Försäsongsanalys, del 1

Försäsongen är i full gång och de flesta lagen har hunnit spela några träningsmatcher nu. Här kommer en kort analys av hälften av femmans lag. Övriga lag kommer imorgon.

Bosnisk SK
3/3 Internmatch: BSK Blå - BSK Grön 3-2
10/3 Bosnisk SK - Triangelns IK (4-6) 8-1
18/3 Kolsva IF (4) - Bosnisk SK 0-1

Kommentar: Bosnisk vann förra året division sex och ses av många som en kandidat att direkt ta en plats till division fyra. Och det har börjat bra. Efter att säsongens första träningsmatch mot Juventus blev inställd så har Bosnisk tagit två segrar av två möjliga. Triangeln bjöd kanske inte på det bästa motståndet men att göra åtta mål i en match är bra oavsett motstånd. Att sedan gå och vinna mot Kolsva är en tung skalp.

Dingtuna GIF
20/1 Skiljebo SK (Jun) - Dingtuna GIF 5-3
3/3 Dingtuna GIF - Arboga Södra IF (4) 0-6
9/3 Dingtuna GIF - IFK Uppsala (5) 3-4
14/3 Surahammar FK (4) - Dingtuna GIF 5-0
16/3 Gideonsbergs IF (5) - Dingtuna GIF 2-2

Kommentar: Efter fyra raka nederlag så kom första ”poängen” efter 2-2 senast mot seriekollegan GIF. Även Dingtuna är nykomlingar då de gick upp som tredje lag. Logiskt är att första målet är att klara sig kvar i femman för att sedan försöka etablera sig. Med resultaten ovanför på näthinnan tror jag att Dingtuna som det ser ut just nu är ett av lagen som kommer få slåss för att undvika nedflyttning.

Gideonsbergs IF
3/3 Gideonsbergs IF - Valskog IK (6) 1-2
9/3 Gideonsbergs IF - FC Sporting Västerås (6) 5-1
16/3 Gideonsbergs IF - Dingtuna GIF (5) 2-2

Kommentar: GIF fick en gratisplats i femman efter att Bäckby dragit sig ur serien hastigt. Förra året var GIF femmans stora besvikelse och kommer göra vad de kan för att inte återupprepa den säsongens resultat. Svårt att sia om GIF då det ryktas om nya spelare. Om serien skulle avgöras idag tror jag att GIF hade fått en placering på den nedre halvan.

Norrby SK
2/3 Norrby SK - Tärnsjö IF (5) 2-1
9/3 Norrby SK - Tillberga IK (5) 4-0
10/3 Norrby SK - IF Vesta (4) 2-2
16/3 Norrby SK - Valskog IK (6) 3-0
17/3 Morgongåva SK (6) - Norrby SK 1-3

Kommentar: Norrby SK har dubbelspelat de senaste helgerna med tre vinster och en oavgjord som resultat. NSK har på förhand målats upp som en av toppkandidaterna i serien och de här resultaten som de visat hittills har varit positiva. Efter att ha varit ett mittenlag i serien de senaste säsongerna hoppas NSK ta ett kliv till och på allvar slåss om en division fyra-plats. Frågan är om de är mogna för det.

Romfartuna GIF
2/3 IK Oden (4) - Romfartuna GIF 1-0
9/3 Irsta IF (4) - Romfartuna GIF 4-1
17/3 Romfartuna GIF - Munktorp BK (4) 1-4

Kommentar: Romfartuna föll på mållinjen förra säsongen i kampen om den division fyra plats. Endast målskillnad gjorde att de fick se sig besegrade av Hallstahammar. Tre raka förluster nu på försäsongen men samtliga mot bra motstånd. Just nu saknar Romfa sin absolut viktigaste spelare i Peter Holgersson som är skadad. Är inte han tillbaka snart får de väldigt svårt att upprepa förra årets resultat.

Skinnskattebergs SK
9/3 Skinnskattebergs SK - Smedjebacken FK (5) 4-4

Kommentar: SSK är det lag som är absolut svårast att veta något om. De blir lite isolerade och informationsflödet på sin hemsida är lågt. Men vinsten i den egna inomhuscupen Systemair cup visar att det finns kvalité. Gjorde en fin uppryckning i höstas efter en svagare vår och kan de bygga vidare på det kommer de vara ett hot mot samtliga lag. Känns just nu som ett stabilt division fem-lag.

Vad tycker du? Håller du med eller vad är din åsikt?


Kommentarer
Postat av: nsk

norrby vinner serien

2013-03-20 @ 16:00:36
Postat av: vaik

Vaik lirar mot krylbo imorgon torsdag igen

2013-03-20 @ 21:11:45
Postat av: Div 5

Bosniska måste ses som favoriter just nu. Norrby, Skultuna, Tortuna (om de får alla bitar på plats och spelar lika tätt som förra året) kan kanske utmana men BSK är favoriter tycker jag. Spelar en rolig och teknisk fotboll och kan göra en "Assyriska" i år.

2013-03-21 @ 15:11:46

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0