus.

I andra kommer vi ut lite piggare och spelar lite bättre.
Efter ca 10 minuter slår Cederborg en smörpass till Jocke Stigevik som kan rulla in 1-0 och bara några minuter senare hittar Mattias fram till Jocke Sjöberg som på ett liknande sätt som i det första målet rullar in 2-0 och Sjöberg gör sitt första mål i Sura tröjan.
Efter det händer det inte så mycket men med 3 minuter kvar lyckas Sala spelarna göra 2-1.
Grällsta trycker på för en kvittering men lyckas inte.

Laget:
           Hedin
Micke Alm Martin Abbe
             Stefan
   Cederborg(k) Mattias
Jag     J.Stigevik    Sjöberg

Bänk: Robin, Pojje, Lumpan, Erik, Reine.

Lumpan blev tvungen att avstå från att spela från start eftersom han hade feber.
Abbe spelade bara första halvlek eftersom han hade problem med magen.

Bäst idag: Hedin
värt att nämna att Pojje gör ett bra inhopp på vänsterbacken istället för Abbe.

Munktorp tappar poäng mot Skultuna 1-1
Chansen till en 3.e plats finns fortfarande men den är fortfarande väldigt väldigt liten.

Romfartuna har lämnat in en överklagan om att matchen mot Möklinta ska spelas så det hoppet lever lite fortfarande oxå. Skulle det gå igenom så skulle vi förmodligen vara 2 poäng efter Munktorp inför sista matchen där Oden-Munktorp möts. Men då måste vi vinna mot Norrby på bortaplan nästa helg och Munktorp hemma mot Romfartuna.
Vi kommer få en tuff match mot Norrby på deras lilla hemmaplan där dom är starka.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tillberga IK - Sörstafors/Kolbäck :  5-1 ( x-x )

Målskyttar Tillberga IK :  Henrik Gustafson (8,26,77) , David Curtolo (59) , Axel Ortega (66)

Målskytt Sörstafors/Kolbäck : Mikael Eriksson (33)

Divfive :

Inget snack , Tillberga ångar på och går mot en säker serieseger !

Referat Tillberga :

14-ÅRIG DEBUTANT NÄR TIK VANN STORT

Redan klara division 4-laget Tillberga IK är nu också nästan klara seriesegrare.
Bara en poäng till behövs på de två sista omgångarna efter söndagens seger mot SK 91 med 5-1 - eftersom tvåan Munktorp bara fick 1-1 mot Skultuna.
I Tillberga fick 14-årige talangen Sebastian Gappel göra A-lagsdebut.

Det var inte mycket som stod på spel när Tillberga IK drabbade samman med SK 91 på Hubbovallen.
Tillberga jagar visserligen serieseger, men division 4-platsen säkrades veckan innan.
SK 91 ligger i mitten av tabellen och lär stanna där.
TIK hade Johan Svensson avstängd och David Curtolo började på sidan - men hemmalaget tog tag i spelet direkt och det dröjde inte många minuter innan lagets skyttekung Henrik Gustafsson vände bort ett par backar och sköt 1-0 lågt i målvaktens högra hörn.
"Hanko" gjorde också 2-0 innan SK 01 reducerade på en hörna. 2-1 var det i halvtid. En ganska så medioker första halvlek av Tillberga.
Andra halvlek var bättre. TIK skapade många chanser och målen kom. David Curtolo rullade in 3-1 fint framspelad av Ricard Santana.
Sen fick Axel Ortega drömträff på volley och skickade in 4-1 innan Henrik Gustafsson gjorde sitt tredje mål för dagen, och 24:e för säsongen, och fastställde slutresultatet.
Med kvarten kvar av matchen byttes 14-årige Sebastian Gappel in på topp i Tillberga. Gappel gjorde ett piggt och bra inhopp och visade att vi får se mycket mer av honom det närmaste åren.
I Skultuna mäktade Munktorp bara med 1-1, vilket innebär att Tillberga nu är mycket nära seriesegern med två omgångar kvar. Tillberga har 54 poäng. Munktorp och Oden är tvåa och trea på 48 poäng. De båda möts i sista omgången.

Referat Sörsta :

Bra kämpat mot Tillberga

Som befarat blev serieledande Tillberga för svåra på hemmaplan. Efter en 2-1 ledning i paus så utökade Tillberga med tre mål i andra och 5-1. Trots förlusten gjorde SK-91 en bra kämpamatch.

De som trodde att Tillberga skulle slå av på takten efter avancemanget till fyran fick helt fel. Laget startade upp matchen med sitt genomtänkta bolltrillande och SK-91 fick inrikta sig på försvarsspel. Hemmalaget gick också till en 2-0 ledning innan Mikael Erikssons sträckta vrist ordnade en reducering. Det var också bud på 2-2 och hade inte Daniel Söderberg klippt tånaglarna så hade det blivit en kvittering. Sista tjugo minuterna av halvleken gick i bortalagets favör.

I andra halvlek var det inget snack. Tillberga höjde sig ett snäpp och kunde pricka in tre mål.

- Vi gjorde en bra match. Alla krigade för varandra och stämningen på planen var på topp. Nu ska vi avsluta bra med de två matcher som är kvar av serien, sade tränaren Joachim Thelin.