Resultat omgång 8




Bäckby IF - Surahammar FK :  4-1  (1-0)

Målskyttar BIF:

Abubakar Ali Othman, Yahye Mohamud Arale, Mohamed Abubakar Ali, Blerim Kaciku

Målskytt SFK:

Joakim Stigevik




Sura:


Bäckby fortsätter med att vara obesegrade efter att vi förlorat med 4-1.
Vi har gjort ett flertal matcher i rad där vi spelat riktigt uselt men idag va det ett steg åt rätt riktning.
Tycker ändå att vi kunde gjort det bättre eftersom Bäckbys mitten mittfältare fick alldeles för mycket tid att leverera ut bollar till egna spelare som dom gjorde riktigt bra.
Bäckby gjorde 1-0 och hade lika gärna kunnat gjort fler innan paus. Vi skapade oxå några bra chanser bl.a Stigeviks stolpträff. Vi skulle nog haft en straff för hands oxå men det missade domaren.
I andra kommer vi ut mycket bättre och efter ett tag slår Tommi en frispark som Stigevik nickar snyggt in i mål.
Sen drar Frey på ett skott långt ifrån som går precis över ribban.
Bäckby kommer till några farliga lägen igen och gör 2-1 efter en markeringsmiss i straffområdet.

Vi är fortfarande med i matchen och när Bäckbys målvakt tar bollen med handen utanför straffområdet och blir utvisad tror man att vi ska komma med en ordentlig press.
Istället blir det tvärtom!! Bäckby gör 3-1 en liten stund efter utvisningen, vi försöker trycka upp med allt vi har men i en kontring en mot en där deras spelare och vår spelare från mittlinjen drar och kämpar mot bollen, våran spelare drar lite mer men dom följs åt in i straffområdet och då blåser domaren för straff!! 4-1 och matchen är över.

Hoppas att det är slut med dåliga matcher nu och vi fortsätter spela som vi gör emellanåt i den här matchen.
För vinner vi dom närmaste matcherna mot Skultuna, Tortuna och Medåker så är vi verkligen med där uppe.

Bäst idag: Nyförvärvet Fredrik Brännström som spelade sin första match i Suratröjan idag.
Han kommer från Gideonsberg där han spelade förra året. Kan bli en riktig kanonvärvning.








Sörstafors/Kolbäck - Medåkers IF :  0-5  (0-3)

Målskyttar MIF:

Kristoffer Storm 2, Peter Ericson, Thomas Giourgas, Joakim Bohman











Norrby SK - Möklinta IF :  2-2  (1-1)

Målskyttar NSK:

Andreas Gärdqvist, Nils Eriksson

Målskyttar MIF:

Fredrik Viklund 2




Ifrån Salafotbollsblogg:

Det viktiga derbyt slutade oavgjort inför storpublik och resultatet kändes rättvist. Två kämpande lag som inte bjöd på några finlir, typisk derbymatch. En poäng var och både lagen får kämpa för att hitta formen.

( Enligt VFF så var det 250 personer på plats, riktigt bra för div5 )






Romfartuna GIF - IFK Västerås :  0-2 (0-1)

Målskyttar IFK:

Robin Stigevik, Peter Fernström






Romfa:


Trots ännu en bra försvarsmässig insats torskade Romfa idag mot IFK Västerås.

Första halvleken började bra med Romfartunaögon sett och laget verkade på G. Även om IFK inte var utspelat så störde Romfa laget klart och var absolut med i matchen. Romfartuna hade ändå svårt att skapa heta chanser och IFK började istället att skapa lite chanser. Matchen var som sagt rätt jämn men IFK närmade sig så sakteliga ett mål och efter att deras duktiga högerback nickat utanför på en hörna kom målet efter ett inspel från högerkanten som Stigevik mötte snyggt på volley från nära håll. Ledningen för IFK påverkade inte matchbilden så mycket utan spelet fortsatte som innan. Romfa hade något läge på en hörna och IFK ett från vänsterkanten men skottet gick i målets utsida.

0-1 i paus var väll alla på planen lite halvnöjda med och nu skulle Romfartuna försöka anfalla mer i andra halvleken. Tyvärr uteblev de farligare chanserna för Romfartuna men med fortsatt god defensiv var matchen jämn. IFK hade några skott som var nära men från distans och det kändes som att Micke var hyfsat med på dem. Med ca 15 minuter kvar kom ändå 0-2 till IFK. På en frispark från vänsterkanten fick Färna stå helt fri på bortre och ta ner bollen på bröstet. Inget misstag av Färna där och nu var matchen i princip över. Romfartuna flyttade upp folk men fick inte tryck på dem förens i de sista minuterna. Hela "arenan" väntade på straff efter att Romfartuna skjutit på handen på en IFK spelare i straffområdet och linjekvinnan höjt flaggan men efter 30 sekunders överläggning med huvuddomaren dömdes offside och matchen slutade 0-2.

Sammanfattningsvis kan man säga att vi gör en kanonmatch försvarsmässigt förutom vid 0-2 men kommer inte upp i någon jättenivå framåt. I den andra halvleken orkar vi inte flytta upp spelet tillräckligt och IFKs backlinje är idag väldigt samlad och på tårna. Segern var rättvis och det blev väll någon typ av hedersam förlust för oss. Matchens lirarepriset står mellan Micke i kassen och Sävenek som både plockade bort Stigevik stora delar av matchen och ändå skötte övriga försvarsspelet mycket bra.




IFK V-ås:


Romfartuna borta, 3e raka!

Vi fick en chock när vi kom till Hökåsen IP då det var en plan som inte inbjöd till fotboll precis. Vi kom ändå överens om att vi skulle försöka fortsätta vårt vägvinnande spel på marken och det var det som gjorde att vi till slut tog en rättvis seger med 2-0 efter mål av Robin och Ferna.
Vi startade aggresivt och det gjorde att vi fick tag i matchen direkt men vi skapade inte direkt några chanser. Det dröjde 25 minuter in på första då Gillis fick bollen som höger back och slog den till Edde som på ett tillslag väggade med Kresh. Under tiden tog Gillis en 60 meterslöpning och fick bollen av Edde i ljupled. Gillis tar med sig bollen och lägger ett inlägg på foten på Robin som resolut trycker upp den i nättaket. Vi har gjort sådan har spelmål under förssäsongen på konstgräs, att vi gör ett sånt här klassmål på en torr åker är helt magiskt! Detta lag vågar och får även resultat genom att vi vågar.
2-0 och punkterar matchen gör Ferna när det är ca 25 min kvar och efter det så är matchen över och vi spelar och trillar boll utan att skapa något mer.
Romfartuna har det inte lätt och spelar som man kunde tro mkt långt. Deras plan är liten och varje frispark oavsett på plan är ett farligt läge. Vi var fokuserade hela matchen och Romfartuna hade en farlighet och det var i sista minuten. Dock känns det bra att vi gjort vårt jobb borta mot Romfa då de kommer ställa till det för många av topplagen genom sin plan och sitt spel.
Vårt återtåg rullar vidare och hoppas att det inte stannar av innan sommaruppehållet, 3 matcher kvar i Serien ( Norrby, Sörstafors och toppmatchen mot Bäckby ). Sedan har vi revanch att utkräva mot Tortuna i VLT-cupen nästa tisdag borta. Vi är i bättre fysisk och psykisk form än vi var mot Tortuna i serien, torsk med 1-4 och hoppas att vi kan göra en bättre match då och gå vidare i cupen. I semifinal väntar med all sannorlikhet Skiljebo.
Till Er som läser bloggen vill jag uppmana att gå och titta på vårt lag, vi har byggt i 6 månader nu och nu börjar det mesta falla på plats och vi har ett ungt och motiverat lag som spelar en riktigt underhållande fotboll. Det är väl värt ett besök i år.
Vi hörs.
Carpe Diem






Skinnskattebergs SK - Kurdiska FF :  4-1  (2-0)

Målskyttar SSK:

Mikael Ernebrink 3, Adam Jylänki

Målskytt KFF:

Herish Hassanpour








Tortuna SK - Skultuna IS :  1-1  (1-1)

Målskytt TSK:

Niklas Iggström

Målskytt SIS:

Max Holmberg



Tortuna:

Vi får nu summera dagens match på Tortuna IP. Det blev en publiksuccè där vi tillslut räknade in 176 personer. Det var dagens inramning inkl solsken. Med andra ord upplagt för en fin tillställning.

Vi fick ju ändra lite efter förra matchen där Robin i målet blev skadad & Jansson skadad. John fick sitt 3.dje gula. Med andra ord 2st nya backar & ny målis. Johan P fortfarande lite sliten efter veckans förskylning.

1.a Skultuna börjar bäst & har bra rull. Deras första farlighet blir efter 4min men avslutas utanför. Vi har sedan ett skott i ribbans överkant av Simpa, ett riktigt bra skott. I 8min så har vi en frispark i bra läge, men i 9min så skjuter Igge på en rensning från Skultuna. Den bollen går riktigt fint in i högra hörnet otagbart 1-0.
När det gott en kvart så tar dom över spelet mera & vi måste värja oss mer & mer.Dom har bla 3st hörnor på rad i 23min med som bäst en nick utanför målet. Men vi är inte ofarliga utan kommer i ett bra läge med Kevin i den 28min, tyvärr med ett avslut långt utanför. Kevin har sedan åter ett bra läge i 31min men ivern far iväg & avslutet högst idag. Dom har sedan ett par riktigt bra lägen där Poffen på ett av dom får rädda till hörna. Men i 39min så är det dax för att räkna in ett mål för Skultuna. Tyvärr för oss så faller deras spelare mot målet & tar med sig bollen med händerna (enligt dom flesta som såg läget) in i målet. Men det är ju trots allt sådånt som händer men är lika tråkigt ändå. Dom får ännu mer energi av detta. Kevin har sedan ett läge till i 42min som tyvärr inte kommer in på mål. Brasse har även han ett bra avslut som tyvärr går rakt på målisen.

2.a Här börjar Danne K riktigt bra & skapar lägen, det farligaste hade med rätt fot varit mål. Vi har också en frispark i bra läge i 57min som blir till ett av deras bästa kontringslägen, lite onödigt. Men dom är helt klart bättre än oss & vi får helt enkelt bara försvara oss långa stunder. Poffen får bla göra en riktigt fin räddning.I 72min har vi en boll i mål men i offsideläge tyvärr. 81min så är det fjun på att ringa för mål av Skultuna som på en retur från Poffen rakt ut avslutas högt över målet. Vi har sedan ett bra läge i 82min men det är dom som för matchen. Olyckligt så går Jesper N sönder i sitt knä ev korsband/minisk. Han har haft sådana problem tidigare. Do har sedan ett riktigt farligt läge i 86min men resultatet står sig.

Vi gör ingen toppen match idag men måste trots allt vara otroligt nöjda med att ta en poäng mot Skultuna. Det känns starkt att konstatera att vi tar poäng även när spelet inte är på topp. Igge & Simpa gör åter en bra match. Med lite bättre flyt i våra avslut så hade nog kunnat bjuda upp bättre. Det räcker inte att 1mål i en match, för vi måste vara berädda på att motståndarna gör ett mål. Men det blev en trevlig match mot ett fint spelande Skultuna.




Skultuna:


Då var det Tuna derby, vilket ledde till några roliga: "kom igen tuna!". Och båda lagen tog åt sig :)

176 personer hade tagit sig till Tortuna IP, vilket är riktigt roligt. De leder publikligan för i år.

Spelet då? Tortuna har en tydlig spelidé, snabba omställningar med långa bollar. Jag är ingen hatare av långa bollar, tycker förövrigt att en lång svepande boll ala engelskt, (Gerrard, Beckham m.m) är det sexigaste som finns på en fotbollsplan. Och att fotbollslag spelar efter sina förutsättningar är inget man kan klaga på, men det är lite tråkigt att Tortuna matar om och om igen, när de har kvalitén i laget att verkligen variera sitt spel. Nu slog de faktiskt inte bara långt hela tiden, det kom in i lite bollrullande säkert tack vare att vi försökte rulla boll väldigt mycket.
Vi ville hålla i bollen så att Tortuna inte skulle få igång sitt spel med snabba omställningar och få ligga på rulle hela tiden. Vilket fungerade, för när en snabb kontring kom var Rosen och Peter utvilade, och med Rosens snabbhet (han hinner ikapp alla spelare i denna serie) och Peter spelförståelse (han bröt säkert 20 tal bollar) fick vi stopp på ett av seriens effektivaste lag.

1-0 kom till hemmalaget efter att vi rensar bollen tamt och en Tortuna spelare trycker till på direkten, i vanliga fall i denna serie brukar de skotten hamna 20 meter in i skogsdungarna. Men drömträff får man nästan kalla det och den sitter hårt i Tomas vänstra hörn. Inte mycket att göra åt. Vi har de mesta av bollen men Tortuna har några chanser som med lite flyt i utdelningen blivit till mål. Vi kvitterar i slutet av första, när Peter och Matte samspelar djupt nere på vänster planhalva. Matte kommer med ett hårt inlägg och Max ala Petter Hansson bröstar/handar/nickar in bollen. Riktigt jäkla skönt att se någon som inte bara sträcker fram en fot och dansar balett, skiten skulle bara in.
Det som händer vid målet är att Max går mot boll, får en tryckare i ryggen (inget fult) och till följd av detta kommer ur balans. Bollen tar på handen efter den tagit på bröstet, så det jag gissar är att domaren dömmer mål istället för att ta en målchansutvisning och straff. Vilket är rätt i min mening, för det var inget som förtjänade en utvisning.

Sen ser resten av matchet ut som sådan att vi har lite mer av spelet men Tortuna skapar lika många farligheter som oss. Vi har inte så många farliga lägen, det är nog bara en 3-4 st som är "Ohhh, Ahhh" från publiken.
När slutsignalen går är det inget lag som jublar och vi känner oss riktigt besvikna över att det bara blev en pinne. Men Max mål hade kunnat dömts bort, Hames hade kunnat blivit utvisad i första och Tortuna hade med rätt träff på bollen kunnat gjort ett något mål till. Så 1-1 var inget missvisande resultat.

Vi får se det som att vi plockar poäng på bortaplan mot en av konkurrenterna, vilket är helt okej. Men vi måste komma tillbaka till att skapa mer farliga lägen, vi har spelat vår bästa fotboll de senaste matcherna med att hålla i bollen men det gör ingen nytta att bara rulla runt bollen om vi inte kan ha fokus när vi närmar oss offensiv tredjedel.
Tortuna hade några spelare skadade, vi hade några spelare skadade och en direktimport från Kroatien, Jonas som kom direkt från Arlanda till matchen. Så inget av lagen kan skylla på omständigheter.

3 stjärnor: Nästan 200 personer på en Div V match är roligt.
2 stjärnor: Peter visar att gammal är äldst och förutom att läsa nästan alla Tortunas uppspel så var han 3 år från att göra mål också (benet går inte längre upp)
1 stjärna: Max, vår egna lilla Inzaghi fortsätter göra mål trots att vi inte ger han lika bra lägen som tidigare matcher.

Outsider: Danne som var vårt mittfältsnav idag, vann riktigt mycket närkamper på mitten och försökte lugna ner.

Resten av truppen: Tomas, Ekan, Rosen, Pitbull, Matte, Hampus, Hames, Jeppe, Morad, Jonas, Weidmo och Johan visar att vår trupp är konkurrenskraftig och gjorde alla bra ifrån sig. Och de är hela truppen som plockar poängen.

Vi trummar på och serien är lång, så vi får se vart det slutar.












Kommentarer
Postat av: åskådare

Var och såg matchen mellan Sörstafors och Medåker och man kunde tydligt se att Medåker var så mycket bättre trots att de inte hade sitt bästa lag med sig, ska följa dom mer i framtiden då dom spelar en underhållande fotboll efter marken.

2011-06-07 @ 16:25:16
Postat av: Tortuna

Inte varje dag man får läsa ett så korrekt referat som det som Skultuna har skrivit. Kul att den som skrivit inte är färgad utan skriver det som är sant!

2011-06-07 @ 18:03:29
Postat av: spelare i bäckby if

tråkigt att sura skriver ett så dåligt referat om matchen på råby ip ... skriv ärligt istället att bäckby if spelade ut oss helt och hållet för att det va ju precis så det var också !!! men saningen svider .tack för mig MVH BÄCKBY IF

2011-06-07 @ 23:42:27
Postat av: Romfa

Får gratulera er till segern mot oss ni vann klart rättvist . Ni rullade stundtals riktigt bra på en dålig plan!! medans vi hade pratat om att minimera risken att tappa boll på "fel" ställen. Men man måste också imponeras av Ferna och Stigevik vi försökte sätta punkt på dom men ändå näta dom och var delaktiga.



Lycka till så ses vi på Swedbank i höst



Det var en kul match och bra stämning även om domaren inbjöd till irritation i bland.

2011-06-10 @ 09:15:32

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0