Skultuna IS - Skinnskattebergs SK:  4-1 (2-0)

Skultuna referat:

Då var säsongen igång sparkad för mig personligen också, då jag var utomlands när vi förlora mot IFK Västerås och vid vinsten mot Kurdiska.

Tanken var att jag skulle skriva ett utförligt referat, men då mina löpsteg under april vart lika många som antalet dagar då jag inte tog en kall vid stranden. De går att räkna på en hand.

Men för att sammanfatta varför vi vann så kan man säga:
- Friberg räddade de få skott som kom igenom, förutom straffen som Skinnsbergs keeper satt kallt i det vänstra hörnet.
- Försvaret med generalerna Peter och Rosen plockade bort Ernebrink helt och hållet, de gjorde vi genom att hela tiden ligga på honom och inte ge honom tid samt att alltid ha understöd om han skulle tråckla sig igenom. Får han yta gör han mål.
- Mittfältet med Stahre och Hampus vann allt, varenda första, andra och tredje boll kom till en rödsvart spelare. Stahre var som en bistucken gattuso i sina bästa dagar, underbart att se. Man kan inte tro att han haft en bruten tumme under försäsongen.
- Kanterna med Jonas och Matte slog sina försvarare gång på gång med sina utmaningar. Spelet var ofta på Jonas vänsterkant. Matte var för dagen ett defensivt odjur, där han flera gånger kom ikapp en Skinnsberg spelare med boll som trodde de var ensamma. Grymt kul att se. Linus kom offensivt flera gånger från sin vänsterbacksplats, hans offensiv är så naturlig för honom, även defensivt var han stabil.
- Framåt hade vi vår egna lilla Insaghi i Max som har 4 mål på 2 matcher. Under fredagkvällen blev de 2 på plan iaf, det ena på riktigt måltjyvsmanér när han styrde vidare en felträff från Hampus. Det andra när han rundade keepern i ett friläge. Johan hade löplektioner med gästernas försvar, och gjorde ett välförtjänt mål, märks att han är van att spela på topp och inte på en kant, kom mycket mer till sin rätt. Hames gjorde 4an efter en djupledspass från Stahre och där han avslutade med en vrist i målvaktens bortre hörn, läckert och distinkt.

Från sidan kom Morad, Jeppe och Hames in och visade vilken bredd vi har i år.
En annan sak av intresse är att det var 5 nyförvärv i startelvan och 5 "veteraner" i startelvan men det var 10 skultuna spelare. Vi har utan undantag blivit ett lag och då vi bara gjort runt 7 matcher tillsammans kommer vi bara bli bättre under säsongen.

Jag trodde detta skulle bli en match mellan Max och Ernebrink där spelet skulle vart lite rassligt pga av den riktigt dåliga planen som Kvarnbackavallen är på våren, stenhård. Men så blev det inte. Vi försökte spela och ett kvitto på det är att alla assister kom från våra innermittfältare. Spelet byggdes inte på långbollar från backlinjen, även om vi spelade så under slutet av matchen då vi lite tråkigt inte ville ta risker där bak.

Det blev lite längre än jag trodde :)

Forza Tuna, Lilla Milan och de rödsvarta djävlarna på Kvarnbackavallen.

Förlust,

På lördagen spelade Romfartuna säsongens tredje bortamatch. För motståndet stod Bäckby på Wennströmskas konstgräs. Som vanligt var det lite struligt vid samlingen när man spelar matcher i Västerås sydvästra delar och lagen fick byta om ute vid avbytarbåset. När matchen startade tog Bäckby genast kommandot och Romfartuna hade svårt att få upp bollen i banan. Trots detta stod Romfartuna upp bra och även om Bäckby skapade många målchanser var de flesta inte så jätteheta och Ruth hade bra koll i kassen. Tyvärr så tog Bäckby ändå ledningen efter ca 30 minuter. Efter lite halvdålig markering på en hörna kunde de stöta in returen på ett halvläge. Det tog inte många minuter innan de gjorde 2-0 på exakt samma sätt.

I pausen snackade Romfartuna ihop sig och bestämde att satsa lite mer framåt. Andra halvleken var inte gammal när Romfartuna kontrade bra genom Simon S. Han höll i bollen ute på kanten och hittade in till Emil i mitten. Emil klackade bollen till en förbispringande Gynth som rundade sin back och chippade in 2-1. Mycket snyggt mål. Tyvärr så blev glädjen kortvarig då Bäckby gjorde 3-1 strax där efter. Men Romfa hade bestämt sig för att kriga och när Thomas slog en frispark från mittplan över Bäckbys backar kunde Lampan mycket kyligt trycka in 3-2. Lampan lät bollen studsa 3 gånger innan han drog in den i hörnet. Nu stod matchen och vägde lite och spelet var uppdelat i 2 grupper. Romfartuna hade 4 man framåt som låg på kontring och Bäckby 5 man framåt som låg nere vid Romfas backar. Tyvärr så var det Bäckby som gjorde nästa mål efter en miss i Romfartunaförsvaret och inte långt där efter blev det även 5-2 till hemmalaget. På slutet hade Simon S ett skott i ribban och ett över men riktigt nära kom vi aldrig igen.

Sammanfattningsvis kan man säga att Bäckby var det klart bättre laget idag och ska vi slå dem måste vi vara på tårna i 90 minuter. Däremot visade vi i andra halvleken att de inte är oslagbara och när vi möts nästa gång på Hökåsen IP ska vi vara väl förberedda och ge dem en rejäl match.

ÄNTLIGEN!!
Det blev en ganska enkel seger mot ett blekt Kurdiska.
Matchen slutade 5-2 efter att Jocke Stigevik gjort 3 mål i första halvleken. Som jag sa skulle det släppa för Jocke den här matchen och det gjorde de.
Kurdiska kom fram till några farligheter i första men det va inte någon större fara. På en hörna reducerade dom till 4-1 med 2 minuter kvar av första.

I andra skulle vi försöka blåsa på ordentligt men istället blev det en avslagen och ganska tråkig halvlek där lagen gjorde varsitt mål.
Mr 100% Frey gjorde 5-1 målet och har nu gjort mål i alla 3 matcher han spelat. Fortsätt gärna så resten av säsongen :)

Tror att Kurdiska kommer få kriga för att hålla sig kvar i femman.

Bäst idag: Jocke Stigevik med sina 3 mål.

Sörstafors/Kolbäck - Norrby SK:  3-2 (3-1)

Tipset:

"Bara rätt!" drog in 4rätt på tipset och blev omgångens vinnare!

Målskyttar SK91:

Robin Lundgren, Alexander Eriksson, Farid Bayesteh

Målskyttar NSK:

Andreas Gärdqvist, Emil Johansson

Norrby referat:

En match med två ansikten. Blekt före paus, Gerda reducerar till 2-1, sedan blir Danne Englund frilägesutvisad med mål som följd och det såg mörkt ut. Men efter paus tog Norrby ett fast grepp och skapade massor framåt. Emil rullade in reduceringen i mitten av andra och pressen fortsatte. Sedan åker Gabbe ut efter en tilltrasslad situation av en domare som helt tappat matchen. Trots två man mindre jobbar NSK fran en straff, som dock målvakten räddar. En kämpainsats efter paus, men grym förlust.

Möklinta IF - Tortuna SK:  1-3 (0-1)

Målskyttar MIF:

Fredrik Viklund

Målskyttar TSK:

John Sundberg, Kevin Holmberg, Johan Karlsson

Tortuna referat:

Jag ska nu summera dagensmatch med sprucken röst & sittande vid grillen med en ... Det blev en underbar dag efter en spännade match in i det sista. Vi var förberedda på ett enormt tryck från början & mycket fysiskt spel.

1.a börjar precis så & dom får en bra hörna efter 4min. Men vi kommer i några lägen & Simpas frispark efter 8min & Kalles skott efter 10min. Sedan Kalles nick strax utanför efter 13min tar oss in i matchen. Men det är väldigt mycke avblåsningar pga det hårda spelet som är på planen. Lång bollarna är det som gäller under långa perioder åt bägge håll. Dom har sedan ett par farliga frisparker innan vi kan få till ett riktigt bra avslut av Kalle utanför målet efter 24min. Sedan får vi en hörna efter 26min & i efter svallet så tar John & lossar stora bössan. Det resulterar i mål 0-1. Brasse har sedan ett skott strax utanför efter 28min. Vi känns sedan under slutet av halvleken som det starkare laget.

2.a börjar som 1.a med ett jättetryck av M . Dom vill verkligen kriga in bollen i mål & vi får bla en skada på Kalle i detta skeda. Så vid 56min så får dom en hörna som dom kan kriga in i målet & då menar jag verkligen trycka in den i mål 1-1. Det blir efter detta väldigt fult spel som domaren släpper tills vi får en riktigt ful smäll på Jonsson som blir kvar på marken. Han skriker & tror först att något gått av men det kändes inte som det. Efter detta får vi lite mer koll på matchen & har ett antal bra avslut av Kalle & Brasse. Det delas ut många gula ett tag & Simpa får bla ett. Simpa har sedan ett skott där vi började hurra för mål men den går i stolpen. Vi biter oss fast & dom slår bara långa upp mot Hanson. Kalle & Kevin oroar hela tiden deras backar. I den 86min så kommer P upp på kanten & stämplas riktigt fult i magen, det blir trots detta bara gult. Men på frisparken slår Kevin den direkt in i mål snyggt i bortre krysset 1-2. Detta jubel som blir kändes så otroligt bra. Vi gör sedan 1-3 vid 88min efter en frispark av Brasse som via en retur går ut till Kalle som trycker in den i mål.

Den här matchen är en krigar vinst med 2 skador tyvärr på Simonsen & Jonsson.
Men Simpe har idag en av sina dagar & dominerar planen tar även en ytterplats på slutet för laget. John är sedan dominant i backlinjen tillsammans med JP/P & Janson. När sedan vi gör mål på våra lägen med Kevin & Kalle så kan man inte annat en att bara mysa vidare vid grillen. Alla ska känna sig nöjda idag för idag vinner vi som lag.

Medåkers IF - IFK Västerås:  3-4 (1-2)