Resultat omgång 11



IFK Västerås - Bäckby IF :  4-2 (3-1)

Målskyttar IFK:

Robin Stigevik 2, John Bäck, Kresnik Bytyqi

Målskyttar BIF:

Abubakar Ali Othman, Omar Osman






Tortuna SK - Romfartuna GIF :  0-0 (0-0)




Tortuna:

Jag vill börja detta referat med att tacka våran publik som under våren verkligen hjälpt laget hemma på Tortuna IP. Vi hade ikväll 126st i publiken & det är även snittet på våra hemmamatcher. Verkligen hatten av för er alla som följer oss i år i div5.

Matchen spelades på en relativt blöt plan i fint solsken under kvällen. Riktigt fina förutsättningar med andra ord för en fotbollsmatch.

1.a Vi har ett bra läge redan första min med en nick från Gustav strax över ribban. Men tyvärr så har vi otroligt svårt att komma in i matchen & Romfa får rulla boll. Vi har i princip endast ett läge för Brasse i 15min & en frispark från John som blev farlig i 26min. Men trots detta så skapar ändå inte Romfa så många klara lägen. Har noterat 2st räddningar av Poffen under första halvleken. Vi fick inte tag på bollen & slog tyvärr mycke långt.

2.a Här har vi snackat & är ett helt annat lag som kommer ut. Vi kommer i läge på en gång via Simpa men avslutet inte farligt. Efter 53min så kommer dagens bästa chans för oss, Brasse är otroligt nära att göra mål. Vi har sedan ännu ett bra läge minuten efter av Erik. Vi har sedan 3st bra lägen innan 60min som är riktigt bra via hörnor & frisparkar. Vi har sedan i 72min ännu ett bra läge med Brasse & Simme inblandade. I 75min så är Kalle igenom men avslutet strax utanför. 77min så är vi åter nära efter ett riktigt bra spel. Jansson får sedan ta ett gult när vi inte hinner med, inget snack om det. 82min så skriker dom på straff men domaren är glasklar på att det inte är något & friar. Här har dom även en farlig frispark utanför målet. Vi är riktigt nära med en nick av Simpa i 88min men idag blir det inga mål. Vi har helt enkelt inte skjutit innanför ramen & då blir det inte mål.

Vi fortsätter att hålla tätt bakåt & har på 11matcher endast släppt in 11mål. Då släppte vi in 4st första matchen i år. Vi har producerat 28st mål under våren & tagit 22poäng. Det ska vi vara väldigt stolta över & ta med oss in i vilan inför hösten.

Nu tar vi en välbehövlig vila & många behöver verkligen den just nu. John gick bla sönder i en ljumske denna match & det har gått åt mycke tejp på slutet.

Ref Tats





Romfa:



Vårsäsongens sista match spelades borta mot Tortuna på en mycket fin gräsplan. Planen var lite blöt men inte så det störde och vädret var utmärkt för fotboll. Mycket folk hade letat sig från planen och man kände igen många Romfartunaanhängare bland publiken. Matchen var speciell för båda lagen då Tränarna i Romfartuna Mange och Sillen hade varit tränare i Tortuna tidigare och Tortunas mittback John var tränare i Romfartuna förra säsongen.

I matchens inledning skapade lagen var sin riktigt het chans efter 2 fasta situationer men Tortunas avslut strök ribban och Romfas avslut räddades på mållinjen. Efter de lägena tog Romfartuna tag i spelet ordentligt och spelade i början ut Tortuna rejält. Chanserna blev dock inte superheta utan oftast stannade bollarna i Tortunas försvar. Trots det fortsatte Romfartuna att rulla och i mitten på första halvleken kom året finaste anfall där i princip hela laget rörde bollen både 2 och 3 gånger innan Emil avslutade från straffområdeslinjen men bollen gick precis utanför den högra stolpen.
I slutet av halvleken blev innermittfältarna Kalle och Edde lite tröttare och laget hade svårare att skapa några heta chanser. Tortuna hade lite långbollar på deras farlige anfallare Brasse men Simon Sävenek tog hand om i princip alla de lägena på ett föredömligt sätt. Gick bollen igenom försvaret var Ruth mycket säker i målet och efter första halvleken var det klar fördel för Romfartuna.

I den andra halvleken kom Tortuna ut som ett nytt lag och spelade betydligt rakare mot mål än vad Romfartuna gjorde. Efter ca 10 minuter in i halvleken krockar Jonken och Thomas och Brasse kommer för första gången loss på allvar men skottet går precis utanför den bortre stolpen. Efter det radar Tortuna upp många halvchanser och känslan är att snart tar nog hemmalaget ledningen. Då gör Romfartuna några byten och rycker upp sig märkbart och även om Tortuna fortfarande är det bättre laget så stannar även deras anfall vid Romfartunas för dagen utmärka backlinje. Romfartuna har i andra halvleken inte så många chanser men de som de skapar är riktigt heta. Bejan pressar sig igenom försvaret en gång och en back rensar bollen på honom men bollen rullar precis utanför målet. Bästa chansen har lampan när By lyfter en boll över Tortunas backlinje och Lampan blir helt fri på bortre. När han ska avsluta blir han rejält dragen i axeln och kommer inte åt bollen ordentligt. Det tredje läget är ett straffläge där en Tortunaspelare sparkar ner Bejan i straffområdet. Smällen hörs över hela Tortuna IP men domaren väljer av någon oförklarlig anledning att fria. Både Publik och Tortunaspelare erkänner efter matchen att straffen är solklar men sån är fotbollen. Den sista kvarten kantas av ständiga frisparkslägen för Tortuna då domaren verkar ha gett sig fan på att Tortuna ska få göra ett frispaksmål den här matchen. Någon går precis över krysset men annars blir det aldrig jättefarligt. Romfartunaspelarna är trötta på slutet och sett till andra halvleken är de ganska nöjda med oavgjort då Tortuna haft flertalet chanser i andra halvleken.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi avslutar våren på ett bra sätt och att det ser riktigt bra ut inför hösten. Det tråkiga är väll att serien slutar nu när vi har fått upp ångan så att säga. Vi får även gratulera Tortuna till en fin vår där de gör allt rätt utefter sina förutsättningar. Vi ligger i dagsläget 6a i serien och det följer ju vårat mål om att ligga på övre halvan. Träna på ordentligt i sommar nu så vi är beredda när våren startar! Förmodligen kommer det en sammanfattning av vårsäsongen senare i veckan eller under nästa vecka!

Trevlig midsommar!






Sörstafors/Kolbäck - Kurdiska FF :  2-4

Målskyttar SK91:


Målskyttar KFF:








Möklinta IF - Skultuna IS :  3-3

Målskyttar MIF:

Fredrik Hansson 3

Målskyttar SIS:






Medåkers IF - Surahammar FK :  7-2 (0-1)

Målskyttar MIF:

Kristoffer Storm 4, Bo Johan Reinholdsson 2, Martin Haglind

Målskyttar SFK:

Dennis Ericsson, Martin Bark




Skinnskattebergs SK - Norrby SK :  1-3 (0-2)

Målskytt SSK:

Adam Jylänki

Målskyttar NSK:

Rickard Nordahl, Nils Eriksson, Fredrik Larsson









Kommentarer
Postat av: Läktaren

Det ryktas att IFK även ikväll mest letade långt. Samt att keepern (förhoppningsvis) gjort bättre matcher.

2011-06-19 @ 22:02:30
Postat av: bäckby if

Hej,



Tack för en god match, ni var inte så bra som jag trodde men ni hade bra utdelning på alla mål. Ni hade första halvlek och vi dominerade totalt i andra halvlek, ni var cahanslösa då. Tack tränaren för att ni även hjälpte oss att slippa möta osi som konstigt nog var bänkad, 7 min var han påplan.



Höstssäsongen får nog en annan vinnare.



mvh



Muricio

2011-06-20 @ 09:19:41
Postat av: Åskådare

Bäckby, inget vidare facit av er att spela 1-1 i andra halvleken om IFK var chanslösa eller? Precis som alla trode van IFK matchen tämligen enkelt.

2011-06-20 @ 12:38:00
Postat av: till bäcky!

kom in i verkligheten! ni fick en straff och erat första mål då gled bollen ur händerna på ifk´s målvakt, de är sånt som händer, men annars hade ni knappt nåt skott på mål på hela matchen! ni rullade runt på kling o klang på defensiva mittfältet, men kom ingenstans! ifk vann rättvist och de hade inte vart konstigt om matchen slutade med 6-2.. kontroll från start till slut! 2-0 efter 10 min, sen var matchen avgjord! tack o hej!

2011-06-20 @ 12:55:02
Postat av: Blerim// bäckby if

Grattis till vinsten ifk-västerås

Grattis !!!

2011-06-20 @ 18:40:22
Postat av: Div 5fan

Tänk om alla kunde vara ärliga och skriva med hjärnan och inte med hjärtat. IFK har varit överlägsna och så kommer det nog se ut på hösten med. Var och kikade på matchen igår och det var Inge snack om saken, vid ställningen 3-0 började hemmalaget spela på resultatet, ett resultat inte många trodde på eller hoppades på förhand! När jag sen såg flertal Tortuna fans/spelare klappa händerna och glädjas åt domarens misstag som resulterade till straff bäckby fick jag nog och pallrade mig hem. Länge leve den ärliga fotbollen!

2011-06-20 @ 18:47:38
Postat av: tortuna

vi jublade för att vi betalat 40kr för att gå in och då vill man väl se en jämn och spännande match eller? IFK var helt överlägsna igår så är det bara. Seriens klart bästa lag! tror att dom slutar på 60 poäng som TIK i fjol! vi tar dom en gång till ;)

2011-06-20 @ 19:45:45
Postat av: ...

Börjar bli rätt tröttsamt att läsa hur alla gnäller och klagar hur Ifk spelar, dom vinner matcherna och leder serien. Koncentrera er på ert eget spel och försök slå dom istället.

2011-06-20 @ 20:25:23
Postat av: TSK

Till Div 5fan: Går du alltid hem när en viss del av publiken glädjer sig åt domslut som du anser vara misstag? I så fall är min uppfattning att du inte kan ha sett många hela matcher i dina dagar. Förövrigt råder yttrandefrihet på läktarplats (så länge det är inom lagens gränser) även om jag anar att du motsätter dig detta. Det är nog inte bara alla andra som "skriver med hjärtat"...

2011-06-21 @ 10:42:33
Postat av: Knutte

Det verkar knalla omkring en jäkla massa känsliga ifk:are på den här bloggen. :)

2011-06-21 @ 14:14:08
Postat av: ...

Grattis till vinsten,höj er inte till skyarna bara. btw grym blogg! kul och läsa ;D

2011-06-21 @ 21:47:39
Postat av: Kurdiska FF

Målskyttar: Hajer 2, Ilyas Bakir och Lumi Aliu.



Förövrigt så var huvuddomaren katastrofal och lyssnade inte alls på linjedomaren. När en SK spelare hoppar in i ryggen inne i straffområdet på våran spelare så blåser han straff(!?). Pinsam nivå!



Och riktigt tråkigt att höra att domaren innan matchen pratar om att "så fort en Kurdiska spelare pratar så visar jag kortet". Riktigt dåliga signaler. AVGÅ!

2011-06-22 @ 04:32:34
Postat av: Bäckby if

Det finnns retur matcher tror jag ? . Vi har spelat halva säsongen eller hur. Och bäckby har hemma plan nästa match mot IFK .

2011-06-22 @ 06:19:13
Postat av: till bäcky!

är du 4 år eller? om du inte vet att de är dubbel möte eller vilka som har hemma plan, då kan du inte mycke! men du vet väl att ifk vann enkelt för 3 dagar sen? tjena...

2011-06-22 @ 09:19:14
Postat av: Åskådare

Såg IFK-Bäckby och tycker Ifk hade kontroll på Bäckby i stort sett hela tiden men har sett Bäckby spelat betydligt bättre under säsongen och jag har svårt att tro att dessa 2 lag ska kunna missa div 4.Se såg jag Tortuna-Romfa där jag på förhand trodde på en ganska behaglig resa för TSK då jag inte sett Romfa så mycket men jag måste säga att Romfa spelade en positiv fotboll och under första 20 minuterna så fick inte TSK låna bollen alls och Romfa kommer med det spelet att slå många lag på hösten i andra halvlek fick TSK matchen dit dom vill med mycket avblåsningar och fasta som dom är bäst i femman på och på så sätt få tryck på motståndarna men 0-0 kändes rättvist och jag tror inte Tortuna kommer kunna blanda sig i toppen när det drar ihop sig men dom har gjort det riktigt bra så här långt

2011-06-22 @ 16:35:59
Postat av: femman boys

Jag tror att Bäckby if:s fråga var retorisk. Med det inte sagt att inlägget var särskilt välskrivet eller noggrant genomtänkt.

2011-06-22 @ 17:47:51
Postat av: Bäckby if

. Till dig som har set matchen på andra planet!!!

Det var så enkelt med en man mindre och en man som var 45 år gamal på plan och vi har görd 2 mål mot ett lag som tränar 4-5 gånger per vecka . vi spelar bara matcher och vi van två gånger före året mot IFK utan träning ,,, frågan till dig. tänk om bäckby tränar en gång i veckan vi spelar lätt i högre div.vi van 5 an för två år sen utan träning . Och kom i hög att bäckby startad 2003 och IFK 1895 och vi spelar i sama div ........baybay

2011-06-22 @ 18:08:48
Postat av: femman boys

Nu känns det som att du bara gör bort dig "Bäckby if". Jag är definitivt ingen IFK:are och tycker även jag att de är väl stora i käften ibland, men att börja dra upp fakta om klubbars historia och informera om skillnader i träningsmängd är på intet sätt en god argumentationsteknik. Sluta bjud IFK på gratispoäng utanför planen och se istället till att slå dem i serien nästa gång! ;)

2011-06-22 @ 21:42:35
Postat av: MIK

Det är iaf något som inte står rätt till i sura, blev en behaglig resa trots allt för oss. Men man märker att det är något knas när ena mittbacken i sura lackar ur totalt mot det egna laget på slutet.

2011-06-22 @ 21:56:12
Postat av: Till bäckby IF

Först och främst kan ni inte dra in förra årets resultat utan det man har att gå på är att IFK vann med 4-2 i årets första match. Såg matchen och IFk hade koll på läget och lät Bäckby ha mycket boll sista 20 minuterna och bara bevakade ledningen. Sen tror jag att när IFK möter Bäckby på borta plan så är det i sista omgången och båda lagen är klara. Visst om nu träna lite så skulle ni vara bättre men det är ingen ursäkt utan se till att träna som ett lag och kom ut och kör över alla som ni tycker att ni borde göra....

2011-06-22 @ 22:16:46
Postat av: Div 5 spelare

Varje omgång kan man läsa om att Bäckby inte tränar nått men ändå är så otroligt duktiga. OK, ni har bra fotbollsspelare som är otränade och detta leder till att ni åker ut till tillexempel Tortuna med en invånarnivå på 1000 personer och spelar oavgjort. Jag skulle fan skämmas över det resultatet om jag egentligen hade kapacitet att spela i tex div 2 som vissa av er har. Vad är det för jävla merit att vinna matcher i 5an om man egentligen borde spela flera divisioner högre upp? Om jag skulle sluta träna och börja spela i 8an skulle väll jag också vara skitbra där otränad. Sluta och tjata nu och spela fotboll istället för på den här bloggen håller ni absolut inte div 5 klass.

2011-06-22 @ 22:28:12
Postat av: åskådare

Det är synd att alla bara snackar om Ifk och bäckby när det finns ett lag som Medåker som faktiskt är minst lika bra och dessutom spelar underhållande...

2011-06-23 @ 00:04:56
Postat av: Knutte

Divfive,

Skulle vara intressant att höra en sammanfattning av första halvan av serien från dig.

Ser fram emot en sådan.



Bra jobbat, fortsätt så!

2011-06-23 @ 00:27:11
Postat av: Ginola

Om alla lag åkte runt o hämtade spelare från sthlm plus betalade en bra slant för dom så skulle andra lag vara betydligt bättre. Bäckby kommer vara med o vara topplag i 5.an ett tag till men när Saed inte orkar mer så kommer Bäckby rasa ner i divisionerna. Frågan är bara när? Hur ser det ut om Inte Bäckby går upp i år? Säger som dig i Bäckby.....Bay bay.. :)

2011-06-23 @ 01:04:44
Postat av: till åskådare!

lilla gubben! medåker är också jätte duktiga! sparkar boll tillsammans och har roligt!

heja på medåker!

2011-06-23 @ 09:29:17
Postat av: Ytterligare till åskådare

Du kan inte säga att Medåker är MINST lika bra som bäckby och IFK när IFK leder serien och är 6 poäng före Medåker och dessutom ända laget som spöat Medåker? Medåker har inte lyckats slå varken Bäckby eller IFK trots hemmaplan mot båda.... Visst dom har gjort en fantastisk vår men MINST lika bra var lite att ta i....

2011-06-23 @ 18:46:55
Postat av: Åskådare

Vinner Medåker mot ifk på swedbank är den här serien helt öppen..

2011-06-23 @ 22:39:36
Postat av: ?

Referat Skultuna matchen???

2011-06-25 @ 16:02:34
Postat av: Svesse

Det har vart midsommar... Det kommer när det kommer om det kommer.

2011-06-26 @ 06:01:35

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0