Resultat omgång 4



Norrby SK - Bäckby IF:  1-1 (1-1)

Målskytt NSK:

Andreas Gärdqvist

Målskytt BIF:

Hysni Rysha




Romfartuna GIF - Skultuna IS:  2-3 (0-1)

Målskyttar RGIF:

Fredrik Abrahamsson, Gustav Gynt

Målskyttar SIS:

Max Holmberg 2, Jonas Eriksson





Skultuna:

Så då var det hetaste sockenderbyt i västmanland avverkat. Inte lika hett i år som det brukar. Av tradition brukar Skultuna och Romfartuna vara heta pga av att många spelare i båda lagen gått i samma skola i mellan och högstadiet men ändå spelat i RGIF eller SIS beroende på hur långt på landet man bodde )

Men eftersom vi haft många nyförvärv och Romfartuna har många spelare från metropolen blev det inte en lika het batalj som det brukar. Vi har på träningarna i veckan matat oss med att det är derby och att vilja samt inställning blandat med någon kopp individuell prestation kommer avgöra.

Och så blev det. Vi hade grymt fokus under småspelet på uppvärmningen, bästa för säsongen, vi hade riktigt roligt när Hampus Tronêt förlorade i G-R-I-S och fick "nöffa" runt hela cirkeln, till hans försvar var det den bästa nöffningen för året.

Matchen då: Vi öppnade starkast och kom bäst in i matchen. Första 20 minuterna skapade vi flera chanser, resterande halvan av första blev jämnare då Romfa jobbade sig tillbaka lite. Men med lite flyt hade vi gått in med 3-0 i halvtid. Nu blev det bara 1-0, efter att Max vart sist på bollen (chock eller hur? Han kan inte bara runda målvakten i frilägen han kan även sno mål ) efter att Morad slog en låg hörna mot första stolpen där Jonas klackade den mot mål men Max var sist på bollen. Annars präglades matchen av långa bollar på anfallarna. Vi snackade under matchen om att försöka få igång ett spel efter backen men hemmalaget störde vårat spel bra.

I andra öppnade Romfa bättre och de förde spelet. Efter 10-15 rätt så händelselösa minuter var jag tvungen att lämna matchen pga av andra åtaganden. Men när jag knyter av mig skorna i omklädningsrummet hör jag en spark i väggen från en icke angiven person som låste upp åt mig (anonymitet får du denna gång ^^ ), vi gjorde tydligen 2-0. Det var Jonas som jag tror rann igenom från sin kant och gjorde sitt första mål seriemål i Lilla Milan tröjjan. Ett trevligt tillskott för oss.
När jag duschat och är på väg ut så hinner jag se en målgest jag sett många gånger under säsongen, det är vår egna lilla Pippo Inzaghi, Max "Higuain" Holmberg som sätter spiken i kistan och gör 3-0. Jag hann inte se hur det gick till, men han petade väl in bollen på troget måltjyvsmanér.
Romfa reducerar senare till 1-3 men det ska tydligen inte vart någon fara på taket då de gjorde sin 2-3 reducering på matchens sista spark.

Då jag missade lite mindre än halva matchen är det svårt att göra några stora analyser men vi kör ändå.
Thomas var stabil som vanligt, synd att 2 slinker in men vinst räknas, han är trygg där bak.
Morad fick spela på "ovan" högerbacksplats pga av att Pitbull jobbade och Peter blev sjuk dagen innan match.
Svesse huserade i mittbackslåset med Rosen som gör det enkelt för sina medspelare. Han klarar och spela med allt bredvid sig.
Vår lilla pirat på vänsterkanten, Ekan kom inte lika mycket offensivt men gör ändå en bra match. Kan inte alltid vara toppar hos den unge attackspecialisten.
Jonas och Matte gör det grymt på sina kanter, Matte kom förbi sin försvarare flera gånger och hade han inte vart så snabb hade han blivit nedsparkad flera gånger, men nu blev det bara luft dom sparkade.
I mitten huserade Danko & Hampus och gjorde det bra, vi fick inte riktigt igång ett ordentligt spel som förmodligen berodde på att Romfartuna låg kvar med folk i mitten hela tiden och att vi föll i backlinjen då vi matades långbollar emot oss.
På topp löper Johan riktigt bra och drar upp flera ytor för Max som också löper ngt kopiöst. De fungerar riktigt bra ihop, ska bli kul att se vad de åstadkommer om båda får vara friska hela säsongen.

Hampus kliver ner på mittbacken när jag lämnar, han gjorde det enligt rykten bra, säkert en stor del pga av Rosen bredvid sig. Jeppe gick in på mitten. Sen kommer resten av bänken in och gjorde det stabilt.
Vi spelar inte vår bästa match, men med 3 backar tillgängliga och varav 1 lämnar efter halva så var det en betydelsefull vinst.
Vi visar tecken på en bred trupp med bra spetskompetenser.

Tydligen hände rätt så mycket efter jag lämnat. 4 mål och 1 utvisning samt några gula kort för snack. Vi sköter oss hyffsat iaf och trummar på bra.

Romfartuna spelade ett konstigt spel, anfallsidén var långa bollar på forwards, deras högerback hade fint klipp i dosan. Men en forward mötte nästan alltid medans den andra gick djupt. Det betydde att vi var alltid övertalet mot anfallaren. Om den mötande forwarden fick bollen kom han mot en hyffsat samlad backlinje. Visst han hade några halvfarliga skott utanför straffområdet, men det berodde mer på vår egna passivitet. Ibland kom de upp med bollen på vår sista tredje del, då vände de om på backarna, förmodligen för att lura upp vår backlinje, men det enda de gjorde var att vi fick chans att samla ihop vårt lag.

Romfartuna visade att de kunde rulla boll riktigt bra men de valde bara konstiga tillfällen att göra det. De kommer plocka många poäng om de trummar på, de har kvalitet i laget och borde kunna få ihop ngt intressant. Vill påpeka att jag bara sett de spela dom 65 minuterna jag var på plan så det kan hända att de inte brukar spela lika förbryllande som mot oss :)

Vi är iaf glada för 3 pinnar och vi visar en fin känsla inom laget, vi tror på oss själva och vi försöker ha roligt. Även om vi tvingas slå långt ibland :)

Fan va långt det blev, mycket svammel säkert. Men FORZA TUNA, lilla milan och de röda djävlarna på kvarnbackavallen!






Skinnskattebergs SK - Surahammar FK:  0-2 (0-2)

Målskyttar SFK:

André Eriksson, Matthias Bark



Sura:


Efter ganska dåligt spel så tog vi 3 viktiga poäng borta mot Skinnsberg.
Det blev mycket långa bollar från båda lagen och det va nog ingen höjdarmatch att titta på.
Tycker vi avgör matchen efter 10 minuter, först bredsidar Andre in en snygg frispark från Tommi redan efter 2 minuter och efter ca 10 minuter får Mattias bollen utanför straffområdet och dunkar in 2-0.
Sen får Skinnsberg en man utvisad efter att sagt att linjedomaren är en idiot!! ganska dumt och orutinerat.
Ändå får dom en straff efter ca 30 minuter men Hedin gör en kanonräddning.
Domaren erkänner efter matchen att linjemannen vinkat för offside och att det egentligen inte skulle varit straff!

Vi skapade en hel del chanser och egentligen hade det varit mer rättvist med 4, 5-0.
Skinnsberg saknade sin målskytt Ernebrink och det märktes för dom skapade nästan ingenting.
Det dom däremot gjorde va att dra på sig en mängd onödiga varningar för snack! även om domaren inte är världens bästa så kan man inte gnälla och va på domaren efter var och varannan situation.

I korta perioder rullar vi på riktigt bra men det är alldeles för mycket slarv och dåliga passningar idag.

Skönt med en vinst iallafall och det är starkt att vinna även när man inte spelar bra.

Bäst idag är för svårt att hitta, ingen som höjer sig över mängden.




Tortuna SK - Sörstafors/Kolbäck:  6-0 (5-0)

Målskyttar TSK:

Alexander Löfberg 2, John Sundberg, Joakim Jansson, Erik Bohlin, Daniel Karlsson





Tortuna:

Det blev inte regnväder som tidigare prognoser utan riktigt fint fotbollsväder. Vi hade våran taktik klar & det visade sig att vi var det klart bättre laget, redan tidigt i matchen.

1.a Vi har ett bra skott redan efter 1min & vi gör sedan 1-0 redan efter 3min. Det efter en bra frispark från Kevin in till John som nickar in den. Sedan slappnar vi av lite & dom får några lägen som ändå inte blir farliga. Vi kommer åter in i matchen med bra tryck med ett antal bra hörnor mellan 23min & 26min. Vi får nu åter en hörna efter 27min den läggs med fin känsla av Kevin. In kommer Janson i en underbar löpning och gör 2-0. Härefter är det bara ett lag på planen & Simpa lägger boll efter boll in mot deras backar.Efter 30min så tar Pontus ett gult ett nödvändigt där vi tappar boll.I den 34 får vi en frispark som Danne K jobbar på & friställer Erik som gör 3-0. När 42min gått så har dom en farlig situation men vi reder ut det bra. 44min så använder åter Kevin sin fina vänster nu fram till Brasse som lobbar den över målisen 4-0. Brasse gör sedan 5-0 efter 45min vem passar? Jo Kevin igen!!!

2.a Här är det lite svårt med focus när vi har 5-0 efter första. Vi har lite bråttom & Janson tar här ett gult efter 53min & John tar även han ett efter 56min. Vi fortsätter att skapa hörnor & frisparkar i bra lägen men hamnar lite på mellanhand pga att det känns som matchen är klar. Tyvärr så tar Pontus sitt andra gula efter 71min det känns väl lite väl hårt men domaren dömer ju. Detta gör att vi spelar sista c.a 20min med 10 spelare. Det gör att vi får flytta runt lite men vi ville även spara på några spelare. Så då får dom ett visst tryck på oss. Men vi skapar ändå dom farligaste lägena & gör även 6-0 i den 91min med ass av Brasse fram till Danne K.

Vi spelar åter en bra match denna gång mot det svagaste lag som vi mött i serien.
Det blir ju lite svårt att spela av matchen när vi leder med 5-0 i halvtid men vi gör ett till slut i andra trots detta. Roligt är att Robin åter spikar igen kassen. Kevin har idag stor show & har verkligen blommat ut i år.




IFK Västerås - Möklinta IF:  4-0 (2-0)

Målskyttar IFK:

Peter Fernström 3, Gillis Wissing



IFK Västerås:

Vinst igen för IFK Västerås!

IFK Västerås hemmapremiär i fotbollens division 5 slutade med en komfortabel hemmavinst med 4-0 efter delvis nochalant spel beroende på ett för dagen överlägset IFK Västerås.

Matchen startade som alla våra matcher att vi tog ledningen tidigt, redan efter 4 minuter dundrade Peter Fernström in 1-0 bakom Martin Gustavsson ( fd utespelare och VIKs tränare ), helt utan chans för Möklinta. Vi fortsatte i bra tempo under första 25 minuter då Möklinta inte kom över vår planhalva en enda gång. Vi gör 2-0 men vi har inte fokus på sista tredjedel i slutet av första halvlek och hade vi haft det skulle ledningen varit betydligt större i halvtid.  2-0 görs på en hörna genom nick av Peter F till Gillis som med lätthet placerar bollen bakom målvakten. Dock inget spelmål i första och vi saknar som sagt fokus på den viktiga tredjedelen samt att vi känner oss överlägsna och att det känns "tråkigt" att inte motståndarna är bättre än vad de är.

Vi påpekar detta i halvtid och andra halvlek blir fokus mkt bättre och rejäla passningar, dock får vi bara utdelning 2ggr till genom Peter Fernström men Robin Stigevik hade ett jätteskott i insidan stolpen och ett jätteläge till där han tar med sig bollen på huvudet förbi sin försvarare och tyvärr lägger bollen mitt i mål, värt ett bättre öde efter en briljant mottagning.

Till matchens lirare utses Peter Fernström som gör 3 kanonmål och passar fram med huvudet till Gillis Wissing. Peter har kommit igång rejält nu och kommer nog landa på 25-30 mål innan serien är slut. Det roliga i det hela är att Robin Stigevik kommer att ta upp kampen om skytteligasegern och vi får se vem som vinner denna. Dock är det viktiga att vi fokuserar på att vi spelar som ett lag och håller oss till det spelsystem som vi har för meningen med detta lag är att vi skall upp till division 3 på 3 år och det gör vi om vi håller fokus på hur vi skall spela och har fokus på att hela tiden bli bättre på lag, vi har en del att fokusera på men det känns som att träningarna ger mer än matcherna och det beror nog på standarden på motståndarna då vi ofta i matcherna tappar fokus beroende pådet dåliga motståndet.

Tror att vi kommer att bli obesegrade i denna serie, kan hända vid avstängningar eller någon match där vi blir en man mindre att vi kan tappa poäng. I annat fall med fullt manskap finns det ingen i den här serien som skall rå på oss, om vi har fokus på det vi skall göra.

Idag möte även VSK Hamarby på bortaplan, hoppas VSK kan överraska på Söderstadion och komma hem med 3 poäng, lycka till Kalle och VSK!

Hård med rolig träningsvecka med någon överraskning under veckan. Så ser veckan ut för IFK , tills vi höres.

Carpe Diem




Kurdiska FF - Medåkers IF:  2-2 (1-1)

Målskyttar KFF:

Hajer Heidaripak 2

Målskyttar Medåkers IF:

Peter Ericson, Kristoffer Storm










3-2 till Skultuna

Skultuna vann med 3-2 borta mot Romfartuna! (Mitt tips satt då Max Holmberg också gjorde 2mål för Skultuna)


IFK Västerås vann med 4-0


IFK Västerås jublar efter 4-0 vinsten på Swedbank Park mot Möklinta IF. (Resultatet gick inte vägen på mitt tips, 9-1 till IFK men jag fick rätt i att "Ferna" skulle göra hattrick)



Oavgjort mellan Kurdiska och Medåker


Det blev ett oavgjort resultat i omgångens sista match mellan Kurdiska FF och Medåkers IF.

Tipset var borta vinst och tröstmål av Hajer Heidaripak för Kurdiska men det blev oavgjort och 2mål av Hajer.





Kommentarer
Postat av: Svesse

Du var inte så på pricken med RGIF - SIS matchen. 3-2 och Max Holmberg tvåmålsskytt. Även om domaren tydligen skrev något annat, men han var klart på bollen vid 1-0. Grymt tippat där iaf

2011-05-14 @ 23:18:52
Postat av: Kurdiska FF

Kurdiska FF - Medåker 2-2



Hajer x2



Matchen kortfattat: Kurdiska var överlägsna och borde avgjort matchen efter 10 minuter. Två ribbträffar och massor med målchanser.

2011-05-15 @ 17:50:14
Postat av: Medåker

Måste instämma att Medåker får vara nöjda med 1p. Men det ska tilläggas att Medåker hade 7 spelare på skade och sjuk listan + en avstängd. Och kunde inte alls göra sej till rätta. Tipset är nog detta kan vara ända poängen Kurdiska tar denna säsong.

2011-05-16 @ 00:33:19
Postat av: Nyfiken

När ska Bäckby - kurdiska spela den som är uppskj ?

2011-05-16 @ 09:44:52
Postat av: TSK

Kurdiska ser betydligt bättre ut än ex vis SK 91 och Möklinta. Såg delar av matchen mot medåker och Kurdiska imponerade (trots att Medåker spelade med 7 reserver) så TSK tror inte att Kurdiska åker ur...

2011-05-16 @ 10:22:46
Postat av: Gäst

Kurdiska FF har haft det segstartat men börjar få igång laget nu. det är garanterat inte sista poängen de tar.

2011-05-16 @ 11:08:58
Postat av: Robban

Möjligtvis att det är sista poängen dom tar mot Medåker men om dom spelar som igår och sätter sina chanser så är det många lag som kommer få slita om dom ska vinna mot Kurdiska. Tror första 3 poängaren kommer nästa match mot Möklinta om Kurd har samma lag och samma inställning som igår, för det jag såg av Möklinta igår gör ingen rädd.

2011-05-16 @ 16:59:30
Postat av: Robban

Härligt med ödmjuka männsikor som har grym övertro på sig själva och det dom åstakommer!

2011-05-17 @ 21:57:41

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0