Premiäromgången av division fem

Det preliminära spelprogrammet för division 5 har släppts i FOGIS. Den första omgången spelas söndagen den 28 april och ser ut enligt följande:
 
Sörstafors/Kolbäck - Kurdiska FF
Skultuna IS - Norrby SK
Skinnskattebergs SK - Romfartuna GIF
Västerfärnebo AIK - Gideonsbergs IF
Tortuna SK - Bosnisk SK
Tillberga IK - Dingtuna GIF
 
Så vad säger ni, vilken match är hetast i omgång ett? Tar Skinnskatteberg revansch på Romfartuna efter förnedringen i sista omgången förra året?
 
Sista omgången spelas måndagen den 7 oktober vilket känns märkligt då det förmodligen inte kommer var speciellt ljust vid den tiden. Återstår att se om det blir någon ändring där. Observera att det här spelprogrammet är preliminärt.

Kommentarer
Postat av: Klart

Skultuna-Norrby

Ser den som omgångens match, Skultuna har värvat in fler starka spelare och verkar komma med en stark trupp. Enligt information har Norrby också gjort en del bra värningar. Sen tycker jag förra säsongens resultat speglar en spännande och jämn match.
Tips 2-2

2013-01-25 @ 13:07:12
Postat av: Solklart

Tortuna - Bosniska ser hetast ut. Bosniska har värvat riktigt starkt och satsar hårt. Tortuna med en ny tränare och några nya spelare blir intressant att se. Kommer de fortsätta spela sitt vanliga spel eller ska de försöka sig på något nytt?

2013-01-25 @ 17:38:03
Postat av: Mr

Håller med föregående talare, TSK-BSK känns hetast. Båda lagen har värvat bra men framförallt smart(jeppe o serwat). Tror båda lagen kan bjuda på fin fotboll och må bästa lag vinna :)

2013-01-25 @ 21:28:51
Postat av: Clownen

TSK-BSK ska bli kul att se, har TSK lämnat allt tjongande bakom sig?
Kommer BSK inse att dem inte är så bra som dem tror att dem är?

TSK vinner nog rätt enkelt om dem tjongar, vid normalt fotbollsspel så vinner dem med 1-2 mål

2013-01-26 @ 22:36:36
Postat av: Nr 5

Solkart-Vilket spel? ;)

2013-01-27 @ 12:27:18
Postat av: Göran

Roligt att Tortunas tjongande fortfarande håller nyhetsvärde här i bloggen efter så många år. Nu har dom ju tappat johan karlsson så nu finns ju inget att tjonga på längre. Blir intressan att se hur dom kan lösa den ekvasionen

2013-01-27 @ 15:58:21
Postat av: långboll

Ja visst är det kul att dessa omtalade långbollar fortsätter att fascinera.

Johan Karlsson gjorde inte särskilt många mål förra säsongen även om hans löpningar då och då rev upp sår i motståndarförsvaren.

Det var framförallt den långe och starke John Sundberg som var effektiv att mata långa på i fjol.
Framtiden får utvisa hur TSK Anno 2013 spelar fotboll.

2013-01-28 @ 02:45:11
Postat av: Div 5 nörden

Tror på många kryss i första omgången, kan bli alla matcher om det vill sig. Skinnskatteberg-Romfa är förstås en cliffhanger,tvåsiffrigt till Skinnsberg den här gången? Nä, tror mer på 1-1. TSK-Bosniska blir förstås spännande, tror Bosniska får vara lite favoriter där just nu. Kul att läsa om Johan Karlsson som var vindsnabb hos TSk förra året men som tyvärr inte lyckades producera, hoppas han får en bättre säsong hos Irsta dit han tydlgien gått. SIS - Norrby blir tufft, håller en tia på SIS ändå, 5:ans bästa spelare ska finnas där, nyförvärv från Brage som styr och ställer och kan avsluta, blir sevärt!

2013-02-04 @ 11:05:37
Postat av: Snobben

1. Romfartuna GIF
- Ett lag som jobbat långsiktigt mot framgången. Laget har alla kvaliteter för att vinna serien, trots att ett par tongivande spelare lämnar. Helt klart det starkaste kollektivet.

2. Skultuna IS
- Likt Romfartuna ett lag som jobbat långsiktigt med kloka tränare och en spelidè för högre nivåer.
Spännande nyförvärv, vi får se om de levererar.

3. Tortuna SK
- ett lag att älska eller hata. Många ogillar TSK för deras oeleganta spelstil, men sanningen är nog att det svider hårt att förlora mot ett lag som gör det enkelt för sig. TSK har nog den bästa möjligheten av alla i femman att hävd<a sig väl i fyran.

4. Norrby SK
- Får tillbaka sin målspruta Gärdqvist från Sala FF. Har kanske den mest kompetente taktikern i Sonny Cedervång i tränarstaben. Norrby kommer att vinna många matcher i år, i synnerhet hemma på "Norrbyliden".

5. Bosniska SK
- Har kämpat i lägre divisioner i flera år, trots flera duktiga spelare. Kanske har Oziris Kadic blivit den ledare som ska leda BSK uppåt i tabellen. På pappret har man definitivt det starkaste laget.

6. Skinnsberg SK
- Har varit på dekis ett tag, men har sedan ett par år tillbaka hittat tillbaka till grunderna pga ett långsiktigt tänk. Utmanar strax under övriga favoriter.

7. Gideonsberg IF
- Här har det varit turbulent under en längre tid. Att Ado Sadzak ska leda laget borgar för en stabilitet som GIF inte haft på länge. GIF är det lag jag tror kan överraska mest.

8. SK 91
- Har ärligt talat inte så god koll på SK 91. De har i många år levt på att värva trötta spelare från Hallsta, men de har samtidigt byggt upp en ungdomsverksamhet som gör att man på lång sikt blir ertt lag att räkna med på högre nivåer. I år räcker det nog till att säkra kontraktet.

9. Tillberga IK
- TIK gjorde en satsning utan dess like på denna nivå. Man försökte köpa sig snabb framgång på bekostnad av den verkliga verksamheten. Resultatet ser vi idag. TIK är en klubb i spillror, där ungdomsverksamheten nästan dött ut. Jag känner dock många av "gamlingarna" i TIK:s A-lag och tror att de kommer att klara sig bra i femman.

10. Dingtuna GIF
- Dingtuna är ett lag som kan bli både fågel och fisk. Försvarsspelet håller knappast div 5 klass och anfallsspelet blir nog väldigt lättläst med tanke på vilka forwards man har. Kan man se till att anfalla på rätt sätt kan man nog ta en del poäng, men försvarsspelet måste upp minst en nivå.....

11. Västerfärnebo AIK
- Färnbo har legsat länge i lägre divisioner, men har ett försvarsspel som håller för div 4 spel- minst. Grabbarna har fattat galopppen defensivt och jobbar hårt för varandra. Tyvärr händer det inte mycket framåt och vi får hoppas att den nya tränaren får fason på offensiven.

12. Kurdiska FF
- Kurdiska älskar att vara nederlagstippade. Tyvärr vet man inte vem som är deras tränare i år eftyersom Ferri fick foten förra året. Laget hade varken organisation eller genombrottskraft för att hävda sig i femman förra året och blir nog en avstigningskandidat i år

2013-02-14 @ 00:08:04

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0