Restultat omgång 5



Medåkers IF - Skinnskattebergs SK :  4-2 (3-1)

Målskyttar MIF:

Kristoffer Storm 2 , Bo Johan Reinholdsson, Peter Ericson

Målskyttar SSK:

Adam Jylänki 2





Surahammar FK - Romfartuna GIF :  1-2 (1-2)

Målskyttar SFK:

Andras Schlugi

Målskyttar RGIF:

Jens Gunnarsson, Simon Johansson




Romfartuna:

På ett blåsigt Ekängen ställde Sura och Romfartuna upp för match. Om man bortser från vinden var det en riktigt trevlig fotbollslördag och bänkarna runt planen var fulla av nyfikna åskådare.

Sura började matchen bäst och kom ofta med fart efter kanterna. Båda lagen matade långbollar och Romfartuna hade svårt att få tag i mittfältsspelet där Sura dominerade de gånger bollen höll sig efter backen. När de första 10 minuterna gått och Sura trots spelövertaget inte skapat några hetare chanser jämnade Romfartuna ut spelet och började även de hitta lite anfallsspel. Efter ca 20 miuter fick Romfartuna frispark en bit in på Suras planhalva. Laget flyttade upp folk och Simon J slog frisparken. Suras målis skulle greppa bollen men tappade den och Jens kunde peta in 0-1 till de grönvita. Efter målet var det mest långbollar åt båda håll och Romfa skapade ytterligare någon het chans. Med ca 10 minuter kvar till pausvilan fick Romfartuna åter en frispark i samma läge. Simon slog även den här frisparken och i trafiken framför kassen studsade bollen på en Suraförsvarare och 0-2 var ett faktum. Precis innan pausvilan får Sura en något billig straff som de säkert placerar in.

I andra halvlek tar sura tag i spelet medan Romfa satsar på kontringar. Sura har emellertid svårt att komma till farliga lägen utan bollen stannar allt som oftast på Romfartunas idag säkra backlinje. Trots Suras spelövertag känns det inte allt för farligt bakåt och tiden rullar iväg ovanligt fort. På slutet får Sura till ett bra skott men Micke i Romfakassen gör en kanonräddning. Jens får till ett lika vasst avslut åt andra hållet men Suras målvakt tippar till hörna. På slutet gör Denken ett jättejobb och dödar några minuter tillsammans med Matte B. Matchen slutar 1-2 och rättvisan i det ska inte jag bedöma men ur Romfaögon sett känns både glädje och lättnad efter 3 nya poäng. Backlinjen gör idag en stormatch tillsammans med Micke i målet och Bejan visar återigen att han är en stor tillgång på topp. Annars krigade alla på bra och idag gav det resultat.



Surahammar:


Nu kommer stora sågen fram efter att vi förlorat hemma mot Romfartuna.

Vi va katastrofalt dåliga, Romfa brutalt dåliga, planen helt sämst och domaren världelös(de tyckte nog båda lagen)
Måste ha varit bortkastad tid för publiken som tittade!
Romfas mål kom genom misstag av oss, de första va ett självmål som tar i stolpen och på Gurra i målet och in.
De andra efter ett inlägg som vi inte alls är med på där alla står o sover och Romfa petar in 0-2.

Med 2 minuter kvar av första så tänds hoppet efter att vi får straff och jag slår in 1-2 som är halvtidsresultatet.

I andra förväntade man sig en grym press av oss, men!! inte alls....vi har mycket boll men vad spelar det för roll när vi inte slår en passning rätt, inlägg som inte är i närheten av våra spelare.
Romfa skapar en farlig chans i 2.a och det är med 2 minuter kvar!
De här va första matchen på Ekängen på flera år och det lär dröja till nästa gång! förmodligen sämsta planen i västmanland just nu!

Herregud vilken skitmatch!!

Tyvärr skadar Alm sig redan efter 2 minuter så han blir förmodligen borta i någon vecka!

Bäst idag är Krister som är materialförvaltare!!

En rejäl upplyftning till matchen på torsdag är de som gäller nu!!





Bäckby IF - Sörstafors/Kolbäck :  1-0 (0-0)

Målskyttar BIF:

Abubakar Ali Othman





Skultuna IS - Norrby SK :  2-1 (2-0)

Målskyttar SIS:

Hamez Kinolli, Max Holmberg

Målskyttar NSK:

Andreas Gärdqvist




Skultuna:

Måste sluta göra massa saker, när jag väl får tid att skriva referat så har det gått så många dagar att jag glömmer hur den var.

Men vi gästades av Norrby SK som för dagen mönstrade ett riktigt bra lag. För om dom mönstrat samma lag alla matcher är det för mig en gåta att de bara tagit 4 poäng.
De hade några riktigt fysiskt starka och snabba spelare med funktionell teknik. Men vi hade Tomas i målet och Max där framme.
Nu var det inte bara dessa grabbars förtjänst att vi vinner men Tomas gjorde några riktigt bra räddningar i första halvlek där vi inte är först på andra bollen i straffområdet och en Norrby spelare får skjuta relativt ostört. Annars kom inte Norrby i några riktigt farliga frilägen. Men de hade mängder av fasta situationer och borde nog förvaltat det bättre. Med tanke på att de var större och längre än oss. Men Tomas var stabil i luftrummet och plockade ner det mesta. Max gör ett mål framåt med bröstet efter att Hames gjort sin kille på kanten och slagit ett fint inlägg. Hames gjorde första målet på egen hand, där han med bollen under kontroll i gästernas straffområde började "diskutera" med domaren. Multitasking kallas det.
Norrbys kom efter en hård frispark efter backen, där skultuna spelare sträcker fram foten för att sen släppa den så Tomas blir ställd, den slinker under Tomas som är vid bollen.

Matchen var rätt jämn, där det mesta av spelet koncentrerades på den mittersta tredje delen av planen. Då lagen var på den sista tredjedelen var det oftast till följd av en hörna eller fast situation.

Vi gör ingen jättebra match, spelet efter backen kommer inte riktigt igång, men några fina kombinationer händer på kanterna där vi spelar några korta passningar och kommer runt på kanten. Men annars blev det lite många långbollar.

Vi gnällde grymt mycket på domaren denna matchen och vi var det lag som gjorde det mest, även om Norrby några gånger också blev irriterad på mannen i svartvitt. Vi har hållt igen käften tidigare matcher men idag var vi ett äkta gnällgäng, sånt ska bort.

Norrby har kvaliteér och borde egentligen husera på den övre halvan enligt min mening. Men det verkar inte riktigt ha lossnat eller så har de haft folk borta.

Vi tar med oss 3 poäng och Tomas kanonspel i målet samt det fina vädret, gnället för dagen glömmer vi.
Det blev tillslut ett välsvetsat gäng som tog 3 pinnar på kvarnbackavallen.







Möklinta IF - Kurdiska FF :  0-2 (0-1)

Målskyttar KFF:

Samir Sebthi, Hoshang Mofti




Kurdiska:

På söndagen åkte Kurdiska FF ut till Möklinta, några mil utanför Sala för att spela fotboll. Strålande väder och man hade alla förutsättningar för att spela bra fotboll.
Det blev också fallet! Kurdiska besegrade Möklinta med 2-0 efter en riktigt bra genomförd match. Första vinsten kom alltså, på bortaplan.

Matchen började hyffsat jämt och Kurdiska försökte spela sig fram till målchanser medans Möklinta slog långa bollar. Det är också Möklinta som är nära på att ta ledningen men Hagge gör det bra i målet.

När folk trodde domaren skulle blåsa av för paus så fick Semir bollen ungefär vid 30 meter och drog till ett skott som gick i nättaket. Målvakten var chockad, det var många. Otroligt snyggt mål av våran fransman och 1-0 var ett faktum. I andra halvlek så började Kurdiska bäst och låg bra i försvaret. Möklinta hade svårt för att skapa lägen, men med 10 minuter kvar av matchen så tryckte Möklinta på och man hade en lång period då man pressade Kurdiska. Många hörnor och inlägg av Möklinta men återigen mycket bra försvarsarbete och målvaktsarbete hindrade Möklinta från att kvittera. Istället kunde Kurdiska FF göra 2-0 med ungefär 15 sekunder kvar av matchen. Det är Hoshang som får bollen på kanten och ska slå ett inlägg, men bollen får en konstig bollbana och den går in i mål. Hoshang efter matchen: "Det var meningen". Meningen eller inte, 2-0 vinner Kurdiska med och man får lite andrum och har nu fyra lag bakom sig och 4 poäng, med en match mindre spelad. Noterbart är att Hajer får rött kort i den minut 70.

Nästa match är på hemmaplan klockan 15.00 och motståndet står IFK Västerås för. Det kommer att bli en tuff match då IFK är riktigt duktiga och tippade att vinna division 5. IFK kommer från en tung 4-1 förlust på hemmaplan mot Tortuna medans Kurdiska kommer från en 2-0 vinst.

Därför ber vi alla som gillar fotboll att komma och kolla! Vi behöver all stöd vi kan få. Det är absolut gratis och ni får 90 minuters underhållning på köpet. Ni förlorar ingenting på det.


/ Kurdiska FF







IFK Västerås - Tortuna SK :  1-4 (1-3)

Målskyttar IFK:

Andreas Åhman

Målskyttar TSK:

John Sundberg 2, Erik Bohlin, Alexander Löfberg




Tortuna:


Vi har ikväll varit på besök på Swedbank Park. Det blev en trevlig tillställning med stort stöd från våra många fans detta år. Med en sådan inramning kan det bara bli en underbar kväll.

1.a Här syns det att dom har stor bollkontroll på det fina konstgräset. Dom sätter igång ett otroligt bra rull & pressar oss rejält i början. Men vi har ett underbart skott av Kevin efter 8min som går till hörna. Robin räddar oss i 11min med en suverän räddning. Sedan har vi årets fullträff av Erik som på ett pass av Anger skjuter stenhårt 40m ut & den går in i nättaket 0-1, då har det gått 15min. Vi får inte glädjas så länge utan dom reducerar efter 17min 1-1. Här blir dom otroligt farliga ett tag men bränner bla ett öppet mål i 29min. Vi kommer i 34min upp i ett bra anfall & Danne K passar Brasse som kan sätta 1-2 iskallt. Efter 38min så får vi en frispark på mittplan som Simon J skjuter in på mål & här är John högst. Nicken går över målisen & in i målet 1-3. Sista 5min så pressas vi åter hårt & dom får bla 3st hörnor som vi styr bort säkert via John & Johan.

2.a Här sätter dom högsta fart på en gång som vi är berädda på. Det blir åter hörnor men vi styr bort dessa. Men så i den 51min så kommer Danne loss i mitten & blir fälld i straffområdet, straff. Den tar John, som iskallt väntar ut målisen & gör 1-4. Här känns det som deras mod sjunker & det blir lite mer på chans efter detta. Dom rullar ju på men kommer inte till avslut. Det blir flera hörnor för dom & bla ett skott som Robin styr upp i ribban. Robin fortsätter sedan att storspela. Dom rullar & det blir hörnor men vi har inga problem att värja oss. Johan tar bla ett gult pga av att det tar lite väl lång tid att hämta bollen, men det kan vi ta en sådan här dag.

Vi var otroligt bra i våra anfall & vi straffar dom de få gånger som vi kommer fram. Utdelningen på våra lägen var otroligt bra , men det ska vi inte be om ursäkt för. Vi var helt enkelt vassare framför mål & stadigare i försvaret. Det visar sig trots allt att vilja slår klass.




 








Kommentarer
Postat av: Sven

IFK Västerås - Tortuna SK, 1-4. Vill passa på att citera en förmodad IFK-spelare som skrev följande för några veckor sedan: "vill du se ifk spela fotboll och utklassa sina motstånadre så är du också som alla andra välkommen till Swedbank! då kanske du kniper igen och kommenterar annorlunda nästa gång! du ser en match borta och dömer ifk direkt! lugna dig nu! hej på´re!"



Detta citat sitter väldigt fint just nu / TSK-Sven

2011-05-22 @ 20:36:44
Postat av: Haha

"Välkomna till Swedbank"



Har sett det som ett litet stöddigt hot innan men nu blev jag inte lika rädd..

2011-05-22 @ 21:04:44
Postat av: Kurdiska FF

Möklinta - Kurdiska 0-2

Målskyttar: Semir, Hoshang. Inte Hajer denna gång ;)



Måste kritisera huvuddomaren, att han inte kan sätta en gräns på vad man får göra och inte göra på plan är ett skämt. Han blundar för att motståndarna inte har benskydd och att de svär hela tiden. Sedan åker man själv på gula kort för att man skriker "nej" efter offside avblåsning. Såklart att man inte ska skrika överhuvudtaget. Men någon gräns måste han sätta! Hajer åker på ett rött kort också, klantigt, men återigen missar domaren att Möklintaspelaren skallar honom så han börjar blöda och hajer viftar ifrån med händerna.

2011-05-22 @ 21:27:44
Postat av: IFK?

"Tror att vi kommer att bli obesegrade i denna serie, kan hända vid avstängningar eller någon match där vi blir en man mindre att vi kan tappa poäng. I annat fall med fullt manskap finns det ingen i den här serien som skall rå på oss, om vi har fokus på det vi skall göra."

2011-05-22 @ 22:59:38
Postat av: Jadu

Det var inte så smart av Jireteg att gå ut som han gjorde, jag lider med honom men är säker på att IFK kommer att skärpa till sig ordentligt! Ska ge en analys av matchen mellan Tortuna och IFK som relativt objektiv åskådare. Ärligt talat så var 4-1 ett VÄLDIGT bra resultat för Tortuna med tanke på hur matchen såg ut. IFK börjar inte särskilt bra och tuna lyckas ta ledningen genom ett långskott/målvaktstavla. Därefter kvitterar IFK snabbt, spelar upp sig och skaffar ett grepp om matchen, skapar många chanser och men lyckas inte få bollen i nät. Istället går det centrala mittfältet bort sig totalt, mittbackarna agerar passivt så att tuna spelaren kan slå en djupledspassning varpå deras anfallare way 2 easy lyckas lura bort backen och placerar bollen i mål. IFK fortsätter dock att spela och har ett jätteläge att göra 2-2 på hörna i anfallet efter. IFK får även 3-1 i baken efter ett nickmål då markeringen är fruktansvärt dålig, under all kritik. I 2:a halvleken så river IFK:s målvakt lite smått onödigt ned en tuna spelare och det blir 4-1. Efter det så lägger sig tuna i försvar och IFK har som minst 70 procents bollinnehav men lyckas inte göra mål. Om IFK hade suttit sina chanser så hade det varit en helt annan match, men så är fotboll flest mål vinner. Tortuna gjorde en bra match och vann.

2011-05-23 @ 00:08:53
Postat av: Miffare

Fan vad skönt o se att Tuna sänkte IFK

2011-05-23 @ 08:11:50
Postat av: Möket

Ja vad kan man säga... Välkomna till Möklinta! Föresten är det väll lite komiskt att Kurdiska gnäller på att Möklintaspelarna svär...

2011-05-23 @ 09:39:40
Postat av: Simsalabim

Till Jadu:

Tycker din matchanalys är lite konstig. Om nu IFK borde gjort mål si och så sätt och sen går bort sig flertalet gånger så att Tortuna, som du säger "way 2 easy" kan göra mål. Då känns det ju som att det var rättvist. Jag såg IFK-Möklinta och blev förvånad över IFK. Hade nog 80-85% i bollinnehav, om inte mer, men i avslutningsfasen var det ärligt helt bedrövligt. Endast Ferna som visar lite klass i avsluten. De faller in i MIF:s tempo och det var den segaste matchen jag sett på väldigt länge. Tror många njöt att IFK förlora med tanke på hur mycket snack det varit om att de är untouchable. Men det är så det ska vara. Tycker däremot IFK inte varit lika bra som Jireteg/Hikes vill framstå att de är..

2011-05-23 @ 14:46:58
Postat av: Hames

fan va kaxiga ifk va nu har tortuna fått tyst på dom .

2011-05-23 @ 17:31:40
Postat av: Kurdiska FF

Möket//



Varför är det konstigt?

2011-05-23 @ 21:21:54
Postat av: jadu

Jadu Simsalabim vet inte vartifrån du får att jag tyckte att det var orättvist, för det har jag inte skrivit. Men att resultatet inte speglade matchbilden/bollinnehavet det tror jag att både Tortuna och IFK håller med om.

2011-05-23 @ 22:13:50
Postat av: Tuna

Tortuna stängde ytorna och försvarade sig riktigt bra, och de visste att IFK var ett spelskickligare lag och lät IFK ha bollen. Men det viktigaste är inte att ha bollen mycket, det viktigaste är att göra något bra när man har den!

2011-05-24 @ 09:06:34
Postat av: Simsalabim

Men det är ju det jag menar Jadu.. Om man slarvar i försvar och avslut kan det ju inte vara konstigt om det blir en 1-4 förlust. Då speglar det ju matchbilden. Spelar väl ingen roll om man äger bollen om man inte kan sätta den i mål eller låta bli att tappa den så det blir mål?

2011-05-24 @ 09:45:41
Postat av: Åskådare

Trodde att folk kunde så mycket fotboll för att inse att bara för att man har bollen 75% av matchen är det ingen garanti för vinst. I fallet med IFK-matchen så skulle jag säga att utfallet under just den matchen var optimalt i Tortunas favör. IFKs enorma målsumpande i kombination av en oerhörd effekitvitet från Tortuna gjorde att resultatet blev som det blev.

IFK skulle givetvis ledit matchen efter första halvlek med kanske 2-0?



Om IFK och TSK skulle mötas i tio matcher tror jag att Tortuna skulle ta poäng i två matcher.

2011-05-24 @ 11:39:24
Postat av: Ferna

Hur vi än vrider och vänder på detta så kan vi inte förklara bort att vi förlorade med 1-4 mot Tortuna. Sen tycker jag att Tortuna har maximal utdelning i första halvlek medans vi sumpar en hel del chanser som vi i vanliga fall gör mål på. Vi skall ha avgjort matchen efter 30-35 minuter. Andra halvlek blir vi för desperata och Tortuna försvarade sina 3 poäng mycket bra. Precis som åskådare säger så kombinationen med våran ineffektivetet och Tortunas effektivetet gjorde att vi kammade noll i denna match. Ny match på söndag och då skall Kurdiska få lida lite för det som hände ihelgen =)

2011-05-24 @ 13:13:26

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0