Resultat omgång 6


Master , Sura och Mästertipparen hade alla tre 5rätt av 6 i tipset!!


Norrby SK - Surahammar FK :  3-3 (1-2)

Målskyttar NSK:

Andreas Gärdqvist 2, Ferat Ucmaz

Målskyttar SFK:

André Eriksson, Joakim Stigevik, Jesper Andersson




Sura:

Det blev oavgjort borta mot Norrby.
Det va mycket svårspelat på den stenhårda planen och det blev mest långbollar.
Norrby slog långbollar hela hela tiden, målvakten Martin Eriksson i Norrby måste ha träniingsvärk efter alla utsparkar och insparkar som han drog iväg långt in på vår planhalva.
Det va nästan omöjligt att spela bollen efter backen och i första halvlek tappade vi alldeles för mycket boll i fel lägen så Norrby kom i farliga lägen flera gånger. Tillslut kom 1-0 efter ett stolpskott som gick rakt ut till en fristående spelare som enkelt gör mål.
I vårat lag va det bara Stigevik som skapade chanser i första och två minuter efter Norrbys mål bryter Jocke sig igenom och blir fälld i straffområdet, Norrbyspelaren får varning!! och inte rött kort! mycket konstigt. Andre sätter straffen säkert till 1-1. Fortfarande dåligt spel och efter drygt 35 minuter kommer Jocke igenom igen ochh trycker in 1-2, skönt med tanke på att spelet inte va bra.

I andra halvlek spelar vi bättre men efter lite slarv igen så kommer 2-2 och efter något liknande oxå 3-2 till Norrby, innan det har vi flera chanser att göra 1-3 men vi kommer inte riktigt fram till avslut.
Jeppe Andersson kommer in med 17 minuter kvar och hinner inte vara på planen mer än 10 sekunder innan han nickar in 3-3.
Norrby åker på 2 utvisningar och domaren tappar matchen fullständigt! konstiga avblåsningar åt båda håll, med 2 minuter kvar kommer vi alldeles utanför deras straffområde och ska precis lyfta in bollen när domaren blåser av för att en spelare i Norrby lagt sig på marken och skriker för att han fått kramp!!!
Sorgligt att både Norrbys ledare och vi tycker att domaren är brutalt dålig och hade han fått välja själv så skulle han nog vilja åka hem redan efter 5 minuter av matchen! Han missade grejer och va ojämn i bedömningarna hela matchen.




Sörstafors/Kolbäck - Skultuna IS :  0-2 (0-0)

Målskyttar SIS:

Hampus Tronét, Hamez Kinolli




Skultuna:


Botten mot Toppen. Enligt förhandstipsen skulle vi vara överlägsna. Så hur stor blev krossen som alla förutspådde?

När matchen drog igång skulle en oinsatt åskådare tro att SK91 var toppen och vi var botten. De flesta var på tidig sol och bad semester. Kanske inte riktigt så illa, men SK91 började bäst och rullade boll direkt på en plan som faktiskt var ojämnare och hårdare än vår kära kvarnbackavallen. Vi hade nog trott att detta skulle vara en walk in the park och inkassera 3 enkla pinnar. Iaf såg det ut så i starten.

Vi avvaktade och lät SK91 spelarna bestämma hur vi skulle försvara istället för att kliva upp och bestämma hur de skulle anfalla. Vi "luftade" några spelare, men alla spelare som var nya i startelvan gjorde det bra och var inte anledningen till vår usla start. Jeppe stod för det lilla innermittfältsspelet vi hade i första, men han och Hampus fick mest jobba över stora ytor när vi inte hjälpte varandra och klev på ordentligt. Hemmalaget hade mest boll i första halvlek men matchen var riktigt riktigt avslagen, jag blev inte ens svettig så långsamt spel var det från båda sidorna. SK91 hade några farliga lägen, vi hade några farliga lägen men målvakterna stod i vägen. Hörnor var rätt jämt fördelade. Matchen var så underhållande att de supportrar vi hade med oss till Yllevi, lämnade till andra halvlek. Vilket nog var rätt talande för fotbollen eller avsaknaden av fotboll som spelades...

I andra tar vi ett snack att vi måste börja bestämma hur de ska spela, vi måste börja ta jobbet och att vi måste ge varandra understöd. Och det gör vi, flera gånger kommer vi runt på kanterna och kan kliva in i straffområdet, men precis som att det var lite lojt i första var det fortfarande lite ofokuserat i avgörande lägen. Flera "frilägen" som vi hade gick avsluten över mål, vilket är bra gjort på 9 meters avstånd. Efter 60 minuter rätt så integsägande spel får Hampus för sig att han ska skjuta direktskott lite utanför straffområdet. Bollen ser först ut att segla långt över ribban, men då Tronêts tryck i dojan inte är hans starkaste sida seglar den fint in i bortre krysset. 0-1 och Danko får se sin lobb från förra året raderas ut som snyggaste målet som vi gjort på Yllevi.

Efter detta försöker hemmalaget trumma igång igen men får aldrig riktigt luft under vingarna och spiken i kistan kommer av Hames i 75 minuten då Jonas/Ekan? får komma från sin kant kliva in i straffområdet sen skjuta, målvakten räddar men det blir öppet mål och Max håller sig framme, tyvärr gjorde Matte det också och tillsammans skjuter de bollen i stolpen, den studsar tillbaka rakt ut till en fristående Hames som trycker med vänstern på halvvolley. 0-2 och det känns lite som att luften går ur SK91 vilket lätt händer när bollen inte riktigt studsar ens väg.
2 minuter senare får en i hemmalaget sitt andra gula. Ridå och vi får spela sista 13 minuterna med en man mer.
Med lite flyt i avsluten och rätt studs hade vi kunnat gjort både 3,4,5 eller 6 mål istället för 2. Ett resultat som om det hade blivit så inte vart speciellt rättvist, när vi för dagen inte är så mycket bättre än SK91. Men nu blir det 0-2 och tre pinnar iaf.

Vi har lite tur att SK91 inte får in bollen i första då de var det bättre laget i början av matchen och hade nog kunnat blivit riktigt jobbiga om de hade fått mer bensin i tanken genom ett mål, men vi rycker upp oss i andra och troget Lilla Milan ano 2011 gör vi mål när maskineriet börjar tugga igång.
Jeppe, Engvall och Gyldén visar på att vår trupp är bredare i år, Weidmo får hålla nollan då Tomas vilades lite.

Femte raka men då vi har alla "topplag" kvar förutom IFK gäller det att vara på tårna direkt om vi ska klara målet för i år att placera oss bättre än förra året. Men vi tar en match i taget och försöker ha roligt, resultaten blir som de blir. Men skönt att få vara serieledare (om än bara tillfälligt då har mer spelade matcher än häften av lagen i serien ^^).
Ingen stack riktigt ut idag, och det blev en laginsats som gav oss segern.

Måste berömma domaren som inte var den tilltänkte Arman Elezovic utan Anthony Mc Iver från köping, som förutom att ha bland det coolaste namnet någonsin om man uttalar det Macgyver (som alla äldre än 25 har drömt sig vara), i vanliga fall dömer div 4. Helt klart var den bästa domaren jag haft på länge, då vi fick spela fotboll och det tilläts närkamper och lite smällar. Som jag x antal gånger under match skrikit så är det inte dans vi sysslar med...

Forza Tuna, Lilla Milan och hela det grymma gänget som gör att man tar sig ner på träning trots att det regnar och Desperate Housewives går på TV!




Romfartuna GIF - Medåkers IF :  1-2 (0-0)

Målskytt RGIF:

Tobias Landell

Målskyttar MIF:

Johan Reinholdsson, Kristoffer Storm




Romfa:

På Torsdagskvällen stod en tung batalj på schemat på Hökåsen IP. Topplaget Medåker gästade hemmalaget Romfartuna. En fin fotbollskväll med 2 lag som bjöd upp till bra kamp.

Medåker tog tag i spelet från start mot ett hårt kämpande Romfartuna. Spelet jämnade emellertid ut sig ju längre halvleken led och det var rejäl kamp på planen. Medåkers anfall stannade allt som oftast vid Romfartunas backlinje. Medåker skapade många hörnor men alla blev resultatlösa. Romfartunas anfallsspel kom stötvis och under en period skapades några hörnor och frisparkar som blev resultatlösa. Med ca 10 minuter kvar hav halvleken fick Medåker en frispark men Micke i målet var uppe vid krysset och petade bollen över ribban.

Lagen tog verkligen ut varandra i den första halvleken och försvarsspelen var mycket bra i båda laget. 0-0 var mycket rättvist.

Den andra halvleken startade som den första och det kändes som att de laget som får första målet förmodligen skulle vinna matchen. Matchen var ganska chanslös men med ca 30 minuter kvar kom Medåkers duktige anfallare Kristoffer Storm loss från sin bevakning och blev fälld precis innanför straffområdet. 0-1 var ett faktum och för de som håller på Romfartuna så kändes målet som en kalldusch. Efter målet försöker Romfartuna flytta upp men skapar inga nämnvärda chanser i förstaläget. Istället är det Medåker som gör 0-2 efter en tilltrasslad frisparkssituation. Medåker gör något som liknar en misslyckad variant och bollen hamnar tillslut bredvid målet ner mot hörnflaggan. Där fiskar Medåker upp bollen och lyckas spela in den framför mål där de petar in den. Romfartuna ändrar nu lite i laget och med ca 5 minuter kvar får Edde bollen i djupled efter en lång utspark från Micke. Edde drar 2 spelare och passar till en framstormande Lampan som slår in reduceringen. På slutet matar Romfa in bollar i boxen och flyttar upp hela laget men närmare än en wolley nån meter utanför av Lampan kommer inte laget.

Sammanfattningsvis kan man säga att båda lagen krigade på bra och att 0-0 eller möjligtvis 1-1 hade varit rättvist. Romfartuna gör sin bästa match försvarsmässing hittills den här säsongen och förutom Medåkers mål skapade de inga riktiga chanser (Målen uppkom inte efter några riktiga chanser heller egentligen) Romfartuna har emellertid svårt att skapa heta chanser själva och det krävs en stor uppryckning framåt om laget ska vinna några matcher i huvud taget. Vi konstaterar att Medåker måste vara otroligt nöjda över 3 poäng i den här matchen och att Romfartuna förtjänade poäng ikväll. Samtidigt hade laget lite flyt i förra matchen mot Sura så 3 poäng på de 2 matcherna kanske är rättvist.







Nästan som Champions League på Hökåsen IP ;)





Tortuna SK - Bäckby IF :  1-1 (1-0)

Målskytt TSK:

Alexander Löfberg

Målskytt BIF:

Mohamed Abubakar Ali




Tortuna:


Jag har nu kommit hem efter en riktigt bra fotbollsmatch på Tortuna IP. Vi måste absolut berömma Bäckby för deras otroligt fina spel. Det är många i detta lag som spelat på betydligt högre nivå. Att vi sen står imot detta lag & är så nära att avgöra på slutet gör ju våran prestation ikväll till en liten bragd. Detta lag är det bästa lag som vi har spelat mot under året.

1.a Matchen börjar i ett bra tempo med mycke rull. Vi följer med riktigt bra i början men sedan tar dom över mer & mer. I den 12min så har dom en boll inne men avblåsta för offside. Vi får i den 18min ett inkastläge där Simpa kastar & deras mittback missar bollen & Brasse kan rycka sig loss. Han avslutar så elegant & vi har 1-0. Detta var ett av våra första lägen i matchen. Skönt att vi är så beslutsamma i avsluten. Pga det höga tempot så går några slut redan efter 20min så vi får byta men dom trummar på. 25min så har dom sitt andra offsidemål som döms bort. 26min så räddar Johan bollen tillsammans med Robin strax före målet. Dom pressar sedan helt sjuk hårt & vi väntar på att bollen ska gå in. Men i detta skede så gör en av deras backar ett helt idiotiskt beslut & river ner Danne K & vi får en straff. John tar denna men är inte tillräkligt kall utan målisen chansar rejält åt hållet som John har bestämt & räddar. Mål här & det hade blivit rejält tungt för dom. I 38 min räddar Robin oss igen. Vi får sedan en frispark i den 39min som går riktigt bra in på mål. Men på slutet så pressar dom enormt hårt.

2.a Här blir det en hemåt nick på mittplan avgörande. Dom kan komma till avslut & på returen som går rakt ut, så gör dom 1-1. Det har då gått 1min av halvleken. Dom får då självklart en enorm kick av detta & pressar ännu mer. Vi kommer upp i några strö chanser innan vi i 58min kommer i ett bra anfall. Vi får även en hörna på detta utan resultat. Pga att dom pressar så hårt så har vi trots allt bra lägen i mellanåt. Kalle är bla riktigt nära att göra mål i 68min, här uppfattar han nog inte hur ren han blev. Dom löper sedan i ett stort antal offsidelägen & blir frustrerade av att inte komma igenom.77min så får Jacke ett gult lite billigt kanske. När det är 10min kvar så går dom upp på 3 anfallare & pressar med andra ord ännu mera. Robin gör i 86min en jätteräddning som gör att vi räddar 1poäng idag. Vi har sedan 2 riktigt bra lägen att vinna matchen. Kevin får lägen i 89min & 91min men tyvärr inte på mål. Att nämna är att deras målis var otroligt bra trots den korta längden. Vi hade några lägen som normalt blir mål på men som han på något konstigt sätt räddade.

Första känslan är ju att det skulle varit mål på slutet. Men vi ska vara otroligt stolta att vi tagit poäng av detta Bäckby som ska vara ett topplag i div 5 i år.
Vi gör åter en superprestation med våra resurser. Vem trodde att vi skulle ta 3 poäng av IFK & 1 poäng av Bäckby före denna vecka? Jag lovar att oddsen hade varit höga. Alla ska hålla huvudet högt denna dag. Vi måste passa på att njuta en stund innan verkligheten kallar igen.





Skinnskattebergs SK - Möklinta IF :  5-0 (1-0)

Målskyttar SSK:

Daniel Jakobsson 2, Tony Oskarsson, Adam Jylänki, Alexander Karlsson






Kurdiska FF - IFK Västerås :  0-4 (0-3)

Målskyttar IFK:

Robin Stigevik 3, Gillis Wissing










Kommentarer
Postat av: MIF

Riktigt jobbigt att komma till Hökåsen och försöka lira boll på den planen men skönt med 3 pinnar...

2011-05-26 @ 22:59:47
Postat av: haha

lira boll, skyllde på för kort plan, svårt att slå era lång bollar på storm ? lira boll försökte ni ju inte iaf

2011-05-27 @ 19:02:41
Postat av: Svesse

Andra nyheter som indirekt rör div 5. Det har hittats arsenik där konstgräsplanen ska läggas ute på kvarnbackavallen. Vad det har för inverkan på den tilltänkta byggnaden av konstgräsplanen vet vi inte. Men förmodligen inte bra nyheter då pengar måste tas från ngn pott för att sanera, å andra sidan är det förmodligen bortschackning av gruset och det måste ändå göras för konstgräsplanen, så kanske ett steg framåt om man är optimist.



Här finns en länk till svt's regionala nyheter.

http://svt.se/2.96110/1.2439043/arsenik_pa_idrottsplatser

2011-05-27 @ 23:01:48
Postat av: Trap

Ja, ni ska nog vara riktgt nöjda med 3 poäng. Men med en spelare som Kristoffer Storm i laget så tar man ofta poäng man INTE förtjänar. Precis som vi i Romfa när Holgersson spelade här. Lycka till i serietoppen............

2011-05-28 @ 00:15:37

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0