Sista matchen i omgång 3


Medåkers IF - IFK Västerås:  3-4 (1-2)


Målskyttar MIF:

Tobias Larsson, Viktor Svensson, Kristoffer Storm


Målskyttar IFK:

Andreas Åhman 2, Robin Stigevik, Peter Fernström






Referat IFK (Jirtegs blogg):


Igår var det match igen och då mot obesegrade Medåkers IF.

Matchen var en ren seriefinal då vi hade ett måls sämre målskillnad efter de 2 första matcherna. Vi saknade Erick Estrada, Mikael Rodin & Mattias Johansson. De 2 förstnämnda lär vara med på söndag medans Mattias J är långtidsskadad efter att ha tagit ut skruvarna i benen.

Matchen började i ett högt tempo för vår del och efter 18 minuter nickar Peter Fernström in 1-0 efter en perfekt slagen hörna av John Bäck. Redan 5 minuter efter det snappar Kresh upp en dålig nick och vi kommer fria 2 mot målvakten och Kresh gör det enkla och passar snett inåt bakåt och Robin kan snubbla in bollen och 2-0  är ett faktum. Sedan har vi 15-20 minuter där vi skapar 3-4 bra lägen att punktera matchen men okoncentration och slarv gör att vi bjuder in Medåker i matchen då de i 39 minuten gör mål på hörna då Niklas skall rensa med högern och träffar fel och bollen tar en båge bakåt och in i bortre burgalven bakom en chanslös Malle i målet. Vi går till halvtid med 2-1 men vi skulle ha minst en 3 målsledning om vi hade fått normal utdelning. Dock vårat eget fel att vi tar det nochalant i avslutningslägena men det kommer bli värre……

Vi startar andra halvlek bra men efter 60 min kvitterar Medåker genom att slå en lång boll som nickas ut till Medåkers spelare som spelar den snett bakåt och genom ett kanonskott utanför straffområdet rakt upp i nättaktet så är matchen utjämnad. För att göra det ännu värre så smäller det bakåt efter förvånadsvärt dåligt försvarspel som gör att Medåker kan tåa in 3-2 i 67 minuten och då känns det som vi är i brygga.

Vi gör då en rockad och sätter upp Andreas Åhman på topp och går ner på en trebackslinje för att få tryck framåt och väcka grabbarna. Det tar inte lång tid innan matchen än en gång byter skepnad och Åhman är nära att kvittera på nick.

I 72 minuten så är det ett mkt bra anfall från vänsterkanten som mynnar ut i att Andreas Å kastar sig fram och resolut gör 3-3 och nu visar vi Hjärta. VI tar över matchen fullt ut igen och i 78 minuten smäller det igen genom att efter en dålig rensning av deras mittback så landar bollen hos Andreas Å igen som genom en kanon mitt i målet gör 4-3 till IFK, dock skall väl sägas att kanonen var egentligen en fösare som en normalt bra målvakt skall ta 100ggr av 100 men Åhman har en konstig skruv på sina skott så kanske de var det som lurade Medåkers målvakt.

I samband med målet så snackar deras mittback till sig ett rött kort, starkt jobbat då det var han som spelade fram till Andreas genom en dålig rensning och inte nog med att han sänker laget rent spelmässigt så sänker han laget genom att inte ge laget chansen att kunna kvittera för sista delen av matchen spelar vi av på ett resolut sätt och ger inte Medåker något utrymme att få någon målchans, närmast var hörnan på slutet där deras målvakt var uppe för att försöka att göra mål.

VI har fortfarande en del att jobba med, tex att vi måste lära oss att punktera matcherna även om vi tycker att vi är bättre än lagen vi möter. Igår hade vi vunnit med 7-0 om vi tryckt in 3-0 när vi hade chansen. Nu gav vi energi till motståndarlaget och det är onödigt. Dock kan det kännas skönt att matchen vart som den vart för då visade vi att det är viktigt att avgöra matcherna i tid och inte bjuda in lagen vi möter men samtidigt fick vi nu visa IFKs nya ledord: HJÄRTA  – ENGAGEMANG – KVALITÉ. Det vi tar med oss från denna match är att vi i IFK kommer aldrig att ge oss innan vi har 3 poäng i bagaget och detta skall vi bergä oavsett.

En härlig match som gör att vi nu är serieledare och känslan är att vi kommer stanna där säsongen ut men då måste vi lära oss att punktera matcherna.

Tack även till Medåkers IF som bjöd upp till kamp, ett lag som lätt kommer att sluta bland de 3-4 bästa i årets serie och vara med om att kriga om en uppflyttningsplats.

Hela laget var jättebra igår och skönast var att Peter Fernström har hittat formen och att vi har kvalitéspelare rakt igenom som i stort sett kan spela på vilken plats som helst.


Kommentarer
Postat av: IFK

3-4 till IFK

2011-05-11 @ 21:37:33
Postat av: mif spelare

medåker-Ifk västerås 3-4

2011-05-11 @ 21:53:07
Postat av: Domaren

IFK fick med sig 3pinnar tack vare mannen i grönt och en målvakts tavla men dom hade det svårt...

2011-05-11 @ 22:06:47
Postat av: Enkelt!

Så de var domaren som gjorde 4 mål för IFK? där ser man! och medåker måste vara de lag som gnäller o gapar på domaren mest, i varje domslut.

spela fotboll ist och gör mål på egen hand och inte på IFK´s misstag! Välkomna till swedbank i höst..

2011-05-12 @ 09:18:20
Postat av: master

instämmer med föregående talare! ifk hade det svårt mot ett effektivt medåker!

2011-05-12 @ 10:35:13
Postat av: IFK

Det gäller att inte underskatta IFK eller vad var det ni sa innan matchstart? 9 poäng av 9 möjliga utan att spela bra så välkomna till Swedbank Park och bevisa att vi bara hade tur igår...

2011-05-12 @ 12:53:44
Postat av: Knutte

Jag skulle vilja påstå att det var Medåkers målvakt som bjöd IFK på de två sista målen.

2011-05-12 @ 12:56:31
Postat av: men snälla

hahah fan vad ifk reagerar starkt och kommer med angrepp varje gång nån säger nåt emot dom. snälla låt folk ha åsikter.

2011-05-12 @ 13:26:27
Postat av: mif, lite mer neutral...

medåker kan inte göra mål på egen hand?

ifk som gjorde två mål pga medåkers misstag. det ena där en miflirare nickar bollen bak över sin egen backlinje varpå två ifkare kommer fria med målvakten. det andra på en blunder av medåkers målis, en boll man ska ta 99/100.

sedan var det väl lite kalabalik på ett av medåkers mål men svårt att bedöma från där jag befann mig om det var ett misstag från ifks sida.



mannen i grönt var lika dålig åt båda hållen.

ang att gnälla så var medåker snäppet värre, men ifk hade svårt att hålla mun de med.



visst var ifk bra och de vann rättvisst sett till antalet chanser skapade. men de fick jobba ordentligt för tre poäng, och utan medåkers misstag vid målen så kunde det slutat väldigt annorlunda.

2011-05-12 @ 15:51:39
Postat av: Miffaree

Hoppa på ett ben genom serien braa leeeh!!

2011-05-12 @ 17:13:38
Postat av: åskådare

jag var o tittade på matchen mellan medåker och ifk västerås och ja måste säga att ifk dominerade det första 30 minutrarna och medåker har tur som får med sig ett mål i första halvleken.andra halvlek är faktist en bra halvlek. det är faktist kul att se medåker göra en sådan stark upphämtning från 0-2 till 3-2 mot ett sådant "topplag" som västerås, När medåker väl fick medgång i matchen så rullade dom boll efter marken o spelade runt på ett bra sett. i stundtals så spelade dom ut ifk västerås och hade i stort sett full kontrol på matchen. det var väldigt roliga att se på. kul med ett div5 lag som rullar bollen efter marken o försöker spela riktig fotboll. sällan man ser det längre ner i divisionerna.ifk västerås som ska va så himla bra i år hade 2 pass i sidled i backlinjen och sedan slog de långbollar på deras långa stora forward i stort sett hela matchen, fall inte mig i smaken och måste medge att ifk västerås är ett väldigt tråkigt lag att titta på. men visst dom är effektiva o sätter sina chanser men måste medge att det har tur som får med sig en poäng från matchen, enligt mig gör dom ett offside mål som dommaren missade när det blir 3-3 och sedan gör medåkers målvakt en medioker insats när han nästan själv släpper in 3-4 målet där bollen knappt har styrfart. domarn var under all kritik o blåste sönder matchen vilket jag tycker var väldigt tråkigt eftersom de kanske hade resulterat till en mer finspelad match om inte domaren hållt så lågnivå på matchen. jag kommer defenetivt åka o titta på mer medåker matcher, de spelar bra fotboll och jag tror det kommer vara med och utmana i toppen iår. och när de gäller ifk västerås så är jag inte alls så imponerad som de sagts att dom skulle va. medåker var nära på att vinna och dom är ändå nykomlingar det säger väll allt.

//Åskådare

2011-05-12 @ 18:16:20
Postat av: Robert

man kan läsa om matchen på moresport.se , jiretegs blogg är läsvärd, får hoppas han uppdaterar mer frekvent hädanefter!

2011-05-12 @ 19:18:22
URL: http://www.moresport.se
Postat av: Till åskådare

Ifk har tränat 2 ggr på gräs i år och spelat nu 3 BORTA matcher i rad på naturgräs och har 9 poäng av 9 möjliga!och målskillnad på 11-4!! man måste lägga om taktiken när man åker på borta matcher,då är de bara 3 poäng som gäller, finspelet skippar man då! och de är sämre planer än vad ifk är vana med! titta på deras träningsmatcher ist! vunnnit mot kolsva,gideonsberg,hallsta,sala, kryssat mot tillberga,oden o vskU !! och dom har vart bättre i alla matcher! så vill du se ifk spela fotboll och utklassa sina motstånadre så är du också som alla andra välkommen till Swedbank! då kanske du kniper igen och kommenterar annorlunda nästa gång! du ser en match borta och dömer ifk direkt! lugna dig nu! hej på´re!

2011-05-12 @ 22:17:20
Postat av: Tomas

Herregud va IFK tjatar om Swedbank. Vi vet att ni spelar på konstgräs , och inte kommer andra lag gnälla över det som ni gör över naturgräs. Helt otroligt att ni inte skäms. Ni har den starkaste truppen i hela div 5 och kanske oxå div 4 just nu, vad fan spelar det för roll vart ni spelar ni ska ju vinna den här serien lätt. Eller???

2011-05-13 @ 15:04:02
Postat av: Nej nej

Verkar som att IFK tror att dom är ett stjärnlag.. Stor skillnad på Tillberga och topplagen förra året. IFk klarar sig tack vare att 5an är såpass mycket sämre som den är denna säsong. Sen är IFK inte ett så mycket spelande lag, stor skillnad på om Ferna är med eller inte. Utan Ferna är det konstant långbollar för dom har inte så mycket lösningar framåt annars.

2011-05-13 @ 15:06:31
Postat av: Problem!!

ni som kommenterar om ifk! kom o titta när dom spelar istället för att skriva på bloggen! och ni säger att ifk gnäller över natur gräs! men dom har ändå vunnit 3 av 3 natur gräs matcher. så vad är problemet? och så säger ni, tillberga o oden o munktorp var bättre förra året! men jävligt märkligt att ifk kryssat mot både oden o tlllberga i år och vunnit mot 3 st div 4 lag! så vad fan gnäller ni om? säg nåt lag i div 5 som kommer spela bättre o vinna mer matcher än ifk i år!! hade ifk spelat i 4.an i år hade dom vunnit den serien i år! ni som kommenterar är de ni som är kling o klang?

2011-05-13 @ 18:56:44
Postat av: LOL

Haha.... Nu är det i full gång!

IFK är bäst det vet ju alla, skulle dom spela i 2an skulle dom vinna lätt (i alla fall i år). Jag tycker det är konstigt att dom spelar i 5an överhuvudtaget så bra som dom är! Fattar inte hur man kan åka ur 4an om man e så bra! Div 5 är inte speciellt vass i år.... Nej gå upp i 1an å visa va duktiga ni är.

Mer ved på brasan!!!!

2011-05-14 @ 19:21:06
Postat av: Mr 5

Ni får varsit sista inlägg sen lägger vi ner det här och går vidare :)

2011-05-14 @ 21:50:58
URL: http://divfive.blogg.se/
Postat av: Fredrik Jireteg

Gällande detta samtalsämne är det intressant att vi får kritik på att vi skulle vara rädda på att spela på gräs, tvärtom skulle jag vilja spela alla matcher på gräs då det är det underlaget man skall spela på. Det jag "gnällt" på är att Surahammar dagen innan matchen mot oss böt underlag från konstgräs till naturgräs. Vi hade förberett oss på konstgräs beroende på att vi skulle spela på det, hade varit samma irritaion om det var tvärtom.

VI har idag vunnit mot Möklinta med 4-0 efter en mediåker match och jag tycker vi har mkt att bevisa så är i säsongsinledningen men jag ser det som en enorm styrka att vinna borta mot Möklinta för att de gjorde det bra.

Dock det att vi bara spelar långt är som sagt överdrivet, vi har alltid målsättningen att vinna och att vi spelar lite mer långt under dessa inledande matcherna för att planerna är sämre. Vi har målsättningen att vända IFK Västerås trend att åka ur till att göra klubben till den klubb som den skall vara.

Att vi åkte ur fyran förra året beror inte på dagens IFK då vi har 3 spelare kvar från den truppen, den nya truppen är mkt bättre än förra året och den truppen hade inte vunnit division 5 som vi tänkte göra.

Att vi spelat så dåligt som Ni skriver och att vi inte är så bra som det sägs är positivt för mig för även om vi inte kommit upp i 100% ( närmare 50% ) av vår kapacitet så är säsongen lång och vi jobbar för att få ihop vårt spel och det kommer vi få. Viktigast är att vi får ihop ett lag och ett system som funkar för att vinna division 4.

Carpe Diem.

Läs mer om dagens match på http//fredrikjireteg.blogg.se

2011-05-15 @ 15:37:43
URL: http://fredrikjireteg.blogg.se/
Postat av: IFK

Ingen finns kvar i truppen som åkte ur div4 förra året. Vi rullar vidare! 12 poäng av 12 möjliga

2011-05-15 @ 16:06:24

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0