Kampen om division fyra-platserna

Tre omgångar återstår av serien och här är förutsättningarna inför avslutningen av serien
 
1. Surahammar FK, 44p, +25
Återstående matcher: Skultuna (b), Gideonsberg (h), Hallstahammar (b)
Analys: Är redan klara för division fyra om tre lag går upp. Seriesegern däremot inte säkrad ännu men kan bli det redan i nästa omgång om de vinner mot Skultuna samtidigt som Assyriska förlorar.
 
2. Assyriska FC, 39p, +16
Återstående matcher: Norrby (h), Tortuna (b), Kurdiska (h)
Analys: Har ett väldigt bra utgångsläge och det kan räcka med en poäng till om Hallstahammar inte vinner samtliga sina. Om Assyriska tar steget upp har de klättrat upp i seriesystemet varje säsong. Starkt!
 
3. Tortuna SK, 37p, +15
Återstående matcher: Ransta (b), Assyriska (h), Skultuna (b)
Analys: Jumbon och två toppkollegor kvar. Mot Ransta i nästa omgång lär de göra jobbet men sedan väntar tuffare uppgifter. Om de vinner mot Ransta krävs det bara tre poäng till efter det. Motivationen avgör?
 
4. Hallstahammar SK, 33p, +12
Återstående matcher: Gideonsberg (b), Skinnskattebergs SK (b), Surahammar (h)
Analys: Hallsta har vaknat till under hösten och smugit med i bakgrunden men kom de igång för sent? Att ta in fyra poäng på tre matcher är tufft och de har ett lurigt spelschema kvar. Det gäller att sätta gasen i botten och hålla tummarna att Tortuna inte klarar pressen.
 
***
Statusen på division tre-lagen
Div 3 Södra Svealand
IK Franke: Ligger på kvalplats till division två och kommer inte ha något med Västmanlandsseriernas utgång att göra.
Juventus IF: Juve ligger på en sjunde plats med tre poäng ner till kvalplats och fyra till nedflyttningsplats. Med fyra omgångar kvar har de kvar att möta två topplag (1:an och 3:an), ett mittenlag och laget som just nu ligger på kvalplats. Tufft schema!
 
Div 3 Västra Svealand
Kungsörs BK: Kungsör har nio poäng ner till kvalstrecket med tre omgångar kvar. Det vill säga att det finns en mikroskopisk chans att KBK kan ryka men vinner inte Sköllersta och Karlstad i helgen så är det 100% klart. Detsamma gäller om KBK tar poäng.
Köping FF: Samma sak som för Kungsör. Köping ligger en poäng bakom Kungsör i tabellen. Poäng i helgen och kontraktet är klart.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0