Förutsättningar för slutspurten

Med fyra omgångar kvar (exlusive hängmatchen mellan Gideonsberg och Romfartuna) så ser läget om vilka lag som kommer gå upp och åka ut ganska klart ut.
 
Då samtliga lag i division tre i dagsläget ligger på rätt sida om strecket betyder det att tre lag kommer att gå upp i division fyra. De platserna innehavs just nu av Surahammar, Assyriska och Tortuna. Och de har gjort ett litet ryck.
 
Sura och Assyriska känns redan klara medan Tortuna kanske, kanske kan hänga lösare. Skultuna och Hallstahammar kan kanske hota, för att inte tala om Romfartuna som gått som tåget nu på hösten. Men att Tortuna ska tappa ett sex-poängs försprång på fyra omgångar känns inte aktuellt. Vilket betyder att om division tre-lagen sköter sig så kommer Tortuna att spela division fyra kommande säsong.
 
I botten är Ransta sedan länge avsågade och kan i helgen officiellt bli klara för division fem. Förlorar de derbyt mot Norrby SK är det kört. Detsamma gäller om Kurdiska skulle vinna mot Västerfärnebo. Sedan finns det ju såklart parametrar då endast ett lag åker ut om alla division tre-lag klarar sig samtidigt som tvåan i division fyra kvalar upp i till trean. Gideonsberg har sex poäng upp till Kurdiska med en match mindre spelad.
 
Krångligt? Inom ett par veckor är nog serien klar vad gäller både toppen och botten. Klart hur som helst är att Norrby SK, Skinnskattebergs SK och Västerfärnebo AIK är i ingemansland och kommer att spela i femman även nästa år.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0