Surahammar FK - Sörstafors/Kolbäck :   3-0 (1-0)

Vinst med 3-0 i derbyt mot SK91.
Ganska många hade tagit sig till Trollebo idag och dom tyckte nog att spelet va allt annat än bra!
En riktigt usel match men ändå skönt att vinna när man inte spelar på topp.
Gräsmattan va klockren, måste säga att vaktmästaren har gjort ett grymt jobb med planerna i Hallsta.

Vi gör 1-0 efter att Danne kommer in och avlossar ett skott en bit utanför straffområdet, såg väl inte helt otagbart ut för SK´s målvakt, skönt att Danne får göra sitt första seriemål.
2-0 kommer i den andra halvleken då Stigevik drar på ett lobbskott som även det målvakten släpper in billigt.
3-0 däremot kommer på en frispark som Tommi slår in hårt i straffområdet och Martin kommer klockrent med pannan och sätter den i nätmaskorna.

Känns som det va ett bra tag sen nu som vi spelade riktigt bra.
På söndag är det match igen mot obesegrade Bäckby i västerås, då måste vi spela betydligt bättre och va betydligt mer laddade för att rubba dom.

Möklinta IF - Romfartuna GIF :   2-7 (1-4)

Målskyttar MIF:

Fredrik Hansson, Fredrik Viklund

Målskyttar RGIF:

Marcus By 2, Fredrik Abrahamsson 2, Marcus Johansson, Jakob Holmer, Simon Sävenek

Romfartuna:

Idag kom Romfartunas tredje seger för säsongen efter en formidabel insatts mot Möklinta på Åsvallen. Anfallarna Edde och By var matchens kungar med 2 kassar var. Edde kunde dessutom gjort iallafall 3 mål till i andra halvlek och duon blir något att räkna med i framtiden.

Planen var idag utmärkt och det ända som störde var knotten. De störde tyvärr desto mer och alla på sidan försökte klä på sig så mycket kläder som möjligt för att få vara lite ifred. Matchen började bra med Romfaögon sett och laget skapade snabbt ett bra tryck mot Möklintamålet. Möklinta slog som vanligt mest långbollar på Hansson och efter ca 10 minuter minuter blev en sådan lyckosam när hans anfallskollega gick upp och skarvade fram Hansson som blev fri och satte 1-0. Detta stoppade inte Romfartuna som fortsatte att sätta press på hemmalaget och kvitteringen kom ganska omgående då Jonken skarvade in en frispark från Simon J. Ett mål kommer sällan ensamt är Romfas nya ledmärke och bara någon minut efter målet hittade Lampan fram till en fri By som kalt rullade in 2-0 i bortre hörnet. Några minuter senare var det dags igen. Romfartuna spelade upp bollen från försvaret genom hela Möklinta laget och när By fick skottläge en bit in i straffområdet till höger passade han snyggt över bollen till Edde på vänsterkanten som placerade in 1-3 i det öppna målet.

Efter målet jämnade Möklinta ut spelet igen och hade lite halvchanser utan att vara direkt farliga. På en utspark från Micke blev det istället 1-4. Edde kom springande bakifrån och när bollen gick över den stillastående backlinjen blev han helt fri och lobbade kalt in bollen.

Första halvlek var givetvis årets bästa av Romfartuna och anfallsspelet riktigt bra. Stundtals kom spelet tyvärr av sig lite och Möklinta var inte alls ofarliga i deras anfall även om det i det stora hela såg ganska säkert ut.

Andra halvleken var inte spelmässigt riktigt lika bra som den första och långbollarna kom allt oftare. 1-4 stod sig ca 15 minuter innan By rullade in sin andra kasse efter att åter ha assisterats av Lampan. Efter det här målet kämpade Möklinta in 2-5 innan Hompa tog bollen av motståndarna och rundade försvaret på vänsterkanten. Vinkeln var dålig men han placerade ändå in 2-6 på ett mycket säkert sätt. 2-7 kom på en frispark från Lampan som Simon S tog ner framför kassen och rullade in i hörnet. Thomas hade 2 chanser och Edde missade en handfull. Emil blev avblåst för en felaktig offside men totalt sett var vi ändå ganska effektiva idag. Stort plus till anfallsspelet som är mycket bra. Backlinjen var också bra trots 2 insläppta. By gör en kanondebut och Laurén gör en bra match så länge han orkar. Med lite matchträning (och vanlig också kanske) kommer han att bli en stor tillgång för laget.

EN sista grej som var mycket positiv var stämningen i laget. Tror alla trivdes rätt bra i omklädningsrummet efter matchen. När vi tränare stod och njöt när målen rullade in under matchen njöt Emil lika mycket i båset och pratade mycket om hur bra Edde och By var på topp och va skönt det var att de gjorde mål. Bara en riktig lagspelare glädjer sig så när anfallskonkurrenterna lyckas på det sättet. Kunde alla vara som Emil skulle nog poängen ramla in ännu tätare.

Just ja, ska kanske nämna att Lampan skramlade ihop till 3 assist i matchen.

Skultuna IS - Bäckby IF :   1-4 (0-1)

Målskytt SIS:

Max Holmberg

Målskyttar BIF:

Yahye Mohamud Arale, Samer Mohammed Hussein, Kosar Qorbani, Abubakar Ali Othman

Skultuna:

Då var det toppmatch på kvarnbackavallen, och publiken var nog nöjda då det spelades fotboll efter backen från båda lagen på en plan som är riktigt studsig.

Bäckby började bäst och vi var en hönsgård första 10-15 minuterna. Vi försökte spela 1-2 korta pass för att sen slå bort den så att gästerna fick komma gång på gång. Deras nummer 10 droppade ner och hämtade boll för att fördela dom med få tillslag. Ett mittfältsnav ala Xavi. Men när de första nerverna släppte så jobbade vi tillbaka oss i matchen, vi spelade inte bort 3-4 passen utan vände om. Och under resten av första halvlek är det jämt. Där vi kunde och borde gjort både 1 eller 2 mål med fokus, koncentration och lite flyt i avsluten. Bäckbys mål kommer efter lite passivt försvar i eget straffområde och en teknisk prestation av deras anfallare. Han tar emot ett inlägg omringad av SIS spelare för att avsluta på volley utan att vänta ned den på backen, finsnickeri. Han gör det snabbt men vi borde kunnat stört honom mer.

Vi har sätter dock inte riktigt Bäckbys målvakt på prov, Hames är nästan fri men skjuter över. Max kommer ren från halva halva, men en back från gästerna jobbar frenetiskt hem och hinner bryta när Max försöker på troget vis runda målvakten. Snacket till Max saknas så att han vet att backen är påväg ikapp.

I andra fortsätter vi spela bollen och Bäckby gör samma sak. Det är gästerna som gör andra målet för matchen och många tror nog att det ska bli ridå. Men vi visar god moral och reduceringen kommer efter att Hames passar (yes han gör det ibland, passar alltså) till Max och detta anfallspar får göra sitt första mål tillsammans för i år. Vi får lite luft under vingarna och många tror/hoppas nog att vi ska göra nästa mål, matchen är fortfarande jämn.
Man kan aldrig räkna ut ett lag som Bäckby med så mycket fotboll som de har i sig, men 1-3 kommer ändå som en liten kalldusch. Där en ny individuell prestation lyser igenom, Bäckbys spelare vänder åt vänster ytanför straffområdet, sen tillbaka till höger men inget avslut kommer utan han vänder till vänster igen för att ytterligare en gång komma tillbaka till sin högerfot, avslutet skruvas i en fin båge i Tomas vänsterkryss, fotbollsgodis och highlightreel material. Här är matchen klar. Senare kommer 1-4 av planens spelare nr 10 i gästerna, han driver på från högerkanten, längst med straffområdet och avslutar med vänstern i Tomas vänsterhörn. Ett fint avslut.

Matchen var betydligt jämnare än resultatet visar. Men Bäckby är för dagen vassare.
Målchanserna var rätt jämt fördelade, bollinnehavet (förutom första kvarten då bäckby hade 90% av bollinnehavet) jämt fördelat.

Det är riktigt roligt att se Bäckby spela fotboll, många hyllar deras individuellt skickliga spelare, men för mig är de som ett lag ännu bättre. Alla passar alla, varje spelare springer på farliga ytor och man hjälper varandra.
Vi gratulerar Bäckby till vinsten och tackar för en riktigt rolig match som var fri från grinigt spel och fula tacklingar.

Eftersom vi saknade 3 ordinarie backar fick Johan, vår forward spela ytterback, en plats han aldrig spelat på, även Peter (en annan forward) spela i mittlåset med Rosen. Ekan huserade troget på sin vänsterflaj.

3 stjärnor - Fotbollen som spelades (Efter backen, men alltid åtföljt av några långbollar som hör div 5 till)
2 stjärnor - Nr 10 i Bäckby, Abubakar Ali Othman. Spelade under första halvlek som Johan Svensson gjorde förra året. Droppar ner till en yta och är spelbar, släpper bollen vidare på få tillslag. Ville nog verkligen göra mål i slutet då han spelade forward sista 20 minuterna.
1 stjärna - Johan Lidmo, aldrig spelat back, aldrig tränat back, det syntes inte mot ett av seriens anfallsgladaste lag.

Vi tar med oss rullet och försöker glömma resultatet.

Tortuna:

Första gången som referatet kommer dagen efter matchen. Beklagar detta men satt med min dotter på akuten till 24.00. (inget brutet men ledbandsskador). Nog om detta nu till matchen. Vi fick spela matchen på B-planen på Önsta eftersom Kurdiska inte fick förstöra Gideonsbergs A-plan.

Vi kom att mönstra lite nytt denna gång pga att Johan P kaptenen inte var kurant nog för 90 min idag. Gustav fick göra A-lagsdebut som mittback. Nu blev det tyvärr ännu fler förändringar i matchens början. Robin går sönder efter 10min i något som i första hand verkar vara ljumskproblem. Janson känner av problem med låret & kliver av efter 15min. Poffen respektive Klas får på kort varsel kliva in i matchen. Med sedan Pontus avstängd & Danne K borta så gör vi en bra insats & visar att vi har riktigt bra bredd i truppen i år.

1.a Vi börjar att göra mål redan efter 2min efter en frisparks situation. Brasse slår den in till Gustav som avslutar med en nick in i mål 0-1. Sedan går som sagt Robin sönder i 10min. Poffen får göra debut för året, gör i år sitt 31år i seniorfotbollen i Tortuna. Med över 600 matcher så saknas inte rutinen. Janson trasig & kliver av efter 15min. Dom får lite mer spel ett tag innan vi formerar om. Vi har några bra hörnor innan Brasse kan så när göra 2.an i ett bra läge. Men målet kommer efter 27min på en räkmacka från Simpa fram till Kalle som rycker sig loss & gör 0-2. Kalle kunde sedan gjort 3.an men med olycklig studs så går bollen över från c.a 1m +. Johan P får sedan komma in lite som toppforward på slutet. Simpa har ett bra avslut vid 41min. Men vid 42min är det dax igen nu med en frispark från Kevin in till John som precis som "vanligt" i år nickar in 0-3. Vi tappar en hörna som gör att dom kommer upp en gång på slutet men inga avslut på mål efter 1.a från Kurdiska.

2.a Känns väl lite avgjort & vi tillåter dom att spela lite mer. Det gör att vi tar ett gult av John som nu blir borta nästa match. Men vi gör 0-4 i den 57min efter att Igge slitit fram bollen till Erik som passar in till Kalle som gör mål. I 58min så får dom första skottet på mål. Matchen håller ingen högre nivå utan spelas mest bara av i andra. Vi har väl en bra nick i ribban från John & lite bra frisparkar. Men dom får ett tröstmål i 80min. Jesper har ett bra avslut på mål i slutet men räddas bra av målisen.

Vi gör åter en bra insats även om farten & intensiteten inte var på topp idag. Det bjöds kanske inte på någon bländande fotboll men vi tar åter 3poäng. Igge & Simpa krigade på bra så länge det behövdes.