Målskyttar Norrby SK :  Fredrik Larsson (16) , Nils Eriksson (79) , Fredrik Larsson (86)

Målskytt Surahammar FK :  Martin Bark (40)

Surahammar :

Matchen mot Norrby slutade med förlust 3-1.

Vi hade stora problem med att få ihop ett fullt lag, men efter att vi lånat 2 spelare från Ramnäs och 3 juniorer som bara blev 1, plus att Jimmy kunde vara med så löste det sig.
Vi började matchen dåligt och va inte med alls och Norrby gjorde 1-0.
Efter det vaknade vi ordentligt och sista 20-25 minuterna av första halvlek så spelade vi riktigt bra, Norrby fick knappt låna bollen.
Varje inkast på deras sida blev farlig när Martin nådde in i deras straffområde men vi lyckas inte få in bollen.
Martin slår ett inlägg från kanten som letar sig över målvakten och in i bortre hörnet. 1-1 i paus.
I 2.a kommer vi ut och allt från slutet av första är som bortblåst, vi tappar allt och bara slår långbollar från backlinjen som kommer tillbaka lika fort.
Norrby gör 2-1 o 3-1 sen är matchen över.

Bäst idag: Sebastian Rollne från juniorlaget född 1993.

Oden krossar Möklinta med 14-2 och Munktorp kryssar mot Romfa 1-1
Nu är den teoretiska chansen att gå upp borta.

Sista matchen är på lördag mot Skinnsberg kl 15.

Bäckby åker ut 4.an och spelar i femman nästa säsong, då blir det High Chapparal igen :)
Om inte Kungsör kvalar upp i 3.an från 4.an så åker IFK Västerås oxå ner i femman.
Upp från 6.an kommer Medåker, Bosniska och Tortuna.

Divfive:

Det blev en liten skräll seger trots allt !

Sörstafors/Kolbäck - Skultuna IS :      2-3

Målskyttar Sörstafors/Kolbäck :  Viktor Turby (34) , Josef Gheysari (46)

Målskyttar Skultuna IS :  Tony Johansson (17) , Mathias Olsson (47) , Daniel Stahre (55)

Skultuna :

Lilla Milan gör det igen!

Ytterligare en seger på höstsäsongen och nu är vi på 5:e plats.

Matchen var inte mycket att skriva hem om, dålig plan, dåligt väder, riktigt blåsigt och en i andra halvlek riktigt dålig rättsskipare.
Det är helt kanon att folk ställer upp som domare när de får höra mycket hårda ord. men de får betalt för att utföra vissa saker och då bör man kunna förvänta sig en viss standard. Men nog om det.

Vi fick en bra start när Tony får sitt andra läge för matchen i den 17:e minuten och styr ett skott på en SK91-spelare som styr in den i egen kasse. I början av matchen är det vi som har ett litet övertag i spelet, men 34:e minuten slår Svesse en riktig indianare. SK91s mittfält tackar och tar emot, startar en kontring som avslutas i vår kasse. Efter det höjer sig hemmalaget och matchen är helt jämn.

Andra halvlek hinner inte ens börja innan SK91 har tagit ledningen och här trodde nog alla att matchen skulle avgöras pga av det psykologiskt viktiga målet i 46:e minuten. Men återigen visar vi en lagsammanhållning och en styrka i gruppen. Vi reser oss och Ohlsson kvitterar i den 47:e minuten och hemmalaget hinner inte få luft under vingarna.
8 minuter senare bjudar Stahre på matchens delikatess när han hinner först på en djupledsboll, målvakten kommer ut på fel avstånd, blir stående och Stahre lobbar in den med liten vinkel. Vackert.

Nu förstod vi att det var nära seger och en 5:e plats, för trots att SK91 kom upp i anfallen och hade sina lägen, lika som oss, så kände vi oss lugna. Allt det skulle komma och ändras när en person inte hade fått synts på länge.
i 73:e minuten får Tony ett gult kort när han står i muren, domaren hörde tydligen något som ingen i varken hemmalaget eller bortalaget hörde. Frisparken resulterar i inget. 1 minut senare i den 74: minuten kommer bollen på mellis utanför vårt straffområde. Både Tony och SK91 spelare kommer glidande in i situationen men ingen med dobbarna före. Domaren ger Tony sitt andra gula direkt och det resulterar i ett rött. Efter detta så faller vi hem och börjar spela med 4-backslinje medans hemmalaget flyttar upp sitt spel.
Sista kvarten är en kamp mot klockan, där SK91 hade allt spel mot oss. Det blir inga riktigt farliga lägen och de som kommer stänger Friberg, sin första start i A-laget, igen alla chanser.

Ingen hade sagt något om SK91 hade kvitterat, men vi stod pall och kunde kamma hem 3 grymt sköna pinnar och är nu på 5:e plats i serien.

Vi gör en av våra sämre matcher för säsongen men ändå går vi segrande och det finns ett helt annat GO nu på hösten. Vi har grymt roligt tillsammans vilket ger resultat med ett hjärta för varandra.
Vi spelade nästan hela matchen med 3-backslinje vilket vi inte gjort tidigare, men det löstes bra.

Matchens MVP: Stisse 42år ung och spelade 90 minuter i en 3-backslinje. Och så klagar dagens ungdom på lite träning. Strongt!
Matchens Delikatess: Stahres känsla i högerdosan när han lobbar SK91s 1.85 cm långa målvakt.
Matchens Bjudning: Svesse ger bollen till hemmalaget som gör 1-1.
Matchens Junis: Friberg spelade helt orädd och var grym i kassen. Underbart att se.
Matchens Snabbaste: Pastorn glider in efter paus, byts ut 1 minut senare, skada.
Matchens Tillbaka-till-taktiktavlan: Hames och hans 25 offsidelöpningar ) . Men en gång var han faktiskt inte offside.
Matchens Tomte: Det fanns bara en person som hade luva och var klädd i rött.

Nu spelar vi ur Sala, oj nej Grällsta menar jag. Om vi får ihop folk dvs.
FORZA TUNA!

Sörstafors/Kolbäck :

Typisk höstmatch mot Skultuna

Grått och trist väder med blåst. En typisk höstmatch och så var även spelet mellan hemmalaget SK-91 och Skultuna. Bortalaget tog revansch från i våras och vann med uddamålet 2-3 efter 1-1 i halvtid.

Den näst sista omgången på Yllevi IP går inte till historiens mest välspelade. Det var mest sparka och spring. Båda lagen hade svårt att etablera ett fungerande passningsspel och då blev matchen därefter.

Skultuna tog ledningen i mitten av halvleken och SK-91 utjämnade genom Viktor Thurby. Ett mål han ordnade på egen hand.

Andra halvlek startade med tre mål på tio minuter. Först tog hemmalaget ledningen. Förarbetet stod Daniel Söderberg för och Josef Gheysari förvaltade passningen på bästa sätt och 2-1. Glädjen blev kortvarig då Skultuna kvitterade nästan omgående. Nästa kalldusch kom några minuter senare och 2-3. Två bjudningar som bortalaget tacksamt tog emot.

Det skapades inte så många möjligheter efter målen utan det var ett ställningskrig på mittplanen. SK-91 fick spela sista kvarten med en spelare mer på planen utan att kunna utnyttja det.

- Jag tycker nog att ett kryss hade varit rättvist. Vad som var positivt var våra unga spelare, födda 1994, som visade på bra spel. Nu satsar vi på att vinna sista matchen, sade tränaren Joachim Thelin.

I och med förlusten så rasade SK-91 några placeringar i tabellen. Det kan åtgärdas nästa omgång. Vinst mot Romfartuna och det blir några kliv uppåt.

Divfive:

Skultuna fortsätter att plocka poäng på hösten !

Skinnskatteberg SK - Ransta IK :      9-4

Målskyttar Skinnskatteberg SK :  Martin Jansson (14) , Rikard Karlsson (18) , Martin Jansson (26) ,
Mikael Ernebrink (37) , Mikael Ernebrink (38) , Sebastian Andersson (48) , Rikard Karlsson (69) ,
Mikael Ernebrink (70) ,  Mikael Ernebrink (86)

Målskyttar Ransta IK :  Martin Andersson (19) , Fares Youcefi (55) , Robert Bolin (61) , Robert Bolin (78)

Divfive :

Många mål blev det ! Ransta som har gjort 2mål som mest i en seriematch 2010 dubblar iallafall den siffran till 4mål på en o samma match ! Alltid nått positivt :)

Munktorps BK - Romfartuna GIF :       1-1

Målskytt Munktorp BK :  Niklas Falck (36)

Målskytt Romfartuna GIF :  Daniel Beijbom (74)

Divfive :

En liten skräll som kan bli guld värd för "Romfa" !

Stort Grattis till Munktorp som spelar i Div 4 nästa år !

Grällsta IF - Tillberga IK :     2-5

Målskyttar Grällsta IF :  Finns ej på VFF !

Målskyttar Tillberga IK :  Finns ej på VFF !

Tillberga :

Tillberga IK saknade flera ordinarie spelare borta mot ett Grällsta som slogs för kontraktet.
Första 75 minuterna bör glömmas bort - men en bra kvart räckte för att vinna enkelt med 5-2.
Matchens lirare Andreas Olsson visade vägen med att göra hattrick och ta TIK från 2-2 till 5-2.

Frånvarolistan var, trots att divfive-bloggen hävdade "bästa möjliga lag", lång när Tillberga IK åkte till Grällsta för att säkra seriesegern i division 5 västmanland.
Lägg där till ett nytt spelsystem, en lerig plan och ett motståndarlag som kämpade för att undvika nedflyttning så har ni några orsaker till att Tillberga inte nådde upp till högsta nivå.
En annan var relativt dålig inställning långa stunder. TIK gjorde visserligen både 1-0 (självmål på Axel Ortegas frispark) och 2-0 (Henrik Gustafsson), men spelet var långt från vad det brukar.
Plötsligt fick Grällsta extra kraft och med två snabba anfall var det kvitterat.
Men då vaknade äntligen Tillberga och tog tag i matchen på allvar. Efter ett fint anfall fälldes Ortega och domaren blåste straff. Andreas Olsson satte den säkert.
Nytt fint anfall ett par minuter senare som Olsson avslutade med en bredsida lågt och sen ytterligare en straff, Olsson i krysset, otagbart !!!
Mittfältaren Andreas Olsson har verkligen hittat formen de sista omgångarna och var mot Grällsta bäst på planen.
Nämnas bör också A-lagsdebutanten Gustav Tapper som gick in från start som mittback och skötte sig utmärkt ihop med Anvar Affa. Tapper, som haft en härlig utvecklingskurva, blir mycket intressant att följa framöver.
14-årige Sebastian Gappen fick återigen komma in och spela en kvart och var ett par centimeter från att bli målskytt.
Serien avslutas lördagen 2:a oktober hemma mot Norrby SK som vaknat till liv rejält och klättrat upp på femte plats.

Divfive :

Inget konstigt i det resultatet ! Grällsta får det nu väldigt svårt att klara sig kvar i 5:an !

Måste även försvara mig lite då jag skrev att Tillberga skulle ställa upp med bästa möjliga lag , jag menade såklart det bästa möjliga lag som var tillgängligt , inget annat =)
Skämt o sido , jag läste nog laguttagningen lite väl snabbt !