Resultat omgång 9



Medåkers IF - Bäckby IF :  2-2 (0-1)

Målskytt MIF:

Bo Johan Reinholdsson 2


Målskytt BIF:

Yahye Mohamud Arale 2






Surahammar FK - Skultuna IS :  3-3 (1-1)

Målskyttar SFK:

Dennis Ericsson, André Eriksson, Sebastian Frey


Målskyttar SIS:

Max Holmberg 2, Daniel Stahre





Skultuna:

"Dags för ny bortamatch för Skultuna IS som denna dag fick resa till Hallstahammar för att spela mot Surahammar. Arne fick kasta om en hel del i truppen eftersom flera spelare var borta, skadade eller firade studenten. Bland annat saknades fyra backar vilket gjorde att vi fick se två veteraner i startelvan. Skultuna ställde därmed upp med följande lag:

---------Max------Hames-----------
Jonas - Stahre - Hampus - Jesper
Eklund - Svahn - Stisse - Morad
------------ Thomas---------------

Bänken: Englund, James, Lucas, Weidmo

En riktigt bra startelva och bänk trots allt och frågan är hur många lag som har den bredd SIS har i år? Det skulle dock bli en turbulent start av matchen där vädret ställde till det. Brutal åska och regn gjorde att matchstarten blev försenad.

När matchen väl kom igång var Skultuna inte alls med i matchen och Surahammar kunde sätta rejäl press direkt. Efter bara några minuter bytte Hames ut sig själv på grund av rädslan för blixtarna som duggade tätt. Någon kanske kan berätta för Hames att det är ännu störra risk att sitta i ett plåtskjul. Hur som helst kom James in på topp istället. Arne bytte även plats på Linus och Morad och vi fick lite mer stabilitet i laget. Lite senare klev Hames tillbaka in på planen igen lika majestätiskt som när Ibrahimovic går in på San Siro.

En kvart in i matchen borde vi fått straff när jag kommer runt på kanten och slår ett inlägg som deras back får på handen vilket stoppade ett riktigt bra läge. Ett okej domslut om domaren skulle vara konsekvent...vilket han skulle visa sig senare inte vara.

Trots att vi inte riktigt kunde få igång vårt spel under första halvlek skapade vi bra chanser på våra fasta situationer och det var just en fast situation som skulle leda till 0-1. Hampus slog en lång hörna och högst upp kom Max och kunde enkelt nicka in bollen i mål. Ett elegant mål signerat vår egen Pippo Inzaghi och skönt att få göra mål på hörna igen. Där är vi starka!

Det var även hörnor som Surahammar skapade sina farligaste chanser på i första halvleken och flera gånger blev det ängsligt i vårt straffområde. 1-1 skulle också komma men det var inte på en hörna. Istället kunde Sura genom en snabb omställning på högerkanten komma till inlägg och på närmaste stolpen slå in kvitteringen vilket stod sig halvleken ut. En kalldusch i dubbel bemärkelse eftersom vädret gjort den annars så fina planen svårspelad.

I andra halvlek spelar vi upp oss betydligt och börjar skapa riktigt bra chanser. Eklund och James kommer in och vi får igång ett bättre passnings- och djupledsspel. Vi börjar ta tag i spelet och får också utdelning på vårt spelövertag. Efter ett långt anfall får Stahre bollen strax utanför straffområdet och drar till ett långskott. Bollen ser inte helt otagbar ut men smiter in under målvakten i det blöta gräset. Stahres första mål om jag inte räknat fel även om vem som helst skulle gjort mål med en sån fin passning )

Vi fortsätter vårt fina spel och får även in 3-1. Hames får en djupledsboll som han skarvar vidare till mig som är i stort sett fri med målvakten. Istället för att skjuta spelar jag i sidled till Max som inte gör några misstag och stänker in bollen i bortre hörnet. I det här läget känns matchen avgjord och Surahammar går på knäna.
Den regntunga planen gör dock att våra veteraner börjar ta slut. Stisse får en bristning i baksidan av låret och vi tvingas stuva om lite i laget. Några minuter senare studsar bollen upp på handen på James efter en frispark och domaren dömer straff. Ett märkligt beslut med tanke på första halvlekens hands som han släppte. Surahammar gör 2-3 på straffen och känner vittring på poäng.

Vi har en del bra chanser att avgöra matchen där både James, Max och framförallt Hames har bra lägen att avgöra. Istället får Surahammar in kvitteringen på slutet efter lite strul på mitten. Återigen ett inlägg som denna gång nickas in. Matchens sista minuter blir riktig hawaiifotboll där båda lagen skapar riktigt bra chanser. Både jag och Svahn vill byta men Arne har inget att kasta in. Vi får sista chansen via ett bra frisparksläge precis utanför straffområdet men målvakten tippar Svahns frispark till hörna. Resultatet 3-3 är dock inte orättvist.Båda lagen kunde ha vunnit men det känns som om vi var närmast efter att ha haft 3-1 och bra lägen att avgöra matchen.






Skinnskattebergs SK - Tortuna SK :  1-1 (1-0)

Målskytt SSK:

Adam Jylänki


Målskytt TSK:

Alexander Löfberg




Tortuna:


Vi fick göra sista minuten förändringar i laget & Anger fick fixa med sitt jobb. En stor eloge till dig Anger det var verkligen bra gjort. Det blev en prövning av att spela i riktigt varmt väder 28-29 grader.

Planen har vi aldrig tidigare spelat på & det blev en prövning i sig. Den är riktigt bred & bjuder på stora ytor. Det var något som vi hade problem med idag. Vi var inte riktigt på tå denna dag utan fick verkligen slita ont.

Vi började trots allt med en hörna & en bra hörna i början av matchen. Men sedan hade vi stora problem att hitta rätt i positionerna. Kalle har ett läge vid 7min men det är dom som skapar bra lägen. Johan P bryter ett riktigt bra läge i 12min när dom är på väg igenom. Erik har ett bra läge vid 18min men skjuter riktigt högt på detta. I 19 min så har dom hörna & Jacke rensar på linjen. Det blir vattenpaus vid 23min. Brasse byts direkt in efter detta & är riktigt farlig på en gång. Men det är i den 28min som dom lyckas komma igenom & gör också 1-0. Bara 2min senare så gör Poffen en helt avgörande räddning framför fötterna på en av deras spelare. Mål här & det hade blivit riktigt tungt. Det blir några gula till bla Johan P innan det är dax för dom att kapa Brasse. Det är i ett perfekt läge som resulterar i rött kort för deras spelare. Detta händer i 43min.

2.a Här är det några lägen för dom i början innan dom i 53min slår undan en boll i eget straffområde. Men domaren friar en helt tydlig straff tyvärr för oss. Efter detta så är det spel mot ett mål resten av halvleken. Vi har hörnor & frisparkar men lyckas inte skapa det sista läget. Tyvärr tar Erik ett gult & missar nästa seriematch. Jacke är fjunet från att göra mål i 65min. Dom tar sedan ett gult till i 66min. Brasse har en bra frispark som målisen räddar i 71min. Vi flyttar på slutet upp i princip allt & så i den 89min så kan vi äntligen göra mål 1-1.Det är Brasse som kan trycka in bollen efter ett lyft av John. Dom har före detta bara sparkat bort bollen & dragit ner på tempot. Dom gick verkligen på knäna i andra halvlek.

Vi lyckas inte skapa skarpa lägen idag & därför vinner man inte. Som jag sa sist, vi måste vara berädda på att motståndarna gör ett mål. Vi ska göra flera mål i en match för att vinna. Det är dock riktigt skönt att vi kan trycka in kvitteringen för vi ger verkligen inte upp förrän domaren blåser av matchen.






Kurdiska FF - Romfartuna GIF :  3-3 (0-2)

Målskyttar KFF:

Robert-marc Joakim Romanowski, Självmål, Samrend Heidaripak


Målskyttar RGIF:

Marcus By, Jens Gunnarsson, Jonas Olsson






IFK Västerås - Norrby SK :  3-1 (0-1)

Målskyttar IFK:

Robin Stigevik 2, Peter Fernström


Målskytt NSK:

Petrus Andersson









Möklinta IF - Sörstafors/Kolbäck :  1-1 (1-0)

Målskytt MIF:

Fredrik Hansson


Målskytt SK91:

Robin Lundgren







Kommentarer
Postat av: femman tippare

Har varit tyst om domarna i år kan du inte köra en lite sammanställning likt förra säsongen men dom verkar ju blivit bättre eller?

2011-06-12 @ 15:53:39
Postat av: Miffare

lilla kryss omgången, Måste bara säga att ja tycker Bäckby är lätt bästa laget vi mött, rullar boll väldigt bra, helt klart bättre än IFK

2011-06-12 @ 16:50:29
Postat av: Mr 5

Femman tippare <-- Det kommer att komma under sommaruppbehållet :)

2011-06-12 @ 20:18:56
URL: http://divfive.blogg.se/
Postat av: Thomas

Var och bevittnade mötet mellan IFK-Norrby och ville se om IFK var så bra som dom säger. Kan bara säga att maken till tråkig fotboll har jag knappt sett. Gått flera matcher som jag sett med IFK nu och det är bara långbollar som körs! Men visst dom leder 5an men kul att spela på mitten och få nacken opererad efter alla bollar som går över än. Svajjiga bakåt och har ingen riktig målskytt förutom Ferna. Men tyvärr är resterande lag så dåliga att IFK kommer vinna 5an enkelt.

2011-06-12 @ 20:32:40
Postat av: MIF

Ang. domarna måsta jag säga att den inhyrda domaren från örebro i våran match va den absolut sämsta jag sett sprang runt och vifta med gula kortet hela tiden och hotade spelare... bedrövligt

2011-06-12 @ 22:00:08
Postat av: Miffare 2

Jätte synd att vi inte lyckas döda matchen vid 2-1 då vi trycker på bra.. Men samtidigt måste man hylla bäckby för att dom liksom oss spelar en underhållande fotboll efter marken.. Tror vi kommer vara med där uppe och kriga hela vägen, bara hoppas att IFK/Peter fernström börjar tappa lite med..

2011-06-12 @ 22:40:43
Postat av: Tomas Von Mif

Svar till Thomas:



Det verkar finnas en stor avundsamhet gentemot IFK Västerås från övriga lag. Det skrivs ofta bisarra och osammanhängande resonemang på denna blogg från vad jag tror är från en och samma person som ständigt vill smutskasta IFK. Glöm aldrig att en tabell aldrig ljuger och avundsjuka är ett slags beröm!!!!

2011-06-13 @ 13:54:54
Postat av: TSK

Tortuna - IFK Västerås i VLT-cupen idag 19.00 i Tortuna. Kvartsfinal

2011-06-14 @ 11:15:37
Postat av: bäckby if

tack Miffare tack !!! med tanke på att vi aldrig tränar så tycker jag vi gör helt ok motstånd mot er.jag tycker att ni va riktigt duktiga på eran vänster kant och jag är tror att ni kommer att sluta som 2,3 när serien är avslutad!! sen tycker jag att ni hade e kanon anlägning och en mycket bra fotbollsplan

2011-06-15 @ 14:07:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0